Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młoda pręgowana amstafka Brendy - skutek przemijającej mody czy propagandy mediów?
Kolejny wytwór pseudohodowli. :angryy:

W schronisku od października 2007 roku.
Ma ok 2-3 lat, jestr zaszczepiona i wysterylizowana, z psami i sukami zgodna.

Początkowo wesoła i zadziorna suczka, lubiąca poszczekać, z ogromem niespożytej energii. W stosunku do ludzi trochę nieucywlizowana, uwielbiała się bawic "na swój sposób" - ciągnęła za smyczy, wieszała się na sznurku. Uwielbiała ciągnąc i szarpać wszytsko. Niestety również to czego nie było jej wolno. Chodzenie na smyczy było udręką.
Dostała metkę "nieadopcyjny", wsadzono do kojca i...wszyscy o niej zapomnieli.

Suka powoli po cichu marniała, dzień po dniu odchodziła duchem. W tej chwili już nie ma tej wesołej zadziornej suki. Jest ciało psa, nie ma duszy. Jest kompletna depresja. Od kilku miesięcy Brendy nie reaguje na człwoieka, nawet zachęcona nie wychodzi z budy. Leży bezwładnie całe dnie jak otepiała, nie reaguje na nic.

Brendy jest w całkowitej depresji, jest strasznie zniszczona psychicznie schroniskiem. A w perspektywie ma kolejne lata w schronie. Bardziej humanitarne byłoby chyba uśpienie niż patrzenie jak ona sie męczy. Męczy sie sama ze sobą. Od października bez żadnego spaceru, w boksie 1,5 na 2 m dzieląc go z innym psem...

Błagam, czy ktos pomoze uratować Brendy ?

To są zdjecia zrobione w listopadzie. Niebawem dostarcze zdjec aktualnych, chociaz bedzie to ciezko bo ona nie wychodzi z budy...

Ratunkiem dla niej jest tymczas, moze byc kojec, ale z kontaktem z człowiekiem... Z kims kto zna sie na psach, kto kocha amstafy, kto podaruje jej serce...

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ehhh... za co... pytam za co te psiny tak cierpią :-(
a mnie szlag trafia że nawet na tymczas nie mogę wziąć... i serce mi sie kraja jak widze te smutne oczęta :placz::placz:

i jeszcze mnie dobili tą Interwencją na polsacie o walkach psów.... :placz::placz:
i jak patrze na takie słodziaki to dziada bym rzuciła krokodylom na pożarcie :angryy:
ehhh czy kiedyś w tym kraju sie coś zmieni :-(