Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rufusowa napisał(a):
dzięki Cioteczki... mamy taką nadzieję, że to nic groźnego... tak musi być! i tej wersji się trzymajmy :)

tak musi być:) nie ma innej opcji:)

śliczna ta zołza:):):) oczywiście Rufikowi tyż nic nie brakuje:)

• 2 weeks later...
Posted

W środę byłam z Herką u dr-a Seweryna, który jest połoznikiem w klinice na Bemowie i na Wołoskiej.
niestety...niunię czeka operacja usunięcia całej listwy mlecznej a my zaczynamy kombinować kasę

z dobrych wiadomości - Rufus już rok nie miał ataku...zaczniemy redukować luminall

Posted

rufusowa napisał(a):
W środę byłam z Herką u dr-a Seweryna, który jest połoznikiem w klinice na Bemowie i na Wołoskiej.
niestety...niunię czeka operacja usunięcia całej listwy mlecznej a my zaczynamy kombinować kasę

A powiedział co to?

Buziaki dla Chrześniaka mojego ;)

Posted

rufusowa napisał(a):

z dobrych wiadomości - Rufus już rok nie miał ataku...zaczniemy redukować luminall

mocno trzymamy :kciuki:

Posted

O cholerka... trzymam mocno kciuki za Herunię - to od niej zaczęła się moja "przygoda" z dogomanią, pomaganie psom, itd. Byłam jej wirtualną opiekunką przez wiele miesięcy... Wypatrzyłam ją na stronie ASTa i strasznie mi się spodobała :)

Posted

siemanko ciotki

[quote name='an1a']O rany... Trzymam kciuki cały czas za was. Jaki jest koszt takiej operacji?

I zrób porządek w skrzynce ;)[/QUOTE]

dziękujemy za kciuki :buzi: Jeśli chodzi o koszt, to razem z badaniami wstępnymi (krew, rentgen) i zastrzykami po operacji, wychodzi ok. 800-900 zł

skrzynkę zaraz oczyszczę ;)

[quote name='gusia0106']A powiedział co to?

Buziaki dla Chrześniaka mojego ;)[/QUOTE]

sprawdził tylko za pomocą usg, że to nie torbiel, tylko guzek a czy on groźny, czy nie, to dopiero po wycięciu będzie wiadomo

buziaki przekazane, chociaż był niegrzeczny w weekend na szkoleniu :mad:

[quote name='agaga21']kurcze, poważna operacja przed wami. trzymam kciuki.[/QUOTE]

:p

[quote name='fioneczka']qrcze ...
trzymamy kciuki ... mocno[/QUOTE]

:p

[quote name='Alicja']mocno trzymamy :kciuki:[/QUOTE]

dziękujemy Wam za kciuki :loveu: na pewno się przydadzą!

[quote name='agnieszka32']O cholerka... trzymam mocno kciuki za Herunię - to od niej zaczęła się moja "przygoda" z dogomanią, pomaganie psom, itd. Byłam jej wirtualną opiekunką przez wiele miesięcy... Wypatrzyłam ją na stronie ASTa i strasznie mi się spodobała :)[/QUOTE]

czyli można by powiedzieć, że jesteś jej matką chrzestną? :lol:

Generalnie jesteśmy dobrej myśli...Hercia się dobrze czuje, jest młoda i silna... oby to było niegroźne

Myślałam, że będziemy wycinać jedynie guzki ale wet stwierdził, że gdyby to było złośliwe, to zagrażałoby węzłom i mogło się przenieść dalej..o ile dobrze to zrozumiałam

[quote name='maciaszek']I ja kciuki mocno zaciskam.
A z roku bez ataków bardzo się cieszę :)![/QUOTE]

dzięki :)
my też się cieszymy, że ataków niet a weekend był dla Rufusa stresujący, bo szkolenie, jazda autem itp... jak będą jakieś fotki od dziewczyn, to wkleję :p

Posted

dzięki uprzejmości ciotek bullimi i redcat z niebieskiego mamy kilka fotek :)
trochę tylko ciężko mi na siebie patrzeć...pogrubia ten aparat- napewno! :evil_lol:
aaa i od razu mogę uciąć wszystkie spekulacje...nie jestem w ciązy... chociaz tak wyglądam :evil_lol::placz::lol:

najsampierw foteczki od Agi

zaplątany Sebastian :D

Posted

[quote name='agaga21']ja już dawno doszłam do wniosku, że aparaty i kamery strasznie pogrubiają:evil_lol:, dlatego zwykle bywam po tej drugiej stronie aparatu i prawie wcale nie mam zdjęć:oops:

hm..ja ostatnio też coraz mniej pozuję :shake:
zastanawiam się nawet nad przebadaniem tarczycy, bo ten skok jest niepokojący a w dół waga ani drgnie :mad: albo znajdę sobie fizyczną pracę :loveu:

A na szkoleniu dwie ciotki ledwo poznałam :crazyeye: tak pięknie schudły! jakby kto chcial wiedziec, to efekt diety proteinowej - jak kto chce, niech próbuje :) Widziałam efekty naocznie :p I nie chodzi się głodnym :)
Jak dla mnie to na razie odpada taka dieta

[quote name='agaga21']świetnie psiaczki się uczą, widać że skoncentrowane...na smaczkach!:evil_lol:
http://img222.imageshack.us/img222/8516/hera3g.jpg
:evil_lol::evil_lol:

chwilowo :evil_lol:
Mariusz (trener) powiedział, że mamy dziwne psy...rozkojarzone :evil_lol:
Herka na początku fajnie się nakręca na zabawki, czy patyk ale dość szybko się męczy (psychicznie) i szuka smaczków w trawie...wtedy przechodzi się na smaczki i jest nieco lepiej ale tez nie na długo :)

Rufus jest wściekły, bo rozłazi mu się stado, szczeka, jęczy itp.
zupełnie nie istnieją dla niego zabawki a smaczki, za ktore w domu zrobi wszystko, są ostatecznie fajne ale nie w kazdym momencie... na początku chcial uciekac z placu i dopiero jak psy ćwiczyły razem, to był w stanie wykonywać jakieś komendy :roll:

[quote name='maciaszek']A dlaczego one tak podwójnie obsmyczowane? Tzn. smycz przypięta i do szelek i do obroży... Hmmm...

szelki mają do przypięcia jak juz zejdą z placu
krótka smycz na łańcuszku czy kolczatce jest do trenowania na placu
a to trzecie to długaśna linka, na której Herka jest przypięta podczas aportu i wysyłania naprzód :p

Posted

[quote name='rufusowa']szelki mają do przypięcia jak juz zejdą z placu
krótka smycz na łańcuszku czy kolczatce jest do trenowania na placu
a to trzecie to długaśna linka, na której Herka jest przypięta podczas aportu i wysyłania naprzód :p[/QUOTE]Aaaa, teraz rozumiem :).

To może jednak jesteś w ciąży? ;) ;) ;)

Posted

[quote name='maciaszek']
To może jednak jesteś w ciąży? ;) ;) ;)[/QUOTE]

:mad:

jak będę to powiem Wam albo dam zagadkę :eviltong: a teraz jestem po prostu pączkiem :placz: