Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto nam zrobi banerek?

Sierpień zbliża się wielkimi krokami, a ja nie będę miała skąd wziąć pieniędzy na opłacenie sterylki i kolejnego miesiąca pobytu.
300zł za lipiec dołożyłam z własnej kieszeni, ale na kolejne wydatki już nie mam środków :-(
Może przez bazarek ktoś wspomoże?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='esperanza']Czy ktoś może zrobić baner i pomóc w ogłoszeniach?
Esperanzo, dopytam o coś i zasugeruję.
Zmodyfikuj tytuł, bo jakkolwiek przykro jest :-(, że szczeniaczki zniknęły to w sprawie Kropki nie wnosi to wiele, a zabiera miejsce w tytule.
Umieść w nim, ot luźna propozycja, prośbę o wsparcie w hotelowaniu, DT (DS), pomoc w ogłoszeniach, co uznasz za stosowne z bieżących potrzeb.

Dalej...wpisz na wątku, jaki jest rzeczywisty koszt miesięczny hoteliku Kropki, by wchodzący na wątek, chcący wspomóc, mieli rozeznanie w kwocie.
Na czyje konto mają wpływać pieniążki potrzebne Kropce?

Pod kątem ogłoszeń:
- Rozumiem, że nic Kropce nie dolega, jest w pełni zdrowa?
- Podaj orientacyjny wiek Kropki (jeśli przeoczyłam, przepraszam).
- Wpisz informacje - o ile dane był to sprawdzić, na ile ładnie chodzi na smyczy, czy toleruje jazdę autem, wykonuje jakieś proste komendy, czy przywiązuje się do człowieka (obecnie swoich opiekunów hotelowych)?
- Czy jest psem hałaśliwym (chodzi mi o to, czy np. szczeka w naszym mniemaniu, bez powodu, robi raban)?
- W warunkach hotelowych, o ile pies jest obserwowany (czas, możliwości) widać, czy, choć bezdomny, był kiedyś domowym, czy też podwórkowym. Czy Twoim zdaniem Kropka przy wkładzie pracy przystosowałaby się do mieszkania? (Np. jeśli nie brudzi bardzo w kojcu/ boksie, jest to jakiś znak, że sygnalizowałaby potrzebę wyjścia).

Popatrzyłam w allegro. Warto by dodać do kontaktu mail (bo nie każdy chce pisać bezpośrednio przez stronę allegro), a odnawiając je zmieniać tytuł, bo znany nagłówek ludzie często pomijają, rzadko kiedy wracają do aukcji.

Jeśli zechcesz, wyrazisz taką potrzebę i uzupełnisz rzeczy, o jakie zapytałam, postaram się zrobić dla niej alternatywny tekst ogłoszeniowy. Jeśli spotka się z Twoją akceptacją, pomogę również w ogłaszaniu.

Posted

esperanza napisał(a):
Majga dziękuję za rady. Jak tylko wykroję godzinkę z dzisiejszego planu dnia, zastosuję je. :p

Super. Boże broń, byś potraktowała te rady jako krytykę. :shake: W żadnym razie nie miałam takiej intencji. Pozdrawiam ciepło.:lol:

Posted

majqa napisał(a):

Dalej...wpisz na wątku, jaki jest rzeczywisty koszt miesięczny hoteliku Kropki, by wchodzący na wątek, chcący wspomóc, mieli rozeznanie w kwocie.
Na czyje konto mają wpływać pieniążki potrzebne Kropce?
- Rozumiem, że nic Kropce nie dolega, jest w pełni zdrowa?
- Podaj orientacyjny wiek Kropki (jeśli przeoczyłam, przepraszam).
- Wpisz informacje - o ile dane był to sprawdzić, na ile ładnie chodzi na smyczy, czy toleruje jazdę autem, wykonuje jakieś proste komendy, czy przywiązuje się do człowieka (obecnie swoich opiekunów hotelowych)?
- Czy jest psem hałaśliwym (chodzi mi o to, czy np. szczeka w naszym mniemaniu, bez powodu, robi raban)?
- W warunkach hotelowych, o ile pies jest obserwowany (czas, możliwości) widać, czy, choć bezdomny, był kiedyś domowym, czy też podwórkowym. Czy Twoim zdaniem Kropka przy wkładzie pracy przystosowałaby się do mieszkania? (Np. jeśli nie brudzi bardzo w kojcu/ boksie, jest to jakiś znak, że sygnalizowałaby potrzebę wyjścia).

Majga nie przyjęłam tego jako krytykę :p

Kropka jest w pełni zdrowa. Ma około roku- półtora.
Na smyczy trochę ciągnie. W samochodzie jest spokojna, chociaż widać, że czuje się niepewnie. Jeśli Kropka czegoś się obawia, lub nie rozumie czego się od niej oczekuje, nieruchomieje. Nie jest psem hałaśliwym, pozostawiona sama w kojcu trochę popiskuje, ale to wszystko. Uważam, że jest w stanie zaadaptować się do mieszkania w bloku, chociaż ideałem byłby dom z ogrodem, ale bez kotów, królików, kur etc., bo Kropka je goni, a kury nawet zagryza.
Zaraz zamieszczę przykładowy tekst do ogłoszeń.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w ogłaszaniu jej.

Posted

OKI. Pokaż mi przykładowy tekst, proszę. Pokombinuję i zrobię swoją wersję. Jutro mój tekst powinnaś mieć na wątku. Jeśli go zaakceptujesz, step by step ruszę z ogłaszaniem, wklejając linki na wątek w jeden post.
Muszę jeszcze poprosić kogoś o pomniejszenie mi fotek suni ale to kwestia chwili.

Posted

Podaj mi proszę na PW dane kontaktowe do wplecenia w tekst ogłoszeniowy - miło wygląda imię, kom, mail.
Upewniam się jeszcze - miejscem pobytu Kropki jest Otwock?

Posted

Kropka to łagodna, zrównoważona, delikatna suczka, świetna towarzyszka spacerów i niekłopotliwa kompanka w domu. Nie jest hałaśliwa, nie domaga się cały czas uwagi, potrafi się wyciszyć i zając sama sobą. Aż trudno nam uwierzyć, że ktoś porzucił tak sympatycznego psa.
Kropka nie ma problemów z akceptacją innych psów, ale w domu do którego trafi nie powinno być kotów.
Jest odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona.
Weterynarz ocenił ją na około 15 miesięcy.
Bardzo grzecznie jeździ samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej.
Trochę ciągnie na smyczy, ale przy odrobinie konsekwencji ze strony przyszłego opiekuna, szybko powinna nauczyć się chodzić przy nodze. Kontakt w sprawie adopcji: 600-964-797 justyna.dlugoborska@gmail.com

Celowo nie umieściłam informacji o podobieństwie do amstaffa, bo to jej chyba nie pomoże znaleźć domu :-(

Posted

majqa napisał(a):
Podaj mi proszę na PW dane kontaktowe do wplecenia w tekst ogłoszeniowy - miło wygląda imię, kom, mail.
Upewniam się jeszcze - miejscem pobytu Kropki jest Otwock?

Kontakt dodałam w treści. Czekam na Twoją wersję tekstu.
Wielkie dzięki za pomoc :loveu:
Najlepsze fotki są na pierwszej stronie.

Można jeszcze dodać, że Kropka fantastycznie bawi się piłeczką i bardzo takie zabawy lubi.
Do końca sierpnia będzie w Otwocku, później muszę ją przenieść gdzieś, bo nie stać mnie na jej utrzymywanie.
W lipcu pomogła mi pewna dogomaniaczka, ale za sierpień wiszę jeszcze 200zł :-(

Posted

Esperanzo, nie zapomniałam o tekście. Choćby późnym wieczorem dziś ale, jak obiecałam, będzie. Myślałam, że zrobię go w pracy ale mam "urwanie pędzla". :roll: Czekam ponadto na fotki, bo poprosiłam Isadorę7 o stosowne ich pomniejszenie, pod kątem ogłoszeń. Pzdr.

Posted

Dzieło natury - beż z bielą - magia kropek. Kropka błaga o dom!

Nie wiadomo skąd, z jaką przeszłością, przeżyciami, które pokaleczyły
jej psie serce, Kropka pojawiła się u wrót Andrzejowa.
Jej opłakany stan był wystarczającym świadectwem bagażu doświadczeń. Jedno, co można było wtedy uczynić, to ze wszech miar starać się pomóc, ratując zdrowie słaniającego się
z wycieńczenia zwierzęcia.
Tak właśnie uczyniono.
Cichą przystań ku lepszym dniom sunieczka odnalazła w hoteliku dla zwierząt w Otwocku, za sprawą ludzi, którym jej los nie był obojętny.
Najwyższy czas by na horyzoncie Kropki pojawił się dom, dom
z prawdziwego zdarzenia, w którym psią miskę napełnia ręka ciepłego, kochającego człowieka i ta sama ręka wyciąga się by przytulić swego pupilka.
O taką przyszłość prosimy dla Kropeńki...
To piękna, zdrowa, średniej wielkości sunia, o kolorystyce umaszczenia niczym spod pędzla kapryśnego malarza, który przeplótł biel z beżem.
Na swych barkach Kropeczka dźwiga 1,5 roku, co jest zaledwie
początkiem wędrówki po tej stronie rzeczywistości!!!
Jest pogodną, radosną istotą, zgodną z innymi psami, która odnalazłaby się zarówno w mieszkaniu blokowym jak i w domu z ogrodem.
Coraz ładniej opanowuje chodzenie na smyczy, pozwoliła się
przekonać do jazdy samochodem.
Drzemie w niej duży potencjał inteligencji, młodości i woli przystosowania się. Tę ostatnią kształtuje pragnienie obcowania
z człowiekiem, uczenia się od niego i ku jego zadowoleniu.
Życie nauczyło Kropkę, że świat nie kręci się wokół niej,
a to na swój sposób wspaniała cecha. Uczyniła ona z suni czterołapkę,
która nie jest hałaśliwa, nie stara się być na okragło w centrum uwagi.
Czy to wystarczy, by czyjeś serce drgnęło i zechciało
poznać Kropkę?
Podbiła serca opiekunów w hoteliku.
Najwyższy czas by szczęście zapukało do jej drzwi i zechciało wprowadzić przez nie tego jednego, jedynego człowieka.
Błagamy o pomoc, o pochylenie głowy nad sunią i rozważenie odmiany jej losu. Do tego potrzeba tylko i aż, decyzji "na tak"...

Osoby zainteresowane losem Kropki, jej adopcją, pragnące zasięgnąć dodatkowych informacji, proszone są o kontakt z Panią Justyną. Dane kontaktowe: justyna.dlugoborska@gmail.com, 0 - 600964797.