KWL Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Witajcie Mamy pięknego młodego psa który szuka najlepszego na świecie domku. A niewiele brakowało by był już za TM. Cztery miesiące temu Pani Ela znalazła przemarznięte głodne szczenię. Maluszek nie miał już sił, przemrożone stawy i gasnące życie w oczach. Nawet weterynarz do którego piesio trafił załamał ręce i stwierdził że nic z tego chyba nie będzie... Psie dziecko było zapchlone zarobaczone, miało krzywicę :-( Pani Ela jednak nie dała za wygraną, zabrała Jaśminka do domu i tam wszelkimi dostępnymi środka toczyła zmagania o życie i zdrowie. I wygrała je ! Dzięki jej wysiłkom mogę wam dziś pokazać tego pięknego młodego psa. Jaśmin jest już zdrowy, zaszczepiony i nauczony podstawowych rzeczy. Jest także mixem owczarka kaukaskiego przejawiającym charakterystyczne cechy tej rasy. Jest zrównoważony, przejawia instynkt terytorialny i tendencje dominacyjne w stosunku do innyc psów. W stosunku do ludzi jest raczej zdystansowany, ale daje się przekonać i nie przejawia agresji, w swoją opiekunkę zapatrzony. Potrafi już chodzić na smyczy, zachowuje higienę w domu, nie niszczy. No i szuka tego najlepszego domu pod słońcem, z ogrodem i swoim ludziem. Oto Jaśmin - pies naprawdę piękny i mądry. Dla Jaśminka miska i jej zawartość są bardzo ważne, lecz nie jest dziwne biorąc pod uwagę to co przeżył w swoim krótkim życiu. Jest to kawał piesa co by nie rzec Quote
majqa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Dziękuję KWL w imieniu swoim i Pani Eli (Pani, która wcześniej przygarnęła zadrutowaną charcię - jej wątek jest już w szczęśliwych zakończeniach, teraz czas na Jaśminka). :Rose: :loveu: :cunao: Quote
majqa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Pozostałe fotki Jaśminka: Koniecznie trzeba pomóc w znalezieniu domku dla tego psiaka. To odciąży Panią Elę, z jej, jak się właśnie dowiedziałam aktualnym stanem psim, sztuk 23. Znów się ludzie postarali, bo trafiają na kobietę, która nie potrafi przejść obojętnie obok psiego nieszczęścia. Jasminek przebywa w Łodzi. W weekend biorę się za tekst i ogłaszanie go. Nie ukrywam, że liczę i proszę o pomoc w tym. Oby udało się jak charcicy. Tel. kontaktowy do Pani Eli 0-600436897 Quote
przyjaciel_koni Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Jak widać Jaśminek to fantastyczny pies !!!!! Te oczy... I umaszczenie - śliczności !!!!! No i jest duży !!! I wciąż jeszcze rośnie... Gdy nabierze ciała i zmężnieje będzie prawdziwą ostoją swojego terenu, domu i Człowieka !!!! Jaśminek już przyjmuje propozycje .... Ale wyłącznie wyjątkowe !!!!!! Quote
KWL Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Dzisiaj będą banerki dla Jaśminka. Nie wiem czy podawać telefon pani Eli. Może standardowo odfiltrujemy przeze mnie i Przyjaciel Koni ? Quote
majqa Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 KWL, jak sobie życzysz. Napisz tylko kiedy znikasz wakacyjnie, bo kiedy Przyjaciel Koni to już wiem. Inna sprawa, że Pani Ela jest równie dobrym filtrem, a tel. podałam tylko dlatego, że na forum kaukazów też został podany za zgodą i prośbą Pani Eli. W ogłoszeniach można podawać 2 i więcej. Jak sądzisz? Co robimy? Usunąć? Zostawić? :roll: Zasiałeś mi niepokój.:evil_lol: Inna sprawa - dopisz może, proszę, w tytule Łódź. Czekam na wytyczne. Quote
tomcug Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Jaśmin jest piękny i jakie oryginalne imię. :lol: Quote
majqa Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Mam nadzieję, że z nim pójdzie jakimś cudem równie dobrze jak z charcicą. Quote
przyjaciel_koni Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='KWL']Dzisiaj będą banerki dla Jaśminka. Nie wiem czy podawać telefon pani Eli. Może standardowo odfiltrujemy przeze mnie i Przyjaciel Koni ? Które to "dzisiaj"... No co jest ????? Nie ma odpoczynku KWL !!!!!! Warto chłopaka pokazać jak najszybciej !!!! Ślicznota młodziutka !!!! Ludzie dziwni są... Jaśmin musiał być równie śliczny jako szczeniak. Jak stracił dom...??? To wszystko bez sensu... Quote
majqa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Ja juz go kocham :) Muszę w przyszłym tyg. odwiedzić Panią Elę, już sobie wyobrażam jak Jaśminek mnie ukocha i...kto mnie spod niego wydłubie! ;) Quote
KWL Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Nie wyrobiłem się, zrobiłemwczoraj ale dopiero późnym wieczorem. Zapraszam do kampanii: Jaśmin, komu rozkwitniesz ? 500x100 200x100 100x100 80x100 Quote
majqa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Cudowności, a nie banerki!!! Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: Quote
KWL Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Nie do końca jestem zadowolony z kolorystyki :-) Ponieważ Jaśmina uwielbiam będzie update i wersja v2 jak rozgryzę ten problem :-) Quote
KWL Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Które to "dzisiaj"... No co jest ????? Nie ma odpoczynku KWL !!!!!! Warto chłopaka pokazać jak najszybciej !!!! Ślicznota młodziutka !!!! Ludzie dziwni są... Jaśmin musiał być równie śliczny jako szczeniak. Jak stracił dom...??? To wszystko bez sensu... Jak widać są już :-) w Twojej ulubionej wersji "thin" też....Mi się przewija smutna myśl że może on jedyny przeżył z wyrzuconego w lesie miotu...Miał niesamowite szczęście przężyć dość długo i trfić na panią Elę. Tym bardziej zasługuje na wspaniały dom. Quote
przyjaciel_koni Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 No i gdzie ta kolejka domów ????? Czekamy !!!!! I Jaśminek czeka ... A bardzo mu się spieszy !!!!!! Zgłaszać chęci do adopcji, bo potem będzie za późno !!!! Jaśminek to psi rarytas !!!! Quote
majqa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 W weekend biorę się za tego cukiereczka i wiadomego Liska. Quote
Recommended Posts