Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maciaszek napisał(a):
Co u Was słychowywać?

:loveu: dzin dybry :cool3:

aaaa my wczoraj byliśmy w odwiedzinach u Cioci doddy :loveu:
ciotka pomieszkuje u właścicieli Rumby i Altera (piesy wyadoptowane przez Fundacje) i byly jeszcze futrzaki ciotki: Brena - łowczarek niemiecki, czarna Mamba - pitbullka i tymczasowiczka Rita Bacardi - amstaff :loveu: jeju...ale fajne to stadko :loveu: strach było wejsc na początku ale tak sie do miziania przystawiały, szczegolnie Rumba, Mambolina i Alterek, ze normalnie....az nie chcialo nam sie wracać :evil_lol:

Podbudowana widokiem tak zgodnego stadka postanowiłam większy nacisk położyc na egzekwowanie pozytywnych relacji Rufusa i Hery :diabloti: zobaczymy czy cos z tego wyjdzie :cool3:

niom.....aaa....i Hera ma alergię pokarmowa....dopoki dostaje karme z jagnięciną jest dobrze - jes biała a jak tylko cos innego dostanie, to sie pojawiają zaczerwienienia...prawdopodobnie będzie leczona w kierunku atopii (nie wiem czy dobrze to okresliłam ;))

Posted

[quote name='rufusowa'] dzin dybry

aaaa my wczoraj byliśmy w odwiedzinach u Cioci doddy
ciotka pomieszkuje u właścicieli Rumby i Altera (piesy wyadoptowane przez Fundacje) i byly jeszcze futrzaki ciotki: Brena - łowczarek niemiecki, czarna Mamba - pitbullka i tymczasowiczka Rita Bacardi - amstaff jeju...ale fajne to stadko strach było wejsc na początku ale tak sie do miziania przystawiały, szczegolnie Rumba, Mambolina i Alterek, ze normalnie....az nie chcialo nam sie wracać

Podbudowana widokiem tak zgodnego stadka postanowiłam większy nacisk położyc na egzekwowanie pozytywnych relacji Rufusa i Hery zobaczymy czy cos z tego wyjdzie

niom.....aaa....i Hera ma alergię pokarmowa....dopoki dostaje karme z jagnięciną jest dobrze - jes biała a jak tylko cos innego dostanie, to sie pojawiają zaczerwienienia...prawdopodobnie będzie leczona w kierunku atopii (nie wiem czy dobrze to okresliłam )

To Ty jej wynalazków nie dawaj, tylko tę jagnięcinę właśnie. Wrażliwy przewód pokarmowy ma hrabianka;) Aaa, no i chodź no tu bo ja wychodzę o 16:)

Posted

andzia69 napisał(a):
Rufusowa - ale miałas faaaajnie:p a Hercia tyż była?

no fajnie miałam :p zakochana chodze teraz....w Mambie, Rumbie i Alterze :loveu: a Rita prześliczna jest ale sie znią nie witalismy ;)

Hera była w domu....jeszcze jej tam brakowało ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
To Ty jej wynalazków nie dawaj, tylko tę jagnięcinę właśnie. Wrażliwy przewód pokarmowy ma hrabianka;) Aaa, no i chodź no tu bo ja wychodzę o 16:)

no bylam :p
mowie Wam na Gusie to mozna zawsze liczyc :cool3: :loveu:

wrazliwy przewod to ma Rufus...myslalam ze ona pancerna :evil_lol: a tak na serio to wczesniej te zaczerwienienia przypisywali nuzencowi ale teraz to inny wet ją badał i stwierdzil ze to typowe objawy i zeby odstawic wszystko poza karmą....na szczescie to nie ta najdrozsza :cool3: chociaz Hera woli gotowane :roll:

Posted

maciaszek napisał(a):
Fiu, fiu - jagnięcinka :siara:. To się stołuje pannica jak królewienka ;).
Ale jak trza to trza! Oby to zakończyło problemy!

no kciuki sie przydadzą jakby co :cool3:
a karma na szczęscie moze być taka nienajdrozsza :p

Posted

A i tak mój Tyglys ładniejsy........

Altera to kiedyś widziałam z Doddy pod lecznicą.....taki trupek stał. Potem go słyszałam, bo jak wydobrzał to szczekał :-) I dość go w klinice mieli..

Fajne takie stado potworów. Ja tam lubiam....

A ja mam na tymczasie JAMNIKA..............tragedia!!! Nie chce ktoś?? Gryzie wszystkich i w ogóle niereformowalna Zołza....

Posted

Neigh napisał(a):
A i tak mój Tyglys ładniejsy........

Altera to kiedyś widziałam z Doddy pod lecznicą.....taki trupek stał. Potem go słyszałam, bo jak wydobrzał to szczekał :-) I dość go w klinice mieli..

Fajne takie stado potworów. Ja tam lubiam....

A ja mam na tymczasie JAMNIKA..............tragedia!!! Nie chce ktoś?? Gryzie wszystkich i w ogóle niereformowalna Zołza....

Neigh - a moze chcesz do kolekcji jamniczkę z cieczka? tyż gryzie i kotów nie cierpi:diabloti: jak dziewczyny ja łapały to były całe pogryzione i tak jej miały dosć, ze chciały wypuścić z powrotem:evil_lol:

Rufusowa - gdzie zdjecia?:mad:

Posted

andzia69 napisał(a):
Neigh - a moze chcesz do kolekcji jamniczkę z cieczka? tyż gryzie i kotów nie cierpi:diabloti: jak dziewczyny ja łapały to były całe pogryzione i tak jej miały dosć, ze chciały wypuścić z powrotem:evil_lol:

Rufusowa - gdzie zdjecia?:mad:

"Moja" też gryzie. Mnie wczoraj użreć próbowała, wytrzymałam dzielnie. A na kolanach cholerę miałam. Ale jak rzuciała sie ( kolejny raz ) do Toli wyrżnęłąm w kły......
Boję się ją na chwilę spuścić z oka, bo w końcu któreś moje nie wytrzyma i ja ZEŻRE.
Jak ją zamykam albo wyje, albo obgryza ( nie drapie, OBGRYZA ) drzwi...

Posted

Neigh przy tylu tymczasach jeszcze sie klateczki nie dorobiłas? :cool3: :evil_lol:

ja tam za jamnikami nie przepadam :diabloti:
no oprócz Docenta Wisełki - tego moge pomiziać :evil_lol:

fotek ni ma - moze jutro cos wkleje a tymczasem moze zerkniecie tutaj:
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14507&postdays=0&postorder=asc&start=0

chyba ma wątek na dogo ale na tamtym forum wiecej informacji....to chyba mix asta i DA...Maciaszkowa :cool3:

EDIT: ucięło linka :(

Posted

Maciaszkowa jest załamana tym jak ludzie bezmyślnie rozmnażają zwierzęta... :(
Z DA to on może mieć ew. wzrost i trochę pysk (ale nie do końca), reszta chyba astowata.
Fajne psisko, mam nadzieję, że znajdzie szybko porządny dom stały!

Posted

[quote name='maciaszek']Maciaszkowa jest załamana tym jak ludzie bezmyślnie rozmnażają zwierzęta... :(
Z DA to on może mieć ew. wzrost i trochę pysk (ale nie do końca), reszta chyba astowata.
Fajne psisko, mam nadzieję, że znajdzie szybko porządny dom stały!

biedna ciocia :glaszcze:

ja też mam taką nadzieję...najlepiej z ogrodem...ale z drugiej strony lubi kopać ;)

na tej stronie więcej fotek:
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14507&postdays=0&postorder=asc&start=90

Posted

Niunia......
Ja Ci bardzo dziękuję:loveu:

Oświadczam wszem i wobec, że się Rufusowa dołożyła do mojeg rachunku telefonicznego z akcji "Krzyczki"

Boska jest - co tu dużo gadać

Posted

gusia0106 napisał(a):
Niunia......
Ja Ci bardzo dziękuję:loveu:

Oświadczam wszem i wobec, że się Rufusowa dołożyła do mojeg rachunku telefonicznego z akcji "Krzyczki"

Boska jest - co tu dużo gadać

:oops::oops::oops::oops:
czy to znaczy ze mi sie oświadczasz? :loveu:

Posted

Rufus sprawdza czy nie podmienili mu koleżanki :cool3:

hm...wygląda na to, ze to ta sama :p

tylko czemu mnie sie tak ręce trzęsły przy robieniu tych fot :hmmmm:

a tu miało być pozowanie....oczywiście Rufus miał mase spraw na głowie :shake:

Hera dalej grzecznie pozuje a moze po prostu nie chce jej sie ruszyc :evil_lol: ale za to Rufus zdążył już podejść z drugiej strony :mdleje: