Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Ponieważ dziś Figa bogata:cool1:
poleciała do Ciebie Kasiu 2 rata:cool3:
A na konto Fundacji dla Dziadunia
obiecana składka już frunie:multi:
A kasa z bazarku zdecydujcie dla kogo
gdzie bardziej jest w złotówki ubogo?

Figa Twoje wiersze są rewelacyjne:loveu::loveu::loveu:

P.S. dzięki za wpłatę, jak tylko dotrze potwierdzę.

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):
, a jeśli masz na myśli nadwyżkę, to może Czapi, która jedzie do Agaty69 na DT i nie ma ani złotówki... To ten środkowy bannerek w moim podpisie)

Nieprecyzyjnie się wyraziłam..tzn tak: obiecałam dla Dziadzia składkę 20 zł miesięczne i to jest nietykalne, Dziadziowe:mad::razz:..a za bazarek to : mogę albo wysłać dla Ika&Sonia, mogę też na fundację...poprosić o przelanie..zdecydujecie...Wy lepiej widzicie jakie są potrzeby...jeżeli Dziadzio leży na pieniądzach:diabloti: a biedna Czapi nie ma ani grosika to ja nie mam nic przeciwko temu żeby Dziadunio zasponsorował koleżankę:cool3:..tylko w poniedziałek Ulka , która wygra ( chyba) bazarek musi wiedziec na jakie konto ma przelać pieniądze.....

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Nieprecyzyjnie się wyraziłam..tzn tak: obiecałam dla Dziadzia składkę 20 zł miesięczne i to jest nietykalne, Dziadziowe:mad::razz:..a za bazarek to : mogę albo wysłać dla Ika&Sonia, mogę też na fundację...poprosić o przelanie..zdecydujecie...Wy lepiej widzicie jakie są potrzeby...jeżeli Dziadzio leży na pieniądzach:diabloti: a biedna Czapi nie ma ani grosika to ja nie mam nic przeciwko temu żeby Dziadunio zasponsorował koleżankę:cool3:..tylko w poniedziałek Ulka , która wygra ( chyba) bazarek musi wiedziec na jakie konto ma przelać pieniądze.....

Ja mam propozycje!
W takim razie odliczcie kwotę z bazarku od kwoty, którą pożyczyłam na paliwo dla Dziadunia i niech te pieniążki zasilą konto Czapi.

Posted

Agamika i Yorija jest dom chetny dla duzego psa, najlepiej sunia w miare mloda, do budy, do ogrodu z wstepem do domu, zaden kojec zaden lancuch, pisze na tym watku poniewaz jest to dom w Krakowie moze macie taka bide pasujaca do tego DS. Pani zadzwonila i pytala o naszego Bethowena, ale on juz wczoraj znalazl DS.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Agamika i Yorija jest dom chetny dla duzego psa, najlepiej sunia w miare mloda, do budy, do ogrodu z wstepem do domu, zaden kojec zaden lancuch, pisze na tym watku poniewaz jest to dom w Krakowie moze macie taka bide pasujaca do tego DS. Pani zadzwonila i pytala o naszego Bethowena, ale on juz wczoraj znalazl DS.

Ja bym Pani chętnie zaproponowałą pewną dużą sunie, którą w schronie widziałam - wilka i włochata - ale tyle o niej wiem :-)
Natomiast "do budy" to jest takie stwierdzenie w którym coś nie jest fajnego :-( A jaki to jest duży? Wielkości Dziadka - Borka czy dużo większy?

Posted

Bethowen to byl bernardyn, moge dac ci nr. tel. na PW, a napisalam tutaj bo jestescie z Krakowa czyli latwo wam przeprowadzic wizyte przedadopcyjna. Moze to byc ONek Leos, benek jedym slowem duzy futrzak.

Posted

Ulaa napisał(a):
Nie wiem czym się bardziej zachwycać, czy ślicznym mocnym grubym Dziadziem w szeleczkach, czy wierszykami Figi :evil_lol:

Dziadzio gruby? To chyba z tym czymś - czarnym grubym w tle się Cioteczce pomyliło :lol:

Borek dziś znów na spacerku rano - on musi mieć koniecznie szeleczki bo boksy są na pewnym podwyższeniu - nie stoją na ziemi - i Borek bez pomocy by po prostu spadł :placz:
Więc pożyczyliśmy szeleczki - przymierzyliśmy - wypróbowaliśmy i zdały egzamin. Jutro Borek wystąpi we własnych szeleczkach - koloru niebieskiego :oops: - nie było czarnych - całę szczęście, że różowych nie było.
A po za tym, że Dziadzio żwawy to jeszcze poszczekuje:loveu:

A z badaniami-szczepieniami to kolejne zawirowania. Vet Rafał :loveu: będzie w poniedziałek rano w hoteliku szczepić kilka nowych nabytków.No to Pan Tomek powiedział, że od razu go weźmie na prześwietlenie a potem morfologia i zaszczepi. I ja się w imieniu Cioteczek zgodziłam i poprosiłam aby tak było - Pan Tomek zadzwonił umówić Borka - ale jednak jest to za wcześnie po antybiotyku. A Panu Tomkowi to on się bardzo podoba i się Pan Tomek sam o niego troszczy. Więc umówił Borka na piątek. Ale według niego nie ma tam, żadnych mechanicznych uszkodzeń - że to raczej starosć daje mu się we znaki, że nie widać żeby bolało.. No i w poniedziałek zostanie oglądniety - jeśli fachowa doktorska siłą stwierdzi, że coś nie tak to od razu może jechć na zdjęcia - a jeśli nie to odczekać mozna do piątku, zrobić morfologie, zdjecia i zaszczepić za jednym zamachem. I to chyba wersja ostateczna planów weterynaryjnych.
Jak już będzie po badaniach to pewnie vet zdecyduje czy moze jakieś preparaty wzmacniajace na stawy czy coś takiego.
A wtedy pieniążki ze skłądek jak znalazł :-)

Aaaa i jeszcze coś dodam. Borek się ożywia na widok innych psów. A jak Kora przechodziłą obok (śliczna taka Oneczka) to był wyraźnie zainteresowany :loveu:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Bethowen to byl bernardyn, moge dac ci nr. tel. na PW, a napisalam tutaj bo jestescie z Krakowa czyli latwo wam przeprowadzic wizyte przedadopcyjna. Moze to byc ONek Leos, benek jedym slowem duzy futrzak.

A to poproszę :-)
Może nawet tę wielką włochatą pannę można by dla nich wyciągnąć ze schronu gdyby się spodobała :-)
Pogadam jeszcze z Agą i może coś wymyślimy :-)

Posted

Dziadzio ożywił się ,poszczekuje:loveu:
w błękitnych szelkach paraduje:cool1:
Yorija chciała mu dać różowe:crazyeye:
ale zabrakło...szczęście Dziadziowe:multi:
bo coby Kora powiedziała
gdyby tę hańbę Dziadzia ujrzała?:shake:;)

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Dziadzio ożywił się ,poszczekuje:loveu:
w błękitnych szelkach paraduje:cool1:
Yorija chciała mu dać różowe:crazyeye:
ale zabrakło...szczęście Dziadziowe:multi:
bo coby Kora powiedziała
gdyby tę hańbę Dziadzia ujrzała?:shake:;)

Jak mi Ciotka Figa różowym jeszcze przed nosem pomiga
To obiecuję albo zagrożę że jej różowe do gardła włożę
W tym to kolorze jedynie zniosę gacie na pupę i więcej proszę
Tak bzdurnych mi tu insynuacji nie wprowadzac do Borka sytuacji

Ale gdyby ktoś miał domeczek
w którym to mógłby zamieszkac Dziadeczek
to ja wybrzydzac bardzo nie bede
W nocy im tylko zmienię coś pędzlem
W czarne, czerwone, może niebieskie
I będzie to już totalne niebko pieskie :diabloti:

Posted

Figa i Yorija jesteście rewelacyjne!!!!!:smilecol:

Figa ustaliłyśmy z Adą - jeje, żeby przelać pieniążki z bazarku na moje konto a ja przeleję je bezpośrednio do Agaty u której będzie Czapi, ponieważ z konta fundacyjnego nie można przelewać pieniążków na konto prywatne.

Posted

IKA & SONIA wejdz jeszcze na watek suni ktora jedzie do Agaty, bo ja nie wiem komu i ile trzeba bedzie zaplacic za paliwo, i to do tej osoby powinny byc przelane pieniazki, reszta zalatwiona.

Posted

To i ja oczywiście przyłożę się do zachwytów i powiem Wam - Yorija i Figa, że jesteście MEGA UZDOLNIONE !!! :loveu::loveu: Trzeba ten talent jakoś wykorzystać, ! :cool3: I prosimy o więcej wierszyków, bo sa cuuudaśne ! :lol::lol::lol:

Posted

Weronika13 napisał(a):
To i ja oczywiście przyłożę się do zachwytów i powiem Wam - Yorija i Figa, że jesteście MEGA UZDOLNIONE !!! :loveu::loveu: Trzeba ten talent jakoś wykorzystać, ! :cool3: I prosimy o więcej wierszyków, bo sa cuuudaśne ! :lol::lol::lol:

Jak byscie widziały co Figa wypisuje na wątku u Kozaka - albo na innych wątkach :-)

Posted

[quote name='Yorija']
Dziaduś kochany sie uśmiecha:loveu:
pozbył się wreszcie piecho pecha:cool3:
Oczkami żwawo w stronę suń mruga
Tu jedna sunia, a tam znów druga:cool3::cool1:
Ciotki na dogo tez uwodzi;)
choć z Dziadzia przecież nie jest młodzik:evil_lol:
wiersze mu piszą, na spacer biorą
Dziadziuś ma grupę fanek sporą:loveu:

Posted

[quote name='IKA & SONIA']

Figa ustaliłyśmy z Adą - jeje, żeby przelać pieniążki z bazarku na moje konto a ja przeleję je bezpośrednio do Agaty u której będzie Czapi, ponieważ z konta fundacyjnego nie można przelewać pieniążków na konto prywatne.
Dobrze......jak to mówią :"przyjęłam ":evil_lol:A pojawiła się na bazarku konkurencja i przebiła Ulkę......:multi: