Isadora7 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 dostałam dzisiaj dwa e-maile z danymi do kontaktu. Kazdy z maili zawierał telefon, e-mail. Jeden podpisany Ewka, jeden Ania Kacperek. I ... mam problem :), , jakby ktoś jeszcze dał najlepiej link do wątku byłoby super. Quote
Tosia2 Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Rano wyjeżdżam, ale napiszę jeszcze, że niestety u Liska cieniutko... Przez ostatnie opatrunki lekarze starali się kontrolować stan kości, ich podatnosć na jakiekolwiek działania, itd... Po kolejnej konsultacji i rtg okazało się, że zmiany wewnątrz sa tak paskudne, ze pozostają dwie mozliwosci: amputacja badź złożenie łapy z zastosowaniem częściowego implantu, ALE łapka będzie sztywna! Pies nie będzie poruszał się normalnie, nie będzie zginał kończyny... Oczywistym jest dla nas, ze druga możliwosć jest bezwzględnie lepsza, bo zawsze pozostanie mu "podpurka", ale.... :placz::placz::placz: Strasznie mnie ta informacja przybiła, tymbardziej ze wg rtg zrobionego przed zgłoszeniem psa do nas wynikało iż są rokowania na całkowite wyleczenie....i wtedy były... Niestety pies przebywał u dziada, a tam mu się lepiej nie zrobiło... :angryy: Lisek nie ma czucia w paluszkach, w zasadzie odczuwa od pewnej wysokości dopiero... Ryczeć się chce bo jest tak ufny i pełen życia, zgrabniutko sobie kuśtyka na spacerki, a tu taka diagnoza..... :placz::placz::placz: Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Obsolutnie nie podważając wyroku obecnych weterynarzy, czy nie warto by było skonsultować z jakimś specjalistą jeszcze raz samego RTG? Bardzo, bardzo mi przykro. :-( :-( :-( Tym bardziej liczę, że finanse wspomoże allegro, a co do opcji...jakoś pierwszej nie dopuszczam do myśli. Jeśli te części kości, które mógłby spoić implant, są mocne to stawiałabym na tę wersję. Usztywniona czy nie ale zawsze to łapka dająca podpór. Quote
Zofia.Sasza Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No niestety, wykrakalam. Zapomnieli dac. :mad: Tak ze Lisek w Echu Miasta bedzie dopiero w przyszly czwartek (Na pewno!). Co do lapki, to ja tez uwazam, ze warto skonsultowac RTG z innym wetem. I wiem, ze to co powiem moze byc kontrowersyjne, ale czy jestesmy pewni, ze ze sztywna lapka bedzie Liskowi lepiej niz bez? Zwierzakowi czasami latwiej jest sie zaadaptowac do zycia na 3 nozkach niz poruszac sie ze sztywna konczyna. Swoja droga, biedny psiak. Tyle nieszczesc na taka mala rudzinke. Powinien sie nazywac Hiobek, a nie Lisek. Serce mi sie kraje za kazdym razem jak przejezdzam kolo tej lecznicy :-( Mam nadzieje, ze jednak wszystko skonczy sie dobrze dla Liska. Na pewno jest tego wart. Nie ma wiec innej opcji. Pozdrawiam - Zofia Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 zofia&sasza napisał(a):No niestety, wykrakalam. Zapomnieli dac. :mad: Tak ze Lisek w Echu Miasta bedzie dopiero w przyszly czwartek (Na pewno!). (...) I wiem, ze to co powiem moze byc kontrowersyjne, ale czy jestesmy pewni, ze ze sztywna lapka bedzie Liskowi lepiej niz bez? (...) Pilnuj Zosiu tej gazetki, koniecznie. 3 łapki obciążone ciężarem reszty ciała ucierpią w znaczeniu ich stawów. Zaburza się cała oś i zacznie się inaczej ustawiać kręgosłup. A z innej, mniej fizjologicznej beczki - trudniej może być z adopcją. Owszem do wielu 3łapków uśmiecha się szczęście ale jeśli nie ma p/wskazań do spoiwa implantem to nie kusiłabym losu. Quote
KWL Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Majgo można sprawdzić czy jutro w Milanówku przyjmuje doktor Olkowski i u niego komsultować. Quote
Zofia.Sasza Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Jakby trzeba bylo zawiezc kawalera do Milanowka, to dzwoncie. On tuz kolo mnie w tej przychodni siedzi... A teraz znikam z netu do poniedzialku - Zofia Quote
tamb Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Przelałam 30zł. Przykro mi, że tak mało ale w tym miesiącu wypadło mi leczenie 3 kotów i kastracja Ozziego.:oops: Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Tosia jest praktycznie poza zasięgiem kom. ale odpisała. Nie da rady skonsultować RTG w Milanówku, bo sama przebywa poza miastem.:-( Quote
KWL Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Jak mi ktoś podrzuci to mogę spróbować w poniedziałek (w sobotę pracuję). Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Sądzę, że RTG jest w lecznicy, a skoro tam, jak rozumiem, sprawę pilotuje Tosia to weci nie wydadzą zdjęć ot tak sobie każdemu, czyli sprawa się zamyka. Quote
anetek100 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 nie poddamy się walczymy o liska,który szuka domku!!! Quote
anetek100 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 ......................................................... Quote
Isadora7 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Liseńku już kończę dla ciebie allegro lada chwila opublikuję Quote
Isadora7 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Cegiełka dla Liska: http://allegro.pl/show_item.php?item=396053172 :cool1: Quote
majqa Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Isadora7 napisał(a):Cegiełka dla Liska: http://allegro.pl/show_item.php?item=396053172 :cool1: I rzuciłaś mnie na kolana, kolejny raz! :loveu: Quote
Recommended Posts