Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marysiaczek dziękujemy z góry za pieniążki - na pewno się przydadzą!!!!

Sunia ociera sie o co tylko może a po kąpieli weszła na moje łóżko i sie wytarzała... no i wymiękłam...a miałam jej nie wpuszczać na łózko :mad:
Co ją zdejmowałam (na siłę), to ona wskakiwała....w końcu położyłam jej kocyk na pledzie i zrobiłam kilka fotek :) potem wkleje ale koniecznie musicie zobaczyć ujęcie z góry na ten szkielet :shake:

Jak tylko ja się ogarnę pojadę z nią do weta....nie wiem czy to nużyca, bo czytałam ze świąd nie jest duży albo prawie wcale go nie ma w przypadku tej choroby...a ona tylko sie ociera i tarza :placz:

mam nadzieję, ze to nie jest zaraźliwe...moja podświadomość już działa bo pieką mnie dłonie po tej kąpieli ;)

Doris przespała całą nockę i mega burzę też :) nie ma rozwolnienia ale nie moge powiedzieć ze kupka jak marzenie :evil_lol:

Na spacerek wzięłam oba bo nie mogłam sie zdecydować, ktore bardziej potrzebuje :evil_lol: no i na dworze było bardzo ładnie...Doris jakby poza domem akceptuje dominację Rufusa ale w domu obydwa za nami chodzą krok w krok a ja mam żołądek w gardle ;)

dobra cioteczki.....następna relacja po wizycie :p

wymiziam ją w Waszym imieniu jak już wyjdziemy z domku, bo na razie nie moge głaskać jednego chyba że jednocześnie z drugim :)

ooo...właśnie spięcie było...Doris lezy na łózku a Rufus nie moze sie powstrzymać i ciągle do niej podchodzi....na początku marszczyła chrapki a teraz zeszła i go chyba złapała za noge bo sie chłopaczyna oglądał...ja starałam sie nie reagować...

Posted

Rufusowa - widzę, ze Doris jest jak moje burki (no moja Tora jest niedobra bo nie lubi suków:mad:), widzą tylko człowieka - one nie bawią się z psami, one bawią się tylko z ludźmi! Bardzo rzadko Zgredek i Tora ciągną się sznurem, najczęściej to ja muszę je zabawiać, co jest baaardzo męczące:diabloti:

Zgredek reaguje na psy tak samo jak Doris - dopóki pies nie spróbuje go zdominować jest ok, ale jak właśnie pies połozy łapę na jego grzebiecie to reaguje nerwowo.

Super, że nie jest miedzy nimi "na ostrzu noża"! Jeśli boisz się o ich relacje to pakuj sukę w kaganiec na wszelki. Za dobre zachowanie nagradzaj - np. jak ładnie usiądą koło ciebie obydwa i nie będą się patrzeć na siebie spod byka;) Z resztą w razie problemów - ciotka doddy poradzi:p

Co do świądu - nie widać raczej, że ma coś ze skórą - ja bym stawiała na pchły - w koncu gdzieś tam na wsi była, a tam o pchłę nie trudno - Zgredek kiedyś strasznie się drapał, okazało się, że miał 1!!!! pchłę - po wybiciu tego jednego pasazera stan psa wrócił do normy:lol:

no to czekamy na zdjęcia!

a ja pomyslę o bazarku na sunię:oops:

acha - i raczej staraj się nie ingerować w ich zatargi - ustalanie kto jest ważniejszy - no chyba, że będzie krwawo...ew. niech chodzi w kagancu - będzie bezpieczniej

Posted

No właśnie ciociu Andziu...Ty masz trzy bestyjki i zamiast ze sobą się bawić, to one chcą Ciebie pomęczyć :diabloti:

byłyśmy u pani wet i stwierdziła bez zeskrobiny (bo na zeskrobinie ciezko nużeńca znaleźć ale i tak sie go podejrzewa ze względu na inne oznaki).
Doris dostała zastrzyk i płyn do smarowania przeciwświądowy i przeciwalergiczny. Jak jutro nie będzie miała biegunki, to dostanie pierwszą porcję tabletek odrobaczających :)
Wizyta kosztowała 40 zł a to dopiero początek, wiec pomoc finansowa mile widziana :modla:

Muszę pochwalić Doris - była bardzo grzeczna u weta, dała się ładnie zbadać i machała ogonkiem :) w tramwaju bardzo grzecznie przejechała kilka przystanków i podejrzewam, ze sie jej to podobało :evil_lol:

windą i autem też pięknie jeździ :multi:

miastowa dziewczynka jak nic...i kanapowa :evil_lol:

taka mała księżniczka, ktora była rozpieszczana zanim się komuś znudziła :angryy:

zaraz postaram się wkleić fotki :)

ciociu Andziu bazarek by się przydał -kochana jesteś ze to proponujesz :loveu:

iiii....witamy Ciocie Gusie!!!

Posted

to fakt Dorotko :diabloti: a wczoraj takiego aniołka zgrywała :evil_lol:

[quote name='D O R K A']Widać, że z Doris charakterna jest dziewczynka:evil_lol:[/quote]

Posted

Biedactwo....ile musiała przeżyć ... na pewno głód był dla niej straszny, taka chudzina:-( Ale teraz będzie coraz lepiej:lol:
Trzymaj się cielaczku.

Posted

witajcie cioteczki! :diabloti:

dziękuję Wam za wklejenie foteczek....Tengusia powiedz jak to sie robi? ja umiem tylko za pomocą imageshacka :evil_lol:

albo wiem....nastepnym razem przesle fotki do Ciebie albo do cioci Andzi :diabloti::diabloti::diabloti:

No już dobrze....spróbuje sama wkleić resztę wczorajszych ze spacerku ale maleństwo tak biega na długiej smyczy, ze ciężko ją uchwycić :evil_lol:

Posted

dlatego ciągle sie za jedzeniem ogląda :diabloti:

[quote name='red']Biedactwo....ile musiała przeżyć ... na pewno głód był dla niej straszny, taka chudzina:-( Ale teraz będzie coraz lepiej:lol:
Trzymaj się cielaczku.[/quote]

Posted

a dziękuję :p dzisiaj tylko jedno starcie było, bo zaczęłam interweniować... na razie działa...ale cos mi sie wydaje, ze miłości między nimi to nie będzie..

Posted

[quote name='rufusowa']a dziękuję :p dzisiaj tylko jedno starcie było, bo zaczęłam interweniować... na razie działa...ale cos mi sie wydaje, ze miłości między nimi to nie będzie..[/quote]

eee tam - nie wiesz, ze miłosc się rodzi w bólach?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

No i dotarłam!
Gratuluję odwagi i, jak to się mówi, wielki szacun :evil_lol: :loveu: :loveu:. Poważnie!

[quote name='rufusowa']a dziękuję :p dzisiaj tylko jedno starcie było, bo zaczęłam interweniować... na razie działa...ale cos mi sie wydaje, ze miłości między nimi to nie będzie..[/quote]Skąd ja to znam... Wszak przeżywałam podobne awantury, tylko u nas to nasz Bazyl był prowodyrem...

Jaka ona biedna jest chudziutka...:-(.