Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewa3']chyba moj post zostal zle odczytany:lol:

Ja sie tylko grzecznie spytałam:razz:(organizatorow, tu na forum), bo sama sie zdziwiłam jak zobaczyłam na pierwszej stronie: Niedziela egzaminy: J1 J2 J3
i z żadna podkomisja o tym nie rozmawiałam!! Mam nadzieje ze teraz kazdy dokładnie przeczyta;)

Sorry, faktycznie tę informacje podała Sajko

[quote name='Sajko']z informacji jakie uzyskaliśmy od przewodniczącego podkomisji- tak, czysty przebieg jumping liczy się jako czysty egzamin.

Sajko ?!?! :razz:
Co Ci dokładnie powiedział przewodniczący.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LALUNA']Sorry, faktycznie tę informacje podała Sajko

Ewa, tez tak jakos skojarzyłam, z Tobie powiedziano itd... jak nie powiedziano, to przepraszam :smile:

ok;).........

Posted

Ewa, tez tak jakos skojarzyłam, że Tobie powiedziano itd... jak nie powiedziano, to przepraszam :)
Sajko, jak to było wytłumaczone?

Cytat z regulaminu agility.

1 Próby uznawane przez FCI

Dla w szystkich psów w wieku powyżej 18 miesięcy, posiadających rodowód uznawany przez FCI oraz w ystaw ione przez KOK książki pracy lub licencje.

Wyróżnia się dwie oficjalne konkurencje:

- Agility – z przeszkodami zawierającymi strefy kontaktu i stołem.
- Jumping – z wyłączeniem przeszkód zawierających strefy kontaktu i stołu,
chyba, że jest on ustaw iony na starcie, wtedy nie jest liczony jako przeszkoda.
2. Próby uznawane przez FCI dzielą się na trzy klasy:
a) Agility/Jumping 1 (A1, J1)
Wyłącznie dla psów nieposiadających jeszcze certyfikatu Agility.

b) Agility/Jumping 2 (A2, J2)

Wyłącznie dla psów posiadających już certyfikat Agility.

c) Agility/Jumping 3 (A3, J3)

Wyłącznie dla psów , które trzykrotnie bezbłędnie zaliczyły próbę A2 zajmując jedno z trzech pierwszych miejsc.

Cofnięcie do niższej klasy jest możliwe zgodnie z ustaleniami

KOK.

koniec cytatu.

Co tu jest niejasne?

Co do strefek, nawet jest stół, który mało kto stosuje na egzaminach :) To tylko wola sędziego jakie przeszkody ustawi w agility.

Cavanki: Jak będziemy w stanie to też przyjedziemy, nie ukrywamy, że tydzień później największa impreza sportowa jaką polski świat sportów kynologicznych miał zamiar zorganizować, w dodatku w Płocku:multi:, ale bardzo bym chciała przyjechać. Może w końcu uda nam się pobiegać, bo ciągle coś wypada, najczęściej praca :(

Off topic, Multi Sport Cup będzie - wszystko w jednym miejscu, za chwilę o tym napiszę we właściwym wątku.

:)

Posted

Sajko napisał(a):
Chciałam jeszcze dodać, że zaraz koło terenu zawodów jest hotelik w przyzwoitej jak na Warszawę cenie. Kontakty podamy jak tylko wrócimy z obozu;)

To wiadomo juz gdzie beda zwody?

Posted

Sajko napisał(a):
......W Danii zgłaszam oddzielnie do A i J, bo też były na różnych poziomach........

Ale tam A1, 2, 3 i J1, 2, 3 to są dwie niezależne od siebie konkurencje i kategorie do zdobywania. :cool3:

Posted

Sajko, Mokka i reszta Cavano
moja wypowiedź nie odnosiła się do Waszych zawodów, tylko do podkomisji ag. i egzotyki jaką próbuje się wprowadzić. A że akurat przy okazji Waszych zawodów, to już nie mea culpa :).
Ale skoro teraz nie wiadomo co, kto i komu powiedział, to może należałoby to jednak zweryfikować?
A jeżeli faktycznie jest tak, jak zostało wcześniej powiedziane , to znaczy i tylko tyle, że zamiast sobie podnosić poprzeczkę, to ją obniżamy.
I nie chodzi o zdobywanie "trofeów, miejsc pierwszych itd" ale chodzi o to, żeby się każdy dobrze bawił, tylko dobrze by było ,żeby na zasadach jasno i precyzyjnie określonych, zgodnych ze międzynarodowymi standardami.
Bo jeśli to faktycznie idzie w kierunku na jaki wygląda, to polskie agility będzie jak polscy olimpijczycy w Pekinie. Ale to tak lekko off topic.

A na zawody oczywista, że przyjedziem ;)

Aha i jeszcze ktoś tu pisał, że coś tu jest "typowo polskie" - typowo polskie to jest bylejactwo i do tego my tu chyba dążymy-szkoda.

Posted

[quote name='Davie']Ale tam A1, 2, 3 i J1, 2, 3 to są dwie niezależne od siebie konkurencje i kategorie do zdobywania. :cool3:

[quote name='sic!']Sajko, Mokka i reszta Cavano
moja wypowiedź nie odnosiła się do Waszych zawodów, tylko do podkomisji ag. i egzotyki jaką próbuje się wprowadzić. A że akurat przy okazji Waszych zawodów, to już nie mea culpa :).
Ale skoro teraz nie wiadomo co, kto i komu powiedział, to może należałoby to jednak zweryfikować?
A jeżeli faktycznie jest tak, jak zostało wcześniej powiedziane , to znaczy i tylko tyle, że zamiast sobie podnosić poprzeczkę, to ją obniżamy.
I nie chodzi o zdobywanie "trofeów, miejsc pierwszych itd" ale chodzi o to, żeby się każdy dobrze bawił, tylko dobrze by było ,żeby na zasadach jasno i precyzyjnie określonych, zgodnych ze międzynarodowymi standardami.
Bo jeśli to faktycznie idzie w kierunku na jaki wygląda, to polskie agility będzie jak polscy olimpijczycy w Pekinie. Ale to tak lekko off topic.

A na zawody oczywista, że przyjedziem ;)

Aha i jeszcze ktoś tu pisał, że coś tu jest "typowo polskie" - typowo polskie to jest bylejactwo i do tego my tu chyba dążymy-szkoda.

Typowo polskie: poziom zawodników zależy od podkomisji!!! hahaha:)
:crazyeye:
A ja chciałabym, żebyśmy chociaż dorównali Duńczykom, Holendrom, Francuzom itd.!
:evil_lol:

Posted

[quote name='belgunia']A ja chciałabym, żebyśmy chociaż dorównali Duńczykom, Holendrom, Francuzom itd.!
:evil_lol:

belgunia
ale ciężko będzie im dorównać obniżając wymagania naszych kategorii, prawda?

Posted

Oczywiście. Przepraszamy za spóźnienie, ale sprawy po urlopowe w pracy nas przywaliły nisko do gleby:roll:

Zawody odbędą się:
Warszawa, Fort Bema, ul.Powązkowska, boisko CWKS Legia (drużyny młodzieżowe), zaraz koło hoteliku Fort Bema.

Jak tylko minimalnie się odkopiemy wstawimy mapkę i opis dojazdu. Ale jest bardzo prosty z każdej strony.;)

p.s. ile osób byłoby wstępnie zainteresowanych noclegiem w hoteliku na Fortach, bo nie wiemy, czy zaczynać z panią negocjacje w temacie psów...

Posted

Czy to jest na terenie sekcji jezdzieckiej legii czy gdzies obok? Mamy tam konisia, wiec tereny kojarzymy, ale kompletnie nie mam pojecia, gdzie tam jest boisko do nogi:lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...