Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulaa, jestem z tobą. Ratuj Dziadzia , pomogę ci. Weź go do siebie jak najszybciej bo on ma mało czasu. Hotelik to nie miejsce dla niego. Popytam tu u mnie, Szanse znikome ale może jakiś cud się zdarzy.

Jest decyzja na Czapi, więc przywoźcie ją do mnie . Damy radę! To Dziadzio sprawił że Czapi dostała szansę...

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest malva
Posted

cześc tu malwina z drugiego konca Polski;)
po pierwsze:super ze wziełas tego psinę, użyłaś serca i tak powinno byc
po drugie: prezes fundacji jest od -przede wszytkim -czarnej roboty tzn pilnowania porządku, nie bierz tego do siebie, po prostu ktos musi kierowac się rozumem by inni mogli kierowac sie sercem,niepotrzebnie jest ci przykro..ja z racji swojej pracy wiem, że czasem tak trzeba by mozna było dalej działac..
po trzecie: pokazałam ten temat mojej córce na dowód że ludzie sa dobrzy i mam nadzieję ze sie tu na siebie nie poobrazacie.o.
pozdrawiam wszystkich;)

Posted

[quote name='Agata69']Ulaa, jestem z tobą. Ratuj Dziadzia , pomogę ci. Weź go do siebie jak najszybciej bo on ma mało czasu. Hotelik to nie miejsce dla niego. Popytam tu u mnie, Szanse znikome ale może jakiś cud się zdarzy.

Jest decyzja na Czapi, więc przywoźcie ją do mnie . Damy radę! To Dziadzio sprawił że Czapi dostała szansę...

Naprawdę??? :crazyeye: To jest cud chyba!!!
Jak dzwoniłaś dzisiaj to padła mi bateria, sorry :oops:

Malva to nie chodzi o obrażanie się. W pozostalych kwestiach masz rację, ale ja niezbyt w życiu kieruję się rozumem, dlatego wszystko w moim życiu wygląda jak wygląda :roll:

Jeśli nie będzie kasiorki na to, aby opłacić Dziadzia diagnozy, to trudno. Najważniejsze jest płacić za hotelik, diagnozy można zrobić później, u mnie.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Dorixx jezeli chcesz wiedziec na jakich zasadach mozemy brac fundusze na poliwo to moze spotkaj sie razem z nami a my ci wytlumaczymy kiedy i w jaki sposob mozna rozliczac paliwo, to co napisala AsterViki ja tez to wiem, ale to jeszcze nie wszystko, utrzymanie konta to koszt okolo 20 zl. a utrzymanie biura to dodatkowo 122 zl. koszt telefonow ktorych tu nie wymienie, no i oczywiscie materialy biurowe. Czy naprawde myslisz ze z tych pieniedzy ktore zostaja za przesylki pokrywaja te koszty?[/quote]

czy ja pisałam tylko o paliwie? Uwazam, że Ulka pozostając "sama" powinna miec dostęp choćby symbolicznie do środków finansowych, różnie bywa-tak właśnie awaryjnie.
Nie będę wykłucać się o paliwo, jednak nie rozumiem, co wg Ciebie Ulka miała zrobić? Zostawić ślepego psa na drodze między samochodami? rzeczywiście piękny przykład by to był działania fundacji.Nie takie sierotki zdrapywałyście z ulicy i nie było problemu.

Posted

Pod koniec nastepnego tygodnie przesle na pewno 100 zl, a mam nadzieje, ze wiecej. A w Fundacji potrezbne jest i serducho (Ula :-D ) i zdrowy rozsadek (Ada- jeje :-D - poza tym i tak wiadomo, ze serducho ma tez wielkie) Ta Fundacja to Wy i koniec. PAX!

Posted

Okazuje się, że można jednak w tej chwili skupić się na opłaceniu badań Dziadzia, bo p. Tomek poczeka na zapłatę za hotelik :loveu:

Posted

Dziewczyny, dajcie spokój, naprawdę.. Wątek jest Dziadziusia więc po prostu się nie sprzeczajcie ;) A ja muszę cofnąć mego posta sprzed kilku godzin i powiedzieć, że nieoczekiwanie mogę wpłacić pieniążki dla Dziadziusia ! :cool3: Przelew zrobię w poniedziałek !! A na razie - hoop ! :multi:

PS. Wiem, że to jest najmniej ważne w tym momencie, (więc sorry, że się pytam) ale czy Dziadziuś będzie miał nowe imię ? Czy pozostanie Dziadziusiem ? :razz:

Guest malva
Posted

[quote name='Weronika13']PS. Wiem, że to jest najmniej ważne w tym momencie, (więc sorry, że się pytam) ale czy Dziadziuś będzie miał nowe imię ? Czy pozostanie Dziadziusiem ? :razz:

no mnie to własnie słowo "Dziadziuś' tu zwabiło,ale czy ono się pisekowi przysłuzy to nie wiem..

Posted

[quote name='Ulaa']Okazuje się, że można jednak w tej chwili skupić się na opłaceniu badań Dziadzia, bo p. Tomek poczeka na zapłatę za hotelik :loveu:[/quote]
Ulaa, ale skoro Dziadzio w ciągu tygodnia ma trafić do Ciebie, to chyba lepiej zaczekać z RTG, u nas będzie dużo taniej, no i po kuracji meloksamem powinno być to dla niego mniej bolesne.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Wplata od IKA&SONIA juz jest zaksiegowana 80 zl. i razem dziadunio ma 110zl. do dyspozycji. Oprocz deklaracji IKA&SONIA brak jeszcze 8 osob ktore zadeklaruja po 50 zl. zeby moc zaplacic hotelik bez kosztow leczenia i wizyt u weta.
ojej..:-(ja niestety mogę tylko 20 ale deklaruje że co miesiąc i z Figielkiem pomyślimy o bazarku....

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']ojej..:-(ja niestety mogę tylko 20 ale deklaruje że co miesiąc i z Figielkiem pomyślimy o bazarku....[/quote]

Figa nie liczy się ile wpłacisz na Dziadzia, ale to, że chcesz mu pomóc:lol:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Wplata od IKA&SONIA juz jest zaksiegowana 80 zl. i razem dziadunio ma 110zl. do dyspozycji. Oprocz deklaracji IKA&SONIA brak jeszcze 8 osob ktore zadeklaruja po 50 zl. zeby moc zaplacic hotelik bez kosztow leczenia i wizyt u weta.
Ja też zobowiązuję się płacić i Ada-jeje proszę jeszcze o przeslanie na PW listy najbardziej potrzebnych materiałów biurowych.

Posted

no tak byłam dziś w hotelu , ale aparat odmówił współpracy :roll: ...

no w każdym razie dziadzio dobrze się czuje , (na tyle na ile ten tył mu pozwala) , wylizał mnie po rękach , dokończył jeść (chyba sie bał żebym mu nie zabrała :-() , słodki jest . Śpi sobie chyba przez większość czasu , jutro poszukam czegoś żeby mu na paletę położyć ;)

Posted

[quote name='agamika']no tak byłam dziś w hotelu , ale aparat odmówił współpracy :roll: ...

no w każdym razie dziadzio dobrze się czuje , (na tyle na ile ten tył mu pozwala) , wylizał mnie po rękach , dokończył jeść (chyba sie bał żebym mu nie zabrała :-() , słodki jest . Śpi sobie chyba przez większość czasu , jutro poszukam czegoś żeby mu na paletę położyć ;)[/quote]

Dzięki Agamika!!!! Super, że byłaś i Dziadzia i że pobyłas z nim trochę:loveu::loveu::loveu:

Posted

:roll: nie dziękować

jestem tam, to mnie nie ubędzie od tego ze z Dziadziem trochę posiedzę ;) ... taki sam bezdomniak jak i inne :eviltong:, jedne trzeba wybiegać porządnie a z innymi posiedzieć trochę ;)

Posted

No to ja jestem następną "ofiarą" Dziadzia. Byłam tam też wczoraj no i wpadłam.
Dziadunio leżał sobie na boczku jak go pierwszy raz zobaczyłam. Potem jak agamika weszła do niego to wstał. Poszedł zjeść i wypić wody trochę, żeby mu czasem baba nie zjadła chyba.
Chciał wyjść jak otwarłam drzwi.

Dziś też się tam po południu wybieramy więc szansa na fotki jest. I może na spacer tylko się dowiem czy można z nim wychodzić - bo szczepień jeszcze nie ma, prawda?.

Powiedzcie dokładnie co z tymi badaniami?
Czy on faktycznie w hotelu ma zostać tylko kilka dni i jedzie do Ulii?
Czy może lepiej badania mu zrobić w Wieliczce? Im szybciej tym chyba dla niego lepiej.
Jeżeli tutaj w Wieliczce się zdecyduje to chcę pomóc jak najbardziej. Transport czy co bedzie najpotrzebniejsze.

A w porównaniu z tym co zobaczyłam na zdjęciach to ładnie odkłaczyliscie futrzaka.

A imie koniecznie mu dać trzeba - Dziadunio może zostać tu na dogo ale musimy jakoś do niego mówić. Takie imię dostojne i silne.
Bor - Boruś - Borek ... jakoś tak sprobuję do niego mówić dziś :-)

Posted

Yorija i Agamika jesteście wspaniałe:multi::multi::multi::multi: Aż się łezka w oku kręci kiedy to piszę. To cud, że akurat Dziadzio trafił do hoteliku pana Tomka i że Wy tam często jesteście.

Co do badań to Ulaa na pewno się wypowie.

Zgdadzam się, trzeba koniecznie zmienić imie Dziaduniowi.