Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cena jest nieistotna :wink: , ale to najlepiej zainwestowane pieniądze w moim życiu :lol: poza tym, marzenia nie mają ceny 8)

Carry- rodzice to Ch Jiltrain Mirra Image Margins, mamuśka Erenden Coppelia at Seayess, nie mam ich zdjęć wystawowych, ale mam tatuśka z małym, to później go wrzucę. Oboje są pręgowani w pięknym mocnym typie. Tatusiek to najlepszy reproduktor mini w WB w 2001 roku i tatuś tegorocznej zwyciężczyni szczeniąt na Crufts.

A to foteczki z dzisiaj z ogrodu naszego

drago1.JPG

a to na górce piachu przygotowanej do wylania murków oporowych, mały rozwalił ją do trawy, bo bawił się wbiegając na nią i zjeżdzając na brzuszku :lol:

drago2.JPG

i domowe imię chyba będzie Drago, bo wygląda jak mały czerwony smok i do tego wydaje dźwięki jak jaszczurka, a wszyscy wiedzą, że smoki to takie duże jaszczurki 8)

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sajko,

Bullik piekny. A co do imienia, jesli ma pochodzic od smoka to moze Ankalagon Czarny. To najpotezniejszy smok, ktorego imie oznaczalo "Pedzace Szczeki" :lol:

A moze to zbyt doslowe imie, co :-? :-? :-?

pozdrawiam,

Posted

Drago bardzo mi sie podoba - i psiulek i imię , oj marzyłam o miniaturce - śledziłam losy ślicznej Polin z Kia , ale skończyło się na stafficzce i ....nie żałuję..... :roll: :D

Posted

Sajko - cudenko!

Wczoraj na bulliadzie widzialam 9-tygodniowa suczke mini z El Cornijal, ktora wlasnie zawitala do Polski :) Niesamowita - jesli Rudzik tez ma taki charakter, to masz co robic ;) Wszedzie jej bylo pelno, a stado amstaffow nie bylo jej grozne :D

Posted

Tufi, a nie wiesz czy z El Cornijal to po suce Acuala czy Chou-Chou? i masz może jakąś jej fotkę 8) ?

i jeszcze ostatnie zdjęcie: koegzystencja Bariego (cane corso) i Drago- siesta po obiadku 8)

baridrago.JPG

Posted

nie, on śpi chowając nosek tam gdzie ciepło, czyli albo pod swoje łapki, albo w baranicę wciska, albo do Bariego go przytula :lol: a tutaj- baranica jest tylko Bariego, a mały się "docisnął" i tylko takie miejsce mu zostało :wink: 8)

Posted

Yyyy jak od smoka to raczej Draco (Drako) a nie Drago :lol: ?

Jest cuuudowny, można się zakochać. Eh już sobie obiecałam że kiedyś nazbieram i będzie. Marzenia się jak widać spełniają więc musi się udać. Sajko mam nadzieję że dalej będziesz wrzucać fotki :D

Posted

zdjecia Maluszka z El Cornijal ;-)

zrobione na Bulliadzie

Pytalismy sie kto jes rodzicami ale niestety nie otrzymalismy odpowiedzi bo właściciel "nie pamięta" ;-)

Prawdopodobnie po piesku z Angli który jest u Daniela, ale mamusi nie byl w stanie wymienic właściciel małego diabełka, bo charakter ma niezly haha

ecpuppy.jpg

aliceecpuppy.jpg

a oto zdjecie jeszcze jednej mini z Bulliady Jenna Zona Bulls

alicejenna.jpg

i jeszcze nasze wspolne ;-)

alicebulliada.jpg

pozdrawiamy

Aga, Krzysiek i Ala

Posted

Z tego co wiem, maluch z EC jest po Acuala El Cornijal i Bullyon Measure by Measure.

A dla tych, co się śmiali z moich misiów, jeszcze 2 fotki śpiochów :wink:

spiochy1.JPG

spiochy2.JPG

Posted

Pieknosci po prostu :)

A wracajac do ceny - porownywalna z ta, o ktorej wspominalas z el cornijal, czy jakas znaczna roznica?

Czyli bedzie tak, jak sobie zaplanowalam - za 3 lata dolaczy do nas miniaturka, moze juz z Polski po ktorejs z pociech tu zaprezentowanych? 8)

Posted

Hej...

no miniaturek troszke bedzie jeszcze w Polsce w tym roku. w tym roku sprowadzimy pieska z Anglii i sunie z Estonii ;-) Ale to najblizszy czas pokaze. Uwazam ze trzeba propagowac te rase bo jest ona wspaniala. Wiele osob na Bulliadzie podchodzilo da nas i dziwilo sie ze nasza Alcia jest taka spokojna i cicha , bo slyszaly ze ponoc miniaturki sa halasliwe i natarczywe.

Na prawde goraco polecam ta rase i jeszcze raz gratuluje Ci Aniu wspanialego pieska, nalezy Ci sie po tym wszystkim.

Krzysiek

Posted

srednia waga , dobre pytanie bo to zalezy od wzrostu pieska, ale jest to zakres od okolo 9 kg do 12-13 kg przy psach w gornej granicy wzrostu albo nawet lekko przerosniete.

Posted

Krzysiek - to swietnie!

A moze ktos by mi pomogl w sprowadzeniu miniatury? Mialabym ja juz wczesniej :D

Planowalam wprawdzie drugiego bulla standardowego, ale po glebokim zastanowieniu i przeanalizowaniu hodowli oraz oczekiwanych miotow powaznie sie waham...

Wiec pewnie pozostanie mi sprowadzenie - albo bulla mini, albo duzego :)

Posted

jasne mozemy Ci pomoc sprowadzic miniaturke, mamy troche kontaktow w swiatku ludzi od miniatur z niemiec, z czech, z estonii, lotwy, rosjii, finlandii, francji i anglii. chyba ze poczekasz troszke i moze wezmiesz szczeniaczka po jakiejs miniaturce z Polski? ;-)

pozdrawiam

Krzysiek

Posted

Hmmm - tylko pewnie bulliki mini pojawia sie za jaaaakis czas :) A skoro <chyba raczej> rezygnuje z duzego, to juz mnie korci, zeby cos malego nowego po domku biegalo :D