Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorry za offa, ale nie wiem gdzie pisac. Pod naszą opieke do schronu trafił bulwek - czarny chłopak. Czekamy czy znajkdzie się właściciel, poza tym prosiłyśmy w schronisku o zarezerwowanie psa, aby nie trafił do nieodpowiedniej osoby. Siedzie w klatce z dużym onkiem. Ale w tym schronie nie ma wielkich szans. Zdjęcia i info w czwartek będą - ale może znajdzie się jakis tymczas także dla niego?

Jeszcze raz przepraszam że tutaj. Nie wiem gdzie pisać. Szkoda go.

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam:)
Rozmiawiałam z sprawie pregowanej laseczki z Lawinią.
Oytórz w Wałbrzycu jest domek dla małej - kobietka i 2 dzieci .
szukala juz długo spaiak , zobaczyla zakochała się w Pandzie!
Ewa bierze na siebie koszt sterylizacji i jest stanie pojechać po nią do Warszawy.
domek otwarty na przeswietlenia nie ma nic do ukrycia.
Ewa obyta z psami miała wyciagnieta ze schroniska bullterierkę lecz suka była smiertelnie chora :(
suczka bedzie jezdzila z wlascielka wszedzie na wakacje wypady , dwoje chlopców w wieku 2 i 7 lat beda umilały jej zywota :)
Jestem z nia w stałym kontakcie , znamy sie X lat.

"prosze o pozytywne rozpatrzenie sprawy "
Na wszelkie pytania odpowiem .
moj nr to 606 836 331

Posted

w takim razie trzeba chyba zrobic porządek tu na wątku, bo nam się zrobiło zamieszanie

napiszę, to co wiem i poproszę osoby zainteresowane o potwierdzenie, lub zaprzeczenie ;

PANDA - ta sunia ma już dom stały - to wiem na 100%

PUMA - jest w DT u Ewuska, dom stały ma prawdopodobnie u ATLANTYDY, która już wpłaciła mi pieniądze na jej sterylkę.
Po informacji od Atlantydy koryguję - teoretycznie Puma również szuka domu stałego.

FIGA - w DT u Ewuska, szuka domu, chociaż słyszałam coś, że DT..........
proszę o potwierdzenie.

BIEDRONKA - w DT u Maupy, jak najbardziej szuka domu stałego

KAMA przechrzczona na DODĘ - w DT u Enii - szuka domu, chociaż też słyszałam, że jeden z DT chciałby dwie dziewczynki ;). Proszę o potwierdzenie

czyli teoretycznie domu stałego nie mają jeszcze 4 suczki - łaciata Biedronka, pręgowano - łaciata Figa i pręgowana Doda i być może Puma..

Apbt_sól - a może Doda ? Jest podobna do Pandy, tylko trochę bardziej baryłkowata tzn ma krótsze nóżki i bardziej kompaktowy tułów. A Biedronka też jest super - mała, krótka bulwka.

Posted

Ja w realu widziałam Biedronkę, która jest u Maupy. To bardzo ładna i zgrabna suczka i z tego co słyszalam ma bardzo dobry charakter.

Agata, a w lecznicy mówiłaś, że buldogi to nie twoja rasa??? Bardzo się cieszę, że zostają u ciebie. A jak na nie reagują twoje większe psy?

Posted

W sprawie Pumy pisałam już pw do Maupy.
W tej chwili mamy na dt mopsa i powiem szczerze ze ogarnęło mnie zwątpienie czy to dobry pomysł żeby Puma z nami zamieszkał .
Z powodu naszego psa jest tak nie znośny nie wiem czy to zazdrość czy próba zwrócenia na siebie zainteresowania ,strasznie gnębi mopsia nie jest to skierowana jakaś agresja pod adresem małego .Z powodu jednak różnicy rozmiarów jest to dla mnie spory stres żeby mopsiowi nie stała sie krzywda .
Wiem że początki bywają trudne .
Bono nie jest jeszcze kastrowany mam nadzieję żer to go troszkę wyciszy .
Dziś jedziemy z mopsiem na kastracje zobaczę jak to wszystko sie rozwinie .
W następnej kolejności Bono .
No i jeszcze nasze dzieci nie bardzo chcą mopsika oddać.
Czyli Puma u mnie domek tak na 98% i tak dopiero ok15 września to ustalałam już wcześniej .
Ale gdybyście Miały kogoś na nią chętnego w okolicy super domek to bez skrupułów możecie sunie wyadoptować .
Ja będę obserwować zachowanie naszego wykastrowanego towarzystwa i w razie jak się ustatkuje dam znać .
Bardzo proszę o wyrozumiałość ja zawsze wszystko sto razy przemiędlam wzdłuż w wstecz:cool1::roll: .

Posted

[quote name='lavinia']

Apbt_sól - a może Doda ? Jest podobna do Pandy, tylko trochę bardziej baryłkowata tzn ma krótsze nóżki i bardziej kompaktowy tułów. A Biedronka też jest super - mała, krótka bulwka.

Fonowałam w sprawie Bierdonki :loveu:
Czekamy na dalszy rozwój sytacji :p
Dziewczyny mozecie napisac jak Biedrona na koty i dzieci?

Posted

że Biedrona jeszcze czeka na dom to niewiarygodne.
To buldożek który spowodował że postanowiłam pomóc Lavini i MAupie i.... stałam się właścicielką dwóch bulw.
Dziewczyna jest naprawdę wspaniała/

Posted

istnieje duże prawdopodobieństwo że Maupa słusznie podejrzewa hahaha
ale teraz Inez możesz poczuć się dowartościowana bo przeszłaś jej wszystkie testy kompetencyjne ;p

Posted

ach Inez my jesteśmy rodziną w 100%
Inka i Jaco są rodzeństwem z twoim brzdącem. Nesca (ta którą wyadoptowałam) jest dzieckiem Figi, nasze są po Pumie.
Jaco był największy z tego miotu i chyba tak mu zostało- on ma bardzo mocną budowę. Inka jest chudzielcem przy nim. Oni w ogóle są kompletnie inni- inny wygląd, budowa, charakter. Jaco waży 3,8 kg a Inka 3,2kg a Nesca która była na początku niewiele większa od Inki ostatnio jak dzieci się spotkały u wet ważyła... 4,2 kg ;( Była dużo wyższa od Jaco. Nie wiem czym Piotrek ją karmi ale poczułam się jakbym moje dzieci zamorzyła- a jedzą naprawę dużo i to najlepsze co sie da.

Posted

Pomyliła mi się Inka z Nescą....musiałaś je nazwać jak kawy???:)
Inka nawet podobna do mojego Ptysia...tylko czarne ucho ma...jesli dobrze ją pamiętam:)
Całusy dla kochanej rodzinki....mam nadzieję że będziemy w kontakcie i wymienimy doświadczenia?:)

Posted

Atlantyda - jasne, ja wolę takie zdroworozsądkowe podejście do sprawy adopcji, niż np wzięcie suni, a póżniej zwracanie jej, bo "psy się nie dogadują "

Tak więc teoretycznie szukamy domu i dla Pumy, a Ty w międzyczasie się zastanawiaj i obserwuj :lol:

Posted

ciotki Inez z Agatą - a sio !!!:eviltong: Idżcie sobie na wątek szczeniaków, bo co napiszę post, to widzę jakiś o szczeniaczkach i myślę, że ja tu o suczkach piszę w złym wątku :mad:

Posted

Przepraszamy!!!!!!!!!!!!!!!:)
ale jak można nie mówić/pisać o szczeniakach....wszędzie....nie można się pohamować!!!!!!!
Ale dziękujemy za przywołanie do porządku mamo!!!;)
PS.ale to jest wątek naszej mamy-Pumy....:)

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Pomyliła mi się Inka z Nescą....musiałaś je nazwać jak kawy???:)
Inka nawet podobna do mojego Ptysia...tylko czarne ucho ma...jeśli dobrze ją pamiętam:)
Całusy dla kochanej rodzinki....mam nadzieję że będziemy w kontakcie i wymienimy doświadczenia?:)

Myślę, że nie znikniesz z wątku maluchów bo byłaby to ogromna stara dla wszystkich- twoje foty i opisy są super :)
Ja robie telefonem zdjęcia więc najlepszych momentów nie mogę uchwycić---> pożyczyłam moją cyfrówkę i teraz nie mogę odzyskać. Ale jak tylko dostane aparat w swoje ręce zrobię sesje z prawdziwego zdarzenia.
Inez a ile twój Ptyś waży?? I jak z sikaniem i kuptaniem poza domem mu idzie? Moje jakoś wolą za moim fotelem niz na trawce :oops:

ps. przenosimy się na wątek szczenirów ;p

Posted

Dziewczeta , skonraktowałabym się z Maupą , ale numeru nie moge znależź :( Po rozmowie z Lawinią mam czekac na fona :)

Wiec czekam , do kibelka z telefonem chodze - bo wiecie , jak sie przy tylku nosi to cisza a jak wyjdzie sie to cos sie dzieje - przynajmniej ja tak mam , choc jak tel dzwoni to pies mi fikolki fika- taki dzownek zastepczy jakby dzwiek w telefonie siadł ;)

Posted

lavinia napisał(a):
Atlantyda - jasne, ja wolę takie zdroworozsądkowe podejście do sprawy adopcji, niż np wzięcie suni, a póżniej zwracanie jej, bo "psy się nie dogadują "

Tak więc teoretycznie szukamy domu i dla Pumy, a Ty w międzyczasie się zastanawiaj i obserwuj :lol:

Dzięki za zrozumienie;) ja też nie chciała bym stawać przed wyborem oddania suni bo było by mi okropnie ciężko ,ale póki co i tak Puma jeszcze musi u Was zostać więc może do tego czasu coś sie wyklaruje na plus dla mnie :lol:.
Być może Bono czuje że, mopsio naprawdę podbił nasze serca i próbuje rywala wykolegować:evil_lol:.