Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Naprawdę- tam dzieją się cud w tej klinice...uwazam ze nie mamy nic do stracenia..tu tylko mozzemy zyskac..tzn Funieczka moze...blagam- to ze ta wetka odezwala się sama do Was..to nie moze byc przypadek....to tzreba wykorzystac....:roll:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
CZekam na czwartkowa konsultacje u prof Lechowskiego jest specjalista neurologiem zobzczym co on nam powie jeści jest jakakolwiek szansa Sonia jedzie do Wrocławia:))))))))

Posted

[quote name='belmonti']Witam
CZekam na czwartkowa konsultacje u prof Lechowskiego jest specjalista neurologiem zobzczym co on nam powie jeści jest jakakolwiek szansa Sonia jedzie do Wrocławia:))))))))[/quote]
Belmonti..a dzwonilaś może do tej wetki???

Posted

też jestem ciekawa...
wczoraj jak zobaczyłam małą biegającą bez wózka to zaniemówiłam!!!
Potrafi podniesc sie na tylnich nóżkach i co prawda nie jest to super bieganie, ale nie ciągnie za sobą tylnich łapek. Na tej zdrowszej to z powodzeniem sie opiera, ale ta słabsza lewa też już wykonuje ruchy jak do chodzenia :) wcześniej tego nie robiła!!! Zaaferowana mniejszym psiakiem potrafiła uganiac sie w ten sposób przez dluzszy czas :)
no i dziewczyny w klinice zaangazowaly sie w zorganizowanie nowego wózka, który będzie pozwalał na większe obciążanie tylnich łap... głownie to Belmonti, wielki szacunek dla niej! A malutka też dostała od kolejnej opiekunki, która na rękach ją nosi i rano się nią zajmuje i bez wózka zmusza do poruszania się, cudne skarpetki :) dobra to na tyle...

Posted

:lol::loveu::multi::loveu:

Jest szansia będzie że Sonia będzie chodziła z dnia na dzień widać poprawę. Prof Lechowski potwierdził że jest duża szansa że jedna nóżka będzie sprawna. Być może będzie chodziła na sztywnych nóżkach. Na razie zostaje w Multiwecie. Mam nadzieje że zakupimy nowy rehabilitacyjny wózek dzięki któremu będzie "zmuszona" do pracy nóżkami:) (Klinika sama finansuje wózek :multi:ustalone z właścicielami). Kolejną pilną potrzebą jest pojemnik (taki mały basenik:) do rehabilitacji w wodzie nigdzie nie mogę takiego zakupić:( musi miec głębokośc około 60 cm i szerokość nie mniej niż 1 metr, żeby Mała mogła pływać i wzmacniać mięśnie:) Może ktoś wie gdzie coś takiego można kupić:))))))):lol:

Posted

Co do "basenika" na rehabilitację to myślę, że można coś takiego w sklepie ogrodniczym kupić. Jak uda mi sie dzisiaj dojechac do małej to porozmawiam na ten temat z dziewczynami z kliniki. Naprawdę po czwartkowej wizycie nadal jestem pod wrażeniem postępów malucha :)

Posted

widziałam się dzisiaj z malutką i czarująca jest jak zawsze. Biega coraz więcej bez wózeczka, ale jak za szybko chodzi to słabsza łapka podwija się i niestety obciera o podłogę. Smarują jej tam maściami i owijają w bandaże, ale dobrze, ze coraz to więcej bez wózka się porusza. Co do pojemnika na rehabilitację, to nalepsze będzie wykorzystanie zwykłej wanny z odzysku, bo wszelkiego rodzaju brodziki ogrodowe itp nie dość, że nie do konca mogą się sprawdzić to jeszcze drogie straszne i mało ustawne we wnętrzu. Malutka zacznie plywac jak sie zrobi nieco cieplej na dworze, ale mysle, ze wanna to będzie to....
poza tym sunia ustawia wszystkich w klinice no i rządzi jak na swoim ;)

• 2 weeks later...