Yorija Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Ada-jeje napisał(a):Nie widzialam Borka na zywo, nie zdarzylam, :shake: ale na fotkach to on wcale nie wyglada na dziadunia. :shake: A bo nagadali, że jakiegoś staruszka przywieźli. Wyczesali przed przywiezieniem - wypieścili go w Chrzanowie i przywieźli taką oto mordkę cudną. Quote
Ulaa Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 [quote name='Ada-jeje']Agamika i Yorija jest dom chetny dla duzego psa, najlepiej sunia w miare mloda, do budy, do ogrodu z wstepem do domu, zaden kojec zaden lancuch, pisze na tym watku poniewaz jest to dom w Krakowie moze macie taka bide pasujaca do tego DS. Pani zadzwonila i pytala o naszego Bethowena, ale on juz wczoraj znalazl DS. A Buba? :evil_lol: [quote name='Yorija'] [ciach bo długi cytat by był] Yorija, padłabym przed Tobą na kolana z wdzięczności za to, co robisz dla Dziadeczka!!! On wygląda prześlicznie, nie tylko dlatego że ma nowe cudne szeleczki, że jest wtczesany i odkarmiony.... Jemu się mordka zmieniła!!!!! Tak jakby zaczynała mu spadać maska samotności i bezradności, miał wyryte na mordce "jestem nic nie warty, bo tak mnie traktowano", jakby pytał czego się może spodziewać... Teraz zaczyna czuć się zauważony i potrzebny. Ktoś mówi do niego, opiekuje się nim regularnie i z sercem... On to czuje :loveu: Wraca mu chęć do życia... Dzięki Wam: Yorija, Agamika, p.Tomek.... A stare psy są niesamowite. Jakby miały w sobie mądrość i dobroć całego świata, potrzebny tylko ktoś, kto zechce ją przyjąć i docenić... Plan na badania super :multi: zwróćcie proszę uwagę na kręgosłup i spondylozę, to byłby cud gdyby nie jej miał... i p. Tomek super, że polubił Dziadzia, bo szczerze mówiąc, szukając hoteliku, martwiłam się... Czy ktoś zajmie się nim z sercem? Czy będzie tylko w "przechowalni" aby dawał zyski... On by się niczego nie domagał, możnaby o nim łatwo zapomnieć... A tutaj - przypadkowo - takie szczęście, że większego nie mogło być!!! Trafił pod opiekę kogoś naprawdę kochającego wszystkie psy :loveu: Witaminki, odżywki i preparaty dla staruszków - jak najbardziej :cool2: zamówimy w hurtowni, fundacja ma tam zniżkę, tylko pisz co wet zaleci! [quote name='Yorija'] Aaaa i jeszcze coś dodam. Borek się ożywia na widok innych psów. A jak Kora przechodziłą obok (śliczna taka Oneczka) to był wyraźnie zainteresowany Też zauważyłam - to kulturalny starszy pan baaardzo lubiący damskie towarzystwo :evil_lol: On koniecznie musi mieszkać z suczką :diabloti: [quote name='Yorija']A bo nagadali, że jakiegoś staruszka przywieźli. Wyczesali przed przywiezieniem - wypieścili go w Chrzanowie i przywieźli taką oto mordkę cudną. Wypieścić to on się nie dał niestety :-( Obolały, słaby, zdezorientowany... Takiego go zostawiłyśmy w hoteliku... Ika&Sonia świadkiem - nawet powiedziałyśmy p. Tomkowi, żeby go obserwował, czy warto go utrzymywać przy życiu... Biorąc go z ulicy, nie śmiałyśmy z Hanek nawet marzyć, że mogłoby spotkać Dziadzia takie ogromne szczęście i że tyle osób będzie o niego walczyło! :loveu: A teraz... Jestem w szoku, z wdzięczności i wzruszenia. Takie wspaniałe wieści to jakby prezent urodzinowy :evil_lol: PS. Dane do faktury jakby Wam było potrzeba, są na stronce fundacji. Quote
IKA & SONIA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Wypieścić to on się nie dał niestety :-( Obolały, słaby, zdezorientowany... Takiego go zostawiłyśmy w hoteliku... Ika&Sonia świadkiem - nawet powiedziałyśmy p. Tomkowi, żeby go obserwował, czy warto go utrzymywać przy życiu... Tak to prawda, dobrze pamiętam tamte chwile:-(krew mroziło mi w żyłach na myśl o przejściu Borka za TM. Morduchna kochana odżyła niesamowicie i z tego się cieszmy!!!!!!!!:loveu::lol::multi: Quote
agamika Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Dziadunio dziaduniem jest :-( ... chodzi w taki typowy sposób, z namysłem stawia kroki, bo wie ze kosteczki i chrząsteczki już "nie te " ... Ale nie wygląda jakby sie wybierał już na drugą stronę :) ... Jak wszystkie hotelowce czeka przy drzwiach na spacerek , wodzi za człowiekiem wzrokiem :loveu: ...sama słodycz Quote
Weronikaa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Wypiękniał nasz staruszek i tyle ! :multi::multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu: Quote
Yorija Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Pan vet Rafał widział go dziś. Wyprowadził z boksu, obmacał kosteczki i uznał, że to starość :-) I zdecydował, ze jedno zdjecie RTG - boczne narazie wystarczy. A Borek na spcerku był. Zdjęcia ze spacerku nie ma ale mam za to inne. Tylko jak jakaś Ciotka mi się będzie nabijać to ją... :mad: Quote
Ada-jeje Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Jasny gwint, przyznac sie tu ktora z was zrobila napad na sklepu z narzutami :mad: Toz to krolewskie poslanie nasz Borek ma. :crazyeye: Teraz naszgo Borka wasza wyskosc prosze tytulowac.:evil_lol: Quote
Weronikaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ah, Dziadzio Borek zaszalał !! :cool3::cool3: A któraż to cioteczka takie piękne, iście królewskie posłanko mu zafundowała ? :lol: Dziadzio Boruś ma jak w niebie , widać ! Troskliwa opieka, miłość, spacerki, żarełko.. mniam mniam :evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 :crazyeye: ale ma pięknie Boreczek!!!!:laola: oniemiałam z wrażenia:multi::multi::multi: Quote
Figa Bez Maku Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Borek Wielki na królewskiej kanapie ( już go nic w brzuszek ani w pupę nie drapie) słodkie misie ( misiowe;) umilają mu spanie i te gwiazdki...iście niebiańskie posłanie :D Quote
Ulaa Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 No teraz to już się rozryczałam!!!!! Normalnie żal będzie go zabierać z hoteliku, nigdzie nie będzie miał takiej opieki!!!!! Quote
Yorija Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ulaa napisał(a):No teraz to już się rozryczałam!!!!! Normalnie żal będzie go zabierać z hoteliku, nigdzie nie będzie miał takiej opieki!!!!! Co Ciotka gada!!! Będzie miał poduchy i zieloną trawkę w ogórku i cień pod drzewkiem. A w hoteliku to tylko boks, dwa spacerki dziennie i fura wrzeszczących psów dookoła. Pewnie lepsze to niż ulica ale ideał to jeszcze nie jest. Ja to mu domku z ogórdkiem życzę i Człowieczka 24h na dobę :-) Quote
Weronikaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Yorija, zapomniałaś o jednym i najważniejszym szczególe :mad: - NIE BĘDZIE TAM WAS - JEGO KOCHANYCH CIOĆ I WYBAWCZYŃ ! :loveu::loveu::loveu: Quote
Weronikaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Choć szeleczki były blue, zamieniłem je na black, :lol: bo nie ładnie tak przed Korą w blue szeleczkach paradować ! :oops: _______________________________ Quote
Jade_Natalia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 :crazyeye: ja bym nie powiedziała, że to jest dziadek:crazyeye: Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Dzisiaj znow dodamy do skarpety dziadunia wplayt z Allegro od: Slaughterhouse 5, 15 zl., Ludwikam 5 zl., Malgorzaty K 25 zl. i Figa Bez Maku 20 zl. CIOTECZKI DZIEKUJEMY :loveu: a uzbieralo sie juz dla dziadunia 305 zl. Quote
agamika Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 no no .. niedługo dziadzio na forsie spać będzie i jakieś młode suczki sobie przygrucha :cool3::lol: http://kamilaszczepaniak.pl/Borek/p2.jpg jak kosmita tu wyszedł :D :loveu: a spaceruje sobie słodko i grzeczniutko z najmłodszym "pracownikiem";) hotelu , tak wiec wiadomo ze z dziećmi ma fajny kontakt :loveu: Quote
Yorija Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='agamika']no no .. niedługo dziadzio na forsie spać będzie i jakieś młode suczki sobie przygrucha :cool3::lol: http://kamilaszczepaniak.pl/Borek/p2.jpg jak kosmita tu wyszedł :D :loveu: a spaceruje sobie słodko i grzeczniutko z najmłodszym "pracownikiem";) hotelu , tak wiec wiadomo ze z dziećmi ma fajny kontakt :loveu: Agamika.... Ty mu chcesz jakąś suczke podrzucić do boksu? :mad: A o tym najmłodszym "pracownikiem" hotelu to było o mnie? A będę się skarżyła na Agę bo mi powiedziała że Pan Tomek ma mnie dość bo wydzwaniam i o tych vetów się pytam i pytam. A tylko raz dzwoniłam. Raz dziennie. I nie co dziennie bo jak byłam to nie dzwoniłam.:shake: Quote
Ulaa Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Yorija ja się znowu kulam ze śmiechu czytając Twojego posta :D:D Dziadeczka stronę na allegro i fundacyjną zaktualizowałam ślicznymi fotkami, wieściami i wierszykami :D Niech postronna ludność widzi, jak się starszych szanuje! :loveu: Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 A ja jeszcze do skarpety dziadunia dopisze 100 zl. bo ciocia Zachary oznajmila nam ze wplacila stowe dla Bobika a druga miala byc dla dziadunia, ja zas z rozpedu obie stowy wpisalm Bobikowi, tym samym w skarpecie dziadzia jest 405 zl. Quote
Yorija Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dużo forsy jest dla Borka Trzeba wkładać ją do worka Albo lepiej na lokatę Żeby dziadek mial na chatę Domku dobry, człeku miły nie trać więcej na nic siły Borka szybkie bierz do siebie aby było mu jak w niebie Kocyk, kojec, woda, miska to minimum jest dla psiska Nawet dziennie dwa spacery to za mało do cholery!!! On miłości potrzebuje jak nikt na nią zasługuje a gdy domek go zabierze będę płakać Wam w kołnierze Quote
Recommended Posts