diuna_wro Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Nie sądzę, żeby mi ktoś swoje dane podał, a poza tym, nie jestem uprawniona do ich gromadzenia i rozpowszechniania, zgodnie z ustawą, ale spróbuję następnym razem. Na pewno spiszę nr tel jeśli mi się wyświetli, lub email i wrzucę na dogo ku przestrodze. Quote
NaamahsChild Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Dobry pomysł - trzeba chronić psy przed takimi kompletnie nieodpowiedzialnymi i zdegenerowanymi ludźmi. Ba, ich nawet ludźmi nazwać nie można..:angryy: Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='diuna_wro']Nie sądzę, żeby mi ktoś swoje dane podał, a poza tym, nie jestem uprawniona do ich gromadzenia i rozpowszechniania, zgodnie z ustawą, ale spróbuję następnym razem. Na pewno spiszę nr tel jeśli mi się wyświetli, lub email i wrzucę na dogo ku przestrodze. Proszę mi tu nie dyskutować o byle czym, tylko ogłoszenia robić! :mad: Psy mi smarkula pozagryza i dopiero się będziesz diuna tłumaczyć z tego nowofunlanda!:evil_lol: A tak na serio to mała niczego się nie boi! NICZEGO! Odkurzacz jej nie przeszkadza (czasami atakuje)- może przy włączonym spać. Wiertarka działa jak dobranocka. Obcy ludzie, jak najbardziej! Duże, chcące małą użreć psy też niestraszne- zamiast uciekać (jak zdrowo myślący szczeniak by zrobił) to ta stanie na przeciwko i drze japę, stawiając przy tym panka! Charakterek do pozazdroszczenia na szkolenie, ale dla niedoświadczonego człowieka raczej bym nie polecała:shake: Może sobie z nią w przyszłości nie poradzić! Jak słowo daję- jeszcze nigdy w życiu nie zdarzyło mi się obserwować takiego szczeniaka:roll:. A przeróżne się w schronisku zdarzały. Z dnia codziennego: 1. Je dośc malo, choć i tak już przytyła od czwartku. Była bardzo chudziutka, a teraz jest powiedzmy- normalna. Najwięcej je w nocy- nie wiem, czym to jest podyktowane. Może w tamtym domu wydzierali się w dzień i tylko w nocy mogła się do miski dostać na spokojnie:shake: Zresztą bardzo prawdopodobne, bo boi się krzyku i w moment kładzie się lub siada i zastyga. 2. Wciska makaronik, ryżyk, mięsko (drobiowe, wołowe, wieprzowe), tuńczyka, suche rozmoczone leciutko. I czasami podje chrupki kocie- nawyki z przeszłości. Dostałam puszeczki Pedigree Junior ze schronu, a ta nie chce jeść... 3. Cały czas są otwarte drzwi balkonowe na ogrod, więc jak chce siusiu to już nauczyła się sama schodzić po schodach na trawkę:loveu: A jak chce grubszą sprawę to idzie tam, gdzie moje psiaki mają toaletę, czyli widać, że podpatruje:loveu: Oczywiście zdarza jej się nasikać w domu- jak się obudzi i nie zdąrzę jej znieść na dół (a trochę tych schodów mamy, niestety)- wtedy nie ma oporów i leje gdzie bądź:roll: 4. Bawi się z Bruńciem. Mogę ją z nim spokojnie zostwić- profesjonalista, prawie jak niańka:lol: Natomiast śpi z Bonusią (mimo, że z nią nie ma szans zabawy). Podzial obowiązków musi być, nie? 5. Wspólnymi silami umysłowymi została przechrzczona na BUBĘ (Bubusia):loveu: Za chwilkę kilka fotek z dzisiejszego dzionka BUBUSI. Quote
eria Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 czy to imię nie czasem rodem z .....'włatcóf móch' ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 No widzę, że Bubusia lepiej trafić nie mogła:loveu: Sieć przetrząśnięta, po wstępnej selekcji telefony wykonane, emaile wysłane. Kolejny etap - zamieszczanie ogłoszeń. W tygodniu wydrukuję kolejną porcję plakacików. Na Allegro nie mam rejestracji - więc moja prośba do innych - jakby ktoś znalazł chwilkę i zamieścił to ja będę dosłownie dozgonnie wdzięczna;) Wiem, wiem Koperek, że jak się domek nie znajdzie to Ty mnie :mad: Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 A czy Bubcia chrupki psie będzie jadła? Bo ja mam dla niej tylko psie, dla juniorków. Jak się spotkamy, to ja poza karmą i witaminami, kaskę na Bubcie dam bo bez sensu żebym kupowała mięsko, ryż i takie tam... Jeśli się spotkamy jutro to puszek już nie wykombinuję, ale jak w poniedziałek to na pewno miasto oblecę w poszukiwaniu jakichś dobrych. Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Cofam pytanie o chrupki. Już doczytałam, że zjada "rozmoczone leciutko" Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Chrupki juniorki je, ale tylko rozmoczone i to z rączki :cool1: Z miski takich suchych nie ruszy- powącha i odejdzie. A NIE BĘDĘ PRZECIEŻ DZIECKA GŁODZIĆ i mam już 3 miseczki z różnymi potrawami, zależnie od nastroju :evil_lol: Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 MIX AMSTAFFA- sunia BUBA :evil_lol: ...portreciki Quote
xxxx52 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 jest przesliczna,przeurocza ,slodka teraz potrzebuje odpowiedzialnych ,dobrych ,konsekwentnych ,znajcych sie na tej mieszance opiekunow,! Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 milusieńki tuptuś:loveu: Oby tylko ktoś zechciał. Super fotki, idealne na reklamę Buby! Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Gumtree, wroclawiak.pl, aleokazja - zamieszczone. Lecę dalej... Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='diuna_wro']Gumtree, wroclawiak.pl, aleokazja - zamieszczone. Lecę dalej... Świetnie! Dziękuję diuna!:loveu: Jeszcze 3 fotoski i idę spać- jutro ciężki dzień od samego rana:shake: ...idę do ciebie:loveu: ...będę dobra na "opony":evil_lol: Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 To ja dziękuję:loveu: Trzymaj się dzielnie, jeśli dobrze zrozumiałam jest jutro transport do Niemiec, więc trzymam kciuki! Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Kochani, kto zrobi tej małej Allegro?? :Help_2: Quote
doddy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Napiszcie mi tekst, dane kontaktowe, wybierzcie zdjęcia i wyślijcie na pw to wstawię ją na stronę fundacji. Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='doddy']Napiszcie mi tekst, dane kontaktowe, wybierzcie zdjęcia i wyślijcie na pw to wstawię ją na stronę fundacji. Ok, super. Dzięki doddy!:loveu: Zrobię to jutro po południu- jak przyjadę do domu.;) p.s. Bubuś na prawdę jest astowata?? Ja się tak nie bardzo znam na małych szczylach, obojętnie jakiej rasy...:roll: O allegro poproszę kilka ciotek- dam znać jutro, która się zgodziła;) Quote
doddy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Tak serio serio to ona nie jest amstaffem ;) Ale napiszemy, że to mix. Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 doddy napisał(a):Tak serio serio to ona nie jest amstaffem ;) Ale napiszemy, że to mix. Chyba może być :evil_lol: Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Nie jest amstaffem, ale chyba najbliżej. W sumie też się nie znam. Jak przejrzałam ogłoszenia o małych amstaffach to wyglądały ciut inaczej, klata szersza i oczy bardziej skośne, nóżki jakby krótsze ... Sama nie wiem Quote
doddy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Myślę, że nie ma co jej pod jakąś rasę podciągać. Jest typowym czarnym kundelkiem. Umaszczenie jedynie można podciągać ;) uszy nie te, budowa nie ta, głowa nie ta, sierść nie ta itd. ale umaszczenie podobne :lol: Ale dom i tak trzeba znaleźć i tak. Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 diuna_wro napisał(a):Nie jest amstaffem, ale chyba najbliżej. W sumie też się nie znam. Jak przejrzałam ogłoszenia o małych amstaffach to wyglądały ciut inaczej, klata szersza i oczy bardziej skośne, nóżki jakby krótsze ... Sama nie wiem Rasowego amstaffka to chyba nawet taka lewizna, jak ja by poznała;). Widać, że jest mixem- pytanie tylko czego??:evil_lol: Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Tego się chyba nigdy nie dowiemy, w większości ogłoszeń piszę po prostu "mieszaniec, będzie średniej wielkości" Quote
diuna_wro Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Bubuś na giełdach zwierząt wystawiona. Cena: 1zł :cool3: Quote
Recommended Posts