Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Esperanzo, na ile zdołałam, na tyle pomogłam. Wpłatę pewno masz już zaksięgowaną. Tekst na wątku i linki do 15tu ogłoszeń z mojej strony.
Dla spokoju sumienia wklejam jeszcze zbiorczo pomniejszone fotki, z których korzystałam. Wsadzone w jedno miejsce ułatwiają pobranie ich.
Mam nadzieję, że ktoś zechce się jeszcze przyłączyć i pomóc w ogłaszaniu. Do wyboru ma dwa gotowce - Twój tekst i mój.
Brakuje jeszcze banerka (tu już doradzałam do kogo uderzyć).

Posted

Brakuje jeszcze podlinkowanego banerka dla niuni.:-( Napisz proszę do Isadory7. Na pewno nie odmówi. Jeśli już to zrobiłaś i nadal nie ma, to ręczę, że to nie zła wola Isadory. Dziewczyna jest zagoniona i mogło jej umknąć. Poprostu przypomnij się jej.

Posted

jayo napisał(a):
Moze zbyt zwyczajna...?
Zdrowa..?
Za mloda...?

za ładna, za młoda, za zdrowa, bezproblemowa....:shake: często tak jest, że jak jest dramat, pies chory albo brzydki to znajduje dom...bo ludzie sobie myślą - ten jest młody i zdrowy to szybko domek znajdzie - a ten bidulek nie ma szans....i tak to jest

Posted

Jestem załamana.
Dostałam smsa od właścicielki hotelu, że Kropka urodziła :crazyeye:
Twierdzi, że suka przyjechała zaciążona. Jak to jest możliwe, skoro suka była, w momencie przyjazdu do hotelu, w fazie niepłodnej?
Jak to jest możliwe, że mając przez 2 miesiące sukę pod opieką osoba ta nie zauważyła, że Kropka jest w ciąży? :crazyeye:
Kwestie rozrodu nie są tej pani obce, bo zajmuje się hodowlą labradorów.
Kropka miała być cały czas pod kontrolą, w oddzielnym boksie
Maluch urodził się przedwczoraj, a ja zostałam poinformowana dopiero dziś.
Mam nauczkę. Zaufałam tej osobie i za rzadko byłam w hotelu.
Mam nadzieję, że osoby to czytające wyciągną z tego naukę i nigdy nie popełnią tego błędu.
Kropkę należało wysterylizować w sierpniu.
Nie stać mnie na pokrycie kosztów zabiegu, ledwie na opłacenie hotelu mi wystarcza i ciągle to odkładałam.

Skoro maluch żyje już 3 dni postanowiłam, że zostanie.

Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że suka poprzednim razem- gdy mieszkała w Andrzejewie urodziła 10 szczeniąt, a teraz tylko 1.

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: nie wiem co powiedziec...zostawienie malucha to zawieszenie poszukiwania domu na ok. 6 tygodni min. co wiąże się też z dodatkowymi kosztami....

1 maluch...dziwne - może po prostu resztę uśpiła i zostawiła tylko 1...

Posted

Masz rację, to będzie oznaczało kolejne koszty :-(
Przynajmniej suka nie będzie miała stanu zapalnego, bo małe ściągnie mleko, ale nie zmienia to faktu, że do tego w ogóle nie powinno było dojść.

Posted

Kurdę, własnie dlatego zostawiając psiaka w hoteliku trzeba się nim interesowac, zaglądać....
A kiedy byłaś u niej ostatnio? Jak w ciagu ostatniego miesiąca - to na pewno byłoby widac cos...:roll:

Sterylka w tym momencie też odłożona na 2 miesiace przynajmniej...:roll:

Shit...

Posted

idusiek napisał(a):
Kurdę, własnie dlatego zostawiając psiaka w hoteliku trzeba się nim interesowac, zaglądać....
A kiedy byłaś u niej ostatnio? Jak w ciagu ostatniego miesiąca - to na pewno byłoby widac cos...:roll:

Sterylka w tym momencie też odłożona na 2 miesiace przynajmniej...:roll:

Shit...

Jak to dobrze, ze trafilas w koncu na Kropke - bo chetnie poprosimy o pomoc w odwiedzinach w hotelu...
Chociaz rzeczywiscie moze trzeba bylo skorzystac z sugestii Feli, zeby zawiezc Kropke do schroniska w Ostrowii - tam na pewno zdazylybysmy zareagowac na czas, bo w koncu jestes tam czesto.
Ale mleko sie wylalo - i do calego stada szczeniakow doszedl jeszcze ten jeden.. Miejmy nadzieje, ze na odmiane zadne parwo sie nie przyplata.

Posted

A cóż to za złośliwości? :-o

Skoro suka błąkała się z cieczką, łatwo było przewidzieć, że jest w ciąży. Zaniechanie sterylizacji to lekka niefrasobliwość. Ale cóż, nie moja sprawa.

Posted

Wątek istnieje już 3 miesiące.
Prosiłam o pomoc w utrzymaniu Kropki i tu i na głównym ostrowskim, ale zgody na użycie środków Stowarzyszenia "Niczyje" nie dostałam.
Więc daruj sobie Felu i idź na inne wątki.
Tutaj Twoja opinia nie jest potrzebna.
Chociaż z drugiej strony dziękuję, przynajmniej wątek wylądował na chwilę na pierwszej stronie.

Posted

ale co to znaczy, że nie dostałaś?
chyba nie tylko Fela ma w tych sprawach głos....nie rozumiem- ile osób było za a ile przeciw?:roll:
Bo raczej wiekszość sie po prostu nie wypowiedziała niż powiedziała NIE.

Dobrze obie wiemy, ze gdyby miała sterylkę zaraz po cieczce, to taka sytuacja nie miałaby miejsca. To normalne, że urodziła, taka kolej rzeczy..:shake: