Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Phi, Wy to chyba telewizji nie oglądacie! :eviltong:

Wczoraj wieczorem miła pani mówiła, że ma być ok 15-17 st. w weekend... To 2 razy cieplej niż w Kozienicach! :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
To 2 razy cieplej niż w Kozienicach! :evil_lol:

Ja i tak 2 swetry i kurtke zimowa obowiazkowo zabieram;] Rekwiczki i szaliczek. Po Kozienicach nauczylam sie ,że trzeba być przygotowanym na najgorsze! Drugi raz nie bede marznąć;]

Posted

Nie wiem, czy jest przejście nad trasą toruńską. Dodatkowo, to zdecydowanie daleko, bo boisko jest za zakładami lotniczymi idąc od strony księcia janusza do powązkowskiej.

Posted

Ale to w przyblizeniu tutaj, tak?
Jesli tak, to przejscie jest, i wcale nie jakos tragicznie daleko- chodzimy czesto od obozowej przy ul.deotymy do lasku na kole do stajni legii, to spacerek rzedu 15 minut maksymalnie, a odleglosc nie wydaje sie byc duzo wieksza. Wyjdziemy o 7.15, coby sie na pewno nie spoznic :) Akurat poranny sapcerek zaliczymy, a owczarkowi nie zaszkodzi (zwlaszcza, ze rozpoczynaja openy;)).

Czy trzeba miec potwierdzenie wplaty? Czy jesli ktos wplacil, to macie juz kase na koncie i nie trzeba nic drukowac? (ja placilam w zeszlym tygodniu).

Posted

[quote name='zakla']Czy trzeba miec potwierdzenie wplaty?
Trzeba.

zwlaszcza, ze rozpoczynaja openy

A jeśli to tylko 15 min, to nie możesz wyjść te 15 min wcześniej i zgłosić się normalnie w godzinach przeznaczonych na przyjmowanie zawodników? :cool3:

Posted

Zakla, Twój wycinek mapki nie obejmuje naszego boiska;) ono jest bardziej w stronę powązkowskiej i trasy toruńskiej (wstawiałam link do mapki gdzieś wcześniej w poście).

Poprosimy o przyniesienie dowodów wpłaty- informacje z oddziału nie są tak płynnie przekazywane, abyśmy były w stanie sprawdzić kto płacił.

Posted

Mogę podzielić mudiki Victora dać do Ciebie, Plinki i Lenusicki(seter, border, mudik i dalmat), wtedy Sikra by szukała drużyny, lub Sikra z Viciem i seterką nadal szukaja 4 psa. I chyba wybiorę wariant pierwszy, byłyby dwa myśliwskie i dwa pastuszki, to i nazwa nadal by pasowała;-)

Posted

To Vic będzie z seterką, bc i dalmatem, a Sikra chętnie dołączy do Tosi i wtedy jeszcze by dwa piesy trzeba było znalesc do drugiej drużyny;):roll::p

Posted

stereo napisał(a):

A jeśli to tylko 15 min, to nie możesz wyjść te 15 min wcześniej i zgłosić się normalnie w godzinach przeznaczonych na przyjmowanie zawodników? :cool3:

Moja wypowiedz dotyczyla zmeczenia psa...

Dzieki, bede kombinowac, anjwyzej nie zalapiemy sie na zawody bladzac po okolicy:evil_lol:

Posted

Sajko napisał(a):
dokładnie jak Mudik pisze- nasze zawody nie są na wypasionych aż tak boiskach dzielnicy, tylko na boisku młodzieżowym. Jak przechodzisz gen.Maczka to musisz w lewo w kierunku trasy toruńskiej odbić i dalej jak uliczka, przez bramę, koło kościoła, będą drogowskazy na hotel fort bema i restaurację olimpijską. postaramy się powywieszać kierunkowskazy żeby nikt się nie zgubił:evil_lol:

Dzięki dziewczyny, już mneij wiecej wiem gdzie to jest :)
Przydałyby się jeszcze nazwy przystanków, na ktorych trzeba wysiąść.

I może głupie pytanie, ale co tam :oops:
Czy na miejscu będzie jakieś jedzenie i picie do kupienia, czy procenty i prowiant trzeba brać ze sobą? Od razu piszę, że ja jadę w charakterze widza, więc ani jedno ani drugie mi nie zaszkodzi :evil_lol:

Posted

Dojazd dla zmotoryzowanych:

wjeżdżając do Warszawy od północy (z płocka, bydgoszczy) trasą numer 7 jedziemy prosto wisłostradą. wjeżdżamy do Warszawy i kontynuujemy wisłostradą (trzymamy się środkowego pasa, żeby przy rozjeździe nie znaleźć się na marymonckiej). Po minięciu nadal jadąc Wisłostradą zjazdu 'Gwiaździsta' zjeżdżamy na prawy pas i wjeżdżamy estakadą w górę w prawo (kierunek Poznań/ Katowice/ Bemowo/ Trasa Armii Krajowej). Po wjechaniu na górę jesteśmy na trasie toruńskien/ trasie AK. jedziemy prosto. Zjeżdżamy na zjeździe na ulicę Broniewskiego/ Powązkowska. Po zjechaniu zjazdem przejeżdżamy prosto przez skrzyżowanie ze światłami (nie skręcamy w broniewskiego). jedziemy prosto, wjeżdżamy małą estakadą w górę i skręcamy w prawo na rondzie (kierunek Bemowo/ Powstańców Śląskich, odwrotny kierunek niż Cmentarze Powązkowskie). Po skręceniu w prawo jesteśmy na generała Maczka. Zawracamy na pierwszych światłach i po przejechaniu (jakby cofnięciu się) jakiś 200m skręcamy w uliczkę w prawo (stara powązkowska/ obrońców tobruku) i po 50m w lewo. Dalej jedziemy jak nas uliczka prowadzi, przez zawsze otwartą bramę, koło kościoła, ośrodka rehabilitacji, przez rondko małe prosto (po lewej już widać boisko, ale parkujemy z drugiej strony). Dodatkowo postaramy się powiesić znaki już na samym tereniu Fortów/ Legii żeby nikt się nie zgubił.

Jadąc wisłostradą na północ, czyli z południowych części warszawy, wjeżdżamy na trasę toruńską/ trasę armii krajowej, kierunek Bemowo, Żoliborz, itp. Po wjechaniu na trasę kontynuujemy jak w opisie powyżej.

Z białegostoku jest jeszcze łatwiej- wjeżdżamy do warszawy przez marki, przed sklepem Makro w Ząbkach i centrum handlowym Real w Markach skręcamy w prawo na trasę toruńską/ trasę AK. Po przejechaniu wisły (uwaga- jest fotoradar ustawiony i działający na wysokości Carrefour oraz policja często łapie na ograniczeniu do 40km/h) kontynuujemy jak w pierwszym opisie.

Dołączam mapkę ręcznie narysowaną. Proporcje nie są zachowane! Przepominam, że adres Fortów to ul.Powązkowska 59. Hotel Fort Bema to budynek nr 62.

Dodatkowo, w ramach reklamy i motywacji, chciałam nadmienić, że medale są ręcznie robione:razz: a sponsorem zawodów jest firma Vitakraft, więc będą nagrody fajne:multi:

Guest ajsonowa
Posted

przepraszam bardzo, ale mam takie pytanie
wlasnie zobaczylam ze termin wplat minal 30 wrzesnia, a na liscie nas nie ma - czy to znaczy, ze jestem skreslona i nie mam mozliwosci wplaty JESZCZE?:placz: