ShP Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 (edited) :):):):):) Edited January 19, 2012 by ShP Quote
betka-sp Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Śliczna Kimusia.... niebieska panienka :cool3: zdjęcia zdjęcia.....chcemy więcej :multi::multi::multi::multi: Quote
terka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Kimi, panienko kachana:loveu: Dopiero dzisiaj Cię tu odnalazłam:multi: Prosimy o więcej, więcej, więcej zdjęć :mad: Quote
Agama Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ja tez poprosze o wiecej fot,caluje niunienke w kochane pyszczydelko:loveu::loveu::loveu: Quote
ShP Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 (edited) Doggie napisał(a):Miodzio :multi: Imporcik? ;) Cieszę się, że Kimusia wam się podoba :multi:. Tak Kimi jest importowana z Czech. Edited January 19, 2012 by ShP Quote
ShP Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Juszes napisał(a):Prześliczna. Wygłaskaj ode mnie :) Wygłaskana :cool3:. Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 ShP napisał(a):Wygłaskana :cool3:. no...i co??? i już....i tyle :razz::razz::razz: a gdzie nowe fotki?????? :mad::mad::mad: Quote
ShP Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 (edited) [quote name='betka-sp']no...i co??? i już....i tyle :razz::razz::razz: a gdzie nowe fotki?????? :mad::mad::mad: :siara: Edited January 19, 2012 by ShP Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='ShP']Tu chinese-diamonds.pl - ZDJĘCIA KIMIKO/GALLERY KIMIKO :siara: ooooooooooooooo nie...tak łatwo sie nie wysmigasz...:mad::mad::mad::mad: dawaj tu pięknotke i jej ochroniarza Brixa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ShP Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 (edited) :):):):):) Edited January 19, 2012 by ShP Quote
ShP Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 (edited) :):):):):) Edited January 19, 2012 by ShP Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 iiiiiiiiiiiiiii.......piekny czekoladek................mniam mniam............Brysio-misio....i mała ksieżniczka Kimi :multi::multi::multi::multi::multi: DAWAJ WIĘCEJ ..............:mad: Quote
ShP Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 betka-sp napisał(a):iiiiiiiiiiiiiii.......piekny czekoladek................mniam mniam............Brysio-misio....i mała ksieżniczka Kimi :multi::multi::multi::multi::multi: DAWAJ WIĘCEJ ..............:mad: Nie mogę, na spacer idę:Dog_run::painting: :lol:. Quote
rufusowa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 http://images32.fotosik.pl/422/edfdf05ced7daaaf.jpeg :mdleje: :evil_lol::loveu::loveu: niesamowici są :multi: sunia jest przecudna! no teraz to ja nie chce shp w innym kolorze :evil_lol: a Brysiek ma niesamowitą siersc :crazyeye: to taka dłuższa? bo ja sie nie znam na sh-p :shake: tylko podziwiam :loveu: Quote
rufusowa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 ShP napisał(a):Sunia jest tzw. horsem o króciutkiej, szorstkiej sierści i te sharpki są delikatniejsze w budowie od tzw. brush coat, której przedstawicielem jest Brysio. Dlatego w porównaniu z Kimi wygląda jakby miał długą sierść. Sharpki zazwyczaj mają nastroszony grzbiet co przy dłuższej sierści daje taki efekt. Długość włosa do 2,5 cm. Znam jednego takiego ślicznego shar peia o długiej sierści bear coat, cudny :loveu:. Kochane mordeczki :loveu:. o dziekuje :loveu: nie dosc ze mozna podziwiac to jeszcze mozna sie czegos nauczyc o pieknych mordkach :loveu: Quote
ShP Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='rufusowa']http://images32.fotosik.pl/422/edfdf05ced7daaaf.jpeg :mdleje: :evil_lol::loveu::loveu: niesamowici są :multi: sunia jest przecudna! no teraz to ja nie chce shp w innym kolorze :evil_lol: a Brysiek ma niesamowitą siersc :crazyeye: to taka dłuższa? bo ja sie nie znam na sh-p :shake: tylko podziwiam :loveu: Sunia jest tzw. horsem o króciutkiej, szorstkiej sierści i te sharpki są delikatniejsze w budowie od tzw. brush coat, której przedstawicielem jest Brysio. Dlatego w porównaniu z Kimi wygląda jakby miał długą sierść. Sharpki zazwyczaj mają nastroszony grzbiet co przy dłuższej sierści daje taki efekt. Długość włosa do 2,5 cm. Znam jednego takiego ślicznego shar peia o długiej sierści bear coat, cudny :loveu:. Kochane mordeczki :loveu:. Quote
Patisa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Wow!:-o wyglądają przecudnie!:loveu: A powiesz takiemu laikowi jak ja, jakie są odmiany shar peia pod względem budowy i sierści? Zawsze warto się do edukować...:oops: Hmm...i jeszcze chciałam się poskarżyć. Niefajnie,z e odbiega się od fałdowności shar pei. To takie charakterystyczne dla rasy...i piękne! Rozumiem,z e dla zdrowia, niemniej, szkoda, ze rzadko który shar pei jest pomarszczony w "dorosłej formie" :( Pozdrawiam ;) pati Quote
betka-sp Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Patisa napisał(a): Hmm...i jeszcze chciałam się poskarżyć. Niefajnie,z e odbiega się od fałdowności shar pei. To takie charakterystyczne dla rasy...i piękne! Rozumiem,z e dla zdrowia, niemniej, szkoda, ze rzadko który shar pei jest pomarszczony w "dorosłej formie" :( Pozdrawiam ;) pati .."przeskórzenie" czyli nadmiar skóry jest WADĄ dyskwalifikująca u shar-pei :eviltong: i nikt od fałdowości nie odbiega...wręcz przeciwnie...niegdysiejsze shar-peie były dużo mniej pomarszcone niż dzisiejsze....... Izunia...dawaj tu Kimusię.... czemu tak mało zdjęć ślicznej błękitki ?? Quote
Patisa Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 betka-sp napisał(a):.."przeskórzenie" czyli nadmiar skóry jest WADĄ dyskwalifikująca u shar-pei :eviltong: i nikt od fałdowości nie odbiega...wręcz przeciwnie...niegdysiejsze shar-peie były dużo mniej pomarszcone niż dzisiejsze....... Wiem,z ę takie nadmierne pofałdowanie to skutek panującej kilkanaście (dzieciąt?) lat temu mody. Coś tam czytałam. Ale zgodnie z panującym wzorcem, należy odchodzić od pofałdowania na grzbiecie. I tylko nad tym sobie zajęczałam;) . Rozumiem,z ę na pewno kryją się za tym względy zdrowotne, dlatego lamentować jakoś bardzo nie będę, ale niemniej, jest to wbrew mojej szatańskiej wizji shar peia pofałdowanego jak szceniak aż do śmierci...:evil_lol: Quote
ShP Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 (edited) :razz::razz::razz::razz::razz: Edited January 19, 2012 by ShP Quote
Recommended Posts