Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero tu trafiłam,idę chociaż zapoczątkowac aukcje cegiełkową no niewiele moge kupic bo nawalilo mi autko i naprawa bedzie droga ale jesli zdąże naprawić do czasu wyjscia Liska z lecznicy i przyjdzie mu jechac do Szczecina to pomoge go przetransportować.

Posted

Dostałam takiego maila:

Treść wiadomości:
witam chce sie dowiedziec jaka jest obecna sytuacja malego liska chce mu w miare moich mozliwosci pomoc dokonujac wplaty na wasze konto ale prosze tez o informacje o stanie zdrowia tego malego skarbka sama caly czas dokarmiam zwierzaki ale temu malemu lobuzkowi jeszcze pomoge

Ciotki kto odpowie? Nie należy olewać takich zapytań. Wiem to z poprzednich cegiełek. Należy odpowiedzieć. Wierzcie mi to robienie dobrego marketingu wokół cegiełek.

Podam na priva maila do osoby która przysłała maila
musicie odpowiedzieć

Posted

Tosia2 napisał(a):
Przez ostatnie opatrunki lekarze starali się kontrolować stan kości, ich podatnosć na jakiekolwiek działania, itd... Po kolejnej konsultacji i rtg okazało się, że zmiany wewnątrz sa tak paskudne, ze pozostają dwie mozliwosci: amputacja badź złożenie łapy z zastosowaniem częściowego implantu, ALE łapka będzie sztywna! Pies nie będzie poruszał się normalnie, nie będzie zginał kończyny... Oczywistym jest dla nas, ze druga możliwosć jest bezwzględnie lepsza, bo zawsze pozostanie mu "podpurka", ale.... :placz::placz::placz:

Myślę, że przydałaby się konsultacja u dr Jacka Sterny. Przyjmuje m.in. tu:
http://www.bemowo-wet.com.pl/index.php?id=godziny
Będę u niego w piątek z Brego i mogę spróbować zapisać Liska na wizytę.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Dostałam takiego maila:

Ciotki kto odpowie? Nie należy olewać takich zapytań. Wiem to z poprzednich cegiełek. Należy odpowiedzieć. Wierzcie mi to robienie dobrego marketingu wokół cegiełek.

Podam na priva maila do osoby która przysłała maila
musicie odpowiedzieć

Czy z Liskiem, na bieżąco, ma kontakt tylko Tosia?
Na tego maila trzeba odpowiedziec piorunem, ten ktoś chce pomóc, co więcej, widząc w tym sens, może zechcieć podesłać historię Liska jeszcze komuś. Im więcej ludzi się włączy tym lepiej.

Posted

Sterna jest bardziej operatorem, diagnostą jest Olkowski, pracują też razem na SGGw bodajże w środy. W tygodniu w Milanówku i gdzieś jeszcze. Już pisałem sprawa do załatwienia.

Posted

KWL napisał(a):
Sterna jest bardziej operatorem, diagnostą jest Olkowski, pracują też razem na SGGw bodajże w środy. W tygodniu w Milanówku i gdzieś jeszcze. Już pisałem sprawa do załatwienia.

Jakie sa tego koszty? Pls o info - postaram sie cos dorzucic :)

Posted

KWL napisał(a):
Konsultacja Bony u Olkowskiego (w Milanówku) kosztowała 30 zł. Może być nieco drożej ale ten rząd wielkości.

chodzilo mi o caly zabieg na lapke - cyba ze czegos nie doczytalam :oops:

Posted

Niech tylko ktoś (chyba, że już tak się stało) zareaguje na wpis Isadory. To ważne odpowiedzieć człowiekowi, który chce kupić cegiełki.

Posted

a może w tytule allegro tej cegielki wpisac obok "eutanazja?walczmy o jego zycie"..jakies slowo typu "pies","mały piesek",bo ludzie wpisuja czesto w wyszukiwarce takie slowa szukajac psa..nie wiem moge sie mylic :roll::oops:

Posted

majqa napisał(a):
Niech tylko ktoś (chyba, że już tak się stało) zareaguje na wpis Isadory. To ważne odpowiedzieć człowiekowi, który chce kupić cegiełki.

????

anetek100 napisał(a):
a może w tytule allegro tej cegielki wpisac obok "eutanazja?walczmy o jego zycie"..jakies slowo typu "pies","mały piesek",bo ludzie wpisuja czesto w wyszukiwarce takie slowa szukajac psa..nie wiem moge sie mylic :roll::oops:

• Patrząc z punktu widzenia marketingowego, nie ma absolutnie znaczenia czy jest napisane że to pies, ptaszek czy inny stworek. W tytule jest zawarte wszystko czego większość szuka: sensacja, sensacyjka i domysł "a może denat będzie". To lubimy. Szczególnie wtedy gdy nas nie dotyczy. Poza tym z technicznego punktu widzenia jest to tez niemożliwe. Są już pierwsi kupujący (nawiasem mówiąc moje zaprzyjaźnione dogomaniaczki) i nie można już nic zmieniać. Nie da się po prostu.
  • Problem jest nie tylko w wakacjach, ale tez w obserwatorach wątku. Potrzebna pomoc w ożywianiu aukcji. Jakakolwiek, wpis w sygnie, opisie na GG, rozesłanie znajomym linka etc., etc. W aukcjach które się sprzedały całkowicie był "kampanie reklamowe". Był nawet "bazarek" zrobiony w celu podbijania aukcji. Niestety to jest reklama a to znaczy że trzeba ją pokazywać, przekazywać... I tak na przykład zamiast ocha, acha czy inszego okrzyku wstawić linka jw napisałam, albo jeszcze na klasę, na grono i wśród różnych zapychaczy sieci które każdy z nas rozsyła, wysłać jeden bardziej wyrazisty, z linkiem do aukcji.
  • Niezależnie od tego ODPOWIADAĆ na takie maile, jak ja podałam. Taki człowiek gdy dostanie odpowiedź zawierającą parę sloganów (np. "Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie. Tacy ludzie jak Pani/Pan pozwalają uwierzyć, że człowiek to brzmi dumnie. Są jednak wśród nas Anioły.... i tu tekst o zwierzaczku, takich parę dobrych efektownych zdań, opisów sytuacji"), to taki człowiek bardzo często "napędza" następnych. I to wiem z praktyki (życiowej a nie studenckiej). Każdy z nas ma potrzebę dowartościowania się "odruchem serca". Pokazania za dowód listu, maila, dyplomu, cegiełki.
To nie jest "pitolenie-o-szopenie". Tak to działa cioteczki.

Posted

No jaśniej nie można, Majgo możesz popełnić jakiś standardowy tekst do wysyłania w odpowiedzi na mail - serdeczne podziękowanie, będziemy dodawać do każdego, graficznie proponuje też załączyć zdjęcie Liska.
Jeśli nie ma kontaktu z Tosią musimy sobie jakoś poradzić ktoś z nas może odpisywać, mogę ja tylko mnie nie ma z reguły w weekendy więc nie jest to najlepsza kandydatura. Możemy założyć też zbiorcze konto na wp czy gdzieś nazwać np lisek_dziękuje@wp.pl i dać kilku osobom dostęp i z niego wysyłać.
Proszę o komentarze.

Posted

KWL napisał(a):

Dr Sterna to świetny specjalista, chirurg - ortopeda z ogromnym doświadczeniem, wprawą diagnostyczną i operacyjną. Natomiast dr Olkowski to neurolog.

Posted

Olkowski zajmuje się też ortopedią choć faktycznie bardziej na tle funkcji neurologicznych i diagnostyki, nie przeczę że Sterna jest dobrym chirurgiem ortopedą ale nie koniecznie diagnostą. Miałem wypadki rozbieżnych diagnoz obu panów.
Diagnozę wolę Olkowskiego, operację chyba Sterny. Chociaż w tym konkretnym wypadku nie muszę mieć racji. W sumie sprawa dotyczy bardziej techniki operacyjnej niż rokowań.