karolk@ Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Cześć Agata !!! Czy potrzebujesz jakiejś pomocy ? Quote
Maupa4 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Stan zdrowia - ogólnie nie jest żle. Największe problemy z trzema najmniejszymi i najsłabszymi szczeniakami - wszystkimi białymi: dziewczynka u Agaty i te moje dwa - dziewczynka i chłopak. Wszystkie zostały wczoraj odrobaczone. Wszystkie mają uszy do systematycznego czyszczenia. Jeden chłopiec -ma problemy z oczami ... stan zapalny. Trzy białe maluchy - dostały wczoraj leki na wzmocnienie - mają dostac jeszcze po dwa zastrzyki Zyleksisu: piątek i poniedziałek. Poza tym przez 7-14 dni mają dostawac raz dziennie Dicoflor. No i trzeba je stanowczo dotuczyć :diabloti: może niekoniecznie zaraz do trzech kilogramów ale ... trzeba. Moje dwa białasy szukają Domu Tymczasowego ... Quote
auraa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Moich nazwałam Bolek i Lolek. Lolek ma wieksza biała plamkę na czole. Jest odważniejszy i wesoły. Straszny słodziak:loveu:Ale zasikał całe posłanie:cool3:.Lolek jest spokojniejszy i jeszcze cięzko przerażony. Kupę robi z robalami i ma biegunkę.czy wet zwrócił uwage na jego skóre? Jest brzydka różowa na piersi i uszy nie są ładne. Jemu nie stoja uszy czy tak może byc? Lolek tez ma jedna małżowinę troche inna. Nie mam aparatu, pojechał na wakacje. Zdjęcia zrobiłam komórką. Czy mogę komuś przesłac żeby wstawił? Quote
lavinia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Zyleksis - 1 zastrzyk - 50 zł :crazyeye::crazyeye: wczoraj w lecznicy było masowe odrobaczanie, zyleksisowanie i co tam jeszcze - nie chcę nawet myśleć o ile nam urósł rachunek Quote
lavinia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 wyśłij na layla@onet.pl zobaczę czy mi się uda coś zrobić.... Quote
lavinia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 dzięki, odezwę się jak wszystko "ogarnę" Quote
Viris Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Czekam na kilka wpłat z bazarków no i trochę znajomych może wpłaci - bo posmęciłam.. Wiszą koło mnie moje ulubione korale... tak wymyślę czy nie wystawić... ale robiłam je "pod siebie" więc nie wiem czy komuś się spodobają.. Quote
lavinia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Viris, twoje jest wszystko ładne :-) ja wystawię dziś jeszcze jeden pierścionek złoty Quote
Viris Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 No ja wystawię chyba te korale, ale "dowalę" cenę taką abym nie płakała po nich i żeby sporo było dla srolek. Ale dzisiaj mam sporo na głowie, chyba muszę badania powtórzyć i szczepienie na żółtaczkę znowu:angryy: Quote
gameta Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Witam wszystkich późnym porankiem ! Cieszę się, że kluchy doma, Ratowniczki także doma i podziwiam ich nocne siły ! W związku z informacją o DS w 3mieście i związanym z tym transportem do DT zapytuję: CZY MAM SIĘ SZYKOWAĆ ? I na kiedy ? Quote
dorcia44 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 robale były ,wyłażą ,brzuszki mniejsze..ja osrana:cool1: 1.pyt. czym były odrobaczone i kiedy powtórzyc...? 2.pyt. czy uszy czyścic? ,brudne są.Otosolem przeczyściłam, co zalecił wet.? Quote
Inez de Villaro Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 mam stały dom dla suczki z kim kontaktować się??? Quote
xmartix Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 rozchodzą się jak ciepłę bułeczki, tyle chętnych DSów, tylko sprawdzić trzeba i jakby tak sprawdzić to pewnie z połowa już ma DS... czy mylę się? :razz: p.s. Demi juz mam neta uff...... Quote
Viris Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 gameta napisał(a):Witam wszystkich późnym porankiem ! Cieszę się, że kluchy doma, Ratowniczki także doma i podziwiam ich nocne siły ! W związku z informacją o DS w 3mieście i związanym z tym transportem do DT zapytuję: CZY MAM SIĘ SZYKOWAĆ ? I na kiedy ?DS jest - a o tym czy szczeniak tam trafi jeszcze nie zadecydowano. Dajcie dziewczynom odpocząć trochę. Ja postaram się zebrać wszystkie informacje o DS które mamy i im przekazać. Inez de Villaro napisał(a):mam stały dom dla suczki z kim kontaktować się??? Napisz gdzie jest DS, czy jest w stanie przyjechać po szczylka. Quote
demi Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 i jak nie zazdrościć :cool3: Przepiękne !!! Gratulacje:loveu: Nie wyobrażam sobie ich w tym transporcie:shake: Quote
Maupa4 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 dorcia44 napisał(a): 1.pyt. czym były odrobaczone i kiedy powtórzyc...? 2.pyt. czy uszy czyścic? ,brudne są.Otosolem przeczyściłam, co zalecił wet.? odrobaczanie powtórzyc za dwa tygodnie ... czym były odrobaczane ? Boszee - nie wiem jak to się nazywa, dowiem się dziś - "kazałam" odrobaczyc tą różową pastą "wciskaną" do paszczy - podobno najlepsza i "najzdrowsza" ... (i najdroższa) uszy - tylko czyścic - te które miały uszy w najgorszym stanie dostały do domu tubkę maści - kto nie dostał ze szczeniakiem żadnych leków ten tylko karmi, dba, opiekuje się ... i obserwuje szczenior z problemami ocznymi dostał lek do domu ... je trzeba by jakoś "wyczyścic" w całości - nie kąpać ale na mokro chociaż wilgotną gąbką umyc - obrzygiwały się, obsikiwały się no i ... kupale też robiły na siebie nawzajem - nie dawałam rady w niektórych momentach opanowywac sytuacji :oops: Quote
ATLANTYDA Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Śliczne kluchy:loveu::loveu::loveu: dobrze że już bezpieczne aż się chce takiego maluszka do głaskania mieć Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Znowu zaglądam...Nie ma jak Owczarki Niemieckie,ale muszę uczciwie przyznać,że te malce są urokliwe.Sąsiad ma takiego,zastanawia mnie czy ta rasa jest taka krzykliwa.Romeo strasznie jest wrzaskliwy.. Elżbieta Quote
joannaw Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Balbinka i Bazyl też już po kupalach i siku, spaniu, jedzeniu, zabawie, kupalach i siku. Na razie nie widzę różnic w charakterach. Obydwa tak samo wesołe, przytulaśne, zabawowe, ale ciche - właściwie nie szczekają. Noc przespały bardzo spokojnie. Są cudowne. Dziewczyny, czy mogłybyście podać mi nazwę leku, który wetka zapisała do oczu, bo Balbinka ma chyba lekkie zapalenie spojówek - oczy zaczerwienione i trochę łzawią. Rozumiem, że uszy tylko czyścimy wacikiem, bez żadnych preparatów? Quote
netti1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 waldi481 napisał(a):Znowu zaglądam...Nie ma jak Owczarki Niemieckie,ale muszę uczciwie przyznać,że te malce są urokliwe.Sąsiad ma takiego,zastanawia mnie czy ta rasa jest taka krzykliwa.Romeo strasznie jest wrzaskliwy.. Elżbieta moja sunia jest bardzo gadatliwa:) Quote
Inez de Villaro Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 maupa, moj dom stały może wziąć najmniejszą sunię, potrzebującą opieki....może być ta , co jest u Ciebie Quote
Basia&Safi Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 prosze o fotki chlopczyków :) bardzo pilnie koniecznie tych co nie maja jeszcze domków stałych :):):) Quote
Recommended Posts