NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 A ja szukam dla niego domu. Na Śląsku i we Wrocławiu. Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 [quote name='Hala']Aż zaczęłam być ciekawa[/quote] Ja też, ale na razie nie dowiemy czy to małe cudeńko z bazaru choć stało koło nowofunlanda. Nic nie widzę na tych zdjęciach. Muszę zmienić tytuł wpisu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić? Czy muszę prosić o to moderatora? Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Jest PRZESŁODKI, teraz już szukam jak tylko się da, przeczesuję ostro znajomych. Quote
Marysiaczek Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 faktycznie nowofunlanda malo przypomina ale przecudny jest. domek na pewno sie znajdzie w kazdym razie trzymam kciuki Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Jak dla mnie to coś bardziej w stylu mix dog niemiecki x labrador. Quote
xxxx52 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 moze nowofundlada nie przypomina ,ale labradora z border colli cos ma . w takim cudaczku mozna sie od razu zakochac. mysle ,ze nie bedzie olbrzymem ,moze osiagnie nie wiecej jak okolo 50cm.Wynika ze piesek ma okolo 2,5 miesiaca. Nie wiadomo czy ci byli pseudo opiekunowie pieska odrobaczyli i zaszczepili? Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Nie ma ani szczepień, ani odrobaczeń. Twierdzą, że ma ok. 6 tyg. i mają już go dość po paru dniach przebywania u nich. Zdziwieni, że takie maleństwo w nocy kwili i gryzie dziecku zabawki. Facet kupił pieska kompletnie pijany, a żona (nie lepsza zresztą) teraz szału dostaje, ale obiecała, że nie wyrzuci go, dopóki nie znajdziemy mu domu. Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Moje dwie koleżanki ze Śląska dają mi odpowiedź jutro. Mam nadzieję, że ich mamy okażą sie wyrozumiałe. Ja jakby co jadę do domu, w związku z czym mogę go przetransportować bez problemu. Ale nie zapeszam. Wszystkiego dowiem się jutro. Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 :loveu:<- należą się temu maleństwu:eviltong: Nie mówmy hop - ale ważne, że ktoś pomyśli. W razie czego postaram się dorwać te ich mamy i zastosować argumenty ostateczne;) Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Pamiętaj tylko, kochana, NIC na siłę ;) Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Oczywiście, że nie. Ciekawa jestem jakich on rozmiarów będzie:roll: Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Jutro suńkę obejrzę i zmierzę, a teraz idę mojego psiurka poprzytulać, bo go dziś agresywny mix dalmatyńczyka napadł i cały dzień markotny chodzi. Jamniora długowłosego chyba łatwo w kompleksy wpędzić;) Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Mój profesor z histologii zwykł mawiać: "Psy dzielą się na psy i jamniki":eviltong: Quote
jagienka42 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 jak nic nie znajdziecie moge wziąść sunie na tymczas:lol: Quote
jagienka42 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='NaamahsChild']Ona już ma dt..[/quote]o kurcze widocznie coś przeoczyłam ale to super że jej sie udało:evil_lol: Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Aaaa, nie nie ma. Mój błąd, przeporaszam. Już 3 osoby się do mnie zgłosiły w jego sprawie:cool3: Oby któraś mówiła serio! Idę spać, jutro ciężki dzień. Dobranoc! Quote
eria Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 rozjaśniłam trochę psiaczek nie ma nic z nowofundlanda, stawiałabym raczej na asta/laba. jest krótkowłosy Quote
xxxx52 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 ast ma inna czyszke i uklad oczek.wiecej ma z labradora.moze i lepiej Quote
NaamahsChild Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Czekam na wiadomości o 3 potencjalnych właścicieli. Quote
diuna_wro Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='invictus hilaritas']temat troche zaczyna schodzic na inny tor,wiec moze skupmy sie na szukaniu dt suczce.. czy sa tu osoby , ktore moglyby/ chcialyby wspomoc dt? wplaca jakis grosz na karme, szczepienia itd? moze w ten sposob szybciej znajdzie sie Dt..[/quote] Zapytam także obecnych właścicieli czy dołożą do kosztu szczepień i odrobaczeń w ewentualnym DT. Dodam jeszcze, że dosłownie przed chwilą - przeglądając Twoją galerię bullterrierka - pokochałam tę rasę, śliczności różowe:loveu: Quote
NaamahsChild Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Diuna - do wieczora powinnam się dowiedzieć wszystkiego. Czy ten Twój numer kom jest aktualny? Ów 509.. należy do mnie. Będziemy w kontakcie, bo jeśli któraś z tych osób się zgodzi - to biorę go ze sobą JUTRO (wtedy wyjeżdżam). Jeśli się uda - w ramach tego, że pracuję w lecznicy, wszelkie badania i szczepienia zrobi się po minimalnych kosztach. Quote
Recommended Posts