beata.b Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 witam serdecznie! Mam na imie Beata i jestem "tylko" obserwatorką formum o spanielah..bo mam jamnika :lol:..ale chciałabym przygarnąć jeszcze jednego czworonoga..własnie spaniela..Znalazłam tam to ogłoszenie na ale gratce..dzwoniłam.."hodowca":angryy: chetnie pozbędzie sie ciężaru... za 100 zł(mówię o spanielach)...a ja chetnie kupiłabym tę młodsza spanielke (starsza nie ma szans przy naszym energicznym jamnisiu)niestety mieszkam 400 km od Lublina i nie dam rady jechać sama tyle kilometrów... jeżeli dałoby się zorganizować jakiś "zbiorowy"transport ze Ślaska to chetnie sie dołacze do wyprawy albo kosztów...jestem z Bierunia koło Tychów..pozdrawiam Quote
Viris Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 beata.b napisał(a):witam serdecznie! Mam na imie Beata i jestem "tylko" obserwatorką formum o spanielah..bo mam jamnika :lol:..ale chciałabym przygarnąć jeszcze jednego czworonoga..własnie spaniela..Znalazłam tam to ogłoszenie na ale gratce..dzwoniłam.."hodowca":angryy: chetnie pozbędzie sie ciężaru... za 100 zł(mówię o spanielach)...a ja chetnie kupiłabym tę młodsza spanielke (starsza nie ma szans przy naszym energicznym jamnisiu)niestety mieszkam 400 km od Lublina i nie dam rady jechać sama tyle kilometrów... jeżeli dałoby się zorganizować jakiś "zbiorowy"transport ze Ślaska to chetnie sie dołacze do wyprawy albo kosztów...jestem z Bierunia koło Tychów..pozdrawiamTo musisz się z ludźmi od spanieli dogadywać - my już nie damy rady więcej zrobić. Quote
Asia & Ginger Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Dziewczyny, mam tylko pytanie, czy wszystkie psiaki zostały zarazerwowane do piątku, czy tylko niektóre? :roll: Quote
Maupa4 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Spanielki - z tego co się orientuję - zostały zarezerwowane wszystkie ... Nie wiem jak z mopsią ... ja byłam u szczeniaków a rozmawiały/rezerwowały dziewczyny ... Quote
lavinia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Asiu, zarezerwowałam wszystkie spanielki dziewczynki, czyli 4 szt i chłopca szczeniaczka zarezerwowałam tez mopsie i yorczkę, onków nie. jeśłi planujecie jednak cos zrobic, to prosze o kontakt telefoniczny - pomogę - pogadam z nim, moze cos jeszcze zejdzie z ceny mój nr tel 0 889 509 903 Quote
Asia & Ginger Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Maupa4 napisał(a):Spanielki - z tego co się orientuję - zostały zarezerwowane wszystkie ... Nie wiem jak z mopsią ... ja byłam u szczeniaków a rozmawiały/rezerwowały dziewczyny ... lavinia napisał(a):Asiu, zarezerwowałam wszystkie spanielki dziewczynki, czyli 4 szt i chłopca szczeniaczka zarezerwowałam tez mopsie i yorczkę, onków nie. jeśłi planujecie jednak cos zrobic, to prosze o kontakt telefoniczny - pomogę - pogadam z nim, moze cos jeszcze zejdzie z ceny mój nr tel 0 889 509 903 Dziękuję bardzo. :p Na razie mamy domek tylko dla jednej suni, transport znaleziony, także zostaje tylko zadzwonić do kolesia, zapytać o tą konkretną sunię i umówić się na odbiór. Quote
mysza 1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 A ja do tematu bulwek wrócę. Spędziłam dzisiaj z nimi trochę czasu, chodziły po pokoju, byłysmy na spacerze, są przekochane. Lucek kocha Pumę, biedny zasuwa za nią a ja obie:loveu:. Figusia zrobiła wielki postęp dzięki dziewczynom, śmiało wychodzi z klatki, chodzi po pokoju, ba, nawet troszkę tresuje Pumkę. Nie wspominam co robią, kiedy mam w ręku kurczaczka. Chrumkanie Figi jest niesamowite- najglośniejsze jakie słyszałam, jak ją drapałam to już byl koncert:evil_lol:. Dziewczyny są naprawdę urzekające i bardzo mądre. Widziałam też sunię z socjalnego- kolejny żarłoczek, tylko miskę do ręki wzięłam a ta od razu na baczność;) Nie wiedziałam, co to za jedna, teraz rozumiem. Ale mi smutno, że ich juz nie zobaczę:shake:, ale cieszę się, że już nie będą w lecznicy, bo to zadne zycie dla nich. P.S. Kurde, nawet mi się śniły.:p Quote
enia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Mysza jak to nie zobaczysz? tylko bulwka Tosi wyjeżdża dziś tak Lavinio? myślalam,że dziewczyny będą tam conajmniej do sterylki......chyba że znowu cosik pokręciłam.... ps. wiesz co mysza? oni wszyscy są siebie warci :)ci kuracjusze, człowiek jak stanie z siatą jedzenia to nie wiadomo kogo pierwszego obsługiwać, Cekin wali w pręty ,dziewczyny skaczą po nogach, Lucek mimo drutów podskakuje, koty miauczą i łapki wyciągają:) a ręce tylko dwie:) Quote
Maupa4 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 W niedzielę do domu tymczasowego jadą Puma i Figa ... Quote
enia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 ja bede dopiero w poniedziałek u dziewczyn bo dziś wyjeżdżam, gdyby któraś cioteczka szła w odwiedziny to zanieście pręgusi kostkę prasowaną bo wczoraj ukradła Cekinkowi i tak trzymała kurczowo w faflunach swoich ,że nie mogłam z tych czeluści wyjąć- a wzrok miała taaaaaaki taaaaki do płaczu prawie........:placz:o tą kosteczkę....... Quote
enia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Maupa4 napisał(a):W niedzielę do domu tymczasowego jadą Puma i Figa ... o jak miło, nie będą w klacie siedziały, mówilam wczesniej Lavinii ,że za tydzień mam urlop i mogłabym jedną panienkę zabrać na wieś;) Quote
lothia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 dziewczyny a wiadomo jaki jest ich stosunek do innych dorosłych psów/suk i ew. kotów Quote
Tepes Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No to super że pojadą do DT:) A domek stały znajdzie się na pewno szybko!:) Quote
enia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 wczoraj wszystkie trzy skakaly na dziewczynę z kotem na rękach,( bardzo były ciekawe co to takiego) ale nie sprawdzalyśmy dalej ze względu że kociak maleńki a one trzy.Dorosły kot z jedną chyba by sobie poradzil przy takim teście.Co do psów to pręgusia na dworze obszczekuje inne czasami, w klinice obce też obszczekiwala, swoich w pokoju nie rusza:) Quote
lavinia Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 w sprawie spanieli - właśnie dzwonił do mnie pan hodowca - dzis wyjeżdża - prosi o decyzję, czy trzymac dalej sunie, czy nie Quote
Maupa4 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 lothia napisał(a):dziewczyny a wiadomo jaki jest ich stosunek do innych dorosłych psów/suk i ew. kotów Biedronka jak najbardziej ok w stosunku do innych psów i suk - bez względu na wiek (u mnie przecież trochę ich jest - i starsze i młodsze i zupełnie młode) ... koty w lecznicy jej "nie robiły" (kotów w domu brak - bo już chyba kompletnie bym oszalała) ... Czy ja już pisałam że w srodę Biedronka miała sterylkę ? Jeżeli nie to piszę - Biedronka już po sterylce ... :lol: Latamy na zastrzyki a w przyszłą sobotę/niedzielę zdjęcie szwów. Więc od przyszłego poniedziałku Biedrona może wyruszac do swojego domu - jeżeli taki się już znajdzie ... Oczywiście i tradycyjnie Biedronka szuka NAJLEPSZEGO domu ... W jej przypadku wydaje mi się ze najlepszy dom byłby z innym psem - a moim marzeniem jest dom z drugą bulwą ... Chociaż własciwie nie upieram sie przy drugiej bulwie ... Ale ponieważ to ja ja wyadoptowywuję to kryteria sa dosc wysokie ... Quote
Bila Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Maupa4 napisał(a): Ale ponieważ to ja ja wyadoptowywuję to kryteria sa dosc wysokie ... No to przecież powszechnie wiadomo:lol: Quote
akucha Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ale to pięknota!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Czy jakies domy interesują się dziewczynami? Tak tylko pytam... Ciesze się, że Figunia i Puma tak szybko odnalazły się wśród ludzi. Zazdroszczę Wam ciotki tych odwiedzin. Oglądam i czytam oba wątki i czuję się jak w kinie. Jak chciałoby się kolejną bulwę, ale cóż, można sobie tylko pooglądać. Quote
agata-air Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 a ja miała okazję widzieć piękność. wszytscy juz chyba wiedza co czuje do Biedrony... cudowana jest Quote
Maupa4 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 To jak wszyscy tak kochają Biedronkę to jeszcze dwa zdjęcia ... :diabloti: Quote
Maupa4 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Zaraz poszukam - nie wyrabiam się z wklejaniem :oops: Z niczym się nie wyrabiam :roll: Nowe foty będą robione w niedzielę ... Quote
lavinia Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Puma i Figa, zgodnie z zaleceniami ciotki Enii dostały wczoraj prasowane kostki... bardzo im przypadły do gustu :lol: a Biedrona jest superowa, kurdupelek słodki... Quote
Recommended Posts