Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łza się w oku kręci ze szczęścia jak się widzi kolejną szczęśliwą bulwę w swoim domku. Piękne zdjęcia. Puma wygląda w nowej obróżce bardzo dostojnie.

Posted

Joanna: Dziękujemy. Też mnie ściska w gardle gdy pomyślę jak kiedyś wyglądało życie tej fanatastycznej istotki...

Ech.... To był dzień pełen wrażeń, dla stałych i nowych mieszkańców naszego domku. Teraz już wiemy czym jest chrumkanie i jest to jeden z najwspanialszych dźwięków na świecie. Poznałyśmy też zniewalające Pumie bąki :evil_lol:...

Puma gryzie wędzoną kostkę i na chwilkę staje się rozkoszną, rozbrykaną klusią. Zapomina o smutku i tęsknocie. :multi: Na razie tylko na chwilkę ale to już coś!

Jeszcze raz pozdrawiamy wszystkich gorąco i dziękujemy ...

Posted

Pumciu jak dobrze cie widziec juz bezpieczna .

Maupa biedronka to kolejne zagrozenie dla mnie tu na dogo zaraz po Dodzie.
Kktos bedzie mial z niej rodoche . A do witania Panci widze pierwsza jest :loveu:

Posted

kasia_maja napisał(a):
Agata: Wątek dzieciaczków Pumowych śledzimy uważnie. To cudownie że mają domki... Kiedyś może spikniemy całą rodzinkę....?;)

ja bardzo chętnie :D czuję się związane z rodziną moich maluchów :lol:

swoją drogę wiecie co no...polubiłam te bulwy Maupo i Lavinio :eviltong::oops: fajna rasa i są naprawdę piękne:p

Posted

Cześć wszystkim! Cześć Lavinio!

Pumcia w nocy była bardzo grzeczna. Spała jak kamień w nogach łóżka. Raz tylko przebudziła się i głośno szczeknęła, chrumknęła i zaraz znów zasnęła. Mam nadzieję, że był to tylko zły sen....

Byłyśmy już na spacerku. Pumka budzi powszechny zachwyt, jest spokojna i grzeczna. Przed wyjściem, jak na wesołego pieska przystało, skakała i kręciła się w kółeczko, chrumkając na mnie "no chodź już, chodź". :lol:

Wszystko na razie idzie wspaniale. Jestem taka szczęśliwa! Oby tak dalej... :multi:

Posted

bardzo sie ciesze, ze wszystko jest dobrze :-)

Ja wczoraj wyadoptrowalam Pume a wrocilam z pogryzionym pieskiem.... siedzi u mnie na DT, bede musiala zrobic mu allegro, bo trzeba bedzie nareperwac staw... a za tym idzie kasa...

Dzisiaj Figunia bawila sie z Joko :-) no i dzisiaj jedzie ze swoimi nowymi Panami do Wawy a jutro na wakacje nad morze :-)
Bardzo sie o nia boje, ale wiem, ze wszystko bedzie dobrze :-)

Trzymajmy kciuki :-)

Posted

Ewusek: Jest bardzo dobrze. Przed chwilką w odwiedzinki wpadła moja siostra. Nie wiedziałam że Pumka umie tak wysoko skakać ;). Obie bardzo się polubiły. Chrumkania było że hej! :multi:

Trzymamy kciuki i łapki za Figunię oraz Twojego nowego podopiecznego. Figunia zasługuje na wszystko co najlepsze...
Czekamy na wieści co z buldożką i co z poszkodowanym maluchem...

Posted

nie takiej samej....
w domu jest Siga, Karat, Joko i pogryziony Horke (watek w podpisie), Ringo na razie siedzi u rodzicow, ale pod koniec tygodnia tu wroci...

Tesknie za dziewczynami....

Figa podroz zniosla dobrze, siedziala na kolankach swojego Pana, obok siedzial Luksor (bokser), poszli na spacer po podruzy, byla duza koopa i siku :-)
Teraz dziewczynka odpoczywa w swoim pokoju :-)

Posted

Ewusek! Trzymaj się!
Pumka jest ufna, przyjacielska, skacze i bawi się, jest w świetnej formie, a jednak jest jeszcze bardzo stęskniona za Tobą i Twoim domem.

To cudownie, że Figa jest już "na urlopie" z nowymi Panami i Luksorem. :multi:

Posted

Figa mieszka w Warszawie, w dużym mieszkaniu na Tamce :lol::lol:, z panem Darkiem i z panem Mirkiem, no i oczywiście z Luksorem.

Pan Darek obiecał mi, ze gdy tylko wrócą znad morza, zarejestruje się na dogomanii i będzie wklejał zdjęcia i pisał o Figuni

Rozmawialiśmy telefonicznie wczoraj wieczorem - Figunia była grzeczna w podróży, w nowym domu od razu dostała swoje posłanko i swój własny kącik. Lezała sobie tam i oglądała wszystko.

Dziś wszyscy wyjeżdżają. Mam nadzieję, że Figunia sobie poradzi......ona zna już obu panów, bo Ewusek organizowała wspólne spacery. Będzie dobrze, musi być.

Cieszę się, że aż trzy z naszych dziewczynek mieszkają w Warszawie, czy blisko Warszawy (Panda) - po wakacjach koniecznie trzeba zorganizować wspólny spacer :-)

Posted

Cześć dziewczyny!
Chciałam pochylic głowe i naprawde przekazac wyrazy wielkiego uznania dla waszej bezinteresownej miłosci i oddania ślicznym pycholom buldożkowym. Śledze wasze wątki z zamiłowaniem i jestem coraz bardziej zakochana w tej rasie, a myślałam że w moim życiu to juz tylko jamniki... Prosze wpiszczie mnie na waszą listę ew. pomocników, służę autem, czasem i w razie czego ślaskim domkiem tymczasowym.Pozdrawiam serdecznie. :)

Posted

Witaj Aga :loveu:

dzięki za ofertę pomocy - z pewnością skorzystamy. A jamniki z bulwami bardzo ładnie się komponują, szczególnie na spacerach - małe i długie i trochę większe i napakowane :-)

Posted

No tez ciekawa jestem tych przyjaźni, moja jamniczka Fiona do dwóch kolegów których miałam w DT podchodziła najpierw z miną " kurde znowu jakaś ofiara nowa w domu":roll: ale jak pękały pierwsze lody to była zabawa na całego, nawet im odstępowała swoją gabkową budke, zresztą z małym żalem bo sama w niej przebywa tylko jak cos ukradnie i tam dekuje albo cuś wszamie ( np. czekoladowe mikołaje:lol:).