Jump to content
Dogomania

Shar Pei-ka KIMIKO BLUE Pu Ang wita wszystkich - hodowla CHINESE DIAMONDS

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Doggie napisał(a):
Miodzio :multi: Imporcik? ;)

Cieszę się, że Kimusia wam się podoba :multi:.
Tak Kimi jest importowana z Czech.

Edited by ShP
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

[quote name='betka-sp']no...i co??? i już....i tyle :razz::razz::razz: a gdzie nowe fotki?????? :mad::mad::mad:

:siara:

Edited by ShP
Posted

iiiiiiiiiiiiiii.......piekny czekoladek................mniam mniam............Brysio-misio....i mała ksieżniczka Kimi :multi::multi::multi::multi::multi:

DAWAJ WIĘCEJ ..............:mad:

Posted

betka-sp napisał(a):
iiiiiiiiiiiiiii.......piekny czekoladek................mniam mniam............Brysio-misio....i mała ksieżniczka Kimi :multi::multi::multi::multi::multi:

DAWAJ WIĘCEJ ..............:mad:

Nie mogę, na spacer idę:Dog_run::painting: :lol:.

Posted

ShP napisał(a):
Sunia jest tzw. horsem o króciutkiej, szorstkiej sierści i te sharpki są delikatniejsze w budowie od tzw. brush coat, której przedstawicielem jest Brysio. Dlatego w porównaniu z Kimi wygląda jakby miał długą sierść. Sharpki zazwyczaj mają nastroszony grzbiet co przy dłuższej sierści daje taki efekt.
Długość włosa do 2,5 cm.
Znam jednego takiego ślicznego shar peia o długiej sierści bear coat, cudny :loveu:.

Kochane mordeczki :loveu:.

o dziekuje :loveu: nie dosc ze mozna podziwiac to jeszcze mozna sie czegos nauczyc o pieknych mordkach :loveu:

Posted

[quote name='rufusowa']http://images32.fotosik.pl/422/edfdf05ced7daaaf.jpeg

:mdleje:

:evil_lol::loveu::loveu:

niesamowici są :multi:

sunia jest przecudna! no teraz to ja nie chce shp w innym kolorze :evil_lol:

a Brysiek ma niesamowitą siersc :crazyeye: to taka dłuższa? bo ja sie nie znam na sh-p :shake: tylko podziwiam :loveu:

Sunia jest tzw. horsem o króciutkiej, szorstkiej sierści i te sharpki są delikatniejsze w budowie od tzw. brush coat, której przedstawicielem jest Brysio. Dlatego w porównaniu z Kimi wygląda jakby miał długą sierść. Sharpki zazwyczaj mają nastroszony grzbiet co przy dłuższej sierści daje taki efekt.
Długość włosa do 2,5 cm.
Znam jednego takiego ślicznego shar peia o długiej sierści bear coat, cudny :loveu:.

Kochane mordeczki :loveu:.

• 5 weeks later...
Posted

Wow!:-o wyglądają przecudnie!:loveu:

A powiesz takiemu laikowi jak ja, jakie są odmiany shar peia pod względem budowy i sierści?
Zawsze warto się do edukować...:oops:

Hmm...i jeszcze chciałam się poskarżyć. Niefajnie,z e odbiega się od fałdowności shar pei. To takie charakterystyczne dla rasy...i piękne! Rozumiem,z e dla zdrowia, niemniej, szkoda, ze rzadko który shar pei jest pomarszczony w "dorosłej formie" :(
Pozdrawiam ;)
pati

Posted

Patisa napisał(a):

Hmm...i jeszcze chciałam się poskarżyć. Niefajnie,z e odbiega się od fałdowności shar pei. To takie charakterystyczne dla rasy...i piękne! Rozumiem,z e dla zdrowia, niemniej, szkoda, ze rzadko który shar pei jest pomarszczony w "dorosłej formie" :(
Pozdrawiam ;)
pati

.."przeskórzenie" czyli nadmiar skóry jest WADĄ dyskwalifikująca u shar-pei :eviltong: i nikt od fałdowości nie odbiega...wręcz przeciwnie...niegdysiejsze shar-peie były dużo mniej pomarszcone niż dzisiejsze.......

Izunia...dawaj tu Kimusię.... czemu tak mało zdjęć ślicznej błękitki ??

Posted

betka-sp napisał(a):
.."przeskórzenie" czyli nadmiar skóry jest WADĄ dyskwalifikująca u shar-pei :eviltong: i nikt od fałdowości nie odbiega...wręcz przeciwnie...niegdysiejsze shar-peie były dużo mniej pomarszcone niż dzisiejsze.......

Wiem,z ę takie nadmierne pofałdowanie to skutek panującej kilkanaście (dzieciąt?) lat temu mody. Coś tam czytałam.
Ale zgodnie z panującym wzorcem, należy odchodzić od pofałdowania na grzbiecie. I tylko nad tym sobie zajęczałam;) .
Rozumiem,z ę na pewno kryją się za tym względy zdrowotne, dlatego lamentować jakoś bardzo nie będę, ale niemniej, jest to wbrew mojej szatańskiej wizji shar peia pofałdowanego jak szceniak aż do śmierci...:evil_lol:

• 3 months later...