Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam je podczas weekendu na wsi.
Zamknięte w stajence... słychać było tylko ciche kwilenie ...
Włąmałąm się natychmiast i moim oczom ukazał się lichy kartonik z czwórką cudownych burasków.
Widok był okropny: wychudzone, z posklejanymi ropą oczami i noskami :placz:(najpierw myślałam że to ślepaczki ) Trzech chłopców i najmniejsza dziewczynka

Dowiedziałąm się, że kocica zgineła trzy dni wcześniej pod kołami - małę zostały pozostawione "selekcji naturalnej" :angryy:
Bluzgi latały głośno!!!!!

Zabraliśmy je z Damianem do Bolesławca
Na strzykawie przetrwały kilka pierwszych dni.
Po wizycie u weta, zastrzykach, odrobaczeniu - jest dobrze
Kryzys miałą malutka - walczyliśmy o nią cały tydzień, ale już dogania chłopaków, jest wprawdzie mniejsza i mniej rozrabia, ale jest ok :)
Chłopcy są prawie identyczni i nie mają imion - tylko w zalezności od sytuacji różne przydomki ;)
A mała z racji małej rudej plamki na główce zostałą Rudzią

Według weta mają teraz około 4-5 tygodni

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak dobrze ze byliscie w poblizu tej stodoly!jak dobrze, ze udalo sie wykarmic, ze mala dala rade

sa cudowne, tygrysie malenkie :loveu:
napisze to po raz setny, TYGRYSKI TO MOJE ULUBIONE KOTECKI!!! :D

duze kciuki :kciuki:

ps, maja watek na miau?

Posted

Dobra robota, Seaside,:evil_lol:. Włamywaczko stajenna!:lol: Też bym się włamała i tez bym klęła. Tygrynie cudowne, znajdą domki, moje 4 tygrynie rozeszły się do dobrych domków w ciągu tygodnia.

Posted

słodkie błękitnookie mruczki :loveu: moje jeszcze nie dawno też tak wyglądały :p
dobrze, że trafiły na Ciebie (jestem pewna, że już porządnie wygarnęłaś tym pseudo "właścicielom" :angryy: )
dla takich śliczności domki na pewno szybko się znajdą :evil_lol:
duuuużo zdrówka dla kociaczków !

Posted

Jowita Poznań napisał(a):

Agnie, Rudzia narazie nie szuka domu bo jest zbyt slaba a kto wie czy juz tego domu nie ma :evil_lol:

nie cieszymy sie jeszcze
nie zapeszamy

:cool3:

:multi:

Posted

z Rudzią to jest taka sprawa, że kochamy ją na zabój ;)
Moja siostra bardzo by chciała ją zostawić (nie wspomniawszy o mnie i TZ :cool3:)
NIestety rodzice oponują - twierdzą, że 2 koty to i tak dużo na razie :placz:

Nie ogłaszam jej, bo musze być pewna że jest silna i zdrowiutka
Na razie to taka kruszynka, która zamiast bawić się z chłopakami chodzi za nami (ludziami znaczy ;) ) i domaga się głasków, brania na rączki itd ;)
więc jest pod ochronką :)
zobaczymy co będzie dalej :)

Posted

Bo ona taka bardziej ludziowa.:lol: Myślę, że Rudzia swoim kocim umysłem pojmuje, że to Wy uratowaliście ja od śmierci. I dlatego lgnie do ludzi. Nie wiem jak Wy, ale ja w to wierzę, :oops:

Posted

moje czarnuszki-sierotki sa takie
ja jestem ich mama, tylko mnie zobacza juz mrucza i wywalaja sie na plecki
to takie drobinki, jak moje dlon

pewnie nie pamietaja ze mama wyglada inaczej... :(

Posted

Cooo? Bolesławiec dyskryminuje pręgusy? :evil_lol: Słuchajcie, ale naprawdę teraz jest takie zakocenie, że naprawdę trudno z adopcjami. Moim czarnuszkiem zainteresowała się tylko jedna osoba! A rudasek bezogonek nadal czeka. Ale nie traćmy nadziei choć powiiadają, ze matką głupich ona jest.:oops:

Posted

Jowitko ogłoszenia wiszą w lecznicach, sklepach spożywczych, słupach, w moim salonie body-roll nawet, ehhh... jeden ze sraluchów musi iść pierwszy bo zboczony jest okrutnie i chłopaki mają już czerwone siusiaki :placz:
Chyba bana za to nie dostaę nie?? ;)
Zboczuszek śpi osobno z Rudzią w koszyku Igora, bo jej daje spokój :roll:

A teraz parę fotek z dziś bo Jowitka radziła lepszej jakości do ogłoszeń
NIestety sprzet mam jaki mam i na 100 zdjęć dobrych jest z 5 sztuk?? :cool1:

Posted

Ale najpierw mój słodki Igorzasty, który już prawie rok jest u nas. I kto by pomyślał, że przypałętało się to takie dwumiesięczne, chude, z początkami krzywicy i katarem... No i został jako towarzysz dla Kocicy, która zionie do niego okropną niechęcią :diabloti:
A teraz dumny gość z niego - i jak łądnie pilnuje maluchów :razz:
Tu na straży, patrzy na nie zza krzaka ;)