Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O proszę!!! :-o Wiem, że dopilnujesz wszystkiego. Na ten moment wystopowuję dalsze ogłoszania. Może te istniejące zaowocują czymś jeszcze. Szpilko allegro jest OK i niech sobie dobrnie do końca. W tym układzie Elza przechytując psa trzyma rękę na pulsie.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Allegro jednak skończ. Nie mamy już przedmiotu aukcji więc ktoś może napisać skargę nawet jak mu zaoferujemy innego kudłacza. Elzę bardzo cenię i jeśli ręczy za nich to jej wierzę. Rozumiem rolę myśliwych, i jeśli gość jest OK to dobrze. Ja nie lubie tych kultywujących "otoczkę" chwały....
I ważne, zbanowano Camarę
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113718

Posted

Jeśli mimo wszystko będzie odzew z ogłoszeń, a wydarzyć się może przecież wszystko, przekierowujcie od czwartku chętnych na Jaśminka na Elzę.

Posted

Elzo, zrób w wolnej chwili wrzutkę informacyjna, co u Jaśminka.
Już tłumaczę skąd moje parcie na wieści.
Wczoraj miałam tel. zapłakanej Pani Eli.
Ona strasznie przeżywa rozstanie z psem, choć jego konieczność jak najbardziej podtrzymuje.
Troszkę się obawiam o jej tak silny sposób przeżywania, a mój strach zwielokrotnia fakt, że jest starszą osobą i do tego samotną. Gdyby coś się stało, zasłabłaby itd. to....nawet nie chcę myśleć. Chciałabym ją jakąś informacją uspokoić.

Prosiła, by w razie jakichkolwiek komplikacji z psem, braku zadowolenia nowego domku, pies wrócił do niej. Tu też rozumiem, skąd to wynika. Wyadoptowała kiedyś, psa (ludzie się uparli zrobić z niego domowego, mieszkaniowego, a na takiego się nie nadawał i ludzie byli o tym wielokrotnie informowani ale urobili Panią Elę, zapewnili o wprawie
w obcowaniu z trudnymi psami etc...etc...).
Błagała by oddano jej psa w razie niezadowolenia. Niestety, od domku dostała tylko info, że pies raz na kogoś warknął, kogoś innego capnął za rękę więc bez powiadomienia jej psa uśpiono. Odchorowała to jak diabli.
Rozumiem jej tamtejsze rozgoryczenie, ból, przewrażliwienie.

Jaśminka, jako chore, nierokujące szczenię, można tak to nazwać, "odrestaurowała" wkładając w to masę serducha.

Raz jeszcze dziękuję Elzo za pomoc! :loveu:

Posted

Mieliśmy mnóstwo pracy od czwartku. ;)

Dla Jaśmina podróż była ogromnym stresem, jeszcze w Łodzi zatrzymaliśmy się na stacji, patrzył na mnie bardzo nieufnie, ale za to z jaką siłą w oczach !

W drodze ani razu nie wstał z legowiska, gdy zrobiliśmy przerwę nie chciał wyjść z samochodu, próbowałam podać mu wodę w misce- zaczął się ślinić- dałam spokój.
Na miejsce dotarliśmy przed 22.00. Sądziłam, że będzie potrzebował kilku godzin na odreagowanie, ale okazało się, że gdy tylko jego łapy dotknęły ziemi, ogon się uniósł i nasz bohater zaczął się umizgiwać do ludzi. :)

Domek Jaśminem zachwycony. Zadzwonię dziś do p. Eli.
Wszystkie psy, które "pilotuję", w razie czego trafiają do mnie.

Posted

Jeśli tak, to mam nadzieję, że Elza dopilnuje sprawy i porozmawia z właścicielami, to raz. Dwa, co do Jaśmina, on reaguje na swoje imię i jest typem psa, który trzyma się człowieka, nie odpuszcza go na krok (aczkolwiek, oczywiście nigdy się nie przewidzi, co psu może przyjść do głowy). Trzymaj się Jaśminku i czekamy na wieści o Tobie.

Posted

Z całym szacunkiem, nikt nie zmusi mnie do napisania jednego słowa na tamtym wątku.
Nie z takimi ludźmi chcę mieć do czynienia.

Co do Jaśmina, jest dokładnie taki, jakim opisała go p.Ela.
Nie opuszcza swojego człowieka na krok.
Jest zaborczy.;)
Wczoraj Ania popełniła błąd mogący zaważyć na relacjach Jaśmina z jedną z suczek, ale już o nim wie.
Widzimy się jutro.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
(...) Co do Jaśmina, jest dokładnie taki, jakim opisała go p.Ela. Nie opuszcza swojego człowieka na krok.
Jest zaborczy.;) Wczoraj Ania popełniła błąd mogący zaważyć na relacjach Jaśmina z jedną z suczek, ale już o nim wie. (....)

Dziękuję Elzo za wpis.:loveu:
Ja jestem spokojna, wiem, że czuwasz ale nawet gdybyś robiła to 24h/dobę to nie zapobiegniesz wszystkiemu. Jestem Ci bardzo wdzięczna za całokształ pomocy. Nie śmiałam nawet o nią prosić, nie zrobiłam tego,
a mimo to, włączyłaś się.
Ania (jak rozumiem osoba z nowego Jaśminkowego domku) popełniła błąd??? Całą masę może ich popełnić!!! Nie znam, słownie nikogo, kto nie ma takowych na koncie. Najważniejsza sprawa to na błędach się uczyć. Tak ja przynajmniej robię, z dobrym skutkiem.
Gorąco trzymam kciuki za wspólne szczęście domku Jaśmina
i samego piesia!

Posted

Mówisz, masz :-) Wszyscy chyba bardzo niecierpliwie oczekujemy wieści.
Jaśminek ma tendencje dominacyjne, myślę że trochę dla tego że z powodu stanu zdrowia był tak przez panią Elę wychuchany i wypieszczony. Łobuzuje po prostu, co typowe dla jego wieku. Ale konsekwentne postępowanie z nim powinno wystarczyć do spokojnego i harmonijnego współżycia.

Posted

KWL napisał(a):
Mówisz, masz :-) JESTEŚ KOCHANY!!! :loveu:(...) (...) przez panią Elę wychuchany i wypieszczony. DELIKATNIE POWIEDZIANE, ON STAŁ SIĘ JEJ OCZKIEM W GŁOWIE. W WYDANIU PANI ELI NAJSTRASZNIESZYM OKREŚLENIEM NA PSA BYŁO NIE JAŚMINEK, A JAŚMIN, HAHAHA... :evil_lol: Łobuzuje po prostu, co typowe dla jego wieku. Ale konsekwentne postępowanie z nim powinno wystarczyć do spokojnego i harmonijnego współżycia.

Raz jeszcze wielkie dzięki KWL!!!

Posted

majqa napisał(a):
Jeśli tak, to mam nadzieję, że Elza dopilnuje sprawy i porozmawia z właścicielami, to raz. Dwa, co do Jaśmina, on reaguje na swoje imię i jest typem psa, który trzyma się człowieka, nie odpuszcza go na krok (aczkolwiek, oczywiście nigdy się nie przewidzi, co psu może przyjść do głowy). Trzymaj się Jaśminku i czekamy na wieści o Tobie.

Elzo - a ja mam nadzieję, że rozmawiałaś... I mam też nadzieję, że "nauka na błędach" już jest zakończona przez opiekunów Jaśmina.

Majqa - Jaśmin był u Pani Eli chyba dość długo. Jego reakcje na Nią mogą być inne niż na Nowych Opiekunów... Potrzeba czasu, by być choć częściowo pewnym psa i poznać jego zachowania !
Ja swojego do dzisiaj nie spuszczam ze smyczy, jeśli teren nie jest ogrodzony ! Jesteśmy ze sobą już 9 lat...