Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lawinia- dla mnie czy to buldozek ,czy wszystkie inne psie istoty ,w klatce czy kojcu,czy wegetujacy samotnie gdzies w baraku na dzialkach, to szczyt okucienstwa.

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figunia w srode jedzie nad morze ze swoimi nowymi Panami, tam bedzie miala zdejmowane szwy - wszystko goi sie idealnie :-)
Puma, pod koniec tygodnia trafi do swoich Pań :-)

Udalo mi sie troche zdjec wsadzic do fotosika, wiec podziele sie z wami moim szczesciem !!! Żalujcie, ze to nie u Was mieszkaly dziewczyny bo sa rewelacyjne !!!
Dzisiaj nawet mojemu TZowi powiedzialam, ze moze jednak by u nas zostały, ale powiedzial, ze nie moge byc druga Wioletka.... bardzo je pokochal, ale nie mozemy miec wszystkiego...

Posted

Ewa, fotki super

już widzę, jak na wystawach będą się burzyć - masz super ładną sunię, z pewnością pozgarnia wiele tytułów, a to bardzo zazdrosny światek jest:evil_lol:

oczywiście są też normalni ludzie, ale sama się przekonałam że spora grupa osób wystawiających buldożki na wystawach, utopiłaby Cię w szklance wody...takiej bezinteresownej zazdrości i zawiści nie widziałam i nie odczułam już dawno..

no ale to tylko taka dygresja mała była - Twoja sunia jest bardzo, bardzo ładna, nie pokazuj jej tylko mojemu Pepe, bo natychmiast się zakocha :-)

Posted

lavinia napisał(a):

Ewa, fotki super

dzieki :-) przeciez obiecalam, ze wstawie :-)

lavinia napisał(a):
już widzę, jak na wystawach będą się burzyć - masz super ładną sunię, z pewnością pozgarnia wiele tytułów, a to bardzo zazdrosny światek jest:evil_lol:

wiem, wiem.... dlatego ja ze swoja mastinką długo na wystawy nie jezdzilam... wkurzało mnie to, zreszta i tak nie chcialam jej rozmnazac, mialam za mało wiedzy i nie mialam warunkow... Teraz jestem dojrzalsza i wiem czego chce... chce sie zajmowac psami :-)
Mialam moja Sigme wystawic w weteranach na ostatnim CACIBie w Wawie, ale bylo za goraco... moze sprobujemy we wrzesniu na klubówce molosow...

Posted

Malizna buldozia piękna :loveu: Życzę wielu sukcesów i pociechy z dziewczyny!!!

Super, że Puma i Figunia juz za chwilę bedą w swoich domach, hurrra!!!
A będziemy oglądać fotki Figi?

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Ewusek....napisz cos więcej o tej beżowej pieknocie:)

a wszystko zaczeło się od DT ...
mowie poważnie, zastanawialam sie nad jakas mała ras do hodowli do pary z mastifami angielskimi. W gre wchodzily buldozki, mopsiki i gryfoniki. Dzieki Fidze i Pumie zakochalismy sie w bulwach i wiedzialam, ze to jest to :-)
Wstepnie zamowilam sunie z Moskwy, ale nie wiedzialam czy bedzie, bo krycie plowej suki czarnym psem dopiero za 2 miechy a prawdopodobienstwo male... Nagle sie okazalo, notabene dzieki moejej znajomej z molosow, hodowczyni fila brasileiro, ze w jednej zaprzyjaznionej hodowli zostala plowa suczka, ktora iala pojechac do Holandii. Holender przeciagal odbior az kilka dni wczesniej sie rozmyslil.
Decyzja byla prawie natychmiastowa i na weekend pojechalismy do hodowli po niuńke.

Coz moge blizej powiedziec - ma super pochodzenie, exterier, jest niesamowita, ale szczoch ! Pierwszej nocy obleła nam koldre, drugiej materac... szcza na poslanie....uczymy sie na podworku, ale poslanie to poslanie...

Posted

akucha napisał(a):
Malizna buldozia piękna :loveu: Życzę wielu sukcesów i pociechy z dziewczyny!!!

Super, że Puma i Figunia juz za chwilę bedą w swoich domach, hurrra!!!
A będziemy oglądać fotki Figi?

nie dziekuje :-)

Mam nadzieje, ze bedziemy mogli ogladac foteczki Figuni i jej kompana Luksora :-)