Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PATI co Ty tam o jakis glodowkach wspominasz ?Czyzbys chciala zgubic to co ew.przybylo podczas ciazy ? :wink:

Nie, wrecz przeciwnie. Tylko moje dziecie ma inne zdanie na ten temat i za kazdym razem jak mam zamiar cos przegryzc to budzi sie i zada jesc...... :roll:

A ja mialam byc w Krakowie i doopa. Nie jade! :(

Posted

PATI co Ty tam o jakis glodowkach wspominasz ?Czyzbys chciala zgubic to co ew.przybylo podczas ciazy ? :wink:

Nie, wrecz przeciwnie. Tylko moje dziecie ma inne zdanie na ten temat i za kazdym razem jak mam zamiar cos przegryzc to budzi sie i zada jesc...... :roll:

No ba ! Zachcialo sie bobasa to go niancz 8)

A ja mialam byc w Krakowie i doopa. Nie jade! :(

a to czemu ?

Z powodu malej Cavanki ?

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Posted

a to czemu ?

Z powodu malej Cavanki ?

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Tak wlasnie. Obawiam sie, ze 9 godzin w polsiedzacej pozycji w foteliku samochodowym to dla niej za duzo. :roll:

Posted

Pati gdyby jednak cos drgnelo w kwesti przyjazdu to z tego co pamietam ty mialas byc w niedziele wiec jak co mogla bys sie u mnie z mala zatrzymac jak co masz moj emil wiec sie melduj

my sie pokazujemy w sobote pozniej jakas domowa imprezka ale niedziela to spoczko

• 1 month later...
Posted

Witam

Dzisiaj moja mała Ułanka miała swój debiut wystawowy. Niezbyt mile będziemy go wspominać, gdyż brodziłyśmy w błocie po kolana i w strugach deszczu żaden pies nie wygląda dobrze, ale... mamy to za sobą. Z takim oto opisem od Pana Fonfary-

" Szczenię szykowne, o typowej głowie, z pełnym i sprawnym uzębieniem, dobry grzbiet i podkasanie ,sprawne w ruchu, wesołe usposobienie". Ocena Wybitnie Obiecująca i tytuł Najlepsze Szczenię. Uffff. Teraz musimy trenować na Poznań, bo kicanie jak zając - tam już nam płazem nie ujdzie !

Pozdrawiam

Posted

eeeeee coś mi się nie zgadza............ pisałaś w czerwcu ,że za młoda na Rzeszów będzie ............... a tu nagle ,że po debiucie?? :-? :-? :-?

No i skąd ci sie ten Fonfara wziął?? Przecież Pawlikowska oceniała......... :(

Posted

Ojjj. Ursus..... :) Wiesz, jakby Ci tu powiedzieć. Nieco przyśpieszyłam jej dojście do "pełnoletności" czyli 6 miesięcy. 8)

A dlaczego był Fonfara, to nie mam pojęcia, moja hodowczyni też była bardzo zaskoczona... :-? Pani Pawlikowskiej dali do oceny boksery i sznaucery, sędziowała na ringu obok....

Posted

Widocznie już taki jestem kombinator. :wink: Zamiast przyjść na wystawę i gratis poprosić sędziego o możliwość pobiegania sobie na ringu, potem o gratisową ocenę swojego psa- to ja wolałam zapłacić 25 zł i pokombinować...... 8) Zresztą przy tej pogodzie to był szczyt przekrętów - by za to błoto po kolana jeszcze płacić !

Posted

:evil: DUŻYM ŚWIŃSTWEM mogę śmiało nazwać to co zrobił Oddział w Rzeszowie :evil:

Podawali wszędzie na ulotkach ,że jamniki oceniać będzie Dorota Pawlikowska Rosół a tym czasem.............. dali jej inne psy do oceny za pieniądze wystawców :evil:

Po to regulamin mówi ,ze oceny od różnych sędziów, aby tak zgłaszać ,żeby od różnych pozbierać a tym czasem w Zakopanem Fonfara, w Rzeszowie Fonfara i w Rybniku Fonfara............ :evilbat:

Uważam ,ze gdyby coś się stało i sędzia nie przyjechał, zamiana sędziego to konieczność, ale w momencie kiedy wszyscy się zgłaszają do konkretnego sędziego (lub go omijają) sędziuje ktoś inny :evilbat:

Dlaczego za coś takiego niema KAR DLA ODDZIAŁU !! :evilbat:

Posted

No cóż, jestem członkiem Oddziału Rzeszowskiego i zmiana sędziego była.... nieoczekiwaną niespodzianką. Nie mam pojęcia dlaczego zmieniono sędziego i to w ostatniej chwili... :-?

I zgadzam się z Tobą, ze taka zmiana to ohydne posunięcie...

Mnie to akurat było wszystko jedno, ale gdyby w niufach ktoś mi taką "świnkę" podłożył.... :evil:

Posted

Dzięki - Rysiczka. Nie znam jeszcze żadnych "jamniczych" sędziów. Nie wiem czy pan Fonfara jest ostry czy łagodny. Czy ten opis to jakiś sukces, czy nie... Mam nadzieję z czasem poznac wielu zakochanych "jamnikarzy" i ich wspaniałych "morlinek" ( moja córka mówi, że Kropka to Morlinka czyli parówka dla dzieci).... :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pan Fonfara to dobry sedzia,najwazniejsi dla mnie sedziwie to pani Witkowska,Malecka,Wojcik one same hoduja jamniki i ladny opis to naprawde sukces.Poza tym pani Lorenc,Jakubowski,Brabletz.Zobaczysz jeszcze Morlinka wyrosnie na Parowkowa Championke. :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Witam

Na zabrze nie zgłosiłam. Hodowczyni chciała by mocniej wytrymować Ułankę końcem września- początkiem października, tak by włos był lepszy na Poznań, więc musiałam odpuścić jesienne krajówki . Nie znam się kompletnie na włosie jamników szorstkowłosych, ale kto jak kto - hodowczyni napewno wie co robi. Ułanka już nic nie "rośnie", ma w obwodzie 25,5- 26 cm. Cieszy mnie to niezmiernie- napewno jest i zostanie "królikiem". Waży 2,5- 2,6 kg, niebawem kończy 7 miesięcy. Jest bardzo wesołą, i bardzo przylepną przytulanką. Narazie nie próbuje zdominować Erki, co także bardzo mnie cieszy. Poza tym niuf z mojej hodowli wygrał klubówkę ( FBI ) i wygrałam Mistrzostwa Podkarpacia w Rajdach Długodystansowych na dystansie 20 km- na koniu Ester.

Tak więc życie jest piękne ! :lol:

Nie umiem wkleić zdjęcia, a mam takie ładne- aktualne..... :(

Posted

Ja też mam królika po miniaturkach ale krótkowłosy piesek, waży 2,7kg i ma obwód 24cm............. czyli widzimy sie w Poznaniu!!Pytałam o Zabrze bo mam pucharki ufundowane i patrzę właśnie jak je podzielić.........

Posted
mam pucharki ufundowane i patrzę właśnie jak je podzielić.........

Coz,skoro to Ci nastrecza tyle klopotow to rozdzielanie to my mozemy sie poswiecic i zabrac wszystkie te puchary... :wink:

Posted

A wilczarz zgłoszony ?? Do jakiej klasy??

Ja to muszę poprostu jakoś do katalogu opisać....

Chyba, ze poza katalogiem........... ale to jakoś tak............. :-?

Posted

Ursus zartowalam :lol: Szczegolnie,ze w Zabrzu na 100%rase bierze Czarna Ewa As Roan Inisch bo my przy nim wygladamy jak nie opierzone piskle...Ot,taki maly przedszkolak co chce konkurowac ze studentem :wink: Taka jest miedzy nimi przepasc wygladowa :lol: