Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli tabletki ktore dostal teraz Borek na 10 dni, w czym maja mu pomoc, bo ze kregoslupa nie naprawia to wiadomo, ale czy Borek bedzie mial ulge przyjmujac te tabletki i jego stan po tych tabletkach powinien sie poprawic?

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Czyli tabletki ktore dostal teraz Borek na 10 dni, w czym maja mu pomoc, bo ze kregoslupa nie naprawia to wiadomo, ale czy Borek bedzie mial ulge przyjmujac te tabletki i jego stan po tych tabletkach powinien sie poprawic?

Jeżeli zadziałają i jest to odpowiednia dawka to ma być ewidentna poprawa w chodzeniu. W taką pogodę jak dziś - chłodniej, wilgotniej Borek gorzej chodzi. To rimadyl ma zadzialać. A witamina B ogólnie polepszenie przewodzenia nerwowego.

Posted

Yorija, czy wet powiedział,że przy rimadylu na stawy, koniecznie trzeba osłonić żołądek np. ranigastem.Inaczej wcześniej lub później może wystąpić ból brzucha,krwawe lub bezkrwawe biegunki u dziadzia-Borka.

Posted

zachary napisał(a):
Yorija, czy wet powiedział,że przy rimadylu na stawy, koniecznie trzeba osłonić żołądek np. ranigastem.Inaczej wcześniej lub później może wystąpić ból brzucha,krwawe lub bezkrwawe biegunki u dziadzia-Borka.

Tak, uczulił na to. Ale ja kurcze zapomniałam o tej osłonie a dziś go nawiedzilam tuż przed 20. To, że nic nie przepisał to albo kwestia małej dawki - i polecenie obserwacji - albo też zapomnial. Jutro zadzwonię.

a o rimadylu znalazłam taki watek. Sama jeszcze nie zdążyłam przeczytać.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=4905

Posted

Moja Abra brała Rimadyl.
Są różne opinie na temat tego leku, ale chyba jak do tej pory nic lepszego nie wymyślono...

Yorija a co to jest ta kulka z dzyndzlem zachodząca na kręgosłup ?

Posted

Ulaa napisał(a):
Moja Abra brała Rimadyl.
Są różne opinie na temat tego leku, ale chyba jak do tej pory nic lepszego nie wymyślono...

Yorija a co to jest ta kulka z dzyndzlem zachodząca na kręgosłup ?

Nie chcemy wiedzieć co to. :shake: Wisi sobie coś na kresce. Fenomen nasz może się okazać jeszcze większym fenomenem. Nie jest to "normalne" coś. Może to być tak ustawiony jakiś organ, może to być wnęter i może tego efekt, guz, rak ... ech. Narazie największy problem to jego kręgosłup. Chcecie to zdiagnozować żeby ustalić co to jest? Teraz jeżeli Borek chodzi, ma mapetyt i nie ma żadnych objawów ja bym tego nie tykała. Nie wiem jak sie to diagnozuje - prześwietlenie czy bardziej inwazyjna metoda. Zapytam.

Posted

Dziadzio jest tak wyjątkowy:loveu:
( choć być może nie jest rasowy):cool3::cool1:
i tyle niezwykłych ma zalet:loveu::multi:
że nie zdziwiłabym się wcale
gdyby Dziadzio dorwał się do klawiatury
i napisał coś na wątku do wtóru....
że dziękuje cioteczkom za życie
i czuje się ...no...nie wyśmienicie
ale jak na swoje Dziadziowe możliwości
i swoje stareńkie Dziadziowe kości
całkiem całkiem ..a jeszcze lepiej się poczuje
jak go kochani weci wykurują:lol:

Posted

A mnie kręgosłup siadł :placz: -efekt taki, że dostałam takie leki, że za kierownicę nie mogę siąść. A do środy następnej ma zwolnienie :placz:. Spróbóję i tak dotrzeć do hotelu - jedyne co w tym dobre, że jeżeli nie będe Borka tyle czasu widziała to jeśli ten lek zadziała to zobaczę różnicę :loveu:.
Boreczku - tuptaj tam dzielnie :-)

Posted

Yorija napisał(a):
A mnie kręgosłup siadł :placz: -efekt taki, że dostałam takie leki, że za kierownicę nie mogę siąść. A do środy następnej ma zwolnienie :placz:. Spróbóję i tak dotrzeć do hotelu - jedyne co w tym dobre, że jeżeli nie będe Borka tyle czasu widziała to jeśli ten lek zadziała to zobaczę różnicę :loveu:.
Boreczku - tuptaj tam dzielnie :-)

Współczuję Yorija:shake: wracaj szybko do zdrowia!!!!

Posted

Ulka czy moglabys w pierwszym poscie wpisywac saldo jakie jest w skarpecie, bo trudno sie szuka po watku, bedzie to dla nas ulatwieniem.
Jest kolejna wplata 5 zl. od Patrycja W. a saldo dziadunia wynosi 525 zl.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ulka czy moglabys w pierwszym poscie wpisywac saldo jakie jest w skarpecie, bo trudno sie szuka po watku, bedzie to dla nas ulatwieniem.
Jest kolejna wplata 5 zl. od Patrycja W. a saldo dziadunia wynosi 525 zl.

Dzięki za przypomnienie :) ile wpłaciły kaczedupki, bo nie ma dokładnego info, a Patrycja W. to skąd, bo chyba nie z allegro...

Rany Dziadeczek, ale nam mrówczej roboty dołożyłeś. Ale jesteś tego wart :loveu::loveu::loveu:

Yorija, jak tam zdrówko?

Posted

Yorija napisał(a):
Byłam wczoraj jednak i widziałam Boreczka jak chodzi i wg mnie i Pan Tomek potwierdza, że Borek dużo lepiej chodzi :-)

:multi::multi::multi::multi:
Dacie radę zrobic filmik????? :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Wplata od Kaczejdupki jest juz doliczona do stanu konta dziadziusiowego.

ale w rozliczeniu na 1 stronie nie ma dokładnej kwoty, bo nie była podana na wątku.

Posted

Ulaa napisał(a):
:multi::multi::multi::multi:
Dacie radę zrobic filmik????? :loveu::loveu::loveu:

Intuicja jakaś czy co? Wczoraj miałam takie niecne plany go cyfrówką nakręcić ale jak zobaczyłam Borka to mi to z głowy umkneło :-)

Posted

Yorija napisał(a):
Byłam wczoraj jednak i widziałam Boreczka jak chodzi i wg mnie i Pan Tomek potwierdza, że Borek dużo lepiej chodzi :-)

To pięknie :multi::multi::multi::multi: Czekamy na dalsze wieści i filmik Dziadunia:loveu::loveu::loveu:

Posted

Yorija napisał(a):
Intuicja jakaś czy co? Wczoraj miałam takie niecne plany go cyfrówką nakręcić ale jak zobaczyłam Borka to mi to z głowy umkneło :-)

Ty passqdo :evil_lol: zapomniałaś o fan klubie i sama chcesz podziwiać Borka :mad::placz: