Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='chester07']http://images23.fotosik.pl/234/e3fd33e50e3141ca.jpg nie wpychaj się na moje łóżko :evil_lol:
cudowne :loveu:
a co tak wzięliście Fialkę? chcieliście starszego psa, właściciele chcieli ją oddać czy miłość od pierwszego wejrzenia ? :eviltong:

Fialka mówi: "ja cię przytulę, a ty mnie podrapiesz" ;)

To była miłość od pierwszego spojrzenia ;) Albo raczej od pierwszego drapanka :))

Posted

Basia i Barni napisał(a):
ekstra psiaki :razz: a teraz pewnie mu jest bardzo gorąco ???:roll:

Jest ciepło, ale mamy zimne kafelki ;))

Posted

Witajcie:loveu:
Słodkie białe miśki ale pewnie jak każde szpicowate potrafią pokazać na co je stać:evil_lol: Wymiziajcie je ode mnie :cool3: Będę Was często odwiedzać

Posted

W jakim stopniu u Fialki zachował się instynkt łowiecki? Jak to wygląda u samoyedów?
Bo u szpiców to często występuje. Bardzo dużo zależy od wychowania ale jakieś drobinki zawsze zostają.

Posted

Na podstawie obserwacji mogę napisać, że generalnie jest on zachowany bardzo dobrze. Mam "wyczyszczoną" posesję z nornic a i gołębie sąsiada od jakiegoś czasu omijają nas szerokim łukiem ;).
Jeśli natomiast chodzi o koty, to zasadniczo traktują je jak inne zwierzęta, z którymi można się potencjalnie pobawić ... tylko jedna suka - SISSY (matka Vadira) gania odwiedzające nasz teren koty sąsiadki. Ale ona przyjechała do mnie roczna z Rumunii i podejrzewam, że tam się tego poprostu nauczyła ... .

pozdrawiam

ps.
Joasiu, zdjęcia oczywiście cudne ... ale Twoje do nich komentarze są poprostu bezbłędne :):):)

Posted

kadziumia napisał(a):
Na podstawie obserwacji mogę napisać, że generalnie jest on zachowany bardzo dobrze. Mam "wyczyszczoną" posesję z nornic a i gołębie sąsiada od jakiegoś czasu omijają nas szerokim łukiem ;).
Jeśli natomiast chodzi o koty, to zasadniczo traktują je jak inne zwierzęta, z którymi można się potencjalnie pobawić ... tylko jedna suka - SISSY (matka Vadira) gania odwiedzające nasz teren koty sąsiadki. Ale ona przyjechała do mnie roczna z Rumunii i podejrzewam, że tam się tego poprostu nauczyła ... .

Ależ Fialka biega za kotami ;) I za ptakami i nawet za jeżem wczoraj młodego przegoniła ;)) Poszedł z nią wieczorem na spacer, od razu spod klatki ruszyła biegiem i zatrzymała się dopiero przy jeżu, kilka bloków dalej ;) A potem za kotem następna gonitwa ;) Oczywiście gonienie dla gonienia tylko :) Młody spływał potem, jak wrócili ;) A kiedyś złapała ptaszka pod balkonem i próbowała się nim bawić, jak kot ;))

Posted

Wyruszamy na następną wyprawę :)

Oczywiście bez przystanków się nie obejdzie :)

A pod krzaczkiem jeszcze lepiej :)

I sprawdzimy, czy pancio ma tyle siły, żeby psa nosić ;)

Posted

Białym psom najbardziej do twarzy w zielonym :)

"A może by się tu położyć?"

"Nie kłóć się ze mną, to moja smycz!"

"A teraz sprawdzimy, czy Fialka ma czyste stopy"

Oglądanie Bładnicy, rzeczki, która płynie przez nasze osiedle :)

Posted

ale dobrze sie trafilo ze maly ma Fialke. Sunia pokaze mu swiat, a maly na pewno nie odczuwa zdnej tesknoty za mama. A czy Fialka jest cierpliwa i dobrze znosi wariactwa malucha?

Posted

lolka75 napisał(a):
ale dobrze sie trafilo ze maly ma Fialke. Sunia pokaze mu swiat, a maly na pewno nie odczuwa zdnej tesknoty za mama. A czy Fialka jest cierpliwa i dobrze znosi wariactwa malucha?

Fialka jest bardzo cierpliwa, poza tym mądra ;) Dziś rano odmówiła wyjścia razem z Vadirem, bo ją podgryza na spacerze, więc szłam z każdym osobno :)

Posted

furciaczek napisał(a):
Jakies komunikaty z ostrzezeniem by sie przydaly, tak glosno sie zachwycalam ze az TZta obudzilam:oops:

Bardzo mi miło :) W imieniu Vadira i Fialki dziękuję bardzo :))

Posted

furciaczek napisał(a):
Ty nie dziekuj tylko ratuj:evil_lol: obudzony TZ po nocnej zmianie to nic przyjemnego:lol:

Mój mężu toleruje tylko jeden sposób pobudki - Fialka lub Vadir lub oboje równocześnie na przytulankach w łóżku ;) Na moje budzenie już nie reaguje tak dobrze :eviltong: