Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
Tego się chyba nigdy nie dowiemy, w większości ogłoszeń piszę po prostu "mieszaniec, będzie średniej wielkości"

i nawet lepiej - żadni debile nie będą chcieli po nią przyjechać:mad: a jak ktos chce prawdziwego przyjaciele to będzie mu wsio ryba czy to taki czy siaki piesek - byle był do kochania;)

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Otóż to! Osoby ogłaszające się, że przygarną amstaffa przyprawiły mnie o mdłości :mad:

Siedziałam do świtu nad ogłoszeniami - mam na razie jedno zapytanie: "ile cm będzie miał jak dorośnie?"

Posted

diuna_wro napisał(a):
Koperek - a propos tego co pisałaś na ligockim wątku - jak srylek u Ciebie zostanie, to ja nic przeciw nie mam:diabloti:

w sumie ja też nie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Koperek - daj znać. Jak już Ci żarłacza podrzuciłam, to chociaż dołożę do utrzymania.

Jeśli chodzi o szukanie domu - na głowie staję, ale na razie cisza... Jutro dalsza część akcji promocyjno - poszukiwawczej.

Ucałuj Bubę - meliniarę:evil_lol:

Posted

Jest chętna. Młoda kobieta wraz z matką chcą zrobić prezent 12letniej siostrze, której jakiś czas temu umarł piesek, po długiej chorobie. To co mnie zastanowiło to wypowiedź: musieliśmy go uśpić, bo po długim leczeniu lekarz powiedział, że dalsze to tylko strata pieniędzy. Ja powiedziałabym raczej, że dalsze leczenie to tylko bezsensowne przedłużanie cierpienia.

Opcję przyjęłam bez entuzjazmu:niedowia:

Mieszkają w dość dużym mieszkaniu we Wrocławiu, zgadzają się kontrole przed i po, podpiszą umowę, wysterylizują.

Nie wiem, ja wolałabym jednak, żeby domek miał ogródek, a docelowy opiekun był nieco starszy - taki co nie będzie tylko po podwórku z nią biegał między blokami lub kamienicami. Ja mam taką 12latkę w bliskiej rodzinie i nie jest zbyt stabilna w tym co chce, a czego nie chce, wciąż zmienia zdania, a obawiam się, że i tamta dziewczynka - jak piesek dorośnie - zostawi go pracującej mamie.

Co sądzicie?

Posted

żadnych prezentów dzieciom:roll: takie moje zdanie... ona ma charakterek -jak z opisów wynika, z którym sobie mogą nie poradzić:roll: jakoś mi ta oferta nie podeszła;)

Posted

co do dzieci,sama mam 2 sztuki.
Nigdy bym dzieciom nie dawala psa ,a szczegolnie 12 letniemu,moze 16 latce tak za zgoda oboga rodzicow.
Podziele sie z Wami dzisiejsza informacja:moja kolezanka adoptowala dla rodziny z dwojka dzieci retriwa mix-kochanego psiaka.Mieli pieska 2,5 miesiaca i ja oddali wczoraj do schroniska ,gdyz nie ma kto sie psem zajac(ojciec przejsciowo w szpitalu)
Dzieci 7 i 12 lat-slomiany ogien:angryy:zal mnie tylko psa:-(

Posted

Zrobiłam 10 wdechów i mi ulżyło ;)

Dzici, nastolatki etc. odpadają! BUBUŚ ma poważne zapędy do gryzienia i to czegokolwiek, nie patrzy co podejdzie akurat pod pysia. Co dalej- ma charrrrakterek i to dominujący (jak się wczoraj przekonałam:diabloti:), więc rękę sobie dam uciąć, że taka 12 latka nie da sobie z nią rady! BUBUŚ jak złapie coś zębami to jest problem, żeby to puściła- niech tak złapie dziecko za rękę i już po ptokoch:cool1:! Po prostu nie chcę później odbierać rocznej suki, która gryzie wszystko i wszystkich!

Po drugie- mieszkanie w bloku odpada w przedbiegach! To jest ogień łączony z wulkanem, w dodatku o zapędach niszczycielskich (uwielbia wszelkie buty, kapcie, gazety, kwiaty, poduszki, narzuty, posłania- no wszystko gryzie:diabloti:). Nie wytrzyma bez możliwości wyjścia na dwór! Już teraz są cały czas otwarte drzwi na ogród i ona tam przebywa non stop z małymi przerwami na jedzonko!
Jak przychodzę do domu i wypuszczam ją z klatki (sadystka jestem:diabloti:) to robi 5 kółek wokół ogrodu- wyobraźcie sobie takiego malego popierdalacza:evil_lol:! Poza tym jest cholernie silna- potrafi przeciągnąć 2 litrową Colę przez cały trawnik (2 razy większa i 2 razy cięższa:crazyeye:), przeskoczyć na razy wyższy murek i przeciągać się z Bruńciem za linę.

Sami widzicie, że łatwo z nią nie będzie!:shake: Marzy mi się ktoś w miarę doświadczony w prowadzeniu psów, mądry i łagodny, żeby ze "starej meliniary":eviltong: nie zrobił się kiler.

p,s Nie chcę wymyślać, ale ona mi coraz bardziej pod małego pit bulka podchodzi- oczy jej sie skośne robią, łeb ma nieproporcjonalnie duży do swojego ciałka- połączenie Chińczyka z dinozaurem:evil_lol:

Posted

Dom z ogrodem pod Wrocławiem. Piesek dla rodziny, ale w tej rodzinie także jest dziecko, 10 lat. Mama jest nauczycielką. Mieli doga niemieckiego 7 lat, który w lutym odszedł i po żałobie postanowili, że nie chcą więcej rasowego, z hodowli, tylko bidę jakąś co potrzebuje domu.

Posted

Zgadzają się na wszystkie warunki typu kontrola, umowa. Mówiłam tej Pani, że pies gryzie, szarpie i psoci i wymaga ułożenia - przyjęła do wiadomości i nadal jest chętna, nawet od zaraz.

Posted

Pozbieram namiary tych rodzin z dziećmi i założę wątek "przygarnę szczeniaka". Na pewno jest wiele łagodnych, spokojnych szczeniąt w potrzebie.

"lagodnych, spokojnych" jak na szczeniaka :)

Posted

diuna_wro napisał(a):
Zgadzają się na wszystkie warunki typu kontrola, umowa. Mówiłam tej Pani, że pies gryzie, szarpie i psoci i wymaga ułożenia - przyjęła do wiadomości i nadal jest chętna, nawet od zaraz.

Łał- to może rzeczywiście warto się tam przejechać??? Podaj mi adres na pw i najlepiej tel. ;)

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z ojcem/mężem. Pan bardzo rzeczowy, jednak głównie psem zajmować będzie się jego żona. Oboje zanim, jeszcze dowiedzieli się, że ta mała taka zabijaka, rozmawiali na temat szkoleń, wychowania i prowadzenia psa. Są gotowi podjąć to wyzwanie, jednak nie chcieliby typowego agresora, który im pogryzie dziecko. Poprosiłam o jeszcze chwilę i skontaktuję się z nimi. Będą czekać....

Może w tym czasie zadzwoni ktoś jeszcze. I będzie większy wybór.