Buffy Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Luna to 10-cio letnia, bura koteczka. Jest duża, puchata i bardzo kochana. Niestety trafiła do schroniska. Najpierw zostawiła ją jej własna opiekunka, wyjechała za granicę. Zostawiła Lunę rodzicom. Teraz rodzice nie chcą się już nią opiekować, więc oddali ją do schroniska. Luna, która całe życie mieszkała w jednym domu jest przerażona. Nie chce jeść, ma problemy z załatwianiem się. Cały dzień siedzi ukryta pod kołdrą schowaną w szufladzie. Nie można jej dotknąć bo sztywnieje ze strachu. Luna bardzo pilnie potrzebuje nowego domu. Póki nie wpadnie w depresję i nie odejdzie od nas. Sytuacja jest tak bardzo wyjątkowa jak sama koteczka. Prosimy o ratunek dla Luny! [SIZE=2]Luna jest odrobaczona i zaszczepiona. Jej wątek na miau - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76905 Quote
Isabel Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Biedna Luna:-( Mój Cofi był w podobnej sytuacji - też ok. 10-letni kocurek, oddany, po śmierci opiekuna, przez rodzinę do schroniska, przerażony, wciśnięty w kąt. Od marca jest już u mnie. Quote
Herspri Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Przypomniała mi się moja tymczasowiczka była - Kizia z Opola jak czytałam o zachowaniu Luny w schronisku :shake: Hop hop Koteczko śliczna jesteś Quote
Buffy Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Herspri napisał(a):Przypomniała mi się moja tymczasowiczka była - Kizia z Opola jak czytałam o zachowaniu Luny w schronisku :shake: Hop hop Koteczko śliczna jesteś Pamiętam. :) Kizia wtedy szybko znalazła dom. Teraz dla Luny prosimy o wspaniały domek. Quote
Herspri Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Mam nadzieję że Kizi dobrze się teraz powodzi i że Luna szybciutko znajdzie dobrego opiekuna który już jej nie opuści Quote
Isabel Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Szukamy pilnie domu dla Luny - ona może nie przeżyć schroniska! Quote
Isabel Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Dla domowej, 10-letniej kotki schronisko to wyrok! Quote
Herspri Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Komu Lunę komu, oddamy do kochającego domu :smilecol: Widziałam więcej jej zdjęć ma miau, tutaj zresztą też widać że ma śliczny ceglasty nosek :loveu: Ma allegro ? Quote
Buffy Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 [quote name='Herspri']... Ma allegro ? Tak, ma. Oprócz tego zrobiłam ogłoszenia, gdzie tylko mogłam - ale.gratka, ogłoszenia4you, interpress ogłoszenia, eMetro, www.24opole, www.ojej, top-ogłoszenia, nasza-klasa, animalia, krakvet i wielu, wielu innych stronach i forach. Quote
Buffy Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Najświeższe wiadomości - Luna pojedzie do domku tymczasowego do Anastasi. :) Pozwolę sobie Ją zacytować: Dobra mąż ubłagany biorę bidulkę na DT Tylko teraz oceńcie czy się nadaję, mam na stanie 5+ Tusia do wydania, tolerancyjne, o ich zachowanie sie nie boję. Ale musiałabym ją przejąć jak najszybciej albo dopiero w niedzielę, bo w sobotę wyjeżdżam na wesele do Pabianic. To teraz myślcie, a my czekamy na decyzje. Teraz pilnie szukamy transportu na trasie Opole - Pobiedziska k/Poznania. Quote
Buffy Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 I jak się okazało, akcja przybrała niesamowicie szybkiego tempa. :) Już w tą niedzielę, Patrycja odwozi Lunę do domku tymczasowego do Agnieszki. :) Quote
Buffy Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 [quote name='Isabel']Wszystko w ekspresowym tempie:loveu:[/quote] Bo i sytuacja jest bardzo wyjątkowa. Nie wiemy nawet, czy Luna je. :( Nawet nie będziemy czekać na zabieg sterylizacji w Schronisku - może to tylko pogorszyć jej stan. Ale wspomożemy Agnieszkę, kiedy Luna dojdzie do siebie u niej i będzie można przeprowadzić zabieg. Quote
Buffy Posted June 21, 2008 Author Posted June 21, 2008 Pożegnalne zdjęcia Luny ze Schroniska. Luny trzeba się dobrze naszukać. Ukrywa się bowiem pod kołderką. Trochę wystraszona, ale grzeczna i spokojna na rękach. I to na co każdy czekał - Luna nie mogła oderwać się od wody. Quote
Buffy Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Dzisiaj, do Anastasii, do domu tymczasowego - odbywa podróż nasza Luna. Z tego co przekazała mi Patrycja - Luna jest spokojną pasażerką, chociaż czasami podrapie w transporterek. :) Quote
Buffy Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 A oto zdjęcia Luny już z domku. I jak zdaje relację Anastasia - Pojechali....a ja zostałam ze smutkiem pod kaloryferem Nawet nie wiem co napisać, chyba nigdy nie widziałam takiej rezygnacji i smutku. Ale są też dobre wieści Luna zjadła troszkę tuńczyka, jak się ją wyciągnie to rozgląda się z zaciekawieniem, trochę pracy i będzie dobrze, musi być Nadal kot pod kaloryferem ale za to kot mruczący i to wcale nie cicho No i kot najedzony i napity Teraz tylko czekamy na kuwetkę. Najważniejsze że się otwiera niunia. Quote
Buffy Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Coby nie zapeszać. Luną zainteresowany jest domek. Prosimy o kciuki. :) Quote
Buffy Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Pozwolę sobie zacytować Patrycję, która pisze na miau: ... Dziś dogrywałam ostatnie sprawy :) Można ściągać banerki i ogłoszenia! Lunia wraca do Opola :D a dokładniej do Chróścic pod Opolem. Dobry dom, z ogrodem z dala od wszystkiego. Będzie miała dobrą opiekę, odpowiednie żywienie. I dobrych, wyrozumiałych opiekunów :) ... Lunię jeszcze we wtorek czeka zabieg sterylizacji i usuwanie kamienia nazębnego i wraca na Opolszczyznę, do domu, swojego, wymarzonego. Wielkie podziękowania należą się Anastasii, która podarowała Lunie dom tymczasowy. :loveu: Quote
Buffy Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Luna już po "przeprowadzce" z domu tymczasowego do swojego nowego TEGO wymarzonego. :) Powodzenia koteczko. :) Quote
Recommended Posts