Karilka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Mosii jesteś super, że nie pozwoliłaś mu tam umrzeć... jest cudowny...:oops: Quote
NaamahsChild Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Mosii - jak on się czuje? Opowiadaj, co u niego! Quote
aisaK Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Mosii-dziekujemy bardzo za to, że go uratowałaś!!! Quote
mosii Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Ortis dziś ma sie znaczne lepiej, ma jako taki apetyt, załatwia sie poprawnie, zaczął nawet troche poszczekiwać ochrypłym głosikiem:) Jeszcze kilka dni i sie wykąpiemy bo na sierści jeden strup i łupież, Lecze mu zapalenie spojówek, zapalenie napletka, i jakos psychicznie dochodzi do siebie, Pewnie mieszkał w bloku, bardzo ładnie chodzi na smyczy, umie sie zachowac w mieszkaniu, lubi dzieci i inne psy, jest bardzo spokojny i delikatny. Pomóżcie w szukaniu domu Ortis ma ok 5 lat i jest wykastrowany i zaszczepiony. Do adopcji bedzie za jakies 3 tyg. Quote
dzodzo Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mosii-ja moge mu wystawić allegro, tylko trzeba by poczekac az troszkę lepiej będzie wyglądał i będą lepsze foty, bo te to moga potencjalnych chętnych odstraszyc Quote
mosii Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 dzis bedziemy sie kąpać wiec beda nowe fotki:) Quote
NaamahsChild Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Nasze śliczności będą czyściutkie:cool3: Quote
mosii Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 nie kąpalismy sie , nie było dzis jakos super gorąco a Ortis jeszcze osłabiony ale zobaczcie fotki juz wyglada duuuzo lepiej:) Quote
aisaK Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 To fakt, że jest róznica!! Piknieje nam kolega!!!! Quote
Ulka18 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Mossii, pozwolilam sobie napisac do organizacji DobermannNotHilfe, z ktora wspolpracujemy o pomoc dla Ortisa. Nie rozumiem dlaczego zwierzeta/psy zalatwiaja sie na wspolbraci,gdy ci sa oslabieni badz chorzy :shake: I gdzie byli pracownicy tego schroniska, gdy ten dobus tak lezał. Quote
mosii Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Jeżeli chodzi o charakter Ortisa, polecam go dla osób zaczynajacych przygode z dobermanami, może być pierwszym dobkiem w rodzinie, zaryzykowałabym równiez stwierdzenie, ze moze byc pierwszym psem w ogóle, nie przejawia zadnych tendencji dominacyjnych ani wobec ludzi ani psów, moze zamieszkac z dużym samcem nawet jak równiez z małym dzieckiem, ma zupełnie suczy charakter, jest delikatny i opiekuńczy, bardzo ładnie chodzi na smyczy, chociaż najlepszy byłby domek z ogrodem bo Ortis lubi stróżowac:) Quote
Ulka18 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ortis jest piekny :loveu: Jeszcze pare kilo przytyje i bedzie super. Mosii, jakiej potrzebujesz pomocy dla Ortisa? Fundacja Dobermana z Niemiec chce pomóc. Moge podac im Twojego maila? Quote
mosii Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Ulka dzieki za pomoc:) przede wszystkim szukanie domu, moze w Niemczech, no i zarełko dobrej jakosci, mój mail interpug@op.pl Quote
Ulka18 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Mosii, wyslalam maila do Fundacji z kopia do Ciebie. Jakby potrzebowala pomocy, to daj znac. Quote
Tengusia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ortis coraz piekniejszy oj beda sie jeszcze na ulicy za nim ogladac :mdrmed: Quote
Ulka18 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Mosii, pisalas do Fundacji, bo mnie sie pytali jak teraz moga pomóc? Quote
mosii Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ulka ja po niemiecku ni hu hu moze ty byś mogła? Quote
Ulka18 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Nie ma problema, tylko napisz co mam do nich przekazac. Moj mail : mielec@bezdomne.com, przeforwarduje im. Quote
Recommended Posts