Ada-jeje Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Czyli tabletki ktore dostal teraz Borek na 10 dni, w czym maja mu pomoc, bo ze kregoslupa nie naprawia to wiadomo, ale czy Borek bedzie mial ulge przyjmujac te tabletki i jego stan po tych tabletkach powinien sie poprawic? Quote
Yorija Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ada-jeje napisał(a):Czyli tabletki ktore dostal teraz Borek na 10 dni, w czym maja mu pomoc, bo ze kregoslupa nie naprawia to wiadomo, ale czy Borek bedzie mial ulge przyjmujac te tabletki i jego stan po tych tabletkach powinien sie poprawic? Jeżeli zadziałają i jest to odpowiednia dawka to ma być ewidentna poprawa w chodzeniu. W taką pogodę jak dziś - chłodniej, wilgotniej Borek gorzej chodzi. To rimadyl ma zadzialać. A witamina B ogólnie polepszenie przewodzenia nerwowego. Quote
zachary Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Yorija, czy wet powiedział,że przy rimadylu na stawy, koniecznie trzeba osłonić żołądek np. ranigastem.Inaczej wcześniej lub później może wystąpić ból brzucha,krwawe lub bezkrwawe biegunki u dziadzia-Borka. Quote
Yorija Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 zachary napisał(a):Yorija, czy wet powiedział,że przy rimadylu na stawy, koniecznie trzeba osłonić żołądek np. ranigastem.Inaczej wcześniej lub później może wystąpić ból brzucha,krwawe lub bezkrwawe biegunki u dziadzia-Borka. Tak, uczulił na to. Ale ja kurcze zapomniałam o tej osłonie a dziś go nawiedzilam tuż przed 20. To, że nic nie przepisał to albo kwestia małej dawki - i polecenie obserwacji - albo też zapomnial. Jutro zadzwonię. a o rimadylu znalazłam taki watek. Sama jeszcze nie zdążyłam przeczytać. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=4905 Quote
Ulaa Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Moja Abra brała Rimadyl. Są różne opinie na temat tego leku, ale chyba jak do tej pory nic lepszego nie wymyślono... Yorija a co to jest ta kulka z dzyndzlem zachodząca na kręgosłup ? Quote
Yorija Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Ulaa napisał(a):Moja Abra brała Rimadyl. Są różne opinie na temat tego leku, ale chyba jak do tej pory nic lepszego nie wymyślono... Yorija a co to jest ta kulka z dzyndzlem zachodząca na kręgosłup ? Nie chcemy wiedzieć co to. :shake: Wisi sobie coś na kresce. Fenomen nasz może się okazać jeszcze większym fenomenem. Nie jest to "normalne" coś. Może to być tak ustawiony jakiś organ, może to być wnęter i może tego efekt, guz, rak ... ech. Narazie największy problem to jego kręgosłup. Chcecie to zdiagnozować żeby ustalić co to jest? Teraz jeżeli Borek chodzi, ma mapetyt i nie ma żadnych objawów ja bym tego nie tykała. Nie wiem jak sie to diagnozuje - prześwietlenie czy bardziej inwazyjna metoda. Zapytam. Quote
karusiap Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 nie wyrazne bo ciagnal mnie inny psiak,ale tak zeby pokazac ze dziadzio ma sie niezle;) Quote
Ada-jeje Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Karusiap witaj na watku dziadzia Borka, :loveu: nawet ciebie Borek wykorzystuje :crazyeye: Quote
karusiap Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Ada-jeje napisał(a):Karusiap witaj na watku dziadzia Borka, :loveu: nawet ciebie Borek wykorzystuje :crazyeye: czysta przyjemnosc,jest slodki,taki niewinny:loveu: Quote
Figa Bez Maku Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Dziadzio jest tak wyjątkowy:loveu: ( choć być może nie jest rasowy):cool3::cool1: i tyle niezwykłych ma zalet:loveu::multi: że nie zdziwiłabym się wcale gdyby Dziadzio dorwał się do klawiatury i napisał coś na wątku do wtóru.... że dziękuje cioteczkom za życie i czuje się ...no...nie wyśmienicie ale jak na swoje Dziadziowe możliwości i swoje stareńkie Dziadziowe kości całkiem całkiem ..a jeszcze lepiej się poczuje jak go kochani weci wykurują:lol: Quote
Yorija Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 A mnie kręgosłup siadł :placz: -efekt taki, że dostałam takie leki, że za kierownicę nie mogę siąść. A do środy następnej ma zwolnienie :placz:. Spróbóję i tak dotrzeć do hotelu - jedyne co w tym dobre, że jeżeli nie będe Borka tyle czasu widziała to jeśli ten lek zadziała to zobaczę różnicę :loveu:. Boreczku - tuptaj tam dzielnie :-) Quote
IKA & SONIA Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Yorija napisał(a):A mnie kręgosłup siadł :placz: -efekt taki, że dostałam takie leki, że za kierownicę nie mogę siąść. A do środy następnej ma zwolnienie :placz:. Spróbóję i tak dotrzeć do hotelu - jedyne co w tym dobre, że jeżeli nie będe Borka tyle czasu widziała to jeśli ten lek zadziała to zobaczę różnicę :loveu:. Boreczku - tuptaj tam dzielnie :-) Współczuję Yorija:shake: wracaj szybko do zdrowia!!!! Quote
Yorija Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Byłam wczoraj jednak i widziałam Boreczka jak chodzi i wg mnie i Pan Tomek potwierdza, że Borek dużo lepiej chodzi :-) Quote
Ada-jeje Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ulka czy moglabys w pierwszym poscie wpisywac saldo jakie jest w skarpecie, bo trudno sie szuka po watku, bedzie to dla nas ulatwieniem. Jest kolejna wplata 5 zl. od Patrycja W. a saldo dziadunia wynosi 525 zl. Quote
Ulaa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 [quote name='Ada-jeje']Ulka czy moglabys w pierwszym poscie wpisywac saldo jakie jest w skarpecie, bo trudno sie szuka po watku, bedzie to dla nas ulatwieniem. Jest kolejna wplata 5 zl. od Patrycja W. a saldo dziadunia wynosi 525 zl. Dzięki za przypomnienie :) ile wpłaciły kaczedupki, bo nie ma dokładnego info, a Patrycja W. to skąd, bo chyba nie z allegro... Rany Dziadeczek, ale nam mrówczej roboty dołożyłeś. Ale jesteś tego wart :loveu::loveu::loveu: Yorija, jak tam zdrówko? Quote
Ulaa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Yorija napisał(a):Byłam wczoraj jednak i widziałam Boreczka jak chodzi i wg mnie i Pan Tomek potwierdza, że Borek dużo lepiej chodzi :-) :multi::multi::multi::multi: Dacie radę zrobic filmik????? :loveu::loveu::loveu: Quote
Ada-jeje Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Wplata od Kaczejdupki jest juz doliczona do stanu konta dziadziusiowego. Quote
Ulaa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Ada-jeje napisał(a):Wplata od Kaczejdupki jest juz doliczona do stanu konta dziadziusiowego. ale w rozliczeniu na 1 stronie nie ma dokładnej kwoty, bo nie była podana na wątku. Quote
Ada-jeje Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 kaczadupka wplata 30 zl. wedlug podanych danych na 1 stronie saldo dziadunia wynosi 560 zl. Quote
Yorija Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ulaa napisał(a)::multi::multi::multi::multi: Dacie radę zrobic filmik????? :loveu::loveu::loveu: Intuicja jakaś czy co? Wczoraj miałam takie niecne plany go cyfrówką nakręcić ale jak zobaczyłam Borka to mi to z głowy umkneło :-) Quote
Ulaa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 to nie wiem czemu :???:, wszystko jest spisane z info podanych w wątku i z allegro :niewiem: Quote
IKA & SONIA Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Yorija napisał(a):Byłam wczoraj jednak i widziałam Boreczka jak chodzi i wg mnie i Pan Tomek potwierdza, że Borek dużo lepiej chodzi :-) To pięknie :multi::multi::multi::multi: Czekamy na dalsze wieści i filmik Dziadunia:loveu::loveu::loveu: Quote
Ulaa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Yorija napisał(a):Intuicja jakaś czy co? Wczoraj miałam takie niecne plany go cyfrówką nakręcić ale jak zobaczyłam Borka to mi to z głowy umkneło :-) Ty passqdo :evil_lol: zapomniałaś o fan klubie i sama chcesz podziwiać Borka :mad::placz: Quote
Agata69 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Nie wiem czy już tu wklejałam, sprawa jest mega pilna: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10465282#post10465282 Quote
Recommended Posts