esperanza Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Kropka po prostu pojawiła się któregoś dnia. To prawdopodobnie była jej pierwsza cieczka i pierwsze szczeniaki. Urodziła je gdzieś na terenie jednego z zakładów w Andrzejewie. AleksandraAlicja nie znalazła szczeniąt, wiadomo jedynie, że było ich 10 i że ktoś je zabrał w niewiadomym celu. Kropka była w opłakanym stanie. Żebra i miednica były bardzo widoczne pod skórą. Dzięki troskliwej opiece AleksandryAlicji suczka szybko zaczęła nabierać ciała, ale jeszcze trochę czasu minie, zanim będzie dobrze wyglądała. Suczka jest wierną towarzyszką wspólnych z Teklą spacerów. Nie ma problemów z akceptacją innych psów, nie pozwala im jedynie jeść z jej miski, natomiast ludziom pozwala na wszystko. Jest odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona i nie chodzi głodna, ale nie zmienia to faktu, że wciąż mieszka na ulicy. Wile osób jest przeciwnych jej obecności. Gmina Andrzejewo jest jedną z tych gmin, w której "problem bezdomności zwierząt nie istnieje". Nie ma schroniska, ani umów podpisanych z hyclem. Sprawę rozwiązuje się strzelając do bezpańskich psów. Takie niebezpieczeństwo grozi również Kropce. Dlatego jak najszybciej powinna być zabrana stamtąd. Za tydzień może być przewieziona do Warszawy Nie mam dla niej dt... Czy ktoś może ją przyjąć na trochę? Quote
esperanza Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Allegro dla Kropki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=384221444 Quote
esperanza Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Nikt do suni nie zajrzał, a ona wciąż potrzebuje dt... Quote
esperanza Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Nikt jej nawet nie obserwuje na allegro Quote
esperanza Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Od wczoraj suczka ma cieczkę. Można się łatwo domyślić, co to znaczy na wsi, gdzie psy są luzem puszczane. Pilnie poszukuję miejsca dla suczki oraz transportu. Quote
EwaNiko85 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 jesli chodzi o transport tej suczki to ja moge sluzyc samochodem, jakos by sie ja zmiescilo ale nie wiem czy to cos pomoze skoro niewiadomo gdzie ja przewiezc... Quote
esperanza Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 EwaNiko85 serdecznie dziękuję. Jesteś z W-wy? Jeśli znajdę jakieś miejsce dla suni, to najprawdopodobniej w W-wie lub okolicach. Quote
EwaNiko85 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 jestem z Piaseczna ale to przeciez jak Warszawa. Ja jestem w piasecznie do konca tygodnia bo pozniej to wyjezdzam i dopiero we wrzesniu bede. Quote
esperanza Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Nadal nie mam dla niej miejsca :-( Nowe allegro: http://www.allegro.pl/add_item.php?add_ok=1&PA=&this_item_id=390702329 Quote
EwaNiko85 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 a w schronisku na paluchu? ja jak kiedys znalazlam psa to bez problemu go wzieli. Kurde zalezy mi zeby pomoc temu psu. Czekam na tel od Ciebie Quote
esperanza Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Nie oddam jej na Paluch. Jeżdżę tam czasem. Ona zginie wśród 2000 psów. Do tego jej wadą jest pilnowanie miski przed innymi psami, więc będzie się awanturować we wspólnym boksie. Quote
Fela Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Jest jeszcze schronisko w Ostrowi, tam jest wiele boksów pojedynczych. AleksandraAlicja bardzo dobrze zna jednego ze współwłaścicieli. Quote
esperanza Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Od dziś Kropka jest bezpieczna w hoteliku w Otwocku. Do dyspozycji ma spory kojec z budą i i spory teren do spacerowania wraz z opiekunką. Dziękuję EwaNiko85 za transport :loveu: Nie jestem w stanie sama jej utrzymać w hoteliku, więc gdyby ktoś mógł się dorzucić, będę bardzo wdzięczna :oops: Quote
EwaNiko85 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ja Ci sie dorzuce cos jednak na hotelik i kupie jej jakies puszki;) oby chciala jesc:) to do niedzieli Quote
nika28 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 esperanza napisał(a):Od dziś Kropka jest bezpieczna w hoteliku w Otwocku. Do dyspozycji ma spory kojec z budą i i spory teren do spacerowania wraz z opiekunką. Dziękuję EwaNiko85 za transport :loveu: Nie jestem w stanie sama jej utrzymać w hoteliku, więc gdyby ktoś mógł się dorzucić, będę bardzo wdzięczna :oops: To super :multi:. A kiedy sterylka będzie ?? :roll: Quote
esperanza Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Na sterylkę trzeba poczekać minimum 3 tygodnie od zakończenia cieczki, czyli za 5 tygodni najwcześniej. Kropka już merda na widok p.Danusi, która się nią opiekuje. Z allegro nadal 0 chętnych. :-( Quote
esperanza Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Wraz z EwąNiko85 byłyśmy u Kropki w niedzielę. Sunia bardzo zadomowiła się w hotelu przez tydzień. Jest radosna, chętnie bawi się piłeczką. Tu z p.Danusią Głaskanko EwaNiko85 przywiozła Kropce puszki, a pewna dogomaniaczka dołożyła się do hoteliku. Kropka ma zapewniony pobyt do końca miesiąca, ale nieśmiało proszę o udział w bazarkach, które na suczkę wystawię. :oops: Quote
esperanza Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Aukcje dla Kropki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=398120159 http://www.allegro.pl/item398124085_obrazki_na_pomoc_kropce.html Dziękuje Aleksandra_B za przekazanie obrazków :p Quote
esperanza Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Wciąż brak zainteresowania Kropką :-( Quote
Recommended Posts