Koperek Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 W sumie dobry pomysł- w takich okolicach najwięcej jest domów z ogródkiem, choć ludzie są różni- ale to od nas zależy, czy BUBUŚ trafi w odpowiednie ręce;) Wczoraj nauczyłam się wstawiać ogłoszenia na różne portale internetowe, więc dzisiaj wezmę się za BUBUŚKĘ- też jej kilka wystawię i zobaczymy... Quote
diuna_wro Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Okleiłam Oporów, wpadłam do domu odpocząć i jak się zrobi chłodniej pojadę na żerniki. OK, to ja dziś poogłaszam w okolicznych mieścinach. Bubuś jest już w alegratka, autogiełda, wrocławiak.pl, gumtree i innych, tych co wyskakują na 1-3 stronie wyszukiwarki Google. Ale im więcej, tym lepiej. Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Koperek - dzwonił ktoś? Byłam dziś w sklepach zoologicznych, w jednym plakat zostawiłam, a w drugim nie pozwolono mi, ale jedna ze sprzedawczyń wzięła numer telefonu i obiecała popytać i przekazywać osobom pytającym się o szczenięta. Straż dla Zwierząt też dostała jej zdjęcia i opis. Nie udało mi się dziś znaleźć czynnego kolorowego xera, więc jutro kupię nowy toner do mojej drukary i wznowię "produkcję" plakatów, zrobię też ulotki i powkładam je mieszkańcom żernik do skrzynek pocztowych, planuję też raz jeszcze przejechać się na oporów. Od rana będę zwiedzać wirtualnie okoliczne miasteczka. Lato to nie jest dobry moment na szukanie domu dla psa:-( Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Allegro by się przydało:roll: ale ja nie jestem zarejestrowana. :Help_2: Quote
Koperek Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Nikt nie dzwonił! :placz: A to już drugi tydzień będzie leciał- przywiązuję się...:-( Zresztą mała też! Trochę się czuję, jakby ona tu była od zawsze... No i jak ja ją oddam???:placz: Gorzej już być nie może!:shake: A o allegro poproszę cioteczkę kochaną- nie odmówi ;) Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 :placz::placz::placz:Nie wiem czemu tak jest, przecież to przepiękne szczenie:placz::placz::placz: Co jest z tymi ludźmi?? Wydaje mi się, że większość tych z ogrodami to tylko rasowe chcą. Nie wiem, aż brak mi tchu... Może od jutra coś ruszy jak w tych miasteczkach zamieszczę apel. Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 A w schronie wisi tamto ogłoszenie, co zrobiłam na początku? Może podjadę tam jutro z tym nowym, ładniejszym? Quote
Koperek Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 A może my za bardzo wybrzydzamy- jakbym jej osobiście nie znała to na pewno byłaby już w domku- np. gdyby siedziala w schronie! A ponieważ wiem, jak się zachowuje i co za charakterek w niej siedzi to ciężko mi oddać tam, gdzie nie mam pewności co do jej przyszłości- sama się tłumaczę:shake: A to gówno małe tylko rośnie, przyzwyczaja się, patrzy na mnie tymi swoimi czarnutkimi, inteligentnymi oczkami i myśli, że to już jej domek :placz: Quote
Koperek Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 diuna_wro napisał(a):A w schronie wisi tamto ogłoszenie, co zrobiłam na początku? Może podjadę tam jutro z tym nowym, ładniejszym? Wisi I wszyscy w biurze wiedzą, że mam to małe u siebie- no i nikt nie dzwoni. Ostatnio zostało to wytłumaczone, że w ogóle nie ma klientów.:roll: Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Wybrzydzamy troszkę - fakt, ale przecież teraz to już nawet nie ma w czym wybrzydzać, bo nikt nie dzwoni. Kolejne ogłoszenia trochę zmienię, nie będę już wpisywać "szkoleń", a zamienię to "dobre wychowanie" i może ten "dom z ogrodem" skasuję tylko napiszę, że potrzebuje ruchu i przestrzeni. Też mi jej żal, przyzwyczaja się, a potem - jeśli się uda - nagle taka zmiana. Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Koperek napisał(a):Wisi I wszyscy w biurze wiedzą, że mam to małe u siebie- no i nikt nie dzwoni. Ostatnio zostało to wytłumaczone, że w ogóle nie ma klientów.:roll: Też mi się tak wydaje, że gdyby to było po wakacjach nie byłoby takiego problemu, a teraz nawet jak ktoś chce przygarnąć to pewnie ma jakiś wyjazdowy plan. Czekam na ten czwartek i modlę się, żeby ta znajoma Ojca ją wzięła. Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Nie jestem specem od reklamy, ale może są jakieś chwyty marketingowe w tej branży, które działają cuda. Może są jakieś sformułowania, które ludzi przyciągają i łapią za serce? Quote
diuna_wro Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Właśnie mi znajomy z żernik mówi: "nie wiem czy u nas coś zdziałasz, u nas każdy ma z psa rodowodem":angryy: Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 KOLEJNE OGłOSZENIA: gratyzchaty.pl naszemiasto.pl/forum dolny śląsk dogs.pl www.regional.pl/forum lecę dalej... Quote
GoskaGoska Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Dziewczyny ja was ....:mad:, ani jednego linku do ogloszenia. Chcialam Koperkową sunie rowniez podeslac ludziom co pytali o szczeniaki, przejrzalam pol wątku, a tu ani jednego linka do ogloszenia, zeby się nie musiala bawic w ladowanie zdjęc . No nic trudno, ale proszę podac link do jednego ogloszenia gdzie są te ladne zdjęcia autorstwa Koperka :) Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=2249&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 http://www.regional.pl/forum/viewtopic.php?p=16902#16902 Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 http://www.wrocek.pl/forum/watek/1242 http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=104060 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=231&w=81817630 Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 forum gminy Długołęka - poinformowane, czekam na rejestrację w Sycowie. Trzebnica, Oława zrobione. Forum wrocławskiego Oporowa zaliczone. Quote
GoskaGoska Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 ZROBILAM SUNI ALLEGRO : http://allegro.pl/item396237068_szczeniaczek_sunia_sliczna_pogodna_wroclaw.html co do slowa waleczna z ogloszene tez bym zrezygnowala, a zastąpila energiczna, zywa, wulkan energii, slowo walecznosc u pieska kojarzy się raczej zle. JA rowniez BYM JEJ NIE NAZYWALAM MIX AMSTAFFA - BO TAK NAPRAWDĘ TO NIE MA ZADNEJ GWARANCJI , ZE FAKTYCZNIE TA SUNIA MA COS WSPOLNEGO Z AMSTAFFEM, A MYSLĘ, ZE SLOWO AMSATFF MOZE ZNIECHĘCAC. Nie wiem czy ma z tym rację, ale to moje zdanie. Mimo wielkiej milości do psow, ja bym mimo wszystko na pieska amstaffa się niedecydowala, ani na mix z nim. teraz to się naraze wielbicielom tej rasy, na ale kazdy moze miec swoje zdanie :p a takie jest wlasnie moje ;). A piszę tak bo diuna się pytala o moje zdanie:) . jak się zajmujsze jej ogloszeniami to moje rady: na gumtree dawaj co 3 dni, tak zeby byla na 3 strony, zrob jej jeszcze jesli nie ma ojej.pl , http://www.drobne.centrumofert.pl/index.php, na kupiepsa tez co 3 dni od nowa, http://www.kupsprzedaj.pl/ myslę, ze sunia w 2 tygodnie znajdzie domek :) Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 :lol: wielkie dzięki za allegro i za rady. Masz rację, ja też zrezygnowałam w większości ogłoszeń z "mix amstaffa", piszę raczej "mieszaniec", a z tym "waleczna"... hm, sama nie wiem co napisać, żeby nie oszukiwać, bo Bubuś różni się od normalnych szczeniąt i ludzie powinni wiedzieć, że to taka mała zabijaka:evil_lol: energiczna to nie to samo, ale pomyślę nad łagodniejszym słowem. Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 hi hi "sunia cudownie się bawi z innymi pieskami"... tylko, że pieskom potem krew leci. Ale to tak między nami:diabloti: Quote
GoskaGoska Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Ona sié uczy dopiero zabawy , ma szpilki to pewnie dla tego. ja ma sama domowá wariatké o do czasu az nie wypadly jej mleczaki byla tragedia, ręce mialam jak recydywa, zresztą nie tylko ręce. Charakterek to moja ma ze hoho , u weta nawet przy czipie nie zapiszczala, myslę ze sunia tez trochę oglady się nauczy :) Quote
diuna_wro Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 W Allegro brakuje mi tekstu, że "wyłącznie pod opiekę osoby doświadczonej i dorosłej", bo już miałyśmy parę telefonów w sprawie "prezentu dla dzieciaczka", ale to się dookreśli jak się w ogóle ktoś odezwie:-( Quote
Recommended Posts