Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ile fotek :)! Fajnie, dziękujemy! (pamiętajcie tylko, że zgodnie z regulaminem, w jednym poście można wrzucać 5 zdjęć).
I jaki potwór na drugim zdjęciu, Aaaaaa, boję się.... ;)

Śliczna i jaka zadowolona! A może zostanie u Was? :)

Posted

Ze skórą u niej wszystko w porządku, już nie jest taka różowa :p tylko opaliła się troszkę wtedy ;) cały dzień na słońcu i w wodzie :p i super pływa :multi: strasznie jej się podobało i nawet nurkowała po patyki...wygrzebywała je z dna :) mieliśmy tam 3 kocyki znajomych,ale tak ją pokochali,że pozwolili jej go trochę wytarmosić :)

A i z jedzeniem u niej super :) Ma duży apetyt i od razu pochłania miskę jedzenia,jak tylko jej damy :p

Ja chciałabym ją zatrzymać,ale w kawalerce takiemu psu będzie za ciasno :-( ale może moi rodzice ją wezmą...w domu z podwórkiem miałaby jak w raju i do tego towarzystwo Gryzliego (pół bokser pół amstaff) :) ale nie wiadomo,czy się zaakceptują...Gryzli lubi każdą suczkę,ale na swoim terenie musi dominować,a wiadomo jaki Hera ma charakterek :diabloti:

Już jutro niestety musimy ją oddać :-( będę tęskniłaaa :placz:

Posted

Gryzli...powtarzam to jak mantrę....nie metraz jest ważny dla psa - tylko serce człowieka i jego zainteresowanie psem! Doddy też ma kawalerkę, a ma 2 (w porywach) 3 psy...ja mam 3 psy na 59m2...więc....resztę dopowiedz sobie sama;)

Posted

doddy napisał(a):
Jak wyczytałam kiedyś na poradniku życia z dogiem niemieckim - dog w mieszkaniu zajmuje tyle miejsca co jego kanapa i miski.

Potwierdzam! dog niemiecki w domu prawie sie nie rusza :diabloti:

a tak w ogole, to witajcie cioteczki... i wujaszkowie :loveu:

stęskniłam sie :)

Hera (ja jeszcze czesto sie mylę i wołam Doris ale prawie nie reaguje reaguje, wiec szybko sie przestawie:cool3:) przyjechała wczoraj do mnie :multi:
Od razu było widać poprawę! Wygląda już bardziej jak amstaff :loveu:..... hm...jak to napisać....może tak "Gryzliowie" ;) porządnie ją podpaśli :loveu:

Jeśli chodzi o skórę, to na moje oko jest dużo lepiej :) teraz jest tylko nieco zaróżowiona i tam gdzie były strupki i wyłysienia skóra porosła sierścią :multi:
Zostały strupki na łapkach ale to wygląda bardziej jak alergia...dzisiaj idziemy do weta po drugą porcję odrobaczaczy i zobaczymy co powie :cool3:

Na wyniki badań jeszcze trzeba poczekać...

Wieczorkiem napiszę jak po wizycie i wkleję fotki z wczoraj :p

Posted

Witaj Maciaszkowa :loveu:

Co do wizyty u weta, to...troche plany sie zmieniły, bo jak wróciłam do domu to zastałam swoj pokój, w którym zostali Hera i Rufus w strasznym stanie...i to wcale nie za sprawą Hery, bo ta (ufff) była zamknięta w klatce....tym razem niespodziankę sprawił Rufus, ktory miał bardzo ostrą biegunkę z krwią i glutowate wymioty.... a ze pokoik niewielki, to nie wiedziałam od której strony sprzątać, bo podłoga niemal cała zabrudzona :shake:

Jest jeszcze jeden problem, ktory na początku trochę zbagatelizowałam mianowicie Rufus od kiedy ma koleżankę bardziej intensywnie się drapie i wiska...myślałam ze moze przeszła na niego jakaś pchła zanim ją wykąpaliśmy a że futro ma gęste to nie brałam się za szukanie pasożyta....potem wyjechałam ale jak podpytałam mamy to potwierdziła ze dalej się drapał.
Obejrzałam go i wynalazłam pod paszką gdzie się drapał taki łysy placek ze zgrubiałą skórą...do tego w pachwinach też zaczerwienienia....
Wet dał antybiotyk na biegunkę i wymioty a na skórne maść no i zobaczymy. Jeśli nie przejdzie Hera niestety będzie musiała się przeprowadzić do mojego TZ-a...

Trzymajcie cioteczki kciuki a jutro rano postaram się pójść z Herką do weta :cool3:

Posted

Hmm....on na pewno by się cieszył gdyby nie fakt, ze chwile wcześniej trzymałam na kolanach Herę i byłam cała nią "upachniona" :evil_lol:
Rufus chciał wywąchać wszystko z moich ubrań i zamiast się z pancią witać jak należy... to wziął i się przykleił sie do spodni :obrazic:

Wyściskam obie bestyjki od cioteczek...ale to po spacerku...idziemy troche zmoknąć :diabloti:

śpijcie dobrze :kiss_2:

Posted

Witajcie Cioteczki!

Hera dzisiaj była u weta :)

Zakupiliśmy drugą porcje tabletek odrobaczających, ktore dostanie jutro na czczo :)

Pani wetka powiedziała, że wygląda już znacznie lepiej...nie jak zdrowy pies... ale znacznie lepiej :eviltong:

Stwierdziłyśmy ze już nie wyglądam na sadystke tylko jakbym troche ją głodziła ;)

Jeśli chodzi o kurację, to dalej będziemy ją smarować płynem, który dostała na pierwszej wizycie :p

Apetyt cały czas jej dopisuje a na spacerach trzeba jej bardzo pilnować, bo niektórzy ludzie z naszego osiedla mają przyzwyczajenia ze wsi i wyrzucają jedzenie "dla kur" dokładnie tam, gdzie chodzimy z psami :mad:
łącznie ze skorupkami od jajek i wiśniami z kompotu :shake:

Posted

rufusowa napisał(a):
bo niektórzy ludzie z naszego osiedla mają przyzwyczajenia ze wsi i wyrzucają jedzenie "dla kur" dokładnie tam, gdzie chodzimy z psami :mad: łącznie ze skorupkami od jajek i wiśniami z kompotu :shake:
Nawet nie mów... Ja codziennie cholery dostaję pod własnym blokiem. Nie wiem, czy ludzie nie mają koszy na śmieci w domu???!!! :angryy: I to całkiem sporo jest takich debili... Wywalają wszystko, nawet zużyte herbaciane ekspresówki.

Posted

oooo...pod oknami to my mielismy kiedyś całe stołówki....a szczególnie dużo było kości i spleśniałych chlebów....dla mojej dożycy to były przysmaki, ktorym nie mogła sie oprzeć :mad: była wszystkożerna a potem zwracała to w domu :shake:

od czasu kiedy trawniki pod oknami są ogrodzone gęstym żywopłotem i ogrodzone jest także osiedle, wiekszość osób wyprowadza psy poza teren osiedla - na polanke. Ludzie widząc to przestali wyrzucać śmieci przez okno (wow!).... ale została jedna baba podobno stuknięta, która zanosi śmieci aż na polankę....cóż za poświęcenie dla biednych zwierząt:angryy:....
szkoda ze nie wiem która to....chociaż...jak będę tłumaczyć stukniętej :shake:

Posted

Cioteczki, czy dziewczynka jest już ogłaszana, czy czekacie na sterylkę i dopiero wtedy będzie można zacząć ? Dajcie znać, bo jak będę miała w pracy dziś chwilkę to mogę powrzucać ją tu i tam.