Tola Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Przystanek w podróży... Sunia nie chciała nawet pic wody, wygląda na bardzo zmęczoną, zrezygnowaną:-( Quote
Helga&Ares Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 http://img410.imageshack.us/img410/9301/dscn6930gl8.jpg smutna jest... ale nie martwcie się, 'chwilka' w Gaju i pysio będzie się śmiał:) Quote
majqa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Helga&Ares'](...) smutna jest... ale nie martwcie się, 'chwilka' w Gaju i pysio będzie się śmiał:)[/quote] Ja w to głęboko wierzę. To, co złe, jest już za nią. Quote
GoniaP Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Dowieźliśmy sunieczkę bez większych problemów. Usadowiła się w Gaju, w kąciku i zabrała do jedzenia i picia. Wybrała sobie bezpieczny, osłonięty kącik... Donvitow położył jej kołderkę i sunia tam sobie grzecznie czeka na kanapę... Bidulka z niej straszna, no i bardzo zaniedbana i głodna .... Ale Sikorki zdziałają cuda, w co głęboko wierzę! Quote
Anja93 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='GoniaP']Dowieźliśmy sunieczkę bez większych problemów. Usadowiła się w Gaju, w kąciku i zabrała do jedzenia i picia. Wybrała sobie bezpieczny, osłonięty kącik... Donvitow położył jej kołderkę i sunia tam sobie grzecznie czeka na kanapę... Bidulka z niej straszna, no i bardzo zaniedbana i głodna .... Ale Sikorki zdziałają cuda, w co głęboko wierzę![/quote] Będzie miała nawet prywatną sikorkę :oops::loveu: Quote
GoniaP Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Anja93']Będzie miała nawet prywatną sikorkę :oops::loveu:[/quote] Trzymamy prywatna sikoreczkę za słowo :loveu: A czy już ja widziałaś?? Quote
Anja93 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='GoniaP']Trzymamy prywatna sikoreczkę za słowo :loveu: A czy już ja widziałaś??[/quote] Tylko na zdjęciach, jutro jadę się z nią zobaczyć:loveu: Quote
majqa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Anja93']Tylko na zdjęciach, jutro jadę się z nią zobaczyć:loveu:[/quote] Czekamy na wieści, wyłącznie dobre! Quote
Anja93 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Byłam dziś u Soni. Zawiozłam jej obróżkę i smyczkę. Jest dokładnie taka jak sobie ją wyobrażałam, spokojna, kochana. Nie chciała iść na dwór, usiadłam z nią na podłodze. Na początku, stała koło mnie, potem podeszła i wtuliła sie. Dostałam też skromnego buziaka. Potem położyła się i głaskałam ją. Zasypiała. Dziś chyba kąpiel i czesanie. Marta się szeroko uśmiechnęła na widok różowej obróżki , którą podarowała Soni ARKA:loveu:. Soniula jest nie wyczesana, ma kołtuny, i jest bardzo brudna. Myślę, że po "odświeżeniu" poczuje sie lepiej. Wet zbada ją dokładnie. Może jutro sie czegoś dowiem. Na koniec mojej wizyty Sonia podniosła główkę i spojrzała na mnie swoimi ślicznymi ślepkami, czuło sie ze chce powiedzieć, "zostań". Rozko****e w sobie ludzi, już nie jest tylko "moim psem". Kochana. Zdjęcia mam. Kilka i złej jakości, bo tam było ciemno a nie chciałam dawać jej po oczach lampą. Wybaczcie. dredy :shake: Quote
maggie1971 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Jaka kochana psinka :loveu:, cieszę się ze jest bezpieczna Quote
ARKA Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Takie madre i ufne ale jeszcze taka minka z pytaniem:bedzie dobrze, powiedz?? Quote
majqa Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Myślę, że każdy dzionek będzie ją utrzymywał w przekonaniu, że już będzie wyłącznie dobrze. Quote
emilia2280 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Tu ona patrzy... Co za wzrok- prosto na mnie! Kiedy suczunia jedzie w dalszá podróz? Quote
GoniaP Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Aukcja cegiełkowa na Starowinkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=389620337 Quote
Zosia4 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Oj - taka piękna psinka. Że też ja jej wcześniej nie dojrzałam. Ale to nic - będę jej odtąd dzielnie kibicować. Tak lubię starsze psy. One się odpłacą wszystkim co najlepsze. Szczęśliwy ten, kto ją będzie miał u siebie. Psinko - wszystkiego naj na nowej drodze życia. Quote
ARKA Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Zosia4 napisał(a):Oj - taka piękna psinka. Że też ja jej wcześniej nie dojrzałam. Ale to nic - będę jej odtąd dzielnie kibicować. ;) Zosiu, bedziesz mogla ją odwiedzac. Sonia jedzie do p.Ewy do Szczecina:loveu: Quote
ARKA Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Sonia obecnie jest w klinice i bedzie miala przeprowadzone badania. Poznanski oddzial EMIR nie podola takim wydatkom, maja inne psiaki pod opieka tez, pozabierane rowniez z Zamoscia, bardzo prosze o pomoc: http://fundacja-emir.org/aktualnosci/WOLONTARIATPOZNAN/poznan.htm Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Kiedyś ktoś napisał do mnie na PW,że płacz i współczucie to mało,ale czytając stronę Emira trudno nie zapłakać:-(Nie wiem tylko,czy łza spływająca po policzku to nad losem psów okrutnie skrzywdzonych czy nad człowiekiem co upadł tak nisko.. Elżbieta Quote
GoniaP Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Sunia wciąż w klinice. Czekamy na Sikorki i zdjęcia. Wiem, że dziś odwiedziły starowinkę... Quote
Anja93 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='GoniaP']Sunia wciąż w klinice. Czekamy na Sikorki i zdjęcia. Wiem, że dziś odwiedziły starowinkę... Oczywiście, że byłyśmy w odwiedziny. A więc przede wszystkim Palia(Sonia) nie lubi chodzić na smyczy. Na "spacerku" zrobi tylko siuu i qpe i potem już nie chce jej się chodzić. Wczoraj położyła nam się pod drzewkiem i wypoczywała. Tylko dlaczego ludzie tak sie patrzyli, że siedzimy sobie pod drzewkiem i gadamy? :razz::lol:Sunia dopiero po naszych odwiedzinach wczorajszych była kąpana i czesana. Bo marta nie zdążyła zrobić tego we wtorek. Sonia nie ma chorób skóry, natomiast jest zapalenie dziąseł, może mieć problemy z serduchem i najprawdopodobniej jest głucha albo kiepsko słyszy (nie reaguje na wołanie, na żadne gwizdy, a jak trzaskałyśmy w drzwi, ani się nie obejrzała. Napewno co zapamiętamy z wczoraj, to to że sie do nas uśmiechnęła :loveu: Biedne ma te ząbki:shake: Soniula pozdrawia cioteczki! Właśnie wychodze do lecznicy. Pozdrawiam :) i fotki dla Was! Jeszcze nie wyczesana dama drzewko jestem taaka piękna:loveu: Dla kochanych cioteczek! A tu sobie śpimy :) Quote
ARKA Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Anja93']. Na "spacerku" zrobi tylko siuu i qpe i potem już nie chce jej się chodzić. [QUOTE] :loveu: no to tak jak moja Fela teraz w upaly, to co trzeba szybko i fruuu do domu;) A to zdjecie przepieeekne. Quote
Recommended Posts