rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 w czachy? super :multi: teraz Maciaszkowej TZ będzie taki chciał :roll: Rufus wczoraj szczekał na Here, bo go pyrgała abazurem :evil_lol: tylko szkoda, ze ja na niego nie szczekałam jak mnie abażurem po pajączkach (na nogach) pyrgał :mad: :evil_lol: a Hera dzisiaj krwawi... prawdopodobnie, to ruja posterylizacyjna ale zobaczymy Santa (u TZ-ta na dt) też po sterylce krwawiła tylko ze ona miała z ropą takie gluty a Herze leci brązowawa krew :cool3: Quote
andzia69 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Rufusowa...ale ona krwawi z ranki czy z dróg rodnych? jak cię niepokoi to zadzwoń i zapytaj czy tak moze się dziać;) Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 andzia69 napisał(a):Rufusowa...ale ona krwawi z ranki czy z dróg rodnych? jak cię niepokoi to zadzwoń i zapytaj czy tak moze się dziać;) z dróg rodnych :razz: Kasia już wie przy okazji Santy dzwonilismy i wet mowił ze moze to byc ruja posterylkowa a potem jeszcze jedna wetka powiedziala ze moze to tez byc reakcja na podany antybiotyk, ktory zlikwidował bakterie i w ten sposob organizm sie oczyszcza... w kazdym razie wtedy zalecili tylko obserwację, wiec nie będę na razie panikować :p Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 wiecie co....dzisiaj w przypływie praworządności poszłam do urzędu w celu rejestracji psów :diabloti: juz w zeszłym roku po zachipowaniu rozglądałam się za informacją, czy jest obowiązek w naszej gminie, czy go nie ma....moja mama twierdziła, ze nie płaci się podatku ale mysle - sprawdze... po kilku próbach znalazłam stronę..patrzę....jednak! trzeba zapłacić..... 1 zł od sztuki :diabloti:...mysle dobra....poszukam gdzie trzeba sie zgłosić itp...bo wiecie...u mnie, to ratusz dopiero sie buduje a rozne wydziały rozsiane po całej gminie :roll: Informacji nie znalazłam, wiec dzwoniłam....siedem numerów podanych ale nikt nie podnosi słuchawki...albo zajęte... trochę mnei to zniechęciło i dopiero dzisiaj postanowiłam załatwić formalności :evil_lol: wyszukałam, że kasa jest niedaleko i piechotką się udałam na miejsce..... wchodzę...a tam "informacja" :multi: podchodze, zeby zapytać czy mozna też zarejestrować psy a jeśli nie tu, to gdzie :razz: Pytam a młody koleżka zaczął się plątać, ciskać to tu sprawdzać to tam... conajmniej jakby jego szef przy nim stał :-o...nie wiem...za mocno rzęsy umalowałam czy jak :niewiem: No i tak...cos tam zaczyna pod nosem, ze rejestracja to tylko psów z listy ras agresywnych a podatku sie u nas nie płaci :roll: ja mu na to, ze na stronie jest informacja ze sie złotowke płaci :roll: on mowi "wiem, widziałem ostatnio" ;) No dobra..mysle...czyli płacić nie trza ale...czytałam gdzies na dogo, ze chip nieważny jesli psy nie sa zarejestrowane, to dalej gnębie koleżke pytaniami...ale miła byłam i grzeczna zeby nie było! Mówie...czyli sie rejestruje tylko psy z listy ras agresywnych? on na to "tak" i pokazuje mi ksero z ustawy chyba z 97 roku...ja mowie...ale wie pan...to chyba nieaktualna lista (wydaje mi sie ze na aktualnej nie ma amstaffa tylko pitbull:evil_lol:)....on ze był na szkoleniu i tam im mowili ze ta ustawa była zmieniana :evil_lol:...byłam bardzo wyrozumiała i nie uzywałam przy nim fachowego słownictwa jak "nowelizowana", bo w ogole by nie wiedział o co kaman... No ale mowie....rozumiem, ze ta lista dotyczy psów z rodowodem lub metryką?.... no juz po kolezce było...zupełnei sie zaplątał i nie wiedział co powiedziec :shake: a w międzyczasie dzwonił do jakiegos wydziału...ochrony środowiska chyba ale panie nie podnosiły słuchawki :roll: no i g... sie dowiedziałam dzisiaj...wiecej ja mu powiedziałam niz on mnie.... taka to informacja u nas na Bielanach :roll: aaaa najlepsze było to, ze w międzyczasie wychodzi dziadek i rzuca do koleżki "dziekuje ze mi pan tak dobrze wskazał pokój" koleżka: udało sie załatwić sprawę? dziadek: żartuje pan? to była damska toaleta! ten pokój 106 koleżka nerwowo przeglądając informator: niemożliwe ja mam informacje, ze to ten pokój :evil_lol: no i tym sposobem w dobrym humorze zaczęłam dzień :lol: Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 i macie jakies tam fotki...ależ ja hojna dziś jestem....chyba mi na mózg padło :lol: Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 a tak reaguje Herka jak sie jej powie: "a co tam sie dzieje?" :evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 an1a napisał(a):Ciotka o płaceniu za psa chyba się nie dowiesz :evil_lol: Ja słyszałam o 1zł w 2008r., nie wiem jak jest w 2009. Jest jeszcze przepis z 2004r. (późniejszych zmian nie wyszukałam), że psy przygarnięte z ulicy, adoptowane, czy kastrowane są zwolnione z podatku i było to dołączone do przepisów z 2007r. A zdjęcia obejrzę sobie jutro w pracy, tutaj mam słaby internet :roll: najgorsze, ze kazda gmina ustala sama...u mnie np. nie było mowy o psach przygarniętych, tylko było zwolnienie dla emerytów i psow pilnujących terenu :roll: Quote
maciaszek Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ja miałam podobne przejścia jak poszłam po raz pierwszy Bazyla ubezpieczyć w PZU. Pani ode mnie się dowiedziała, że mają takie ubezpieczenie :evil_lol:. [quote name='rufusowa'] w międzyczasie wychodzi dziadek i rzuca do koleżki "dziekuje ze mi pan tak dobrze wskazał pokój" koleżka: udało sie załatwić sprawę? dziadek: żartuje pan? to była damska toaleta! ten pokój 106 koleżka nerwowo przeglądając informator: niemożliwe ja mam informacje, ze to ten pokój :evil_lol::roflt::roflt::roflt: To było najlepsze. Już sobie wyobrażam ta akcję... :roflt::roflt::roflt: http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg - jak pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się przewidziałam... Że Hera musi na czymś stać ;). Quote
an1a Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ciotka o płaceniu za psa chyba się nie dowiesz :evil_lol: Ja słyszałam o 1zł w 2008r., nie wiem jak jest w 2009. Jest jeszcze przepis z 2004r. (późniejszych zmian nie wyszukałam), że psy przygarnięte z ulicy, adoptowane, czy kastrowane są zwolnione z podatku i było to dołączone do przepisów z 2007r. A zdjęcia obejrzę sobie jutro w pracy, tutaj mam słaby internet :roll: Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 i jeszcze takie dwie a przy okazji zareklamuje tymczasowiczke TZ-ta Santę juz długo szuka domku :-( i zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/chora-amstaffka-santa-w-ostatniej-chwili-zabrana-ze-schronu-126255/ Quote
andzia69 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 u nas płaci się 42 zł podatku od psa:angryy: i te debile się dziwią, że nikt płacić nie chce....:diabloti: zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczne-pierscioneczki-od-fioneczki-na-amstaffa-tytana-do-10-lutego-130480/#post11698778 Quote
gusia0106 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Strasznie fajne macie te zdjęcia :loveu: Quote
kika22 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 andzia69 napisał(a):u nas płaci się 42 zł podatku od psa:angryy: i te debile się dziwią, że nikt płacić nie chce....:diabloti: Ja tez nie place:eviltong: Zmienie zdanie, jak bede wiedziec, ze ta kasa idzie na jakis konkretny cel lub bede miala cos z tego np. darmowego czipa lub plac do cwiczen z psiakiem:loveu: Rufusowa śliczne fotki:loveu: U nas w UM tez tacy kompetentni ludzie sa:roll: Quote
agnieszka32 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Śliczne zdjęcia:loveu:, Hercia jest piękna i jak cudnie prosić umie :cool3: A jak sunia się czuje, krwawienie ustało? Quote
rufusowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='maciaszek']Ja miałam podobne przejścia jak poszłam po raz pierwszy Bazyla ubezpieczyć w PZU. Pani ode mnie się dowiedziała, że mają takie ubezpieczenie :evil_lol:. dobrze, ze przyszłaś i jej powiedziałaś, bo tak to by może zyła w nieświadomości do dziś :lol: [quote name='maciaszek'] To było najlepsze. Już sobie wyobrażam ta akcję... :evil_lol: ja przez cały czas zachowałam powage, bo mi kolezki szkoda było juz wcześniej a co dopiero po tekście dziadka :evil_lol: dopiero pozniej jak mojej mamie opowiedziałam, to sie z tego obśmiałam :lol: [quote name='maciaszek']http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg - jak pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się przewidziałam... Że Hera musi na czymś stać. skoczna cholera, co? :razz: dobrze, ze nie jest większa, bo by dawała buzi bez odpychania sie od brzucha a tak nie zawsze jej sie chce :loveu::evil_lol: [quote name='andzia69']u nas płaci się 42 zł podatku od psa:angryy: i te debile się dziwią, że nikt płacić nie chce.... no i wez płać za trzy :shake: ciekawe jaki procent ludzi płaci...bo z abonamentem za radio i tv, to ja rozumiem, ze emeryci płacą, czyli dość spora liczba osób ale od psow, to emeryci sa zwolnieni...więc nie wiem :evil_lol: [quote name='andzia69']zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczne-pierscioneczki-od-fioneczki-na-amstaffa-tytana-do-10-lutego-130480/#post11698778 zaraz lookne :razz: [quote name='gusia0106']Strasznie fajne macie te zdjęcia :loveu: :grins: [quote name='kika22']Ja tez nie place:eviltong: Zmienie zdanie, jak bede wiedziec, ze ta kasa idzie na jakis konkretny cel lub bede miala cos z tego np. darmowego czipa lub plac do cwiczen z psiakiem u nas był darmowy chip :multi: :evil_lol: placu niet no ale czego sie spodziewac za złotówke :evil_lol: [quote name='kika22']Rufusowa śliczne fotki U nas w UM tez tacy kompetentni ludzie sa:roll: yyy dziekuje....ale wiesz..gdybym miała lepszy sprzęt i talent, to dopiero by były fajne :loveu: ja nie wiem skad oni takich biorą :shake: sama kończę administrację, więc mniej więcej wiem na czym taka praca powinna polegać ale...chodzę do urzędów żadko a jak sie wybiore, to jakoś zawsze jestem zaskoczona tym co widzę :roll: [quote name='agnieszka32']Śliczne zdjęcia:loveu:, Hercia jest piękna i jak cudnie prosić umie :cool3:? dziekuje w imieniu swoim i Herosławy :loveu: mój brat ją nauczył prosić jak była tydzień u niego...nauczył ją też dawać głos :multi: to strasznie fajnie wygląda i zawsze sie obśmieje szczególnie z niej, bo Rufus, to juz perfekcjonista a ona zawsze mnie czymś zaskoczy :loveu: [quote name='agnieszka32']A jak sunia się czuje, krwawienie ustało? tak :multi: to jednorazowe było....bo wczoraj byłam z nimi na spacerze i ona przy robieniu koopy tak sie napięła :evil_lol: ze jej skrzep poleciał z dróg rodnych właśnie..no i potem jeszcze troche poplamiła ale z tego co mowila siostra, to juz pozniej nie było problemu :p Quote
an1a Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg A ona to przepraszam... podskoczyła, czy na fotelu siedzi? :evil_lol::evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='an1a']http://images41.fotosik.pl/53/276fcf145b191c62.jpg A ona to przepraszam... podskoczyła, czy na fotelu siedzi? :evil_lol::evil_lol: siedzi :roll::eviltong: widzicie ktora to strona? :cool3: :evil_lol: Quote
an1a Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 I to ja ją rozpoczęłam :multi::multi::multi: :evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='an1a']I to ja ją rozpoczęłam :multi::multi::multi: :evil_lol: Gratulujemy Pani! została Pani mianowana yyy matką chrzestną Hery i Rufusa :multi: proszę pomyśleć życzenie i zdmuchnąć świeczki Quote
gusia0106 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='rufusowa']Gratulujemy Pani! została Pani mianowana yyy matką chrzestną Hery i Rufusa :multi: Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Chyba Ci nikt dawno nie :olympic: ADHD już od dawien dawna jest zarezerwowany na chrzestne matkowanie :motz: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='gusia0106']Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Chyba Ci nikt dawno nie :olympic: ADHD już od dawien dawna jest zarezerwowany na chrzestne matkowanie :motz: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :roflt: oj bo Ty tak dobrze ukrywasz uczucia jakie zywisz do Rufusa... juz zapomniałam, że go kochasz Quote
rufusowa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 ciotki doradzcie... dorosłam do tego zeby kupić psom posłania :razz: Zanim zjawiła sie u nas Herosława, nie miało to sensu, bo Rufus od czasu do czasu z braku innych zajęć rozszarpywał wszelkie kocyki na małe kawałeczki... jest jeszcze taki problem, ze w trakcie ataku posikuje, wiec musi to być posłanie, które da sie wyprać (myślałam o rozpinanym) czy mozecie cos doradzic? ja wybrałam takie ale moze mnie od tego odwiedziecie..no bo macie złą opinię o nich....i tez np. nie wiem o co chodzi z tym granulatem np.. jak to sie zachowuje po zamoczeniu :roll: dla Rufusa Legowiska.com Kanapa dla psa "L"- grafit - ROZPINANA - Internetowy sklep zoologiczny sklep4lapy.pl - Karmy i akcesoria dla psów, kotów i innych zwierząt domowych. dla Herci Meduza Kanapa dla psa "L"- zielona - Internetowy sklep zoologiczny sklep4lapy.pl - Karmy i akcesoria dla psów, kotów i innych zwierząt domowych. Quote
doddy Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Meduza jest fajna. Moje potwory mają i dziś nawet kolejne posłanie kupiłam w hurtowni. Musisz tylko wybrać rozpinaną wersję, bo jest odpowiednik Meduzy nierozpinany (Hera, choć na posłaniu jest napis Meduza). Tylko i tak Ci na tym posłaniu przesiąkną siki i tak. Ale pocieszeniem jest to, że na każdym Ci przesiąkną. :eviltong: Quote
rufusowa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 mnie tez najbardziej się podoba Meduza i widziałam ze mają posłania rozpinane ale...kolory mi nie odpowiadają :evil_lol: mały wybór tych kolorów (w wersji rozpinanej znaczy)... a co do "Hery", to tu np. są posłania tej firmy ze zdejmowanym pokrowcem legowiska - akcesoria - Kot - CzteryLapki - karmy, akcesoria a Meduzy w wiekszosci spotyka sie nie rozpinane (kanapy, bo pontony są) legowiska - akcesoria - Pies - CzteryLapki - karmy, akcesoria zastanawiałam się czy nie jechać osobiście do tego Ossowa gdzie mają siedzibę ale nie odpowiedzieli na maila a telefonu nie odbierali :roll: Quote
an1a Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Bierz rozpinane... Wsiąknąć i tak wsiąknie, ale chyba łatwiej wyczyścić. Ja nie mogę włożyć posłania Nera do pralki. Nie wiem jak je wypiorę, chyba pobawię się w szorowanie w brodziku :roll: Ale jeśli lubi rozgryzać... Moi rodzice pochwalili się fajnym pontonem kupionym dla suki. Fajny był :diabloti: Quote
Recommended Posts