rufusowa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Cześć Ciotki! :) ogłaszam wszem i wobec, że zaczęliśmy dzisiaj ostatni - 40 tydzień ciąży a córcia jak siedziała, tak siedzi :) Może ona z takich punktualnych i w wyznaczonym terminie się objawi? no nic... już niedługo :p W międzyczasie kurde nie możemy odrobaczyć psów, bo one ciągle coś łapią z trawnika :mad: Biegunka i takie tam.... jak jedno skończy, to drugie zaczyna z przerwami na szczęście ale już trochę mam dość... A co do szczepień, to zbiorę kilka linków, które mam w mailach i wkleję Wam w wolnej chwili, chociaż najciekawsze (najbardziej kontrowersyjne) informacje są w książce, którą mam w pdf-ie. Quote
maciaszek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 No no no, to już zupełna końcóweczka :). Jak się czujesz? Poza tym, że nerwy pewnie coraz większe i niecierpliwe oczekiwanie na zobaczenie małej też ;). Trzymam kciuki! Quote
Alicja Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 ooooo to już , lada moment ;) ...:kciuki: Quote
kika22 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Citeczka, to na zachete. U ciebie niedługo tez tak bedzie ;-) Uploaded with ImageShack.us Quote
Tengusia Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zobaczylam ta focie i pomyslalam ze i tu zapytam ... potrzebuje kogos kto w warszawie podjechal by do mlodego malzenstwa i przekonal zone ze pies nie zje jej dziecka i ze jej obawy sa bez podstawne jesli tylko rozsadnie podejda do wychowania dziecka i psa ?!?! tutaj watek suni i dokladniejszy opis w czym problem http://www.dogomania.pl/threads/79161-Zuza-czy-po-czterech-latach-bedzie-musiala-zmieniac-dom-%28?p=16400832#post16400832 Quote
rufusowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 hej Ciotki! wpadłam na chwilę i melduję, że nadal jestem 2 w 1 ;) trzymajcie kciuki dalej :) a czuję się ociężale ale nie jakoś tragicznie :) miałam chwilę paniki ale teraz staram się skupić na porodzie jako zadaniu. Muszę dołożyć starań, żeby córa jak najszybciej pojawiła się na tym świecie no i mam nadzieję, że wytrwam przy takim myśleniu ;) trzymajcie się cieplutko! p.s. Sylwia dzięki za fotkę! :) Quote
agnieszka32 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trzymamy mocno kciuki! Ja się nie mogę doczekać zdjęć maleństwa :):) Quote
Tengusia Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 ja tam porodu wogole sie nie balam :diabloti: za to gdybym miala to drugi raz przechodzic to chyba nie bylabym juz taka odwazna :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
maciaszek Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Kciuki mocno zaciśnięte! Trzymaj się dzielnie. Oby szybko poszło! Quote
rufusowa Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='agnieszka32']Trzymamy mocno kciuki! Ja się nie mogę doczekać zdjęć maleństwa :):) dzięki! :) my się śmiejemy, że nasi znajomi/rodzina siedzą jak na szpilkach :evil_lol: My oczywiście też nie możemy się doczekać :loveu: [quote name='Tengusia']ja tam porodu wogole sie nie balam :diabloti: za to gdybym miala to drugi raz przechodzic to chyba nie bylabym juz taka odwazna :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: dzielna Kobitka! :) [quote name='maciaszek']Kciuki mocno zaciśnięte! Trzymaj się dzielnie. Oby szybko poszło! oby, oby! :) dziękuję za wsparcie kochane Kobitki! :) proszę Was o dalsze kciukasy i pozytywne myśli :) Doktor powiedział wczoraj, że w zasadzie wszystko już jest gotowe na wyjście dziecka...w zasadzie tylko skurczy brakuje :razz: a tymczasem prezentuję Wam skarpety dla naszej córeczki... poznajecie? są z grzechotką :lol: Quote
maciaszek Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Skarpetki są bombowe! :) Kciuki nadal zaciśnięte. To TUŻ TUŻ! Quote
rufusowa Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Cioteczki wklejam obiecane linki z informacjami nt. szczepień (tymi mniej popularnymi) http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/217-nie-truj-dziecka-szczepionkami http://marucha.wordpress.com/2009/10/30/list-prof-marii-doroty-majewskiej-w-sprawie-szczepionek/ http://www.melhorn.de/Impfen/indexpolnisch.htm http://www.dzieci.bci.pl/strony/autism/wywiadMc.htm mam jeszcze sporo informacji, więc jeśli potrzebujecie więcej, to chętnie się podzielę :) Mam tez książkę w pdf, która zmieniła moje nastawienie o 180 stopni można ją też pobrać z chomika http://chomikuj.pl/geodeta31/E-booki*2c+dokumenty/Zdrowie/Ksi*c4*85*c5*bcki/Szczepienia+-+niebezpieczne+ukrywane+fakty+-+Ian+Sinclair,284191952.pdf Quote
fioneczka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 ja bym już Pyzę chciała zobaczyć może jutro wieczorem byś już poszła rodzić ? co Ty na to :diabloti: [SIZE="1"]a u mnie na bazarku jest sukienusia ... normalnie to by w niej Pyza jak Pyza wyglądała ;) http://img441.imageshack.us/img441/8385/dsc02822wc.jpg Quote
agnieszka32 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Za każdym razem jak widzę jakiś nowy post w tym wątku, biegnę by sprawdzić, czy TO JUŻ :lol: Ja nie wiem, kochana, jak Ty znosisz to czekanie, stres... - przecież poród może się zacząć w każdej chwili! Ja bym tego nie zniosła, ale jesteś dzielna! Quote
rufusowa Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='fioneczka']ja bym już Pyzę chciała zobaczyć może jutro wieczorem byś już poszła rodzić ? co Ty na to :diabloti: jestem za! :multi::lol: [quote name='fioneczka']a u mnie na bazarku jest sukienusia ... normalnie to by w niej Pyza jak Pyza wyglądała ;) http://img441.imageshack.us/img441/8385/dsc02822wc.jpg zastanowię się :eviltong: podoba mi się ale już mamy góry pożyczonych ubranek a znając siebie, to jeszcze dokupię na promocjach :lol: Na razie boję się, żeby córa nie okazała się większa niż 56 cm, bo przecież mam tyle ładnych ciuszków w tym rozmiarze :mad::lol: [quote name='agnieszka32']Za każdym razem jak widzę jakiś nowy post w tym wątku, biegnę by sprawdzić, czy TO JUŻ :lol: Ja nie wiem, kochana, jak Ty znosisz to czekanie, stres... - przecież poród może się zacząć w każdej chwili! Ja bym tego nie zniosła, ale jesteś dzielna! :lol: no właśnie co do kogoś dzwonię, to od razu pytanie, czy to już... albo jak nie odpisuję przez chwilę na sms, to to samo :lol: A my czekamy ale tak wiesz.. jakoś każdego dnia sobie zadaje pytanie - czy to dziś? i mój instynkt podpowiada "nie, jeszcze nie dziś"... na razie się sprawdza... ciekawe, czy mi podpowie jak to będzie miało być właśnie TEGO dnia :evil_lol: No i wyedukowałam się trochę (szkoła rodzenia, książki, gazety), więc wiem jakich symptomów się spodziewać przed porodem.. oczywiście nie muszą wystąpić, czy wystąpi tylko część z nich no ale zawsze to daje jakiekolwiek poczucie panowania nad sytuacją :evil_lol: no ściskam Was Cioteczki i uciekam do kąpieli! :loveu: Quote
fioneczka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 :hmmmm: ciekawe czy to już halo dawajcie znaka czy Pyza już jest, no qrde według moich obliczeń miała się urodzić 6 marca Quote
maciaszek Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Może zrobi sobie i mamie prezent i pojawi się w Dzień Kobiet ;)? Quote
rufusowa Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Hej Ciotki! 6 marca był termin... a że tylko 5 % dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie, to już inna sprawa... Większość dzieci rodzi się w ciągu dwóch tygodni przed terminem lub dwóch tygodni po terminie.. ja myślałam (miałam nadzieję), że u nas będzie przed terminem a wyszło jak wyszło ;) w sensie jeszcze nie wyszło :roll: no to czekamy ;) Quote
fioneczka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 rufusowa napisał(a):Hej Ciotki! 6 marca był termin... a że tylko 5 % dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie, to już inna sprawa... Większość dzieci rodzi się w ciągu dwóch tygodni przed terminem lub dwóch tygodni po terminie.. ja myślałam (miałam nadzieję), że u nas będzie przed terminem a wyszło jak wyszło ;) w sensie jeszcze nie wyszło :roll: no to czekamy ;) heh ale jaja a ja se tak z tym 6 marca tak rypłam :diabloti: a faktycznie miałaś taki termin heh no cóż czekamy na pisklaka :loveu: Quote
kika22 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Alicja']No to mój synuś się znalazł w tych 5 % ;) Olo tez ;-) Grzecznie poczekał w środku, bo mama w weekend zaplanowała grila. A dopiero pożniej wycieczkę do szpitala. Wszystkiego najlepszego dla wszytskich dogomaniaczek z okazji Dnia Kobiet Quote
rufusowa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 No macie szczęście, że Wasze chłopaki takie punktualne były :) Nasza najwyraźniej spóźnialska po mamusi :eviltong: [FONT=Comic Sans MS]Kobiety przyjmijcie i ode mnie najlepsze życzenia z okazji naszego święta[/FONT] :loveu: Quote
Alicja Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='rufusowa']No macie szczęście, że Wasze chłopaki takie punktualne były :) Nasza najwyraźniej spóźnialska po mamusi :eviltong: [FONT=Comic Sans MS]Kobiety przyjmijcie i ode mnie najlepsze życzenia z okazji naszego święta[/FONT] :loveu: Dziękuję i Wzajemnie :Rose: wiesz ...facet musi pokazać że punktualność to jego dobra strona ...a kobietka kokietuje ...w końcu cóż znaczą 2 tygodnie w porównaniu z wiecznością;) Quote
rufusowa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Alicja']Dziękuję i Wzajemnie :Rose:[/QUOTE] dziękuję :p [quote name='Alicja']wiesz ...facet musi pokazać że punktualność to jego dobra strona ...a kobietka kokietuje ...w końcu cóż znaczą 2 tygodnie w porównaniu z wiecznością;)[/QUOTE] dobrze powiedziane! :evil_lol: Quote
Recommended Posts