Panca Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pamietam ze mialam dac znac ale na razie nie znam odpowiedzi- najwczesniej w poniedzialek cos bede wiedziala Quote
esperanza Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Była już wysyłana do kilku osób zajmujących się astami. W kwietniu minie rok, od kiedy pojawiła się w Andrzejewie. Była wtedy chodzącym szkieletem z wyciągniętymi sutkami. Ma aktualne ogłoszenia na gumtree, adopcje.org, cafeanimal i allegro. Quote
agaga21 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 jayo, jestem...tylko nie wiem jak mogę pomóc...allegro już ma, ja innych ogłoszeń nie robię...mogę ją jedynie wstawić na mój profil bullowatych na nk... Logowanie do nasza-klasa.pl jutro ją wstawię.rzeczywiście rok to dłyuuugo, zdecydowanie za długo:-( Quote
jayo Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='agaga21']jayo, jestem...tylko nie wiem jak mogę pomóc...allegro już ma, ja innych ogłoszeń nie robię...mogę ją jedynie wstawić na mój profil bullowatych na nk... Logowanie do nasza-klasa.pl jutro ją wstawię.rzeczywiście rok to dłyuuugo, zdecydowanie za długo:-( dzieki.... kazda pomoc sie przyda - ona jest tak cudna i tak prosi o przytulanie... i zime musiala przetrwac w kojcu.. Quote
agaga21 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 mam nadzieję że zaopatrzyliście ją w kubraczek... Quote
jayo Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Lara napisał(a):Nikt do Kropki nie zaglada :-( a Kropka nam cialka nabrala, nowych zadrapan sie dorobila skaczac po kojcu.... matko, jak ona sie tam meczy :placz: :placz: :placz: dostaje szalu biedna psica, zęby sciera na kratach. Na spacerku szalala z 10 minut strasznie, jakby wiedziala, ze musi ten czas wykorzystac bo nie wiadomo kiedy bedzie nastepny raz :-( Potem przyszla na przytulanie i potulnie dala sie zaprowadzic do kojca, zrezygnowana... Jak patrze na nia, to mam ciagle wyrzuty sumienia, ze mam inne psy w domu... Ona tak lgnie do czlowieka... Quote
esperanza Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 jayo z Kropką niestety byłby sajgon, bo z Rakietą by się polubiły :shake: Póki pies jej w michę nie zagląda jest ok. Z Teklą Oli żyła w komitywie, ale Tekla jej ustępowała. Quote
esperanza Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Na to wygląda, ale wydaje mi się że Rakieta niezbyt chętnie by ze swojej pozycji zrezygnowała, a do tego Kropka ma zdecydowanie mocniejsze szczęki :roll: Quote
jayo Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Kropka po wybieganiu, zamknieta do kojca, gryzie prety, bo juz wie, ze z tego kojca wyskoczyc nie moze :placz::placz: Jest tak przyjazna do ludzi i tak sie garnie - slabo mi za kazdym razem, jak odchodze od krat.. Jest cala poraniona, bo jak usiluje skakac do gory szukajac wyjscia, dalej sie rani o cokolwiek. Jest silna - o tym trzeba pamietac przy ew. domu - o ile taki sie w koncu pojawi... Quote
Panca Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 pracuje nad domem tymczasowym dla niej troche sie obawaim ze moglaby niszczyc jak zostaje sama a jej potencjalny opiekun mieszka sam i pracuje:roll: myslicie ze daloby rade zebrac pieniadze na karme dla niej w DT? Quote
Panca Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 nie ma takiej mozliwosci niestety....jesli ma ktos takowa pozyczyc byloby super Quote
agaga21 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 proponuję zaopatrzyć dt w klatkę kennelową już na początku. Quote
esperanza Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Skoro płacę za kojec, to mogę płacić zamiast tego za karmę :p Klatkę pewnie damy radę zorganizować, tylko czy tymczasowy opiekun zapewni Kropce wystarczająco dużo ruchu, gdy będzie w domu? Ona musi sporo biegać. W dt nie powinno być kotów, fretek, czy chomików (na wszelkie wypadek) Quote
Panca Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 opiekun nie ma zwierzat i jak czasem daje mu swego psa jak wyjezdzam raczej wraca bardzo zadowolony wiec o ile sie zgodzi to Kropka bedzie biegac z moim Fryziem potrzebuje jeszcze kilka dni na odpowiedz bo mam obecnie ojca w szpitalu (dzis byl umierajacy ale juz lepiej ) Quote
esperanza Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Ja już nie wiem, co robić :placz: Kropka wspina się ciągle po kratach, próbując się wydostać. Rani się przy tym dotkliwie i chociaż dwukrotnie była przeprowadzana akcja usuwania i zabijania gwoździ suka znowu się poraniła. Wygląda to koszmarnie! To nie jest miejsce dla niej, ona potrzebuje domowego dt! :placz: Jak się nie rani, to gryzie kraty, jednym słowem robi wszystko, by wyjść z boksu... Będzie próbowała wyjść z każdego kojca. Nie stać mnie, na opłacenie domowego hoteliku, z resztą hotel gdzie jest sporo zwierząt żyjących razem może nie być dobrym rozwiązaniem dla Kropki, ze względu na jej pilnowanie miski. Proszę pomóżcie jej znaleźć dom lub chociaż dt, zanim zrobi sobie większa krzywdę. :-( Quote
beam6 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='esperanza']Ja już nie wiem, co robić :placz: Kropka wspina się ciągle po kratach, próbując się wydostać. Rani się przy tym dotkliwie i chociaż dwukrotnie była przeprowadzana akcja usuwania i zabijania gwoździ suka znowu się poraniła. Wygląda to koszmarnie! To nie jest miejsce dla niej, ona potrzebuje domowego dt! :placz: Jak się nie rani, to gryzie kraty, jednym słowem robi wszystko, by wyjść z boksu... Będzie próbowała wyjść z każdego kojca. Nie stać mnie, na opłacenie domowego hoteliku, z resztą hotel gdzie jest sporo zwierząt żyjących razem może nie być dobrym rozwiązaniem dla Kropki, ze względu na jej pilnowanie miski. Proszę pomóżcie jej znaleźć dom lub chociaż dt, zanim zrobi sobie większa krzywdę. :-( Nie jest dobrze :shake: Quote
Panca Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 o Boze....zrobie co moge zeby jej zalatwic dom tymczasowy Quote
Panca Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 podajcie mi asap namiary telefoniczne to po raz kolejny wysle maila do ludzi z prosba o pomoc w szukaniu domu Quote
esperanza Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Mój numer: 600-964-797, Kropka jest niedaleko Zalesia Górnego. Quote
Panca Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 dzieki!jutro rozsylam maila a co do DT to pamietam i bede sie starac to zalatwic,delkikatna to sprawka wiec wymaga czasu Quote
Recommended Posts