Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ramzes jest młodym kocurkiem,(ma niecały rok) mieszka na naszym podwórku gdzieś już od miesiąca.(Pewnego dnia uciekając przed Tobikiem znalazł sobie ten bezpieczny kącik i tam już został.)Opuszczał swój domek jedynie póżnym wieczorem żeby powrócić skoro świt.Kilka dni póżniej dostał od nas pierwszy posiłek, powyjmowałyśmy z jego sierści mnóstwo kleszczy oraz został odpchlony.Moja mama karmi go 2x dziennie.Niestety nie tolerują się z naszym psiakiem.Tobi bardzo lubi go przeganiać oraz wyjadać z jego miseczki.Ramzes za to panicznie się go boi. Na szczęście Tobi nie należy do bardzo sprytnych psiaków niestety o nas jest zazdrosny .W piątek planujemy pierwszą wizytę u weta:razz:

Posted

Kot okropnie przeżył wizytę u weta.Były problemy z wyjęciem go z (pożyczonego ze schronu )transportera:diabloti:.Kotkowi (po walce pewnie z dorosłym kocurem))został na szyi ogromny ropień:shake:, który został przecięty i wyczyszczony.Dziś Ramzesik jest już po pierwszej dawce antybiotyku.Waży prawie 3 i pół kilograma.:razz:Jest na mnie obrażony:evil_lol:tylko wyszedł zjadł i spowrotem do dziury.Nie było mizianka ani ładowania się na kolana.:eviltong:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

A jak idzie szukanie domku?
Są jacyś zainteresowani?
Wiekiem się nie przejmuj, kotek jest młody więc chyba łatwiej znajdzie dom, a te pare miesięcy różnicy nie powinno stanowić problemu. Mój kot jak go brałam miał mieć kilka miesięcy, a jak pojeździłam po wetach to każdy mówił co innego - tak na prawdę ma kilka lat.

Posted

Ramzes drugi dzień po kastracji.(dziekuję Stowarzyszeniu przyjaciół bezdomnych zwierząt "CICHY KĄT".) Wczorajszy dzień spędził śpiąc,wychodził tylko zjeść i siku.Dziś od świtu głośno upomina się o jedzenie. Doskonale korzysta z kuwety.Okropnie boi się psa(jednak w domu poradzilibyśmy sobie z tym:p)Niestety przeciw pozostawieniu w domu kotka jest mój tato:placz:Stale pyta jak długo jeszcze:shake:

Posted

Jestem w kropce:-(. Rodzice kazali mi wypuścić Ramzesa spowrotem na podwórko.
Ludzie chętni na kotka całkowicie nieodpowiedzialni,mieszkają z dorosłym synem .Chcieli zabrać kota bez wiedzy syna:angryy:.Mam czas do poniedziałku,póżniej schron lub szpara w murze:placz:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...