Figa Bez Maku Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Dziadziu co u Ciebie?:loveu: pyta Weronika. Figa się dołącza: hej Dziadziu nie znikaj:shake: Masz tu wielbicielek:loveu: kółko całkiem spore:cool3: spójrz jak nas tu wiele:cool1: całuski w nos..Borek:diabloti: Quote
Weronikaa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Jaaaki śliczniasty wierszyk :loveu: Boreczku, dzień dobry ! Wyspałeś się ?? :lol: Quote
Ulaa Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Oficjalnie występuję o zakaz wchodzenia na ten wątek. Powód: :placz::placz::placz::placz: ze szczęścia... Szanowny [quote name='Yorija'] Bhor Ek jest stworem anielskim... podobnie jak te, co się nim zajmują... :loveu: [quote name='Yorija']tylko operatorowi nikt nie powiedział że się kamerą nie kręci i że Dziad jest głuchy i nie ma sensu mu cmokać :evil_lol::eviltong: A tak poważnie - to nie mogę wyjść z szoku. On był żywym trupem. Teraz chodzi sprawnie, rozgląda się, jest kontaktowy i lubi być koło człowieka, jak wynika z filmiku :loveu: Przedtem było mu to obojętne, ale raczej wolał nie być. Wolał sam. A teraz śmiejąca mordeczka. I znowu :placz:. Quote
Yorija Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Z tym byciem obok człowieczka to może nie do końca dlatego że człowieczek ale że człowieczek miał coś fajnego w kieszeni - ale i tak dobrze. Jutro moje auto zostanie zreanimowane totalnie więc odrobię zaległości i jadę go pogłaskać znów troszkę. Quote
Figa Bez Maku Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 No i proszę ...ta Ulaa:loveu: znów sie tutaj rozczula:mad::cool1: To jest niesamowite:crazyeye: że psiak tak potrafi rozkwitać:shake: łzą miłości podlany zadbany .....wychuchany a gdyby .....Boruś miał domek i pana to dopiero...byłaby zmiana:multi: Quote
Ulaa Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Yorija napisał(a):Z tym byciem obok człowieczka to może nie do końca dlatego że człowieczek ale że człowieczek miał coś fajnego w kieszeni - ale i tak dobrze. Jutro moje auto zostanie zreanimowane totalnie więc odrobię zaległości i jadę go pogłaskać znów troszkę. Hehe, cudowna kieszeń czyni cuda :multi: O to chodzi :loveu: On przecież nie wiedział, że piesek może coś tam znaleźć, a teraz widać było wyraźnie jak niuchał :loveu: Zaśmiałam się w tym momencie, szybko mu się odruch wyrobił :evil_lol: Oj Figa, jakby domek się znalazł to byłałby jedna z piękniejszych adopcji... Quote
Figa Bez Maku Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Dziaduś ostatnio nie miał gości:crazyeye: więc Figa sama musi się wprosić:cool1: wysyłam kasę na hotelik niestety nie tak jej znowu wiele:oops: Quote
Ulaa Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 Figuniu :loveu: nie zapomniałaś o Dziadziu :multi: Teraz ma być ciepło i bez długotrwałych deszczów, więc Dziadeczek lepiej się poczuje znowu :multi: Wilgoć strasznie dawała mu w kość, przewracał się :shake: Domek to priorytet - przed jesienią! Quote
agamika Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Tak jak Ulaa napisała zabranie z hotelu to priorytet, jak najszybciej :shake: ... Pod względem psychicznym Ufok jest super, słodki kochany, wylizuje dłonie , widać ze lubi mieć kogoś koło siebie ... Najczęściej go wyprowadza taki chłopaczek ok 12 letni , może nawet mniej , ale jest kochany ... czeka aż dziadzio sobie dotrupta, nic go nie pogania, dla niego wcale nie śmierdzi ( a niestety dziadkowi zdarza sie zrobić pod siebie i mieć pupę w kupie - a wiadomo ze to powinno sie od razu umyć , bo sie zrobią w końcu rany - niestety w hotelu jest to niewykonalne:shake: ) ... i w ogóle dziadzia to kocha :loveu: Ufok wymaga on opieki jakiej w hotelu nie będzie miał ..chyba ze domowym.. kojec to nie dla niego miejsce chyba ze ktoś byłby w stanie go często doglądać . Dziadzio ma niesamowity organizm , poradził sobie z czymś co niejednego psa uziemia, kontaktowość tego psa powala na na ziemie , wystarczy ze sie nawiąże z nim dotykowy kontakt, a on liże po rękach i mimo ze nie widzi to patrzy ... patrzy takim wzrokiem :-( .... , pożyje w sumie nie wiadomo ile , ale właśnie mu trzeba czegoś więcej niż w hotelu może mieć ... dlatego ciotki trzeba zintensyfikowac naprawdę bardzo szukanie mu miejsca , niekoniecznie jakiegoś DS , on potrzebuje pilnie nawet samego DT Quote
Jagienka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Poznałam dzisiaj Borka troszkę lepiej :loveu: I stwierdzam z całą stanowczością, że to jest cudowny pies!!! Wycałowałam go po pysiu, wygłaskałam.. chciał sobie usiąść ale ma tak sztywne stawy, że nie bardzo mu to wychodzi :shake: Czy on dostaje coś przeciwbólowego?? Bo jego tylko i wyłacznie to blokuje, jakby dostawał to myślę, że by śmigał :loveu: Bo on ma potencjał tylko sobie dziadzio średnio radzi z tym bólem... do boksu nie bardzo chciał wracać, przecież tyle miłości na około... a to takie przyjemne, to smyranie za uszkiem i ciche szepty, zaparł się ... On może jeszcze dac szczęście komuś... i wiele nauczyc innych :loveu: Quote
IKA & SONIA Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Biedaczek :-(:-( żeby tylko jeszcze doczekał ciepła i miłości. On powinien grzac się w domku i odpoczywać. Jesienne deszcze i wilgoć przyczynią się do pogorszenia jego stanu. Jednym słowem DT potrzebny na cito!!!! Quote
Ulaa Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Czy ktoś umiałby zmontować ładny filmik z podkładem muzycznym? z fotkami początkowymi i obecnymi, ze wzruszającym tekstem... Quote
IKA & SONIA Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Osoby z wątku sparaliżowanego Oskara zrobiły kiedyś superowy filmik, ryczałam za każdnym razem jak bóbr. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17416&page=77 Może warto zapytać czy ktoś by się podjął tego? Najlepiej asiaf1, bo to ona zajmowała sie głównie pieskiem. Quote
Ada-jeje Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Do skarpety dziadunia zaksiegowano: wplata od IKA & SONIA 50 zl. i od Figa Bez Maku 20 zl. Borek caluje cioteczki w raczki. Quote
Figa Bez Maku Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Figa Dziadunia w nosek całuje:loveu: po łepku głaszcze, marzenia snuje....:oops: może się Dziadzio spodoba komuś? i ktoś zabierze Dziadzia do domu? Ideał owczarka :eviltong:w dojrzalszym wieku:cool1::cool3: szuka swojego dobrego człowieka:multi: Quote
Ulaa Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Wysłałam anonsik Dziadzia z fotką do Przełomu. Quote
Cekinka13* Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Przepraszam, ale nie mam czasu czytać wątku... Czy pomoc finansowa nadal jest potrzebna? Quote
Ulaa Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Cekinko, cały czas jest Dziadziowi potrzebna pomoc, bo on mieszka w hoteliku, który kosztuje 15 zł/ dobę, a dodatkowo bierze leki. Quote
Cekinka13* Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 W takim razie prawdopodobnie jeszcze dziś zrobię bazarek m. in. dla niego :) Quote
Cekinka13* Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Bazarek m. in. dla Dziadzia -http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10613312#post10613312 Quote
Ulaa Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 I znowu deszcz. Biedny Boreczku, gdzie ten twój domek? Przełom wydrukował ogłoszenie bez zdjęcia :angryy: Quote
Ada-jeje Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 A co u naszego dziadzia bo jakos wszyscy o nim zapomnieli. :angryy: Quote
Yorija Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Biję się w pierś. Zapomnieć nie zapomniałam ale wyjechałam - postaram się w najbliższych dniach Borka odwiedzić :-) Quote
Recommended Posts