Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Namówiłam jeszcze znajomą ;)więc w sumie 2x po 20 zł będzie co miesiąc .Pierwsza wpłata ( za lipiec) już poszła:lol:

• 1 month later...
Posted

Pusia czuje się lepiej, powoli jest przygotowywana do wycięcia guza na pyszczku. Uszy już ma zdrowe. Poprosiłam osobę z dogo o zrobienie zdjęć. Jesteśmy umówione na środę.

Zobaczcie wątek Tosi z mojego podpisu, proszę.:shake:

• 1 month later...
Posted

Przepraszam za bledy ale chwilowo nie mam polskich znakow. Pani Pusi trafila w ciezkim stanie do szpitala a Pusia zajela sie matka pani i sasiadka. Caly czas dostaje leki, w poniedzialek bedzie miala operacje guza. Jestem w stalym kontakcie z weterynarzem i wszystko o Pusi wiem mimo, ze jej nie spotykam. W poniedzialek potrzebne zacisniete kciuki.;)

Posted

tamb napisał(a):
Przepraszam za bledy ale chwilowo nie mam polskich znakow. Pani Pusi trafila w ciezkim stanie do szpitala a Pusia zajela sie matka pani i sasiadka. Caly czas dostaje leki, w poniedzialek bedzie miala operacje guza. Jestem w stalym kontakcie z weterynarzem i wszystko o Pusi wiem mimo, ze jej nie spotykam. W poniedzialek potrzebne zacisniete kciuki.;)

Ja też pamietam o Pusi. Co miesiąc wpłacam deklarowaną kwotę. Będę trzymać kciuki.

Posted

I ja pamiętam i wpłacam i moja znajoma też. Nasze mocno zaciśnięte kciuki Pusia ma w poniedziałek "na bank". Biedna sunia nie dość że chora to jeszcze bez Pani:placz: Ech życie bywa trudne:shake:

• 4 weeks later...
Posted

Dziekuje wszystkim za pomoc dla Pusi. Dostalam dzisiaj takiego maila od weterynarza zajmujacego sie jej leczeniem. Jestem wdzieczna wspanialym osobom z dogo i panu doktorowi za uratowanie suni.:loveu:

Pani Tamaro,
bardzo prosze o przekazanie na forum lub w innej formie o ile to
oczywiscie jest mozliwe informacji o zakonczeniu zbiorki na Vetoryl dla
Pusi. Chodzi przede wszystkim o infomacje dla dotychczas wplacajacych:
Aleksandra Pyś, Dorota Lupa, Anna Harbich i ewentualnie inni nie
wymienieni ( w tym Pani). Gdyby były trudnosci z przekazaniem informacji
to mam adresy tych Pań i prześlę wiadomości listownie.
Od listopada koszt leczenia przejęła rodzina, a Pusia czuje się
znakomicie w znacznej mierze dzięki fundatorkom.

Pozdrawiam

• 8 months later...
Posted

Pusia wczoraj odeszła za TM. Pani bardzo płacze i chce dać dom psu ze schroniska. Znam panią, ma serce dla zwierząt ale:
pies musi być mały bo panią nie stać na dużego
musi być spokojny, wręcz flegmatyczny bo miałby swoje posłanie przy pani, która od rana do 18-tej sprzedaje książki pod Lewiatanem (Pusia spokojnie leżała, miała swoją miseczkę, w zimie była opatulona w kożuszek)
nie może szczekać na ludzi ani reagować lękowo
weterynarz leczyłby psa tak jak Pusię "po kosztach" a pani nie ma oporów i w razie choroby prosi o pomoc

Wiem, że są w schroniskach takie psy po zmarłych, które drypcą za człowiekiem, spokojne i ciche. Jeśli znalazłby się taki piesek w krakowskim schronisku, to u tej pani miałby dom. Nie idealny ale dom.