diuna_wro Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Wiadomość od nowej Pani BUBUSIA: "Wczoraj Lola była u weterynarza aby dostać kolejny zastrzyk przeciwgrzybiczny. Jutro dostanie tabletkę przeciwko robakom. Dzisiaj rano zauważyłam, że ropieją jej oczy i zastanawiam się czym to może byc spowodowane wyższą trawą po której czasami biega. Od wczoraj dostaje też preparat witaminowy w tabletkach dla juniora polecony przez weterynarza (zaczęła lizać ścianę w której jest wapno). Powoli nawet zapoznaje się ze starą suką babci Mini. Mini jest zazdrosna o Lolę i nagle zrobiła się towarzyska na razie ?dogadują się? z Lolą chociaż czasami jak już jej mini ?wlezie? na głowę tamta warczy na nią ale nie robi jej krzywdy. Koty powoli zaczęły się przyzwyczajać do nowego osobnika na podwórku chociaż są jeszcze nieufne tym bardziej, że są półdzikie. P.S. postaram się w weekend porobić jakieś zdjęcia Loli i prześlę." Quote
Koperek Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 diuna kiedy jedziemy?? Sobota, niedziela?? :cool3: Quote
diuna_wro Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 W piątek mogę po pracy, tj. po 16tej. W sobotę rano jadę do Ligoty, wiec mogę po południu. Niedzielę całą mam do dyspozycji, ale najbardziej by mi pasowała sobota. Jak jedziemy? Twoim samochodem, czy moim (tzn. nie moim, bo mam klocki i szczęki do wymiany), ale mojego chłopa, który pewnie pojechałby wtedy z nami:cool1: Quote
diuna_wro Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Koperek - zastanów się więc kiedy i jak, a ja do Ciebie dziś zadzwonię. Quote
Koperek Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Jutro jedziemy do Bubusi na kontrolę :evil_lol: Zobaczymy, czy jej tam jak w niebie! Bo jak nie to :mad::mad::mad: razy dziesięć!:diabloti: Quote
GoskaGoska Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Bubusi na pewno jest dobrze :), ale zawsze to na zimne lepiej dmuchac Quote
diuna_wro Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Jest OK, ale wg mnie mogłoby być lepiej. Poza piłką, w ogóle nie ma zabawek, ani posłania w formie materaca - śpi na prześcieradełku, albo w łóżku (w co nie wierzę:roll:). A z drugiej strony - skoro jej Pani bawi się z nią berka i chowanego w ogrodzie, to nie jest tak źle. Podobało mi się, że kupuje karmę w zoologicznym, nie w markecie i że zwraca uwagę na jej zdrowie. Sunia wydała się być radosna - jak to szczeniak - ale nabyła nawyk gryzienia dłoni. Nie wiem, może jestem zbyt wymagająca, bo przecież taki dom z ogrodem na pewno lepszy niż schron... BUBUSIA jak koperkową rodzinkę i Bruńcia zobaczyła to się posikała:loveu: Quote
andzia69 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Prosze o pomoc w imieniu psów przebywajacych pod opieką Fundacji AST na rzecz zwierząt niechcianych http://pl.youtube.com/watch?v=ZbCtmymoolY Jesli jeszcze nie oddałeś/aś swojego głosu, to proszę poświęć 5 minut, zarejestruj się na stronie http://www.krakvet.pl/forum/ potrzebny jest tylko mail na który zostanie wysłany link aktywacyjny, po kliknieciu na ten link wystarczy wejsć na stronę http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8137 i zagłosować na AST-fundacja na rzecz zwierzat niechcianych to tak niewiele a pomoże Fundacji w ratowaniu kolejnych porzuconych, chorych i potrzebujacych opieki psów, dzięki Twojemu głosowaniu, Fundacja otrzyma pomoc od Internetowego sklepu Krak-Vet, która teraz jest jej niezwykle potrzebna, Twój głos nic nie kosztuje a moze bardzo pomóc, a Ty będziesz miał/a na swoim koncie o jeden dobry uczynek wiecej Jeśli jesteś ciekawa/wy jak wiele Fundacja robi dla swoich podopiecznych wejdź na stronę http://www.fundacja-ast.pl/ Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do namowy znajomych do głosowania Dziękuje z całego serca za każdy oddany głos Quote
diuna_wro Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Wklejam treść e-mail'a od Pani Mai, z dzisiaj: "Lola ma się dobrze urosła i już chyba więćej nie będzie jast kochana. Zawsze w nocy wyczuje moment kiedy twardo śpimy żeby wejść nam do łóżka. Pociecha. W przyszłym miesiącu dostanie zastrzyk weterynarz określił to jako blokadę żeby nie dostała cieczki, i w przeciągu 2 miesięcy powinien odbyć się zabieg. Wieczorem prześlę zdjęcia." Quote
diuna_wro Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Oto BUBUSIA w nowym wydaniu, patrzcie i podziwiajcie - jest szorstkowłosaaaaaaaaaaaaaaa Koperek - czy Ty to widzisz? heh:evil_lol: Quote
diuna_wro Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 No nie cała jest szorstka, ale pysio ma jak mały dzik:diabloti: Quote
Koperek Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 No nie! Uważaj, ja Cię diuna następnym razem zabiorę!... w du** na raki, łapać szczupaki!:diabloti: Ty samolubo jedna! A BUBUŚ niespodziankę zrobiła!!! ha ha ha ha ha :) :) Jak ją wiozłyśmy to i charkterek miała i bródkę, mogłyśmy się domyśleć, że sznaucerko-coś tam wyrasta z tej małej, czarnej kupeczki!:loveu: Numer nie z tej ziemi!!!:lol: Quote
andzia69 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 i to iał byc ast????:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ast szorstkowłosy - cienkogabarytowy:eviltong: Quote
NaamahsChild Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 No, proszę, ale nam malutka wyrasta:cool3: Quote
Koperek Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 [quote name='andzia69']i to iał byc ast????:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ast szorstkowłosy - cienkogabarytowy:eviltong: andzia widzialaś przeca foty małej BUBUSI, trza było być takim mondrym wtedy! :eviltong: Quote
diuna_wro Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Koperku - jak Ty mogłaś pomyśleć, że ja tam sama pojechałam, bez Ciebie, he?:mad: Nigdy więcej mnie o takie niegodziwości nie podejrzewaj:diabloti: Mam cały czas kontakt z P. Mają. Co jakiś czas pisze email, a na codzień gg. A o fotki wcześniej specjalnie nie prosiłam - czekałam aż trochę urośnie:evil_lol: Quote
diuna_wro Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 hm, hm jakby to powiedzieć.... Bubusia, czyli Lola, nawiała na wieś i zagryzła kurę. Biedna kura. Będą szukać dziury w płocie i łatać. Niebawem sterylizacja. Quote
Koperek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='diuna_wro']hm, hm jakby to powiedzieć.... Bubusia, czyli Lola, nawiała na wieś i zagryzła kurę. Biedna kura. Będą szukać dziury w płocie i łatać. Niebawem sterylizacja. O kurczaki pieczone!:cool1::diabloti: Ostatnio mi oddali dwa psy do schronu, bo kury zagryzły. Mam nadzieję, że BUBUSIA nie podzieli losu... Ale z drugiej strony szukali i znaleźli, więc super! p.s. Ale bym chciała tego szorściaka zobaczyć teraz...:loveu: Quote
diuna_wro Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 nie, nie oddadzą jej. Maja ją kocha, przykrywa kocykiem przed snem i mówi o niej dobrze. Dużo rozmawiamy na ten temat i generalnie jest sam pozytyw, czasem coś wyniknie z nieznajomości psiej psychiki, ale ją zaprosilam na dogo na dział wychowanie i pracuje z nią. A to, to taka ciekawostka, z wczoraj... Ja bardziej się martwie, ze jak jeszcze raz nawieje to ją ktoś ze wsi łopatą zdzieli:mad: Koperku :roll: - nie znasz kogoś z samochodem:cool3:, kto by przyjął na długoterminowy tymczas malca z mojego podpisu? Kasa na niego jest, rehabilitacja zapewniona, grupa wsparcia także, tylko domu brak. Trza by go dowozić do kliniki na zabiegi raz dziennie, ale warto - bo psina na nogi stanie. Quote
diuna_wro Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 BUBUSIA :loveu: już po sterylce. Foty mam w domu, za jakiś czas zamieszczę. Quote
Recommended Posts