Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze malutka uwaga-prosze do zabawy nie podawac zadnej piszczacej zabawki !

chodzilam z pieskiem do psiego przedszkola i powiedziano mnie ,ze szczeniakom i psom wszystko co piszczy mamy wyeliminowac ,tzn popsuc to co piszczy ,gdyz pies gryzac chwytajc ,gryzac zabawke w zabawie ,a ta zaczyna piszczyc ,nie widzi pozniej roznicy w momecie kiedy ugryzie czlowieka .slyszy tez pisk ,tylko nie zabawki tylko nasz z bolu ,Nie rozumie tej roznicy kwiku i bedzie gryzl dalej myslac ,ze to jest tylko zabawa.

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
moze malutka uwaga-prosze do zabawy nie podawac zadnej piszczacej zabawki !

chodzilam z pieskiem do psiego przedszkola i powiedziano mnie ,ze szczeniakom i psom wszystko co piszczy mamy wyeliminowac ,tzn popsuc to co piszczy ,gdyz pies gryzac chwytajc ,gryzac zabawke w zabawie ,a ta zaczyna piszczyc ,nie widzi pozniej roznicy w momecie kiedy ugryzie czlowieka .slyszy tez pisk ,tylko nie zabawki tylko nasz z bolu ,Nie rozumie tej roznicy kwiku i bedzie gryzl dalej myslac ,ze to jest tylko zabawa.

Wiem, dlatego zabawek piszczących u mnie nie uraczysz- ino Bruńcio "piszczy" jak go ta mała pirania złapie za wargę i puścić nie chce :evil_lol: Biedny nie chce jej krzywdy zrobić to wstaje i się otrzepuje (jak po kąpieli) a ta wisi na nim- czysta morderczyni:diabloti: Raz go tak udziabała, że miał dziury w faflu i krew mu leciala- później nieźle spuchło:shake:

Do niej na prawdę trzeba spokojnego człowieka- ja do nerwusow należę, dlatego staram się opanowywać- ale jak dlugo to potrwa to Bóg raczy wiedzieć!:evil_lol::evil_lol:

Posted

Biedny Bruńcio:shake:

Sępolno i Biskupin obwieszone, dwie osoby poszukujące psa odwiedził mój Ojciec, dostały plakaty i mają to przemyśleć.

Jutro atakuję żerniki i wille na krzykach.

Nikt nie dzwonił?

Posted

Koperek - mam całą torbę jedzenia dla żarłaczki, daj tylko znać, a podrzucę skuterem lub rowerem. Nie będę nawet kasku ściągać, ani ładować się do Ciebie - tylko przekażę.

Bubusia [SIZE=2]a Ty zamiast Bruńcia podgryzać, dom demolować i Koperka bankrutować lepiej byś domek wypatrzyła!

Posted

diuna_wro napisał(a):
Koperek - mam całą torbę jedzenia dla żarłaczki, daj tylko znać
- dalabym, ale mam z tym największy problem, bo się ciągle przemieszczam, a jak jestem w jednym miejscu to znowu absolutnie nie mogę wyjść załatwić swojej sprawy.

Tak sobie myślę, gdzie by jutro było najlepiej...:roll: W każdym razie mam Twoją kom. i jakby co to dostaniesz wcześniej znać;)

Posted

:placz:Kto Bubcię do domku i przedszkola zabierze?:placz:

Koperek - był jakiś odzew?

Zaraz wychodzę z pracy i pędzę w miasto. Szkoda, że pada, bo część uczęszczanych miejsc mi odpadnie, tym razem będę szukać tylko zadaszonych.

Posted

Krzyki oblepione, żerniki nie dałam rady bo ubrałam się jak na lato i zamarzłam, ale jutro cały dzień będę działać.

Nie wiem co jeszcze mogę zrobić:placz::placz::placz: pogłówkuję jeszcze, a dziś wieczorem i w nocy zamieszczę kolejne ogłoszenia w sieci.

Ja miałam jedną zainteresowaną, 18latkę z bloku, która nawet poprawnie wysłowić się nie potrafiła.

Koperek - przepraszam za kłopot, pewnie dla niufka szybciej by to poszło. Nie wiedziałam, że to gryzoń:placz::placz::placz: Mam nadzieję, że Bubcia poza szkodami, w jakiś tylko sobie znany sposób wynagradza Ci swój pobyt.

Posted

diuna- Ty mi tu nie płacz na forum, bo odstraszysz jeszcze jakichś potencjalnych chętnych, co tylko czytają, a ujawnić się nie chcą!:evil_lol::evil_lol:

Gryzoń i maly wariatek, ale za to jaki kochany i sympatyczny!!!

Właśnie teraz śpi sobie smacznie na materacu Bruńcia, razem z Bonusią zwinięta w rogalik;)

Co ważniejsze- rośnie u mnie, socjalizuje się i wychowuje:lol: Dzisiaj np. jak odkurzalam chałupę to położyła mi się obok wyjącego odkurzacza i zasnęła na podłodze- kompletnie bezproblemowa jeśli chodzi o glośne narzędzia!:loveu:

Posted

diuna_wro napisał(a):
Jak się nad Bubcią nie ulitują, to może nade mną.:roll:

Ciebie na pewno ktoś będzie chciał przygarnąć- niedługo poczekasz! Już wychowana, nie gryziesz mebli, nie narobisz na podłogę- normalnie cud- miód dziewczynka!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mój Ojciec pochował niedawno psa znajomej, była zachwycona Bubą, dostała plakat, ale wyjechała dziś do czwartku. Jak Tato do niej na dowidzenia powiedział "to co? w czwartek przywożę pieska?" usmiechnęła się tylko i powiedziała "więc do zobaczenia" . Mam nadzieję, że to oznacza TO.

To fajna babka, przed 50tką ale bardzo rześka, konserwator zabytków, ma dom w górach i swojego psa ciągle ze sobą woziła na różne wycieczki. We Wro ma dom z ogrodem. Nie wiem tylko jak zapatruje się na szkolenia, bo Tato trochę stchórzył i jej tego nie powiedział:roll:

Posted

U mnie przechodzi szkolenia w domu :lol: Już jestem tak zdesperowana, że wystarczy mi tylko doświadczony i mądry przyszły opiekun dla BUBUŚKI :evil_lol:

Z życia gówniary...

- surowa wołowinka jak najbardziej odpowiada, może być nawet bez makaroniku:diabloti:

- nie zna strachu- doprowadziła przed chwilą Bruńcia PRAWIE do ataku szału- obgryzał sobie kosteczkę, a ta (już nie raz była taka sytuacja i powinna się nauczyć żyć w stadzie zadziora jedna! :angryy:) podchodzi do niego i nawet ostrzeżenia typu warczenie, pokazanie zębów, zmarszczenie pyska Bruńcia nie wystraszy jej!:roll: Dalej podchodzi. W końcu ten nie wytrzymał i przygniutł ją do podłogi (taki trochę biedny stał i nie bardzo wiedział co ma zrobić z tą malą wszą:p), a BUBUŚKA jakby w nią diabeł wstąpił- zaczęła się z Bruńciem gryźć!!!:crazyeye: No powiedzmy, że gryźć- w jej mniemaniu:evil_lol:, bo Bruńcio to widziałam, ze ma już chętkę, żeby w końcu na niej kilka ząbków zostawić:diabloti:

Oj, umie mala wleźć za skórę innym psom- w nowym domu może być pies, czy kot, ale o anielskiej cierpliwości, a żadnego osobiście takiego podobnego nie znam:razz:

Posted

A jak z kotami? Nadal się ich nie czepia, czy zaczęła? Czort mały, wytarmosiłabym ją za te poliki słodkie!

Zdarza jej się jeszcze szczoszka na podłodze zostawić?

I jeszcze pytanie: jak reaguje na obcych ludzi?

Posted

Właśnie BUBUŚKA chyba bardziej z kotami mogłaby mieszkać niż z psami:roll:- a jeszcze lepiej, jak kot na nią syknie i pokaże pazurki, to się już w ogóle go nie czepia!

Pytasz, czy szczocha zostawi?:cool1: Hmmm... Zostawia nie tylko szczocha- prawde mówiąc, jak dzisiaj drzwi na ogród sa zamknięte, bo się zimno zrobiło to leje gdzie popadnie i coopy zostawia też gdzie popadnie:diabloti: Jedno dobre, że coopska ma ciągle piękne- dość trwarde, w całości i ciemne- miodzio!:evil_lol:

A ludzi UWIELBIA! Obcy, nie obcy- wsio ryba- byle był do zabawy, podrapał i nie krzyczal!:lol:

Posted

:roll:oj, a ja mam na ogłoszeniu "nauczona zachowywać czystość", oj, oj:roll:

No ale nic - jakoś się z tego wykaraskamy. A kolejne zmienię.
Napisałam też "toleruje koty" i dobrze, że choć tu się zgadza.

Koty to jednak mają "gadane" - mój jamnior Felek wszystkich by chętnie pogryzł, psy im większe tym bardziej się rzuca, im młodsze tym szybciej atakuje, a kota jak widzi to aż się krótszy ze strachu robi.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Koty to jednak mają "gadane" - mój jamnior Felek wszystkich by chętnie pogryzł, psy im większe tym bardziej się rzuca, im młodsze tym szybciej atakuje, a kota jak widzi to aż się krótszy ze strachu robi.

Dobre!:evil_lol: Aż sobie ekran oplułam.

Posted

No serio, jakoś tak kurczy się, doopke kuli i mu centymetrów ubywa.
Zawsze myślę sobie wtedy: "dobrze Ci tak, dziadu Ty! To za te wszystkie małe pieski, które wytraszyłeś":evil_lol:

Posted

Zrobiłam kolejne ogłoszenia. Zajrzałam do już zamieszczonych, ale widzę, że np. adopcje.org i VIVA nie wyemitowały jeszcze tamtych:shake:

O, matko! nawet ślimaki ktoś chce oddać...

Posted

Koperek - główkowałam, główkowałam i wpadłam na następny pomysł. Zaloguję się na portale społeczności mieszkających w miasteczkach w okolicach Wrocławia, typu Trzebnica, Oława, Długołęka itp. (poza Oleśnicą, ze względu na Ligotę:angryy:) i tam zamieszczę apel o adopcję.

Dla mnie nie bedzie problemu wsiąść w auto, PKP, PKS, cokolwiek, i podjechać na wizytę przed i kilka po adopcyjnych.

Co Ty na to?

A zaraz zbieram się na kolejną ekspansję plakatową Wrocławia.