Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ups, ale na stoliku nie stoi moja Qu, tylko Semi (po pierwszym u mnie strzyżeniu), do której przyjechała Czapla . Zdjęcia Qu z wystawy wstawię jak będę je miała. musze jeszcze pochwalić moją pannę, przyszedł do nas na wystawie młody człowiek, tuż przed oceną na ringu i zapytał, czy mógłby " pożyczyć" mojego kerraka na MP? Kazałam mu postac i popatrzeć z boku na sposób pokazania przeze mnie suczki na ringu i zastanowienia się czy podoła:evil_lol:. W konsekwencji chłopak zajął III miejsce na wyborach MP w Rzeszowie z moja Queen biegającą z nim pierwszy raz w życiu. Tak mi się jego sposób pokazania suki podobał, ze sama poszłam na wybór najlepszego psa oddz. Rz-ów ( III miejsce) , a potem przekazałam Qu ponownie do pokazania na grupie młodemu człowiekowi, ale to już był błąd z mojej strony, suczka była zmęczona i nie chciała ani chodzić ładnie a ni łądnie się ustawić, cóż, trudno, nie to najważniejsze, wiem, ze mogła powalczyć, myslę ze Czapla też sie wypowie i zjedzie mnie jeszcze publicznie, ale przepadło, chciałam jak najlepiej:placz: a wyszło jak wyszło.

Posted

Semi, to owoc moich i Czapli marzeń. jest kolejnym członkiem mojej i po części Czaplowej rodzinki.
Dynamit nie sunia, ciężko za nią nadążyć, charakter małej bardzo mi się podoba, choć już częściowo rozniosła mi kilka rzeczy w domku, np. powolutku kończą na spółkę z Qu nogi od stołu:evil_lol: , co do reszty.. czas pokaże, ważne, że nareszcie jest:multi:, wyczekana i kochana i całuśna.

Posted

Ależ jaka tajemnica, przecież ogólnie wiadomo, że byłyśmy z Czaplą na kryciu i wiadomo jaki pies nam się podoba a innym nie:evil_lol: , a że nie uważam za konieczność podawania takich rzeczy jak imona i rodowody i takie tam dlatego chociażby że na dzisiaj mam nierasowca w domu, bo rodowód się jeszcze wyrabia, to chyba nie zbrodnia ale oczywiście proszę, fajowo jak tak niektórzy napiszą wszystko a inni tylko czytają , a potem się wypowiadają nie widząc psa na oczy:mad:.
Tatusiem tej malizny jest Edbrios JAZZMAN jak się pewnie Gokaiba domyśla, a mamusia to Classica iz kraja Malahita, ot cała tajemnica. Mała jest oczywiście dobrana do mojego stadka, co do wystaw, to zobaczymy, pewnie czasem ją pokażę, albo ja albo Czapla:lol:.
Tak właściwie to chciałam sie tylko z wiekszościa z Was podzielić moją radością, ze nareszcie mam maleństwo u siebie:multi:, a nie lansować nowego kerraka na forum i dlatego nie wpisywałam żadnych danych, to przeciez nie jest najważneijsze skąd i po kim.

Posted

Semi, ma niecałe 6 miesięcy, i uwierz, tylko na zdjęciu jest wysoka:evil_lol:, w moim domku jest około miesiąca, Qu całkiem ją zaakceptowała, a moje i reszty rodziny serca podbiła w pierwszych dniach pobytu u nas, jest bardzo fajna, tak fajna, ze Czapla jak teraz była w odwiedzinach miała ogromną ochotę na zabranie jej ze sobą do Płocka:mad: ( mówię wyłącznie o psychice, na której bardzo, bardzo mi zależało i głównie pod tym względem szukałam maleństwa, któe miało zamieszkać u mnie w domku, a reszta, to jak mówiłam - wyjdzie z czasem)

• 5 months later...
Posted

Musze się ciut pochwalic naszą małą dziewczynką. Semi wczoraj nauczyła sie pływac i chyba barzdo to polubiła, pływała za swoimi piłeczkami i cudzymi także, nie zważając, ze część psów płynac po swoją piłkę chciała ją storpedować:evil_lol:. Poza tym nasza słodziutka dziewczynka rozwala moje mieszkanie na części, nogi od ławy już ledwo się trzymają, kanty ścian obgryzione, moje klapki, nawet nie zliczę które- zgryzione do spodu, a ostatnio zaczeła podgryzać narożnik:angryy:. Jak tak dalej pójdzie, to Czapla będzie mogła wzbogacić się o kolejnego kerraka, pewnie z dodatkiem mojej osoby, bo mój TZ wywali nas z domku:lol:

Posted

oooo to na pewno, moja Qu bardzo sie zmieniła fizycznie odkąd zaczęłą pływać, cudnie związany kłąb i rozbudowana klatka piersiowa, o kończynach nie wspomnę , ale tak naprawdę, to maluchowi nie jest niezbędne rozwijanie mięśni, a to co jej by się przydało, w pływaniu napewno się nie wykształci:angryy:

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Gokaiba, bardzo mnie cieszy, ze Tobie także podoba się moja Semisia, ja to mam na jej punkcie bzika, ale jest poprostu świetna, i myślę, tutaj głównie o jej charakterze i temperamencie, choć jak widać z wyglądu też jest niczego sobie panna:lol:

Posted

Ronic napisał(a):
красавица:Rose:

Оля,привет!Рада тебя здесь видеть!:multi:
Спасибо за комплимент для Сэми!

Posted

Mam nadzieję, że będę miała szansę dopchać się do wymiziania Waszych kerraków we Wrocławiu. Specjalnie zarezerwowałam sobie czas:oops:
Chciałabym Semi zobaczyć na żywo, bo na zdjęciach wygląda świetnie.

Proszę się nie ukrywać na wystawie
Cichy wielbiciel;)

Ronic super avatar:happy1:

Posted

Triumph, Юль, хожу на этот форум уже много времени, А вот зарегистрировалась только сегодня.
Сэми действительно очень красивая девочка.

IraKa dzięki :lol:

Posted

Ronic-kak marzna ja budu pisat polskom jazykie, Julia znajet, szto moj ruski plochyj.
Bardzo dziękujemy obie z Czaplą za miłę słowa na temat Semi, to piękna suczka, o świetnym temperamencie, na jednym ze zdjęc koleżanka uwieczniła nawet, że czasem ciężko ją opanować :evil_lol:.
IraKa- zapraszam do nas serdecznie, mam nadzieję, że na żywo Semi również się Tobie spodoba, wymyziać bedziesz miała pewnie okazję 5 lub 6 sztuk, i to prawie wszystkie nasze, bo mamy nadzieję, na odwiedziny młodziaka z Austrii, takż ebardzo fajnego, a do tego mocno rozbrykanego, jak to kerrakowe dziecko:razz:.

Posted

o ukrywaniu nie ma mowy, takie stado kerraków będzie widać z daleka, no chyba że zasłonią nas namioty:evil_lol:, ale proszę cierpliwie szukać i zapraszamy.