Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie sądzę, żeby mi ktoś swoje dane podał, a poza tym, nie jestem uprawniona do ich gromadzenia i rozpowszechniania, zgodnie z ustawą, ale spróbuję następnym razem. Na pewno spiszę nr tel jeśli mi się wyświetli, lub email i wrzucę na dogo ku przestrodze.

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='diuna_wro']Nie sądzę, żeby mi ktoś swoje dane podał, a poza tym, nie jestem uprawniona do ich gromadzenia i rozpowszechniania, zgodnie z ustawą, ale spróbuję następnym razem. Na pewno spiszę nr tel jeśli mi się wyświetli, lub email i wrzucę na dogo ku przestrodze.
Proszę mi tu nie dyskutować o byle czym, tylko ogłoszenia robić! :mad: Psy mi smarkula pozagryza i dopiero się będziesz diuna tłumaczyć z tego nowofunlanda!:evil_lol:

A tak na serio to mała niczego się nie boi! NICZEGO!
Odkurzacz jej nie przeszkadza (czasami atakuje)- może przy włączonym spać. Wiertarka działa jak dobranocka. Obcy ludzie, jak najbardziej! Duże, chcące małą użreć psy też niestraszne- zamiast uciekać (jak zdrowo myślący szczeniak by zrobił) to ta stanie na przeciwko i drze japę, stawiając przy tym panka! Charakterek do pozazdroszczenia na szkolenie, ale dla niedoświadczonego człowieka raczej bym nie polecała:shake: Może sobie z nią w przyszłości nie poradzić!

Jak słowo daję- jeszcze nigdy w życiu nie zdarzyło mi się obserwować takiego szczeniaka:roll:. A przeróżne się w schronisku zdarzały.

Z dnia codziennego:
1. Je dośc malo, choć i tak już przytyła od czwartku. Była bardzo chudziutka, a teraz jest powiedzmy- normalna. Najwięcej je w nocy- nie wiem, czym to jest podyktowane. Może w tamtym domu wydzierali się w dzień i tylko w nocy mogła się do miski dostać na spokojnie:shake: Zresztą bardzo prawdopodobne, bo boi się krzyku i w moment kładzie się lub siada i zastyga.

2. Wciska makaronik, ryżyk, mięsko (drobiowe, wołowe, wieprzowe), tuńczyka, suche rozmoczone leciutko. I czasami podje chrupki kocie- nawyki z przeszłości. Dostałam puszeczki Pedigree Junior ze schronu, a ta nie chce jeść...

3. Cały czas są otwarte drzwi balkonowe na ogrod, więc jak chce siusiu to już nauczyła się sama schodzić po schodach na trawkę:loveu: A jak chce grubszą sprawę to idzie tam, gdzie moje psiaki mają toaletę, czyli widać, że podpatruje:loveu: Oczywiście zdarza jej się nasikać w domu- jak się obudzi i nie zdąrzę jej znieść na dół (a trochę tych schodów mamy, niestety)- wtedy nie ma oporów i leje gdzie bądź:roll:

4. Bawi się z Bruńciem. Mogę ją z nim spokojnie zostwić- profesjonalista, prawie jak niańka:lol: Natomiast śpi z Bonusią (mimo, że z nią nie ma szans zabawy). Podzial obowiązków musi być, nie?

5. Wspólnymi silami umysłowymi została przechrzczona na BUBĘ (Bubusia):loveu:

Za chwilkę kilka fotek z dzisiejszego dzionka BUBUSI.

Posted

No widzę, że Bubusia lepiej trafić nie mogła:loveu:

Sieć przetrząśnięta, po wstępnej selekcji telefony wykonane, emaile wysłane. Kolejny etap - zamieszczanie ogłoszeń. W tygodniu wydrukuję kolejną porcję plakacików. Na Allegro nie mam rejestracji - więc moja prośba do innych - jakby ktoś znalazł chwilkę i zamieścił to ja będę dosłownie dozgonnie wdzięczna;)

Wiem, wiem Koperek, że jak się domek nie znajdzie to Ty mnie :mad:

Posted

A czy Bubcia chrupki psie będzie jadła? Bo ja mam dla niej tylko psie, dla juniorków. Jak się spotkamy, to ja poza karmą i witaminami, kaskę na Bubcie dam bo bez sensu żebym kupowała mięsko, ryż i takie tam...

Jeśli się spotkamy jutro to puszek już nie wykombinuję, ale jak w poniedziałek to na pewno miasto oblecę w poszukiwaniu jakichś dobrych.

Posted

Chrupki juniorki je, ale tylko rozmoczone i to z rączki :cool1: Z miski takich suchych nie ruszy- powącha i odejdzie. A NIE BĘDĘ PRZECIEŻ DZIECKA GŁODZIĆ i mam już 3 miseczki z różnymi potrawami, zależnie od nastroju :evil_lol:

Posted

[quote name='diuna_wro']Gumtree, wroclawiak.pl, aleokazja - zamieszczone. Lecę dalej...
Świetnie! Dziękuję diuna!:loveu:

Jeszcze 3 fotoski i idę spać- jutro ciężki dzień od samego rana:shake:

...idę do ciebie:loveu:

...będę dobra na "opony":evil_lol:

Posted

[quote name='doddy']Napiszcie mi tekst, dane kontaktowe, wybierzcie zdjęcia i wyślijcie na pw to wstawię ją na stronę fundacji.
Ok, super. Dzięki doddy!:loveu: Zrobię to jutro po południu- jak przyjadę do domu.;)
p.s. Bubuś na prawdę jest astowata?? Ja się tak nie bardzo znam na małych szczylach, obojętnie jakiej rasy...:roll:

O allegro poproszę kilka ciotek- dam znać jutro, która się zgodziła;)

Posted

Nie jest amstaffem, ale chyba najbliżej. W sumie też się nie znam. Jak przejrzałam ogłoszenia o małych amstaffach to wyglądały ciut inaczej, klata szersza i oczy bardziej skośne, nóżki jakby krótsze ... Sama nie wiem

Posted

Myślę, że nie ma co jej pod jakąś rasę podciągać. Jest typowym czarnym kundelkiem. Umaszczenie jedynie można podciągać ;)
uszy nie te, budowa nie ta, głowa nie ta, sierść nie ta itd. ale umaszczenie podobne :lol:

Ale dom i tak trzeba znaleźć i tak.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Nie jest amstaffem, ale chyba najbliżej. W sumie też się nie znam. Jak przejrzałam ogłoszenia o małych amstaffach to wyglądały ciut inaczej, klata szersza i oczy bardziej skośne, nóżki jakby krótsze ... Sama nie wiem

Rasowego amstaffka to chyba nawet taka lewizna, jak ja by poznała;). Widać, że jest mixem- pytanie tylko czego??:evil_lol: