Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Macie racje - ma w sobie dostojnosc starszego pana o wielkich manierach.. Jest naprawde pieknym psem! Oby znalazl sie ktos, kto na kilka ostatnich chwil jego zycia da mu milosc i spokoj..

Posted

Śliczny ten Dziadek/Wilczek Borek. Ma w sobie coś, co chwyta za serce. Postaram się w tym tygodniu wpłacić na niego jeszcze parę grosików, poza tym prowadzę intensywne poszukiwania przedmiotów na allegro. Kilka już mam, jeśli coś się sprzeda cały dochód pójdzie na Dziadzia. Poza tym chcę umieścić w aukcjach linki do tego wątku - może przez to więcej ludzi tutaj trafi i pozna jego historię.

Posted

[quote name='agamika']to tak głupio - jeśli możemy sami jechać - wykorzystywać P.Tomka :lol: [/QUOTE]

ale my nie możemy :shake: a P.Tomek sam proponował, jak tylko zobaczył Dziadzia... Chyba, że Wy byście mogły jakoś przy okazji?

[quote name='agamika']
on jest bardzo ładnym psem , trąca w takie nuty żeby mu se nieba chciało przychylić , żeby tylko oczka mu troszkę rozweselić :-([/quote]

[quote name='malva']jak na te zdjecia patrzę..ten pies ma w sobie cos dobrego ,nie wiem jak to ując ,jakas taka dobrą spokojną energię..[/quote]

Wiedziałam, że się zakochacie w Dziadziu!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Nie da się inaczej!!! (wilczek Borek ładnie, ale on dla mnie zawsze Dziadziem pozostanie, chyba że trochę oddziadzieje :roll:).

Bardzo ładnie wygląda na tych fotkach i śliczną ma kołderkę :loveu: Dziękujemy, że tak o niego dbacie :loveu: Fajnie, że się nauczył wchodzić na podeścik, bo w pierwszej chwili po wejściu do boksu potknął się o niego i upadł :razz:

Ile cioteczek na wątku kocha Dziadzia :loveu::multi:

Posted

Ulaa, no własnie napisałam dlatego że jesli możemy sami ;) , ja sama ostatnio korzystałam z panotomkwego transportu do lecznicy z Korcią/Zuzą , bo własnie nikt z samochodem nie mógł mi w tym akurat pomóc :lol: ... i nie mam wyrzutów sumienia :evil_lol: (tylko ciiiiiiiiiiiiiiii )

nie chciałam zeby to zabrzmiało jak wyrzut czy cos takiego

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Może Borek to nie taki Dziadzio?:cool3: :diabloti:Tylko ze zdrówkiem gorzej :placz:i dlatego bardziej dziadkowato się prezentuje a tak naprawdę jest w sile wieku?:lol::cool3:[/quote]

oj zdecydowanie Dziadzio, kilkanaście lat ma napewno...
Czekamy aż ciocia Yorija zorientuje się jak wygląda sprawa z wetami :cool3:

Posted

Czy osoby, które deklarowały wpłaty na dowóz psiaka do hoteliku (paliwo) nadal podtrzymują swoje deklaracje? Ika&Sonia pożyczyła kasiorkę na ten cel - i mimo, że Borek już w hoteliku, to pieniążki trzeba zwrócić...
Poszukam czegoś na bazarek :cool3:

Posted

[quote name='Ulaa']Czy osoby, które deklarowały wpłaty na dowóz psiaka do hoteliku (paliwo) nadal podtrzymują swoje deklaracje? Ika&Sonia pożyczyła kasiorkę na ten cel - i mimo, że Borek już w hoteliku, to pieniążki trzeba zwrócić...
Poszukam czegoś na bazarek :cool3:[/QUOTE]
Tak, pierwszą ratę już posłałam , a druga ratę poślę na początku lipca.
Bazarek co prawda ma na razie tylko 1 zainteresowaną osobę ale MA ;)
Jak wolicie mogę poprosić o wpłatę z bazarku dla Ika & Sonia?

Posted

[quote name='Ulaa']oj zdecydowanie Dziadzio, kilkanaście lat ma napewno...
Czekamy aż ciocia Yorija zorientuje się jak wygląda sprawa z wetami :cool3:[/quote]

Jutro Borek będzie miał po południu fachowe oględziny, zdjęcie boczne RTG, morfologie i co tam jeszcze veci zalecą :-)

Posted

Super!!!!!

A kolejna wspaniała nowina dla wszystkich cioteczek- fanek Borka, że pewna wspaniała osoba pokryje koszty badań (całkiem lub częściowo).
Chce pozostać anonimowa, ale to nie zmienia faktu, że DZIĘKUJEMY z całego serca :loveu:

Posted

Ulaa napisał(a):
Super!!!!!

A kolejna wspaniała nowina dla wszystkich cioteczek- fanek Borka, że pewna wspaniała osoba pokryje koszty badań (całkiem lub częściowo).
Chce pozostać anonimowa, ale to nie zmienia faktu, że DZIĘKUJEMY z całego serca :loveu:

Wspaniale!!!!:loveu::loveu: Jak to dobrze, że sa jeszcze ludzie wielkiego serca!!!
Czekamy jutro na info o stanie zdrowia Borka.

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Tak, pierwszą ratę już posłałam , a druga ratę poślę na początku lipca.
Bazarek co prawda ma na razie tylko 1 zainteresowaną osobę ale MA ;)
Jak wolicie mogę poprosić o wpłatę z bazarku dla Ika & Sonia?

Rata już dotarła dziękuję;). Odnośnie wpłaty za bazarek to może to być bezpośrednio na moje konto, chyba, że potrzeba Borkowi w tej chwili tej kasy to moge poczekac.

Posted

Hmm z ogledzinami Borka trochę tak dziwnie.

Wczoraj rozmawiałam z vetką - umówiłam się na dziś.
Dzwonię do Pana Tomka, zeby mu jeść nie dali a Pan Tomek mówi, ze go dzisiaj nie ma sensu wieźć do Wieliczki bo on na antybiotyku jest i morfologia sensu nie ma. Więc lepiej odczekać do piątku i raz go tylko wozić.

Trochę się zdziwiłam, że vetka tego nie wiedziała ale teraz tak myślę, że to może vet Rafał dawał mu antybiotyk i ona nie wiedziała. Chciałam się z nim wczoraj skontaktować ale mi się nie udało.

Z Panem Tomkiem ustaliłam więc tak. Dziś skontaktuję się z vetami w Wieliczce jeszcze raz. Jeżeli stwierdzą żeby go dziś przewieźć i zrobić RTG a po skończeniu antybiotyku dopiero morfologia to pojedziemy wieczorem.
A jeżeli lepiej poczekać to pojedziemy w piątek i wszystko razem mu zrobią.
Może być też tak - że RTG dzisiaj w Wieliczce a krewkę do badań pobiorą mu na miejscu.
Zobaczymy :-)

Posted

Po informacjach od Ulaa i rozmowie z wetką ustaliliśmy tak.
Borek bierze teraz leki w tym antybiotyk i wobec tego morfologia by nie była miarodajna. Trzeba odczekać trochę czasu. Ostatni antybiotyk bierze Borek w piatek więc na badania można się umawiać w przyszłym tygodniu. Żeby Dziadunia nie wlec dwa razy po RTG i do badania zrobimy to wszystko w przyszłym tygodniu razem.
Do tego czasu psiak odpoczywa w hoteliku. Poprosiłam vetkę że jeżeli do tego czasu będa w hotelu to żeby sprawdzili w jakim on jest stanie i czy czekać z tym RTG.

Osobiście Borka mam zamiar odwiedzić w piatek ale tam pewnie Agamika go mizia co chwilkę :-)