Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie kłóćcie się....szkoda, że tak sie stało...ale się stało - trzeba myślec co dalej:-(

a na sterylkę suka musi co najmniej 3 mies. poczekać...muszą jej cycuchy się obkurczyć po karmieniu...

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O kurczę... a to Ci niespodzianka.
Stało się. Teraz sunia musi odkarmić, maluch szybko znajdzie dom, sterylka i jakoś to będzie.

Mam parę pierdółek, którę mogę przekazać na bazarki, za wiele kasy z tego nie będzie zapewne ale zawsze coś. Mogę osobie, której pasją jest wystawianie bazarków :diabloti: przedmioty te przekazać. Czy jest ktoś chętny?

Posted

Aleksandra_B dzięki :p
Moja pasją wystawianie bazarków nie jest, ale jako że Kropka na mojej kieszeni siedzi, to ja wystawię bazarki.

Dziś dzięki EwieNiko mogłam Kropkę odwiedzić.
Martwię się o stan malutkiej. Zamiast tłustego pulpeta, zobaczyłam chude szczenię wielkości chomika. Albo ojciec był niewielki, albo małe jest zaburzone.
Zobaczymy, co pokażą kolejne dni.

Posted

Suka nie chce karmic malucha, on w oczach ginie...
Jest malutki jak chomik - a suce juz mleko znika :-(:-(:-(:-(

POMOCY!!!!! Jakas mamka poszukiwana na CITO !!!!

Posted

Potrzebna osoba, która odkarmi malucha, albo suka, która ma mleko.

Po 18 pojadę z małą do weta.
Właścicielka hotelu nie chce małej dokarmiać, nie chce nawet weterynarza wezwać, by obejrzał szczenię.
Mam sama przyjechać i rozwiązać problem :angryy:

Posted

O matko :shake:

Ciotki - pomocy, może ktoś ma karmiącą sunię, to maleństwo ma dopiero 6 dni, bez zastępczej matki nie ma prawie żadnych szans,
w jego imieniu błagamy o pomoc - o życie

Posted

hmm. może w któryms schronie jest suka po szczeniorach 9a może w krężlu jest taka? było tam sporo szczeniąt... nic innego mi do głowy nie przychodzi. chyba, ze jakieś prawdziwe hodowle w okolicy, może kaurat sie rozmnażają...

Posted

[quote name='beam6']GameBoy - ja w ślepo deklaruję, że tak. Puszkę mleka ja funduję. A co jeszcze potrzeba ?

Esperanza jest nadzieja !!!!!!!!!!!!!! :multi:

Ja mam "prawie nieużywaną " puszkę mleka zastępczego i buteleczki do karmienia. W obrębie Warszawy mogę dowieźć.

Czy ona dopiero teraz je odrzuciła? Najważniejsza jest siara.

Posted

Dzięki stokrotne - to będzie ogromna pomoc :)
Sunia od początku nie zajmowała się "jak należy" szczeniorem, ale chyba karmiła skoro maluch jeszcze jest z nami.

Posted

Mam na tymczasie dużą sunię od 5 dni ma mleko w cycusiach .Nie wiem może to ciąza urojona .Aga dzwoniła do weta czy Lusia moze karmic -powiedział ,że tak wiec o ile by się nadawała na mamusie ale tego dopiero byśmy sie dowiedzieli np.za kilka godzin mogę spróbowac ratować szczeniaczka.Jednak wyjeżdzam 18.09 .do Borna Sulinowa i niestety trzeba by było malucha karmić butlą.Także co o tym sądzicie .Tymczas do 18.09.Oczywiście nie ma 100% gwarancji co Lusia na to powie czy bedzie chciała zostac przyszywaną mamusią.Sunia jest bardzo pogodna ,zupełnie niekonfliktowa do psów ,suczek ,kotów,
Czekam na odpowiedź
505078763 Beata
Mleko oraz butelki i malutkie smoczki widziałam na Białobrzeskiej w klinice

Posted

esperanza napisał(a):
Serdecznie Wam wszystkim dziękuję. :loveu:
Jeśli wet pozytywnie oceni szanse szczenięcia, zawieziemy ją do Agnieszki.

jezdzcie jak najszybciej ....

a o hoteliku bedziemy rozmawiac pozniej ..:angryy: :angryy: :angryy: :mad:

Posted

Co to znaczy, ze ze szczenięciem jest żle ? Moja Kruszyna nie ssala matki w ogóle. Wykarmilam ją smoczkiem , ma juz 8 tygodni. Moja siostra Nesska obecnie karmi 2 ślepe maluchy. Moje jamniczki obie miały ciąże urojoną ale ktos mi powiedział , że to nie jest dobre mleko dla małych.

Posted

basia0607 napisał(a):
Co to znaczy, ze ze szczenięciem jest żle ? Moja Kruszyna nie ssala matki w ogóle. Wykarmilam ją smoczkiem , ma juz 8 tygodni. Moja siostra Nesska obecnie karmi 2 ślepe maluchy. Moje jamniczki obie miały ciąże urojoną ale ktos mi powiedział , że to nie jest dobre mleko dla małych.

Będziemy próbowały smoczkem .Nie ma gwarancji ,że przyszywana mamusia ma zdrowy pokarm i w wystarczającej ilości.