Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat polskich stafików , ma ktos jakiegos faworyta? Znacie jakieś nowinki dotyczące hodowli tych psiaków w Polsce?

Piszcie - zapraszam.

Posted

mi bardzo podaobaja sie rodzice mojego malego: ozzi ozborne buldozer i durango daffodil yellow. w hodowlii redbull urodzil sie drugi mot po tych wlasnie rodzicach, sa do sprzedania 2 pieski, maja teraz miesiac

Posted
mi bardzo podaobaja sie rodzice mojego malego: ozzi ozborne buldozer i durango daffodil yellow

Czyli Franco Twój maluch ma w dalszym rodowodzie z dwóch stron Wyrefare Cartier Bensolo (zresztą Dudek został sprowadzony własnie w tym celu - do dalszego krycia w linii) , gratuluję jest to bardzo rozsadne połaczenie pod wzgledem pochodzenia obu rodziców i mysle że powinno dać dobre wyniki.Szkoda że Cartier Bensolo zostawił po sobie tak mało potomków - naprawdę wspaniały pies i reproduktor , warto dalej iść w tym kierunku .

Pozdrawiam

Posted

ja malego nie kupilem z mysla o wystawach, ale jako przyjaciela i myslalem, ze tylko. nawet nie widzialem calego miotu, malego wybrala p.tokon, poniewaz chcialem spokojnego psa i taki wlasnie jest. na pierwszej wystawie mile zostalem zaskoczony :D pani sedzinie maly sie barzdo podobal i dostal wybitnie obiecujaca. innym wystawiajacym tez sie podobal. ciesze sie z tego niezmiernie i moze rozpoczniemy kariere wystawowa!!!

Posted
ciesze sie z tego niezmiernie i moze rozpoczniemy kariere wystawowa!!!

Nie widziałem Twojego malucha ale wydaje mi się że takie połączenie naprawdę może dac coś ciekawego. Wydaje mi się że warto spróbować i zobaczyć co z tego wyniknie....

Życzę powodzenia na wystawach.

Posted

Tak to już jest Franco-połowa ludzi zazwyczaj kupuje psa tylko dla siebie i nie planuje wystawiania.Dopiero potem nagle okazuje się że im się to zaczyna podobać.Powodzenia i dalszych sukcesów. :D

Posted

dzieki :D jesli bedzie dobrze szlo to dobrze, ale jesli nie to nic sie niestanie!!! on jest po pierwsze przyjacielem, a wystawy jesli je polubi to beda!!!

Posted
a wystawy jesli je polubi to beda!!

To czy je polubi zależy głównie od Ciebie , jak go psychicznie do nich przygotujesz i czy nie bedzie sie stresował pobytem na ringu :D :D

Posted

raczej zestresowany nie byl, bo bylismy sami. ja traktuje to jak juz napisalem wyzej, glownie jak zabawe, wiec maly przed wejsciem na ring bawil sie z innymi psami. duzo chodzilismy, wszystko wachal i ogladal. byl zmeczony jazda, wiec siedzial spokojnie na swoim kocyku pod parasolem. mysle, ze mu sie podobalo bo pierwszy raz widzial tyle psow :D !!!

• 2 weeks later...
Posted
Tak to już jest Franco-połowa ludzi zazwyczaj kupuje psa tylko dla siebie i nie planuje wystawiania.Dopiero potem nagle okazuje się że im się to zaczyna podobać. :D

A nawet jak dalej im się to średnio podoba, to jakaś blond baba na nich krzyczy i na wystawy ciągnie... Obiecuję Acroba, że kiedyś wyrobię małej papiery i ją wystawię... jak tylko będę miała kasę... słowo...

Posted

Dag napisała:

A nawet jak dalej im się to średnio podoba, to jakaś blond baba na nich krzyczy i na wystawy ciągnie...

Ale jak dotąd robi to bez skutku... :cry: :cry:

Posted
Ale jak dotąd robi to bez skutku...

Ty sie Agnieszka weź za Sebastiana , bo jemu ostatnio tylko siłownia i maturzystki w głowie :wink: , a nie wystawy.

Posted

Powiedz mi Drogi Łukaszu -jak???

Może porwiemy mu Altę? Najgorsze jest to że nawet nie mam się jak z nim spotkać-on jest w Legnicy zawsze wtedy kiedy ja mam akurat szkolenie :cry: . Czuję się bezradna...

Na jakie wystwy będziesz jeszcze zgłaszał ?Bo on się odgrażał że na naszej wystawie wystawi ale może jak Ty i Ja zgłosimy na tą samą to i jego też się namówi?

Jak myślisz?

Posted

On juz mi się odgrażał nawet że nie pojedzie z nami do Dortmundu , ale nie dałem mu wyboru , powiedziałem że jesli nie pojedzie to założe mu strone na "Sympatii" ze zdjeciami z jednej z imprez. :lol: :lol:

Na jakie wystawy jadę?Zobaczymy jak "popłyne" z pieniedzmi jutro w Dortmundzie.Na razie mam zgłoszona do Krakowa i na pewno w Legnicy , w miedzyczasie pewnie też jakies mniejsze zaliczę.

Co do Legnicy postaram sie na niego wpłynąć , zreszta uważam że w takich przypadkach szantaż jest uzasadniona matodą w stosunku do Sebastiana :lol: :lol: :lol:

Posted

Jak masz czym szantażować :lol: ....

Mam do Cibie jeszcze jedną sprawę ale to poza forum-jak się zaraz wygrzebię z pocztą to Ci nadam o co chodzi.Chciałabym żebyś wiedział zanim pojedziesz do Dortmundu...oki?

Posted

no do fajnych "organizacji "dlugo mnie , nas ,nie trzeba dlugo namawiac :)

Pozdrowienia od Ewe i Cleo i Kasi "organizacyjnej" :lol: :lol: :lol:

• 5 months later...
Posted

Łukasz, ja sie tylko zastanawiam czy u nas nie ma tendencji do powiększania stafików? Mamy duże okazy, z tego co zdązyłam sie zorientować. Z drugiej strony baaaardzo podobają mi się właśnie te wielkie. I z hodowli duzych stafiątek właśnie nabyłam Penny. Ale czy to jest prawidłowa tendencja? Czy moze mi się tylko wydaje?

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie ; Serdeczyska :D

Łukasz-u czy twój temat został rzucony w kierunku polskich Staffików czyli wyhodowanych w Polsce ,czy tzw.importów będących w "polskich rekach" - bo nie powiem,ale mnie to bardzo zaciekawiło 8) , a nie ukrywam,ze jest to pewna różnica,nie prawdasz :) :dsk.import, a dsk.rodzimy liczacy sie na ringach i w kraju i poza jego granicami :D .Przecież wiadomo jak działa przydomek zagraniczny na polskich kynologów :wink: - lep na muchy !!!!!

Ps.Dłuuga przerwa w necie,niestety moze być tak częściej :(

Gorace pozdrówka :drinking: :drinking: