Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Tak, hotelik ciagle nie oplacony :shake:

Chcąc żeby dusza Dziadunia spokojna była
Figa na konto grosik wpłaciła
nie martw się Dziadziu o swoje długi
spłacimy w tym miesiącu a nie ...to w drugim:-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Niezyjacy juz dziadunio :-( nie ma dlugow, w jego skarpecie sa pieniazki do oplacenia hoteliku za jego pobyt, tylko wciaz czekamy na fakture.

Racyja - racyja
Dług w pojęciu ekonomicznym oznacza niespełniony obowiązek pewnego świadczenia przez dłużnika na rzecz wierzyciela.

A
Świadczenie wykonalne, którego termin realizacji jeszcze nie minął, jest zobowiązaniem – nie długiem.

ZOBOWIĄZANIE - :-) ciekawe jak to sie nazywa gdy to wierzyciel utrudnia (nawet niecelowo) możliwość spłaty zobowiązania :-)

Posted

Szkoda ze nasze konto nie oprocentowane bo by jakis grosz z tego wpadl, zas jak romawialam z p. Tomkiem przed tygodniem to mowil ze jutro wysyla fakture, zapomnial tylko powiedziec o jakie jutro biega :roll: Ale jest to czlowiek jak sie dowiedzialam bardzo zapracowany razem z zona.

Posted

Dziadeczku pamiętamy o Tobie
[*]...
Dobrze, że jesteś już w ciepłym i bezpiecznym miejscu, bo tutaj na ziemi strasznie byś cierpiał... Zrobiło się bardzo zimno, pada deszcz i nie mógłbyś się już wygrzewać w słoneczku...
Bolałyby Cię łapki i plecki...

Dobrze, że już nie musisz się tym martwić.

A wiesz Dziadeczku, że z Twoich plakacików dzwonią ludzie i pytają o Twój los? Jedna pani nawet wpłaciła pieniążki, chciała dać Ci domek...
Ale Ty masz już najlepszy domek na świecie.

Dziękujemy, że pomagasz innym pieskom w potrzebie, które zostały tu na tej okropnej ziemi i muszą dalej cierpieć. Ty już jesteś wolny kochany Dziadeczku Borku. Chciałabym widzieć Cię teraz młodego i wesołego, takiego jak byłeś kilkanaście lat temu, na początku swojego zmarnowanego życia :-(

Posted

Kochany i wspanialy pan Tomek potraktowal dziadzia ulgowo :loveu: i policzyl nam tylko za dwa miesiace hotelowania Borka, Borek nie tylko nie ma juz dlugu :shake: ale pozostawil jeszcze kilka zlotych dla innego pieska. Moze zechcialy by sie tu wypowiedziec cioteczki ktore wspieraly finansowo naszego dziadzia, na ktorego z naszych bid ma byc przeznaczona reszta kasy ktorej napewno zostalo minimum 100 zl. do 150 zl.

Posted

Ja bym tak cichutka zaproponowała zrbić tym zaczątek na dziaduniowo-babuniową skarpetkę i z niej dalej dziaduszków wspomagać. Koszałka teraz :-)
Alt to inne cioteczki musza się wypowiedzieć.

Posted

Yorija napisał(a):
Ja bym tak cichutka zaproponowała zrbić tym zaczątek na dziaduniowo-babuniową skarpetkę i z niej dalej dziaduszków wspomagać. Koszałka teraz :-)
Alt to inne cioteczki musza się wypowiedzieć.

Fundacja imienia Dziadunia....dobry pomysł...

Posted

Skarpeta imieniem dziadunia " Borka" pod ktora bedziemy podciagac babunie i dziadunie a jest juz nastepny zgloszony tylko nie mamy narazie czasu zeby tam pojechac, chyba ze jutro Ulka cos wymysli i podjedziemy na miejsce nastepnego dziadunia.

Posted

Oj wiesz Ulka wczoraj Ci mowilam, ze jest stary pies ktory ma byc wydany do Zagorza do kojca, po smierci swojego pana i sa jeszcze cztery koty tez bez dachu nad glowa, bo szubrawiec syn na stanowisku zreszta zamknal im nawet okno do piwnicy. :mad::angryy:

Posted

Ulka uaktualnij pierwszy post p.t. skarpeta " Borka" w ktorej po doliczeniu od Jo 37 dpisujemy 10 zl. i od Malgorzaty S. 25 zl. czyli nowe saldo dla dziaduninow wynosi 185 zl. :loveu: tylko gdzie ja biedna teraz poszukam bazarki z ktorych sa te pieniazki. :crazyeye:

• 2 weeks later...
Posted

Słuchajcie cioteczki miłe:loveu:
jutro konto Figi BM nabierze siły:multi:
w związku z tym mam proste pytanie:eviltong:
czy o dziadziowej skarpecie to tylko takie gadanie?:cool3:
czy słowo ciałem się stanie?:evil_lol:
Więc proszę mi tu napisać:cool1:
pod jakim tytułem mam wysłać:roll:
kasę na miłe staruszki:loveu:
"byłe" samce i "wiecznie młode suczki":evil_lol:

• 2 years later...