Yorija Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 A bo to tylko te psiaki które szukają domu można mieć w podpisie? Jakoś nie mogę go usunąć :shake:. Quote
Ada-jeje Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Yorija to moze zmien dziadzia na Koszalka, bo to tez dziadunio ktory pilnie przed zima szuka DS. Quote
Figa Bez Maku Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ada-jeje napisał(a):Tak, hotelik ciagle nie oplacony :shake: Chcąc żeby dusza Dziadunia spokojna była Figa na konto grosik wpłaciła nie martw się Dziadziu o swoje długi spłacimy w tym miesiącu a nie ...to w drugim:-( Quote
Ada-jeje Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Niezyjacy juz dziadunio :-( nie ma dlugow, w jego skarpecie sa pieniazki do oplacenia hoteliku za jego pobyt, tylko wciaz czekamy na fakture. Quote
Ulaa Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Yorija dziekujemy za umieszczenie Koszałka w podpisie, to takie biedactwo :placz: Quote
Yorija Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ada-jeje napisał(a):Niezyjacy juz dziadunio :-( nie ma dlugow, w jego skarpecie sa pieniazki do oplacenia hoteliku za jego pobyt, tylko wciaz czekamy na fakture. Racyja - racyja Dług w pojęciu ekonomicznym oznacza niespełniony obowiązek pewnego świadczenia przez dłużnika na rzecz wierzyciela. A Świadczenie wykonalne, którego termin realizacji jeszcze nie minął, jest zobowiązaniem – nie długiem. ZOBOWIĄZANIE - :-) ciekawe jak to sie nazywa gdy to wierzyciel utrudnia (nawet niecelowo) możliwość spłaty zobowiązania :-) Quote
Ada-jeje Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Szkoda ze nasze konto nie oprocentowane bo by jakis grosz z tego wpadl, zas jak romawialam z p. Tomkiem przed tygodniem to mowil ze jutro wysyla fakture, zapomnial tylko powiedziec o jakie jutro biega :roll: Ale jest to czlowiek jak sie dowiedzialam bardzo zapracowany razem z zona. Quote
Ada-jeje Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ciagle pamieta o dziadziu Figa Bez Maku ktora wplacila na oplacenie hoteliku 20 zl. choc jego nie ma juz na tym padole ziemskim. :placz: Quote
Ulaa Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Dziadeczku pamiętamy o Tobie [*]... Dobrze, że jesteś już w ciepłym i bezpiecznym miejscu, bo tutaj na ziemi strasznie byś cierpiał... Zrobiło się bardzo zimno, pada deszcz i nie mógłbyś się już wygrzewać w słoneczku... Bolałyby Cię łapki i plecki... Dobrze, że już nie musisz się tym martwić. A wiesz Dziadeczku, że z Twoich plakacików dzwonią ludzie i pytają o Twój los? Jedna pani nawet wpłaciła pieniążki, chciała dać Ci domek... Ale Ty masz już najlepszy domek na świecie. Dziękujemy, że pomagasz innym pieskom w potrzebie, które zostały tu na tej okropnej ziemi i muszą dalej cierpieć. Ty już jesteś wolny kochany Dziadeczku Borku. Chciałabym widzieć Cię teraz młodego i wesołego, takiego jak byłeś kilkanaście lat temu, na początku swojego zmarnowanego życia :-( Quote
Ada-jeje Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Kochany i wspanialy pan Tomek potraktowal dziadzia ulgowo :loveu: i policzyl nam tylko za dwa miesiace hotelowania Borka, Borek nie tylko nie ma juz dlugu :shake: ale pozostawil jeszcze kilka zlotych dla innego pieska. Moze zechcialy by sie tu wypowiedziec cioteczki ktore wspieraly finansowo naszego dziadzia, na ktorego z naszych bid ma byc przeznaczona reszta kasy ktorej napewno zostalo minimum 100 zl. do 150 zl. Quote
Yorija Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Ja bym tak cichutka zaproponowała zrbić tym zaczątek na dziaduniowo-babuniową skarpetkę i z niej dalej dziaduszków wspomagać. Koszałka teraz :-) Alt to inne cioteczki musza się wypowiedzieć. Quote
Ada-jeje Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 A wiec czekamy na inne wypowiedzi a ta kwote chwilowo zamrozimy. :razz: Quote
Figa Bez Maku Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Yorija napisał(a):Ja bym tak cichutka zaproponowała zrbić tym zaczątek na dziaduniowo-babuniową skarpetkę i z niej dalej dziaduszków wspomagać. Koszałka teraz :-) Alt to inne cioteczki musza się wypowiedzieć. Fundacja imienia Dziadunia....dobry pomysł... Quote
Yorija Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Figa Bez Maku napisał(a):Fundacja imienia Dziadunia....dobry pomysł... Następna? Tu to może skarpeta imieniem :-) Quote
Ada-jeje Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Skarpeta imieniem dziadunia " Borka" pod ktora bedziemy podciagac babunie i dziadunie a jest juz nastepny zgloszony tylko nie mamy narazie czasu zeby tam pojechac, chyba ze jutro Ulka cos wymysli i podjedziemy na miejsce nastepnego dziadunia. Quote
Ulaa Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 czy ja o czymś nie wiem? :-o:placz: musimy podjechać!!! Quote
Figa Bez Maku Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Pamięć o Borku nie zginie gdy skarpecie da swoje imię i wspomoże inne staruszki by staneły także na nóżki:multi: Quote
Ulaa Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Figa mogę ten wierszyk dać na 1-szą stronkę? Quote
Ada-jeje Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Oj wiesz Ulka wczoraj Ci mowilam, ze jest stary pies ktory ma byc wydany do Zagorza do kojca, po smierci swojego pana i sa jeszcze cztery koty tez bez dachu nad glowa, bo szubrawiec syn na stanowisku zreszta zamknal im nawet okno do piwnicy. :mad::angryy: Quote
Figa Bez Maku Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Ulaa napisał(a):Figa mogę ten wierszyk dać na 1-szą stronkę? Ulaa bierz co chcesz:cool3: i pomysł i wiersz:oops: i do Dziadziowej skarpety będę wpłacać ..niedużo niestety:-( Quote
Ada-jeje Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ulka uaktualnij pierwszy post p.t. skarpeta " Borka" w ktorej po doliczeniu od Jo 37 dpisujemy 10 zl. i od Malgorzaty S. 25 zl. czyli nowe saldo dla dziaduninow wynosi 185 zl. :loveu: tylko gdzie ja biedna teraz poszukam bazarki z ktorych sa te pieniazki. :crazyeye: Quote
Ulaa Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Tam trzeba wiecej uaktualnic, pozniej przeszukam watek, bo teraz to pismo koncze :razz: Quote
Marzenuś Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 I ja się cieszę, że poznałam Dziadka osobiście... ['] Quote
Figa Bez Maku Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Słuchajcie cioteczki miłe:loveu: jutro konto Figi BM nabierze siły:multi: w związku z tym mam proste pytanie:eviltong: czy o dziadziowej skarpecie to tylko takie gadanie?:cool3: czy słowo ciałem się stanie?:evil_lol: Więc proszę mi tu napisać:cool1: pod jakim tytułem mam wysłać:roll: kasę na miłe staruszki:loveu: "byłe" samce i "wiecznie młode suczki":evil_lol: Quote
Recommended Posts