Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w czachy? super :multi:

teraz Maciaszkowej TZ będzie taki chciał :roll:

Rufus wczoraj szczekał na Here, bo go pyrgała abazurem :evil_lol:
tylko szkoda, ze ja na niego nie szczekałam jak mnie abażurem po pajączkach (na nogach) pyrgał :mad:
:evil_lol:

a Hera dzisiaj krwawi... prawdopodobnie, to ruja posterylizacyjna ale zobaczymy
Santa (u TZ-ta na dt) też po sterylce krwawiła tylko ze ona miała z ropą takie gluty a Herze leci brązowawa krew :cool3:

Posted

andzia69 napisał(a):
Rufusowa...ale ona krwawi z ranki czy z dróg rodnych? jak cię niepokoi to zadzwoń i zapytaj czy tak moze się dziać;)

z dróg rodnych :razz:

Kasia już wie

przy okazji Santy dzwonilismy i wet mowił ze moze to byc ruja posterylkowa a potem jeszcze jedna wetka powiedziala ze moze to tez byc reakcja na podany antybiotyk, ktory zlikwidował bakterie i w ten sposob organizm sie oczyszcza...

w kazdym razie wtedy zalecili tylko obserwację, wiec nie będę na razie panikować :p

Posted

wiecie co....dzisiaj w przypływie praworządności poszłam do urzędu w celu rejestracji psów :diabloti:

juz w zeszłym roku po zachipowaniu rozglądałam się za informacją, czy jest obowiązek w naszej gminie, czy go nie ma....moja mama twierdziła, ze nie płaci się podatku ale mysle - sprawdze... po kilku próbach znalazłam stronę..patrzę....jednak! trzeba zapłacić..... 1 zł od sztuki :diabloti:...mysle dobra....poszukam gdzie trzeba sie zgłosić itp...bo wiecie...u mnie, to ratusz dopiero sie buduje a rozne wydziały rozsiane po całej gminie :roll:
Informacji nie znalazłam, wiec dzwoniłam....siedem numerów podanych ale nikt nie podnosi słuchawki...albo zajęte...
trochę mnei to zniechęciło i dopiero dzisiaj postanowiłam załatwić formalności :evil_lol:
wyszukałam, że kasa jest niedaleko i piechotką się udałam na miejsce.....
wchodzę...a tam "informacja" :multi: podchodze, zeby zapytać czy mozna też zarejestrować psy a jeśli nie tu, to gdzie :razz:
Pytam a młody koleżka zaczął się plątać, ciskać to tu sprawdzać to tam... conajmniej jakby jego szef przy nim stał :-o...nie wiem...za mocno rzęsy umalowałam czy jak :niewiem:
No i tak...cos tam zaczyna pod nosem, ze rejestracja to tylko psów z listy ras agresywnych a podatku sie u nas nie płaci :roll: ja mu na to, ze na stronie jest informacja ze sie złotowke płaci :roll: on mowi "wiem, widziałem ostatnio" ;)
No dobra..mysle...czyli płacić nie trza ale...czytałam gdzies na dogo, ze chip nieważny jesli psy nie sa zarejestrowane, to dalej gnębie koleżke pytaniami...ale miła byłam i grzeczna zeby nie było!
Mówie...czyli sie rejestruje tylko psy z listy ras agresywnych? on na to "tak" i pokazuje mi ksero z ustawy chyba z 97 roku...ja mowie...ale wie pan...to chyba nieaktualna lista (wydaje mi sie ze na aktualnej nie ma amstaffa tylko pitbull:evil_lol:)....on ze był na szkoleniu i tam im mowili ze ta ustawa była zmieniana :evil_lol:...byłam bardzo wyrozumiała i nie uzywałam przy nim fachowego słownictwa jak "nowelizowana", bo w ogole by nie wiedział o co kaman...
No ale mowie....rozumiem, ze ta lista dotyczy psów z rodowodem lub metryką?....
no juz po kolezce było...zupełnei sie zaplątał i nie wiedział co powiedziec :shake:

a w międzyczasie dzwonił do jakiegos wydziału...ochrony środowiska chyba ale panie nie podnosiły słuchawki :roll:

no i g... sie dowiedziałam dzisiaj...wiecej ja mu powiedziałam niz on mnie.... taka to informacja u nas na Bielanach :roll:

aaaa najlepsze było to, ze w międzyczasie wychodzi dziadek i rzuca do koleżki "dziekuje ze mi pan tak dobrze wskazał pokój"
koleżka: udało sie załatwić sprawę?
dziadek: żartuje pan? to była damska toaleta! ten pokój 106
koleżka nerwowo przeglądając informator: niemożliwe ja mam informacje, ze to ten pokój :evil_lol:

no i tym sposobem w dobrym humorze zaczęłam dzień :lol:

Posted

an1a napisał(a):
Ciotka o płaceniu za psa chyba się nie dowiesz :evil_lol: Ja słyszałam o 1zł w 2008r., nie wiem jak jest w 2009.
Jest jeszcze przepis z 2004r. (późniejszych zmian nie wyszukałam), że psy przygarnięte z ulicy, adoptowane, czy kastrowane są zwolnione z podatku i było to dołączone do przepisów z 2007r.

A zdjęcia obejrzę sobie jutro w pracy, tutaj mam słaby internet :roll:

najgorsze, ze kazda gmina ustala sama...u mnie np. nie było mowy o psach przygarniętych, tylko było zwolnienie dla emerytów i psow pilnujących terenu :roll:

Posted

Ja miałam podobne przejścia jak poszłam po raz pierwszy Bazyla ubezpieczyć w PZU. Pani ode mnie się dowiedziała, że mają takie ubezpieczenie :evil_lol:.

[quote name='rufusowa'] w międzyczasie wychodzi dziadek i rzuca do koleżki "dziekuje ze mi pan tak dobrze wskazał pokój"
koleżka: udało sie załatwić sprawę?
dziadek: żartuje pan? to była damska toaleta! ten pokój 106
koleżka nerwowo przeglądając informator: niemożliwe ja mam informacje, ze to ten pokój :evil_lol::roflt::roflt::roflt: To było najlepsze. Już sobie wyobrażam ta akcję... :roflt::roflt::roflt:

http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg - jak pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się przewidziałam... Że Hera musi na czymś stać ;).

Posted

Ciotka o płaceniu za psa chyba się nie dowiesz :evil_lol: Ja słyszałam o 1zł w 2008r., nie wiem jak jest w 2009.
Jest jeszcze przepis z 2004r. (późniejszych zmian nie wyszukałam), że psy przygarnięte z ulicy, adoptowane, czy kastrowane są zwolnione z podatku i było to dołączone do przepisów z 2007r.

A zdjęcia obejrzę sobie jutro w pracy, tutaj mam słaby internet :roll:

Posted

andzia69 napisał(a):
u nas płaci się 42 zł podatku od psa:angryy: i te debile się dziwią, że nikt płacić nie chce....:diabloti:

Ja tez nie place:eviltong:
Zmienie zdanie, jak bede wiedziec, ze ta kasa idzie na jakis konkretny cel lub bede miala cos z tego np. darmowego czipa lub plac do cwiczen z psiakiem:loveu:

Rufusowa śliczne fotki:loveu:
U nas w UM tez tacy kompetentni ludzie sa:roll:

Posted

[quote name='maciaszek']Ja miałam podobne przejścia jak poszłam po raz pierwszy Bazyla ubezpieczyć w PZU. Pani ode mnie się dowiedziała, że mają takie ubezpieczenie :evil_lol:.

dobrze, ze przyszłaś i jej powiedziałaś, bo tak to by może zyła w nieświadomości do dziś :lol:

[quote name='maciaszek'] To było najlepsze. Już sobie wyobrażam ta akcję...

:evil_lol: ja przez cały czas zachowałam powage, bo mi kolezki szkoda było juz wcześniej a co dopiero po tekście dziadka :evil_lol:
dopiero pozniej jak mojej mamie opowiedziałam, to sie z tego obśmiałam :lol:

[quote name='maciaszek']http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg - jak pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się przewidziałam... Że Hera musi na czymś stać.

skoczna cholera, co? :razz: dobrze, ze nie jest większa, bo by dawała buzi bez odpychania sie od brzucha a tak nie zawsze jej sie chce :loveu::evil_lol:

[quote name='andzia69']u nas płaci się 42 zł podatku od psa:angryy: i te debile się dziwią, że nikt płacić nie chce....

no i wez płać za trzy :shake:
ciekawe jaki procent ludzi płaci...bo z abonamentem za radio i tv, to ja rozumiem, ze emeryci płacą, czyli dość spora liczba osób ale od psow, to emeryci sa zwolnieni...więc nie wiem :evil_lol:

[quote name='andzia69']zapraszam na bazarek:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczne-pierscioneczki-od-fioneczki-na-amstaffa-tytana-do-10-lutego-130480/#post11698778

zaraz lookne :razz:

[quote name='gusia0106']Strasznie fajne macie te zdjęcia :loveu:

:grins:

[quote name='kika22']Ja tez nie place:eviltong:
Zmienie zdanie, jak bede wiedziec, ze ta kasa idzie na jakis konkretny cel lub bede miala cos z tego np. darmowego czipa lub plac do cwiczen z psiakiem

u nas był darmowy chip :multi: :evil_lol:
placu niet no ale czego sie spodziewac za złotówke :evil_lol:

[quote name='kika22']Rufusowa śliczne fotki
U nas w UM tez tacy kompetentni ludzie sa:roll:

yyy dziekuje....ale wiesz..gdybym miała lepszy sprzęt i talent, to dopiero by były fajne :loveu:

ja nie wiem skad oni takich biorą :shake:
sama kończę administrację, więc mniej więcej wiem na czym taka praca powinna polegać ale...chodzę do urzędów żadko a jak sie wybiore, to jakoś zawsze jestem zaskoczona tym co widzę :roll:

[quote name='agnieszka32']Śliczne zdjęcia:loveu:, Hercia jest piękna i jak cudnie prosić umie :cool3:?

dziekuje w imieniu swoim i Herosławy :loveu:
mój brat ją nauczył prosić jak była tydzień u niego...nauczył ją też dawać głos :multi: to strasznie fajnie wygląda i zawsze sie obśmieje szczególnie z niej, bo Rufus, to juz perfekcjonista a ona zawsze mnie czymś zaskoczy :loveu:

[quote name='agnieszka32']A jak sunia się czuje, krwawienie ustało?

tak :multi: to jednorazowe było....bo wczoraj byłam z nimi na spacerze i ona przy robieniu koopy tak sie napięła :evil_lol: ze jej skrzep poleciał z dróg rodnych właśnie..no i potem jeszcze troche poplamiła ale z tego co mowila siostra, to juz pozniej nie było problemu :p

Posted

[quote name='an1a']I to ja ją rozpoczęłam :multi::multi::multi: :evil_lol:

Gratulujemy Pani!

została Pani mianowana yyy matką chrzestną Hery i Rufusa :multi:

proszę pomyśleć życzenie i zdmuchnąć świeczki

Posted

[quote name='rufusowa']Gratulujemy Pani!

została Pani mianowana yyy matką chrzestną Hery i Rufusa :multi:

Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Chyba Ci nikt dawno nie :olympic:

ADHD już od dawien dawna jest zarezerwowany na chrzestne matkowanie :motz:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='gusia0106']Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Chyba Ci nikt dawno nie :olympic:

ADHD już od dawien dawna jest zarezerwowany na chrzestne matkowanie :motz:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:roflt:

oj bo Ty tak dobrze ukrywasz uczucia jakie zywisz do Rufusa... juz zapomniałam, że go kochasz

Posted

ciotki doradzcie...

dorosłam do tego zeby kupić psom posłania :razz:

Zanim zjawiła sie u nas Herosława, nie miało to sensu, bo Rufus od czasu do czasu z braku innych zajęć rozszarpywał wszelkie kocyki na małe kawałeczki...

jest jeszcze taki problem, ze w trakcie ataku posikuje, wiec musi to być posłanie, które da sie wyprać (myślałam o rozpinanym)

czy mozecie cos doradzic?

ja wybrałam takie ale moze mnie od tego odwiedziecie..no bo macie złą opinię o nich....i tez np. nie wiem o co chodzi z tym granulatem np.. jak to sie zachowuje po zamoczeniu :roll:

dla Rufusa
Legowiska.com Kanapa dla psa "L"- grafit - ROZPINANA - Internetowy sklep zoologiczny sklep4lapy.pl - Karmy i akcesoria dla psów, kotów i innych zwierząt domowych.

dla Herci
Meduza Kanapa dla psa "L"- zielona - Internetowy sklep zoologiczny sklep4lapy.pl - Karmy i akcesoria dla psów, kotów i innych zwierząt domowych.

Posted

Meduza jest fajna. Moje potwory mają i dziś nawet kolejne posłanie kupiłam w hurtowni.
Musisz tylko wybrać rozpinaną wersję, bo jest odpowiednik Meduzy nierozpinany (Hera, choć na posłaniu jest napis Meduza).

Tylko i tak Ci na tym posłaniu przesiąkną siki i tak. Ale pocieszeniem jest to, że na każdym Ci przesiąkną. :eviltong:

Posted

mnie tez najbardziej się podoba Meduza i widziałam ze mają posłania rozpinane ale...kolory mi nie odpowiadają :evil_lol: mały wybór tych kolorów (w wersji rozpinanej znaczy)...

a co do "Hery", to tu np. są posłania tej firmy ze zdejmowanym pokrowcem
legowiska - akcesoria - Kot - CzteryLapki - karmy, akcesoria

a Meduzy w wiekszosci spotyka sie nie rozpinane (kanapy, bo pontony są)
legowiska - akcesoria - Pies - CzteryLapki - karmy, akcesoria

zastanawiałam się czy nie jechać osobiście do tego Ossowa gdzie mają siedzibę ale nie odpowiedzieli na maila a telefonu nie odbierali :roll:

Posted

Bierz rozpinane... Wsiąknąć i tak wsiąknie, ale chyba łatwiej wyczyścić. Ja nie mogę włożyć posłania Nera do pralki. Nie wiem jak je wypiorę, chyba pobawię się w szorowanie w brodziku :roll:
Ale jeśli lubi rozgryzać... Moi rodzice pochwalili się fajnym pontonem kupionym dla suki. Fajny był :diabloti: