andzia69 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 nie kłóćcie się....szkoda, że tak sie stało...ale się stało - trzeba myślec co dalej:-( a na sterylkę suka musi co najmniej 3 mies. poczekać...muszą jej cycuchy się obkurczyć po karmieniu... Quote
Aleksandra_B Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 O kurczę... a to Ci niespodzianka. Stało się. Teraz sunia musi odkarmić, maluch szybko znajdzie dom, sterylka i jakoś to będzie. Mam parę pierdółek, którę mogę przekazać na bazarki, za wiele kasy z tego nie będzie zapewne ale zawsze coś. Mogę osobie, której pasją jest wystawianie bazarków :diabloti: przedmioty te przekazać. Czy jest ktoś chętny? Quote
esperanza Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Aleksandra_B dzięki :p Moja pasją wystawianie bazarków nie jest, ale jako że Kropka na mojej kieszeni siedzi, to ja wystawię bazarki. Dziś dzięki EwieNiko mogłam Kropkę odwiedzić. Martwię się o stan malutkiej. Zamiast tłustego pulpeta, zobaczyłam chude szczenię wielkości chomika. Albo ojciec był niewielki, albo małe jest zaburzone. Zobaczymy, co pokażą kolejne dni. Quote
jayo Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Suka nie chce karmic malucha, on w oczach ginie... Jest malutki jak chomik - a suce juz mleko znika :-(:-(:-(:-( POMOCY!!!!! Jakas mamka poszukiwana na CITO !!!! Quote
esperanza Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Potrzebna osoba, która odkarmi malucha, albo suka, która ma mleko. Po 18 pojadę z małą do weta. Właścicielka hotelu nie chce małej dokarmiać, nie chce nawet weterynarza wezwać, by obejrzał szczenię. Mam sama przyjechać i rozwiązać problem :angryy: Quote
beam6 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 O matko :shake: Ciotki - pomocy, może ktoś ma karmiącą sunię, to maleństwo ma dopiero 6 dni, bez zastępczej matki nie ma prawie żadnych szans, w jego imieniu błagamy o pomoc - o życie Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 hmm. może w któryms schronie jest suka po szczeniorach 9a może w krężlu jest taka? było tam sporo szczeniąt... nic innego mi do głowy nie przychodzi. chyba, ze jakieś prawdziwe hodowle w okolicy, może kaurat sie rozmnażają... Quote
GameBoy Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 w jakim stanie jest to psie dziecko? chodzi mi o stan ogolny... czy dostarczona zostalaby ze wszystkimi akseroriami potrzebnymi dla takiego malucha? Quote
beam6 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 GameBoy - ja w ślepo deklaruję, że tak. Puszkę mleka ja funduję. A co jeszcze potrzeba ? Esperanza jest nadzieja !!!!!!!!!!!!!! :multi: Quote
Reno2001 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Olena84 napisał(a):A co to za uroczy hotel? Oj tak, należałoby sie pochwalic, co by już nikt się nie naciął :shake:. Quote
beam6 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Wszystko zależy od opinii weta - dzisiaj po południu/wieczorem szczenior odwiedzi lekarza, jest nieciekawie :shake: Quote
Abrakadabra Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='beam6']GameBoy - ja w ślepo deklaruję, że tak. Puszkę mleka ja funduję. A co jeszcze potrzeba ? Esperanza jest nadzieja !!!!!!!!!!!!!! :multi: Ja mam "prawie nieużywaną " puszkę mleka zastępczego i buteleczki do karmienia. W obrębie Warszawy mogę dowieźć. Czy ona dopiero teraz je odrzuciła? Najważniejsza jest siara. Quote
beam6 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Dzięki stokrotne - to będzie ogromna pomoc :) Sunia od początku nie zajmowała się "jak należy" szczeniorem, ale chyba karmiła skoro maluch jeszcze jest z nami. Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Mam na tymczasie dużą sunię od 5 dni ma mleko w cycusiach .Nie wiem może to ciąza urojona .Aga dzwoniła do weta czy Lusia moze karmic -powiedział ,że tak wiec o ile by się nadawała na mamusie ale tego dopiero byśmy sie dowiedzieli np.za kilka godzin mogę spróbowac ratować szczeniaczka.Jednak wyjeżdzam 18.09 .do Borna Sulinowa i niestety trzeba by było malucha karmić butlą.Także co o tym sądzicie .Tymczas do 18.09.Oczywiście nie ma 100% gwarancji co Lusia na to powie czy bedzie chciała zostac przyszywaną mamusią.Sunia jest bardzo pogodna ,zupełnie niekonfliktowa do psów ,suczek ,kotów, Czekam na odpowiedź 505078763 Beata Mleko oraz butelki i malutkie smoczki widziałam na Białobrzeskiej w klinice Quote
esperanza Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Serdecznie Wam wszystkim dziękuję. :loveu: Jeśli wet pozytywnie oceni szanse szczenięcia, zawieziemy ją do Agnieszki. Quote
jayo Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 esperanza napisał(a):Serdecznie Wam wszystkim dziękuję. :loveu: Jeśli wet pozytywnie oceni szanse szczenięcia, zawieziemy ją do Agnieszki. jezdzcie jak najszybciej .... a o hoteliku bedziemy rozmawiac pozniej ..:angryy: :angryy: :angryy: :mad: Quote
esperanza Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Opłaciłam Kropce hotel do 18 września i na pewno ani dnia dłużej nie powinnam tam być. Trzymajcie kciuki za maleństwo. Quote
basia0607 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Co to znaczy, ze ze szczenięciem jest żle ? Moja Kruszyna nie ssala matki w ogóle. Wykarmilam ją smoczkiem , ma juz 8 tygodni. Moja siostra Nesska obecnie karmi 2 ślepe maluchy. Moje jamniczki obie miały ciąże urojoną ale ktos mi powiedział , że to nie jest dobre mleko dla małych. Quote
GameBoy Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 jak trzeba bedzie zabrac malucha od gamonia dajcie prosze znac na PW Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 basia0607 napisał(a):Co to znaczy, ze ze szczenięciem jest żle ? Moja Kruszyna nie ssala matki w ogóle. Wykarmilam ją smoczkiem , ma juz 8 tygodni. Moja siostra Nesska obecnie karmi 2 ślepe maluchy. Moje jamniczki obie miały ciąże urojoną ale ktos mi powiedział , że to nie jest dobre mleko dla małych. Będziemy próbowały smoczkem .Nie ma gwarancji ,że przyszywana mamusia ma zdrowy pokarm i w wystarczającej ilości. Quote
Recommended Posts