Łukasz Posted May 11, 2003 Posted May 11, 2003 Chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat polskich stafików , ma ktos jakiegos faworyta? Znacie jakieś nowinki dotyczące hodowli tych psiaków w Polsce? Piszcie - zapraszam. Quote
Franco Posted May 12, 2003 Posted May 12, 2003 mi bardzo podaobaja sie rodzice mojego malego: ozzi ozborne buldozer i durango daffodil yellow. w hodowlii redbull urodzil sie drugi mot po tych wlasnie rodzicach, sa do sprzedania 2 pieski, maja teraz miesiac Quote
popek Posted May 12, 2003 Posted May 12, 2003 sorki że nie na temat jak jest powtórka twojego miotu to niejest to przypadkiem krycie pierwszą cieczke po porodzie ?? Quote
Franco Posted May 12, 2003 Posted May 12, 2003 nie wiem!!! ale byc moze!!! moj urodzil sie 17.08.2002 Quote
Łukasz Posted May 12, 2003 Author Posted May 12, 2003 mi bardzo podaobaja sie rodzice mojego malego: ozzi ozborne buldozer i durango daffodil yellow Czyli Franco Twój maluch ma w dalszym rodowodzie z dwóch stron Wyrefare Cartier Bensolo (zresztą Dudek został sprowadzony własnie w tym celu - do dalszego krycia w linii) , gratuluję jest to bardzo rozsadne połaczenie pod wzgledem pochodzenia obu rodziców i mysle że powinno dać dobre wyniki.Szkoda że Cartier Bensolo zostawił po sobie tak mało potomków - naprawdę wspaniały pies i reproduktor , warto dalej iść w tym kierunku . Pozdrawiam Quote
Franco Posted May 13, 2003 Posted May 13, 2003 ja malego nie kupilem z mysla o wystawach, ale jako przyjaciela i myslalem, ze tylko. nawet nie widzialem calego miotu, malego wybrala p.tokon, poniewaz chcialem spokojnego psa i taki wlasnie jest. na pierwszej wystawie mile zostalem zaskoczony :D pani sedzinie maly sie barzdo podobal i dostal wybitnie obiecujaca. innym wystawiajacym tez sie podobal. ciesze sie z tego niezmiernie i moze rozpoczniemy kariere wystawowa!!! Quote
Łukasz Posted May 13, 2003 Author Posted May 13, 2003 ciesze sie z tego niezmiernie i moze rozpoczniemy kariere wystawowa!!! Nie widziałem Twojego malucha ale wydaje mi się że takie połączenie naprawdę może dac coś ciekawego. Wydaje mi się że warto spróbować i zobaczyć co z tego wyniknie.... Życzę powodzenia na wystawach. Quote
acroba Posted May 13, 2003 Posted May 13, 2003 Tak to już jest Franco-połowa ludzi zazwyczaj kupuje psa tylko dla siebie i nie planuje wystawiania.Dopiero potem nagle okazuje się że im się to zaczyna podobać.Powodzenia i dalszych sukcesów. :D Quote
Franco Posted May 13, 2003 Posted May 13, 2003 dzieki :D jesli bedzie dobrze szlo to dobrze, ale jesli nie to nic sie niestanie!!! on jest po pierwsze przyjacielem, a wystawy jesli je polubi to beda!!! Quote
Łukasz Posted May 13, 2003 Author Posted May 13, 2003 a wystawy jesli je polubi to beda!! To czy je polubi zależy głównie od Ciebie , jak go psychicznie do nich przygotujesz i czy nie bedzie sie stresował pobytem na ringu :D :D Quote
Franco Posted May 13, 2003 Posted May 13, 2003 raczej zestresowany nie byl, bo bylismy sami. ja traktuje to jak juz napisalem wyzej, glownie jak zabawe, wiec maly przed wejsciem na ring bawil sie z innymi psami. duzo chodzilismy, wszystko wachal i ogladal. byl zmeczony jazda, wiec siedzial spokojnie na swoim kocyku pod parasolem. mysle, ze mu sie podobalo bo pierwszy raz widzial tyle psow :D !!! Quote
Łukasz Posted May 13, 2003 Author Posted May 13, 2003 Czy tylko Franco i Acroba jest szczęsliwym posiadaczem stafika na tym forum? Zapraszam piszcie...... Quote
Dag Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 Tak to już jest Franco-połowa ludzi zazwyczaj kupuje psa tylko dla siebie i nie planuje wystawiania.Dopiero potem nagle okazuje się że im się to zaczyna podobać. :D A nawet jak dalej im się to średnio podoba, to jakaś blond baba na nich krzyczy i na wystawy ciągnie... Obiecuję Acroba, że kiedyś wyrobię małej papiery i ją wystawię... jak tylko będę miała kasę... słowo... Quote
acroba Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 Dag napisała: A nawet jak dalej im się to średnio podoba, to jakaś blond baba na nich krzyczy i na wystawy ciągnie... Ale jak dotąd robi to bez skutku... :cry: :cry: Quote
Łukasz Posted May 27, 2003 Author Posted May 27, 2003 Ale jak dotąd robi to bez skutku... Ty sie Agnieszka weź za Sebastiana , bo jemu ostatnio tylko siłownia i maturzystki w głowie :wink: , a nie wystawy. Quote
acroba Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 Powiedz mi Drogi Łukaszu -jak??? Może porwiemy mu Altę? Najgorsze jest to że nawet nie mam się jak z nim spotkać-on jest w Legnicy zawsze wtedy kiedy ja mam akurat szkolenie :cry: . Czuję się bezradna... Na jakie wystwy będziesz jeszcze zgłaszał ?Bo on się odgrażał że na naszej wystawie wystawi ale może jak Ty i Ja zgłosimy na tą samą to i jego też się namówi? Jak myślisz? Quote
Łukasz Posted May 27, 2003 Author Posted May 27, 2003 On juz mi się odgrażał nawet że nie pojedzie z nami do Dortmundu , ale nie dałem mu wyboru , powiedziałem że jesli nie pojedzie to założe mu strone na "Sympatii" ze zdjeciami z jednej z imprez. :lol: :lol: Na jakie wystawy jadę?Zobaczymy jak "popłyne" z pieniedzmi jutro w Dortmundzie.Na razie mam zgłoszona do Krakowa i na pewno w Legnicy , w miedzyczasie pewnie też jakies mniejsze zaliczę. Co do Legnicy postaram sie na niego wpłynąć , zreszta uważam że w takich przypadkach szantaż jest uzasadniona matodą w stosunku do Sebastiana :lol: :lol: :lol: Quote
acroba Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 Jak masz czym szantażować :lol: .... Mam do Cibie jeszcze jedną sprawę ale to poza forum-jak się zaraz wygrzebię z pocztą to Ci nadam o co chodzi.Chciałabym żebyś wiedział zanim pojedziesz do Dortmundu...oki? Quote
CaDeBouCrew Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 nie tylko . ja tez juz mam :D :D :D witaj cleoFas widze, że przyłączyłaś się do tej "organizacji" Quote
cleoFas Posted May 27, 2003 Posted May 27, 2003 no do fajnych "organizacji "dlugo mnie , nas ,nie trzeba dlugo namawiac :) Pozdrowienia od Ewe i Cleo i Kasi "organizacyjnej" :lol: :lol: :lol: Quote
Ania-weterynarz Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 A mnie sie podoba fafik Dirty Dancing Dadifol Yellow- ma piekny usmiech :lol: . No i podoba mi sie Vega Lukasza. Piekna morducha :). Quote
Marta Chmielewska Posted November 14, 2003 Posted November 14, 2003 Łukasz, ja sie tylko zastanawiam czy u nas nie ma tendencji do powiększania stafików? Mamy duże okazy, z tego co zdązyłam sie zorientować. Z drugiej strony baaaardzo podobają mi się właśnie te wielkie. I z hodowli duzych stafiątek właśnie nabyłam Penny. Ale czy to jest prawidłowa tendencja? Czy moze mi się tylko wydaje? Quote
staff-ka Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Witajcie ; Serdeczyska :D Łukasz-u czy twój temat został rzucony w kierunku polskich Staffików czyli wyhodowanych w Polsce ,czy tzw.importów będących w "polskich rekach" - bo nie powiem,ale mnie to bardzo zaciekawiło 8) , a nie ukrywam,ze jest to pewna różnica,nie prawdasz :) :dsk.import, a dsk.rodzimy liczacy sie na ringach i w kraju i poza jego granicami :D .Przecież wiadomo jak działa przydomek zagraniczny na polskich kynologów :wink: - lep na muchy !!!!! Ps.Dłuuga przerwa w necie,niestety moze być tak częściej :( Gorace pozdrówka :drinking: :drinking: Quote
Recommended Posts