diuna_wro Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 BUBA suczka, wiek ok. 3 m-ce, zdrowa, aktualnie odkarmiana, socjalizowana, po szczepieniach, odrobaczeniu. Oddam wyłącznie pod opiekę osoby dorosłej, do domu z ogrodem. Psinka bardzo rozumna, jednak żywiołowa, energiczna, potrzebująca dużo ruchu i przestrzeni. Niezwykle odważna, waleczna i dziarska. Jeśli poświęcisz jej chwilę dobrego wychowania, lub zajmiesz sportem/szkoleniem, będzie to prawdziwy skarb na czterech łapkach. Toleruje koty, uczy się zachowywać czystość, będzie średniej wielkości. BARDZO PILNE !!! Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 A w jakim wieku i jakiej płci jest ten pies? Quote
lothia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 dałam na wątek nowofunlandów,mam nadzieje że ktoś od niech się pojawi,napisz też do Pysia Quote
xxxx52 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 czy to jest istotna plec:angryy:wazna jest pomoc dla psa i ochrona szczeniaka przed pseudohodowcami,gdyz szanujacy sie hodowca musialby wziasc psa z papierami do swojego rozmnazania:razz: Quote
NaamahsChild Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Oczywiście, że tak. Ale pytałam, bo wiem, że nie dla każdego człowieka jest to obojętne, a właśnie szukam kogoś dla niego. Quote
invictus hilaritas Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 czy plec wazna ano wazna bo jak ktos ma samca w domu to nie moze wziasc drugiego prawda? Hala dzieki- ja to slepa jestem jakas :lol: Quote
xxxx52 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 pierwszy slysze ,ze jak ktos ma samca nie moze zabrac samca:crazyeye: ja mam suczki tylko suczki i.............! Chyba ,ze suczka potrzebna jest do psa tej samej rasy do rozmnazania:mad: Quote
lothia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 a może drugi psiak poprostu nie lubi danej płci,mój grzywek nienawidzi innych psów [i majac samca tego konkretnego mimo ze kurdupel jest samobójca i na dobermana potrafi się rzucic nie zaryzykowałabym drugiego samca,dodam że mojemu obojętne jest czy to szczeniak czy dorosły,poza jamnikami które uwielbia i płec mu nie przeszkadza i yorkami których nienawidzi i płec też mu nie przeszkadza] np,czasem ludzie z róznych powodów nie chcą danej płci np piesków,bo podlewają krzaczki i niszczą drzewostan albo poprostu wola taką a nie inną płeć poprostu Quote
invictus hilaritas Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 temat troche zaczyna schodzic na inny tor,wiec moze skupmy sie na szukaniu dt suczce.. czy sa tu osoby , ktore moglyby/ chcialyby wspomoc dt? wplaca jakis grosz na karme, szczepienia itd? moze w ten sposob szybciej znajdzie sie Dt.. Quote
lothia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 jest taka strona dajcie go tam www.nowofundland.pl Quote
basia0607 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Mam pytanie ? czy piesek jest nowofunlandem czy miksem. Nie spalcie mnie za to na stosie ale moja znajoma zakochana w tej rasie stracila niedawno swojego staruszka nowofunlanda. Całe życie ma te psy, może zgodzilaby sie na szczenie ? Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Witam ponownie. Psinka kupiona na bazarze, więc pewnie mix i wiadomo... nie wiadomo jak ze zdrowiem. Nie widziałam jeszcze tego pieska, jutro tam jadę, zrobię zdjęcia i zobaczę jakie nastroje domowników i ile ma czasu na szukanie domu. Quote
Hala Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Kazdy ma prawo mieć jakieś wyobrażenia o psie ktory z nim zamieszka. jeden chce suczkę, inny psa, inny znowu psa wykastrowanego..i tak dalej. Nie naskakujmy na siebie za to. Ja mam obecnie sukę w domu i chyba bym kolejnej suki nie wzięła, jesli już to psa. I czy to powód żeby się mnie czepiać? Ważne, żeby dane zwierze było szczęśliwe z nowym właścicielem. Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 [quote name='lothia']dałam na wątek nowofunlandów,mam nadzieje że ktoś od niech się pojawi,napisz też do Pysia[/quote] Dziękuję za pomoc. Quote
halbina Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 im więcej informacji, tym lepiej! i zdjęć tak samo... Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Za chwilę będą zdjęcia. Moja znajoma z sąsiedztwa tych ludzi przed chwilą tam była, już jest w domu i zrzuca foty. Mówi, że to wg niej nie jest nowofunland:-? zaraz zobaczymy... Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Zdjęcia lepszej jakości w kolejnych postach Quote
diuna_wro Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Niestety mało widać, zdjęcie robione telefonem. Jutro zrobię lepsze. Quote
Recommended Posts