majqa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 O proszę!!! :-o Wiem, że dopilnujesz wszystkiego. Na ten moment wystopowuję dalsze ogłoszania. Może te istniejące zaowocują czymś jeszcze. Szpilko allegro jest OK i niech sobie dobrnie do końca. W tym układzie Elza przechytując psa trzyma rękę na pulsie. Quote
KWL Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Allegro jednak skończ. Nie mamy już przedmiotu aukcji więc ktoś może napisać skargę nawet jak mu zaoferujemy innego kudłacza. Elzę bardzo cenię i jeśli ręczy za nich to jej wierzę. Rozumiem rolę myśliwych, i jeśli gość jest OK to dobrze. Ja nie lubie tych kultywujących "otoczkę" chwały.... I ważne, zbanowano Camarę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113718 Quote
SZPiLKA23 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Allegro było wystawione dopiero wczoraj wieczorem.... Dajcie innego psa to postaram sie podmienic aukcje Quote
KWL Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Oki. Nie pamiętam czy możemy wystawiac psy w schronisku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113612 Przy okazji zapraszam na wątek zwłaszcza Kraków. Przy okazji potrzebne namiary do Allehro. Jeśli nie możemy to: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81296 Zgodę Kasi z Kociego Świata na wystawienie Dżekiego mam, namiary Kasi Quote
SZPiLKA23 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Dżeki ma allegro:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=392615007 jak bedzie trzeba dla drugiego to piszcie PM Quote
KWL Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Posty 76 i 77 zawierają dwa niezłe zdjęcia Dżekiego. Dzięki Szpilko ! Quote
SZPiLKA23 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Mi sie podobały niezakracone ;) ale dodam i te:) Quote
majqa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Jeśli mimo wszystko będzie odzew z ogłoszeń, a wydarzyć się może przecież wszystko, przekierowujcie od czwartku chętnych na Jaśminka na Elzę. Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Elzo, zrób w wolnej chwili wrzutkę informacyjna, co u Jaśminka. Już tłumaczę skąd moje parcie na wieści. Wczoraj miałam tel. zapłakanej Pani Eli. Ona strasznie przeżywa rozstanie z psem, choć jego konieczność jak najbardziej podtrzymuje. Troszkę się obawiam o jej tak silny sposób przeżywania, a mój strach zwielokrotnia fakt, że jest starszą osobą i do tego samotną. Gdyby coś się stało, zasłabłaby itd. to....nawet nie chcę myśleć. Chciałabym ją jakąś informacją uspokoić. Prosiła, by w razie jakichkolwiek komplikacji z psem, braku zadowolenia nowego domku, pies wrócił do niej. Tu też rozumiem, skąd to wynika. Wyadoptowała kiedyś, psa (ludzie się uparli zrobić z niego domowego, mieszkaniowego, a na takiego się nie nadawał i ludzie byli o tym wielokrotnie informowani ale urobili Panią Elę, zapewnili o wprawie w obcowaniu z trudnymi psami etc...etc...). Błagała by oddano jej psa w razie niezadowolenia. Niestety, od domku dostała tylko info, że pies raz na kogoś warknął, kogoś innego capnął za rękę więc bez powiadomienia jej psa uśpiono. Odchorowała to jak diabli. Rozumiem jej tamtejsze rozgoryczenie, ból, przewrażliwienie. Jaśminka, jako chore, nierokujące szczenię, można tak to nazwać, "odrestaurowała" wkładając w to masę serducha. Raz jeszcze dziękuję Elzo za pomoc! :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Mieliśmy mnóstwo pracy od czwartku. ;) Dla Jaśmina podróż była ogromnym stresem, jeszcze w Łodzi zatrzymaliśmy się na stacji, patrzył na mnie bardzo nieufnie, ale za to z jaką siłą w oczach ! W drodze ani razu nie wstał z legowiska, gdy zrobiliśmy przerwę nie chciał wyjść z samochodu, próbowałam podać mu wodę w misce- zaczął się ślinić- dałam spokój. Na miejsce dotarliśmy przed 22.00. Sądziłam, że będzie potrzebował kilku godzin na odreagowanie, ale okazało się, że gdy tylko jego łapy dotknęły ziemi, ogon się uniósł i nasz bohater zaczął się umizgiwać do ludzi. :) Domek Jaśminem zachwycony. Zadzwonię dziś do p. Eli. Wszystkie psy, które "pilotuję", w razie czego trafiają do mnie. Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Dziś dzwoniła Pani Ela. Ponoć miała uspokajający ją tel.z domku. Uff.Odetchnęłam. Dziękuję raz jeszcze Elzuś!:loveu: Quote
Hanna R. Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Usuwam poprzedni wpis. Nie powinnam zabierać głosu, nie znając sprawy. Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Jeśli tak, to mam nadzieję, że Elza dopilnuje sprawy i porozmawia z właścicielami, to raz. Dwa, co do Jaśmina, on reaguje na swoje imię i jest typem psa, który trzyma się człowieka, nie odpuszcza go na krok (aczkolwiek, oczywiście nigdy się nie przewidzi, co psu może przyjść do głowy). Trzymaj się Jaśminku i czekamy na wieści o Tobie. Quote
ElzaMilicz Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Z całym szacunkiem, nikt nie zmusi mnie do napisania jednego słowa na tamtym wątku. Nie z takimi ludźmi chcę mieć do czynienia. Co do Jaśmina, jest dokładnie taki, jakim opisała go p.Ela. Nie opuszcza swojego człowieka na krok. Jest zaborczy.;) Wczoraj Ania popełniła błąd mogący zaważyć na relacjach Jaśmina z jedną z suczek, ale już o nim wie. Widzimy się jutro. Quote
majqa Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 ElzaMilicz napisał(a):(...) Co do Jaśmina, jest dokładnie taki, jakim opisała go p.Ela. Nie opuszcza swojego człowieka na krok. Jest zaborczy.;) Wczoraj Ania popełniła błąd mogący zaważyć na relacjach Jaśmina z jedną z suczek, ale już o nim wie. (....) Dziękuję Elzo za wpis.:loveu: Ja jestem spokojna, wiem, że czuwasz ale nawet gdybyś robiła to 24h/dobę to nie zapobiegniesz wszystkiemu. Jestem Ci bardzo wdzięczna za całokształ pomocy. Nie śmiałam nawet o nią prosić, nie zrobiłam tego, a mimo to, włączyłaś się. Ania (jak rozumiem osoba z nowego Jaśminkowego domku) popełniła błąd??? Całą masę może ich popełnić!!! Nie znam, słownie nikogo, kto nie ma takowych na koncie. Najważniejsza sprawa to na błędach się uczyć. Tak ja przynajmniej robię, z dobrym skutkiem. Gorąco trzymam kciuki za wspólne szczęście domku Jaśmina i samego piesia! Quote
majqa Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 KWL - czas na zmianę tytułu na optymistyczniejszy, o co b.proszę by nie zapeszyć! :lol: Quote
KWL Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Mówisz, masz :-) Wszyscy chyba bardzo niecierpliwie oczekujemy wieści. Jaśminek ma tendencje dominacyjne, myślę że trochę dla tego że z powodu stanu zdrowia był tak przez panią Elę wychuchany i wypieszczony. Łobuzuje po prostu, co typowe dla jego wieku. Ale konsekwentne postępowanie z nim powinno wystarczyć do spokojnego i harmonijnego współżycia. Quote
majqa Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 KWL napisał(a):Mówisz, masz :-) JESTEŚ KOCHANY!!! :loveu:(...) (...) przez panią Elę wychuchany i wypieszczony. DELIKATNIE POWIEDZIANE, ON STAŁ SIĘ JEJ OCZKIEM W GŁOWIE. W WYDANIU PANI ELI NAJSTRASZNIESZYM OKREŚLENIEM NA PSA BYŁO NIE JAŚMINEK, A JAŚMIN, HAHAHA... :evil_lol: Łobuzuje po prostu, co typowe dla jego wieku. Ale konsekwentne postępowanie z nim powinno wystarczyć do spokojnego i harmonijnego współżycia. Raz jeszcze wielkie dzięki KWL!!! Quote
KWL Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 A tu się jeszcze chyba nie chwaliłem - następny piękny młody wielkopies. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114496 Quote
przyjaciel_koni Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 majqa napisał(a):Jeśli tak, to mam nadzieję, że Elza dopilnuje sprawy i porozmawia z właścicielami, to raz. Dwa, co do Jaśmina, on reaguje na swoje imię i jest typem psa, który trzyma się człowieka, nie odpuszcza go na krok (aczkolwiek, oczywiście nigdy się nie przewidzi, co psu może przyjść do głowy). Trzymaj się Jaśminku i czekamy na wieści o Tobie. Elzo - a ja mam nadzieję, że rozmawiałaś... I mam też nadzieję, że "nauka na błędach" już jest zakończona przez opiekunów Jaśmina. Majqa - Jaśmin był u Pani Eli chyba dość długo. Jego reakcje na Nią mogą być inne niż na Nowych Opiekunów... Potrzeba czasu, by być choć częściowo pewnym psa i poznać jego zachowania ! Ja swojego do dzisiaj nie spuszczam ze smyczy, jeśli teren nie jest ogrodzony ! Jesteśmy ze sobą już 9 lat... Quote
Recommended Posts